Saturday, July 21, 2012

.hari hari chacha (-.-")

.

Salam.


Penat okeh layan budak kecit soang neh. (>__<) Hari hari ada je bende die nak membebel. Wehueeeeee. Tapi kalau tak de budak neh, mesti bosan. Time kite tengah taip entry neh, dia tengah dok guling guling atas katil kite. Kena taip lelaju sebab lepas neh dia nak maen game dekat PC neh. 

The Sister.

Hari hari budak neh buat lawak. Kadang kadang, dia tak de pun niat nak buat lawak tapi apa yang dia cakap tuh, dah memang lawak. Keh keh. Contohnya macam aritu kan. Abah kite bising bising sebab rumah sepah. Siapa lagik yang sepahkan kalau bukan Chacha. (-.-") Pastu kite tanye lah Chacha..

Angah : Kenapa Abah suka marah marah?
Chacha : Emm mungkin dalam otak Abah ada kulit kerang.

HAHAHA. Masa tuh tergelak besar lah kite. Ngek punya budak. Pastu kelmarin masa kite tengah tolong Mama masak, tetiba dia datang kat kite.

Chacha : Emmm sedapnya bau. Kau masak ikan paus ke Ngah?
Angah : Haaa?

HAHAHAHAHAHA. Masa dia tanya tuh, buat muka tak bersalah je. Rasa nak lepuk je budak neh. Pastu walaupun dia neh dah 6 tahun, dia still minum susu dalam botol. So, kite lah tukang buat susu dia. Malam malam buta pun carik kite. (-.-") 

Chacha : Angah..kite nak susu. Cepat lah buat.
Angah : Alaa..kejap laa..
Chacha : Kalau angah tanak buat susu, angah di pecat.
Angah : ?????

Bengong. Ada plak nak pecat pecat orang. Macam lah selama ni dia kasik kite gaji. Kuang asam punya budak. Hahaha. Pastu semalam dia baring atas katil kite sambil kite buat keje kat komputer. (maen pesbuk). Chacha baring mengadap siling tetibe die bersin. Hacccchumm !

Chacha : Angahh! Hujan dah turun ngah. Cepatlah amek payung.
Angah : Tu bukan hujan lah. Tu Chacha yang bersin.

HAHAHAHAHAHA. Boleh biol otak layan budak neh memalam bute. (-.-") Hahaha. Tapi kalau dia tak ada, mesti sunyi sepi rumah neh. :')


Angah Sayang Chacha.

:')


20 comments

saharinasaharudin said...

HAHA.comel btol la Chacha ni :)

NURUASHIA said...

ehheheh..noty sungguh..pndai melawak plak tu :)

Edy Fee said...

kahkahkah ade ke dlm kpala ade kulit kerang.hahaha mcm mana la gayenya

mintak tolong
promote n sudi2 la join my 1st give away

http://edyfee.blogspot.com/2012/07/my-first-give-away.html

NurEqa said...

kak intan . update la hari2 pasal chacha . seronok bace . heeee . comel betul chacha ni . :)

cik S e h a said...

COMEL lah chacha ni. Hehehe (◠‿◠)

amalina husna said...

ahaha..lawaklar chacha nie..
dpt rasa bila dya buat muka seposen dya..kta yg gelak guling2..

eesyaLavigne said...

pandainyer si chacha tu .. geram jerk tengok2 gambar2 dia .. btw , salam ramadhan kak ,

Rara Nasiha said...

meriah rumah kalau ada budak macam ni. dok gelak je. hehe :)

acepa weet said...

Haha yg last tu mmg masuk air gile. Dh knape pulak hujan dlm rumah hahaha. Comel la chacha ni. Amik la video dye

dhia adawiyah said...

haha !! kelakarnya chacha ! .. bagi wieya la chacha tu kak intan . Wieya nak chacha. kelakar betoii lah dia ..

Nurulchumel said...

budak comel!
:)

.:MrS cHerRy:. said...

sumpaa lawak..adeq ema yg umo 5taon pon pnggil chacha jugak..tp2 mlm kita yg buatkan omwerk dye..kwang asem nyer budk..

cikcimi said...

Haha. Chacha ni naseb baru 6 tahun.

MamaEma said...

dlm otak ada kulit kerang?!.
ahaha..mengarut je chacha ne..

mizz miaizzati said...

aha pandai la dia wat lawakk..masak ikan paus hehe

•♥ Myra ♥• said...

hadoiii..gelak je baca cite pasal chacha nih..syok la ada adik camnih..huhu..comel je dia..kang kem salam kat dia ek ;))

Edy Fee said...

dtg komen lg.hhehehe
hurmm giler ikan paus berbuka

khairul onggon said...

Salam Ramadhan Al-Mubarrak.. Selamat menjalani ibadah puasa.. Semoga beroleh rahmat, maghfirah dan barokah.. Aminnn.. :)

♥CIK SHA♥ said...

hahaha..geram betol kat budak chacha nih..cepuk die!

Sally Yatiey said...

Comelnya Chacha. hee :D

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13