Monday, July 2, 2012

.awak lah penenang jiwa :-P

.

Salam.


Alhamdulillah, settle satu paper which is paper Strategic Management. Abes exam, mesti lah terus pergi bersuka ria ! Ngeeeeeeeeeee. Padahal baru abes satu paper. (-.-") Huehuehue.

Bila dah banyak study, mesti lah boleh jawap kan? Ehem! Pesen belagak betul. Hehehee. Tapi, alhamdulillah, kite memang dapat buat paper tu. Berkat doa Mama Abah Mak Mertua ehem Boipreng Lecturer dan kawan kawan. :') Ada lagik 5 paper and the next paper will be on this Friday ^^

Pastu petang tu ajak Ifan pergi teman makan. Biasa la, kite neh kerja nak makan je. (-.-") Pastu pusing pusing lah satu Melaka yang best neh. :-P Pergi Jusco, pergi uptown, pergi Dataran Pahlawan then pergi Jonker Walk. Last sekali baru pergi makan kat tepi pantai Klebang. Penat weh.

Kite makan sup dengan roti, Ifan makan nasi lemak. Pastu kiteorang ada order sate. Perut kite rasa tak best, rasa panas. Pale pening. Penat kot. Stress sebab exam lagik. Macam sem lepas, kite pun camni jugak, tapi time tuh asek nak muntah je bile makan. Ape benda tah pesen stress nak exam sampai macam tu sekali.

Harimau Malaya. Aum!

Kat sini ada sate sedap !

Ikan Paus comey.
Keh keh keh.

Sup neh sedap tapi kite tak leh makan.
Perut saket. ~.~

Air botol tu, orang panggil long chan.
Korang penah minum tak?

Jeles nengok budak neh makan.
Selera jek. :'(

Sedap sangat sup dengan sate dekat situ. Tapi sebab perut kite rasa tak best, kite makan tak abes pun. Bungkus je bawak balik. Then masa on the way balik tuh, kite merengek rengek cakap perut saket. Ye laa, dah lah kite lapar, tapi kite tak boleh makan. Tensen tau.

Ubat.
:-P

Pastu singgah 7e, dia cakap nak belikan air untuk sejukkan badan kite. Dia beli air cap badak. Maju dah packaging Air Badak tu skang. Heeeeee. Pastu dia belikan kite bubur dannnnnn Choki Choki  ! (-.-") Gambar choki choki tak amek pong. Alaa korang mesti tau ghupe choki choki kan kan? :-P

Kite : Kenapa belikan kite choki choki neh? Kite tanak lah, kite saket tekak. Tekak kite perit.
Dia : Alaa kau makan je lah yunk. Untuk penenang jiwa. Kau tau tak, cekelet neh bagus untuk ketenangan.
Kite : Ye ke?
Dia : Ye la. Kau mana tau.
Kite : Emm..kite tanak cekelet neh. Kite nak Sayang je. Sayang je penenang jiwa kite.
Dia : Alalaaaa sweetnye kau neh yunk. Hahaha sweet nye kau neh.
Kite : Kuangajaqqqqqqqq !!! (-.-")

Nasib baek kite neh penyabar orangnye.
:-P

10 comments

✿ YaYa ✿ said...

cubby je kak intan skrg.. tanda bhagia sngt2 la tu.. hehee.. :p

cik aini said...

hari tu kt Jonker Walk nmpk sis intan ngan abg ipan :) nak tego tp segan takot silap org. Hihi Rupanye bettei laa ary tu sis intan kt Jonker Walk :D

anaztasias nora aira said...

romantiknya !!

salam kenal :)

nora aira
http://norapurplebridez.blogspot.com

mizz miaizzati said...

hehe intan..suka la baca blog intan nihh..tang dialog tu suka baca..ganas tapi romantik

cikcimi said...

Oi ikan paus makin bulat bile lame tak jumpa. :P

Dandelion Kiss said...

Dik,
Dialog ipan tuh
serius buat sis gelak.
Keh keh keh!

p/s: gudlak utk exam =)

NURUASHIA said...

ehhehhe...olololo tomei2...bile nk kwen ni sys??????????? xsbr nk tgk sys kwen eheheh :)

icee-yah said...

Hihihi..samela kite.time sakit bf beli choc.knp ntah dorg tu..hihi:-)

Ainul Hayat said...

Intan, mmg kadang2 panggel kau - aku ke ngan Ipan? HEHEHE....sebab dak opis kite pon camtu gak sengalnya. Dia ngan pakwe dia org Muar. HEHEHE....romantik dalam ganas u...haha~

Edy Fee said...

nak sate 1

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13