Thursday, August 30, 2012

.bengang tau !

.

Salam.


Ish..kite tengah marah neh. Gggr! Kite tak suka betul lah certain staff dekat tempat kite intern tuh. Soooooooo unfair ! Ektuali bengang sebab kite pegang henpong je. >_< Dah 2x kite kena tegur sebab pegang henpong. Both time, family matters. Kalau tak, memang tak de lah nak cakap dekat tepon. Even cakap tepon pun, tangan kite still menaip kerja tau. Tak pernah curik tulang ke ape. :'(

Ektuali, setiap hari kite kena buat update payroll slip dengan OT report. Pastu kena buat minute meeting setiap hari Isnin & Khamis. Ngantuk ok kalau ngadap benda neh lelame. Pastu untuk elakkan ngantuk, kite selalu dengar mp3 kat henpong tapi kite guna earfon. Pastu dengar soang soang je. Tak de lah sampai nak nyanyi. Kalau nyanyi pun, nyanyi dalam hati. Kite tak de pun sampai ganggu orang laen. Kite buat hal kite sendirik je.

Sebab environment dekat tempat kite intern neh memang kurang mesra. Doang semua workaholic. Stress je nengok doang semua kerja. Tak de gelak gelak. Tak de senyum senyum. Semua serius ! Lepas tuh semua kerja nak cepat. Perabut perabut yang orang order nak kena export ke oversea. Semua dah ada schedule dan kena follow schedule tu. Tak boleh delay sebab nanti kapal dah tunggu dekat port, nak hantar ke Europe segala. (-.-")

Pagi tadik, dalam pukul 9, minah cina sebelah kite dok maen skype. Bajet kite tak nampak lah. Kite tak pernah access komputer ofis ke arah benda benda cenggitu. Semua buat kerja jek. Ikut hati, nak je report dekat head department. Sebab kite syak dia yang report kite dok pegang henpong. Kalau tak, siapa lagi sebab meja kite bebetul sebelah dia. 

Haish, sabar je lah. Baru sebulan dekat situ. Ada lagik 4 bulan. Dia kerek sebab company tuh orang bangsa dia punya. Kite nengok, Melayu je kena buli. Bebudak Melayu Degree gaji sikit tapi bangsa doang, SPM je pun, gaji lagik banyak. Its not fair ! Memang tak lah nak kerja sini lepas grad nanti. Huehue.

Ok. Sekian saja entry marah kite hari neh. Hihihi.. Oh ye. Kite cuti Jumaat Sabtu Ahad. Weeeeeeee~~ Seronoknyeeee. (Company neh hari Sabtu pong kerja. APTB! ) Ok bai (^_~)v

7 comments

Eca Dwinky Asha said...

sama lah dgn tmpt eca praktikal ne....cikgu2 pakat cakap cina...duk ngumpat,mcm lah kita ne xreti ckp cina..mmg xreti tapi paam.buat-buat tak paam je.

Nur Hafiza Rahsid said...

Wuwuuuu stressnya.. Tak suka nya environment macam tu. Takpe sabarlah eh. Akak sedare kte pun ade kena mcm ni jugak. Environment tak best, aji dieorg tinnggi even kelayakan lain. Sabar tau Intan

SyUhAdA said...

sbr ajelah ye..lg 4 bulan tu..huhu

wanieybintang said...

Diktan , ai yg da byk kali keja dgn komuniti cayanun alip ni sangat memahami situasi yu. Mmg gitu pon. nasib baik skola ai ni wlupun sjkc tp cikgu cina sumer baekkkk sangat. xpe, nnt kije dgn org bangsa kite

ezzyra said...

sama la dgn tmpat kita praktikal..mula2 dulu seuma masam2 je...workaholic...lunch pon x...sebulan lepas 2,sumanya dh ok..even kita x la rapat sgt dgn diorg...nasib baik,kita prktikal mmg gna internet...skype 2 perkara biasa dah kt situ...buka2 emel...even fb pon diorg bukak je..kita x la brani sgt nk buat menda2 2...enpon pon boleh je gna.sbab kmi mmg gna suma 2 utk berkomunikasi..

tinggal seminggu lagi nk hbis praktikal ni..hee..

hana nabihah said...

alamak!! lama lagi tu 4 bulan..sbr jela..buat hal sendrik2 jek..tkpon kenekan balik cine tuh..hohoh..tp bia ade bukti :p

jayjayz Mint said...

Hahaha... sama la kita.. pernah mengalaminya.... Sabar ek?? Any way.. dha follow yr blog.. sudi2 jenguk blog sya ^^ http://jayjayz-mint.blogspot.com/

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13