Friday, August 31, 2012

.abang nampak ko tengah senyum lebar sekarang (-.-")

.

Salam.


Gosok gosok mata dulu. Heee. Macam tak caya jer dapat beli kereta baru ! Alhamdulillah. Bila dah umur 26 tahun neh, dapat beli kereta sendiri... Errr..tapi dengan bantuan Abah sebagai guarantor. Alaaa stendet lah kan. Hihi. Kan kite tak ade slip gaji sebab still internship, so untuk buat loan bank, kena ada guarantor. ;)

Jangan risau. Tak de nye ibu ayam, bapak ayam, datuk datuk, tan sri yang sponsor. Bukan kereta mahal pun. Kereta Myvi aje. (-.-") Kereta idaman mesti lah Suzuki Swift tapi tak mampu. (T__T)

Peace (^_~)v

Dapat kereta neh malam tadik. Sebab kite beli dari sedara sendirik. Mama cakap, beli dengan dia je senang. Nanti komisyen pun, dapat dekat dia jugak. Saja nak tolong sedara. Apape hal senang, contact dia jer. Dia yang hantar kereta neh malam tadik dari KL sampai Muar neh. Thanks a lot Eza ! <3

Ektuali, kite dah ada lesen dah dekat 2 tahun lebih. Tapi sebab tak ada kereta sendirik, kite jadik tak biasa bawak kereta. Pergi mana mana pun, suruh orang lain yang drive kan. Tapi masa amek lesen dulu, sekali je amek, terus lulus. Power kan? :-P

Kat rumah neh, semua orang ada kereta masing masing. Mama ada sebijik, Abah ade sebijik, Along ade sebijik, Yeop pun ada jugak. Kite, adik yang baru abes Form 5 dengan Chacha jer takde. So, adik dengan Chacha tuh memang lah tak payah ada kereta pong. Doang kecit lagik. :-P Even semua ada kereta, kite macam takut takut nak bawak kereta orang. Kang jadik pape kang, naya jer. (T__T)

So, lepas kejadian jatuh motor hari tuh, terus Mama dengan Abah decide nak belikan kereta. Alhamdulillah. :') Bulan bulan nanti, cutting half half bayar. Kite bayar half, doang bayar half. Lagipun, intern dapat elaun sikit jer. Nanti nextyear dah kerja, insyaAllah boleh bayar sendirik setiap bulan. Ikat 9 tahun. Hukhuk. Lama nya.

Dan insyaAllah, kereta neh nak pakai lama. Tak de lah nak tukar tukar kereta baru unless lepas kawen nanti dapat anak kembar 5. Hahaha. Malam tadik cakap lah dengan Boipreng, kite dah dapat kereta baru. Pastu dia dok sakat sakat. Time kite call dia tuh, dia on the way balik JB dari Melaka.

Kite : Yunk ! Kite dah dapat keta dah. Yeay.. Cepat cakap Yeay!
Dia : Yeayyy ! Tahniah. Senyum lebar lah orang tuh. Hahaa. Abang nampak yunk ko tengah senyum lebar sekarang. Nanti tidur pun senyum lebar. Hahaha.
Kite : Mana ade ! Hahaha.
Dia : Sudah lah ko. Haha. Lepas neh boleh lah berlumba dengan Abang.
Kite : Eii tanak lah. Takut. Bla bla bla.
Dia : Alaa...kata 1.5. Mesti laju punya. Kancil Abang neh 660 jer.
Kite : Haha. Memang la. Power kan. :-P Tapi Sayang 660 pun bawak laju !
Dia : Nanti Sayang bawak lah dulu kereta tuh . Drive dari Muar, sampai Machap. Dah sampai Machap tuh, baru call Abang tau. Nanti baru Abang gerak dari Muar. Nanti kite akan sampai Pasir Gudang sesama. 
Kite : Kuang asam ! Kite tak de lah bawak lambat sampai macam tuh sekali ! Gggrr!
Dia : Hahahaha.

My Baby Myvi~ 
Hihi.

Parking kereta dah penuh. Boleh sumbat 4 kereta jer. Harap harap, Yeop boleh park Kia Spektra dia dekat luar sebab My Baby Myvi kepanasan nanti. Sian dekat keta baby neh. Huehue.

Okbai !

17 comments

AzahraGamalAbdulNasir said...

syok nye k.intan dpt kete kn..
sye tag k.intan.. http://gamalsdaughter.blogspot.com/2012/08/merdeka-awesome-giveaway-by-rochelle.html

Shazney Shamsuddin said...

bestnya na jugakkkk

FiQa said...

kak intan, tahniah2!
alhamdulillah, kita pun baru pakai beberapa bulan kereta sendiri, alhamdulillah, beli kereta Viva...
kite same2 jage ye...

oh ye kak intan, untuk pengetahuan, kereta baru takley drive laju2 lagik, then elok parking bawah garaj, sebab baru2 lagi kan...mungkin dah beberapa bulan, boleh la wat cam biasa...

aritu masa saya baru beli, abang sanggup bagi garaj keta dia untuk keta saya, kih3...

:)

Ixbarr Abdullah said...

yeay jugak... kita ni ada moto jer takde bumbung...

Eyqa Hasnan said...

wah warna kuning ! abang eyqa warna hitam :D

Syidora said...

bestnya dapat kereta!! boleh bawa kita jejalan! ngeh3 xD congrats sis! jaga baby tu dgn penuh kasih syg tau. hehe!

nina suhaina said...

Akhirnya update gak.hahaha.oh pengerusi punya kelabu..kirim salam baby tu tau.suruh dia rehat rehat dlu.hahaha.

Direktori Internet Malaysia said...

bumblebee

BlogHafizRahman said...

woittt...menjelesiii jugak lah sikit ....

wanieybintang said...

wah wah. dah ada kereta baru. tahniah! hehe

Cik Yaya said...

terbaik la kete..
sporty je nmpk ^_^

Eca Dwinky Asha said...

bestnya da ada keta....jelous.hehehe

syazana amira said...

syoknya dah ada keta sendiri :)

eykameow said...

OKAY SAYA JELES DENGAN COLOR KETE NIHH KBAI.

:::aZiE::: said...

pinjam :)

cikcimi said...

Lepas ni bole bawak kite lak. :P

mytayardotcom PJ said...

Nanti kalau awak perlukan tayar baru, cuba website http://mytayar.com

Ada >50 kedai di Klang Valley yang feed harga kat website. Harga yang dipaparkan dah masuk balancing dan valve. Free alignment kalau beli 4 tayar. Confirm tak kena tipu dengan kedai sebab semua terms + conditions dah dijelaskan di website.

Anda hanya perlu masukkan spec tayar terus ke website. Website akan menunjukkan info mengenai offer dari Network Workshops kami. Anda boleh pilih apa yang penting untuk anda samada harga, lokasi, jenama atau model tayar.

Kita akan pantau kedai supaya mereka tak menipu customer website. Anda hanya perlu bayar 5% deposit online. Lepas tu website akan hantar email info mana nak pergi. Balance 95% bayar terus kat kedai.

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13