Friday, July 27, 2012

.mari membeli belah di belog yang best ! huehue.

.

Salam.


Hai kawang kawang. Ngehehee. Hari ni kan, kite nak share satu website eh satu belog yang best ! Macam macam ada. Seyes kite suka belog neh. (>_<) Nanti kite review beberapa produk dia ek. ^^

Klik untuk tumbesaran maksimum !

Memula sekali, korang nengok kat no 1 tuh. Kat situ Product Categories. Ada Aksesori, Audio CD, Buku Islamik Digital Islamik, Kesihatan, Makanan, Pakaian Muslimah, Seni Islamik, Teknologi & Gadjet, Video CD, Video DVD dan Wangian. Korang klik je lah ikut kategori tuh. Ikut apa yang korang nak carik. 

Kat no 2 tuh ada kotak Search. Nanti kite explain pasal yang neh ek.

Yang No 3 tuh, slider. Ada 4 Slide. So Antara slide yang kuar tuh, slide no 2 yang menarik perhatian kite iaitu Al Quran Digital Read Pen. Bukan setakat dapat Al-Quran jer, dapat pen yang bila kite point dekat mana mana ayat dalam Al-Quran tuh, nanti dia automatik kuar suara dan boleh baca. Kite dah ada Al-Quran ni satu, Mama kite beli. So, kalau agak agak tak berapa paham nak baca, dan tak de sesiapa yang nak ajar, boleh lah beli Al-Quran neh. Klik SINI kalau nak tau lebih lanjut ek. 

Yang no 4 tuh pulak, produk hangat yang ramai orang beli. ^__^ Ok, meh kite nak cerita balik yang kotak search tuh. Heee. Kite kan, sebenarnya tengah mencari cari buku Aku Terima Nikahnya. Ehem ! Keh keh keh. Kan sekarang dah jadik trend kasik buku buku cenggini untuk hantaran. So kite rasa macam nak beli jugak. Huehue. Tapi bila pikir balik, boipreng kite tuh baca pulak buku buku cenggini. (=____=")

Ah, tak peduli. Nak jugak carik. Jeng jeng jeng..... 

Kite pun taip laa....

Lepas tuhh....
.
.
.
.
.
.
Yeay ! Ada.... 

Harga dia RM55 jewww. Sama jer macam harga dekat kedai luar. Kalau pergi kedai sendirik, minyak kereta lagik. Lepas tuh, kang ternampak benda laen, duit lagik. (-.-") Baek soppink kat sini. Jimat. Huehue. Ada soang kawan kite (lelaki) dah baca buku neh. Dia dapat buku ni dari soang kawan sebagai hadiah time dia kawen. Dia cakap kan, semua pasangan perlu baca buku neh. Banyak perkara yang bagus dan berguna untuk kehidupan berumahtangga. ^_^ Nanti kalau bagi buku ni dekat Bakal Suami, lepas kawen pun boleh pinjam buku ni kalau kite nak baca. Kan kan kan. Tak pun suruh suami baca sebagai bedtime stories. Kui. Kui. Kui. :-P

Sebenarnya ada banyak lagik buku motivasi islamik. Ada satu tuh kite macam berkenan jugak. Harga pun murah sikit dari yang Aku Terima Nikahnya neh. :-P

Kite macam berkenan buku ni.
v
v
v
v
v
Wangi Syurga Dalam Cintamu

Ewah. Tajuk dia kemain. I loikeee. Harga dia baru RM21.90. Dalam ni ada 40 kisah cinta Islamik. Bila baca sinopsis dia...

‎~ Kisah cinta mereka lebih asyik dari kisah cinta Romeo & Juliet, lebih hebat dari kisah cinta Mumtaz & Shah Jehan. Kisah cinta mereka kukuh di atas landasan syariat. Kisah cinta mereka dipandang Allah, bermula di dunia, berkekalan di syurga. ~

How sweet. Memang jauh nak samakan dengan kisah cinta sendirik. Phew. (-.-") So, dekat korang semua, meh ler jenjalan dekat belog neh. Kompen entry neh tak abes baca kalau kite nak review semua produk. Huehue. Kite tunjuk beberapa gambar best dalam belog neh ek. 

Tepung Magik.

Boleh buat borang cendawan (yummy, my faveret!), goreng ayam, sotong, ikan, bayam, dll. RM6 saja okey harga dia ! Murahnyewwwwwww.. (>__<) Klik SINI kalau nak beli. ^^

Telekung Poket Painted.

Telekung ni jenis telekung bewarna. Dia nipis dan ringan pastu boleh lipat kecit kecit, masuk dalam beg poket kat atas tuh. Walaupun dia nipis, tapi dia tak jarang. Bila basuh, dia cepat kering. Bila kite ade telekung neh, senang lah nak bawak pergi mana mana. Klik SINI kalau nak beli tau! Jika kita menjaga solat, insya-Allah Allah akan menjaga urusan dunia kita. :')

Banyak lah lagi produk best dalam belog neh. Selamat Membeli Belah! Kat SINI tau. Kite pun nak sambung cuci mata, nak carik barang laen untuk hantaran. Huehue. Kbai!

4 comments

onie said...

banyak sungguh,hik! salam ramadhan awak :)

Eca Dwinky Asha said...

betul tu sis..klu beli on9,xde la kuar duit byk kan..klu g kedai..mcm2 nak borong terus =.="

Edy Fee said...

perghhh lepas ni org dtg beraya bg buku la..byk dh bli

Gieyana said...

Menariknyaa..mcm2 ada..:-)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13