Tuesday, June 12, 2012

.yunk, kau baek ke?

.

Salam.


Semalam kan, kite gayut dengan Ifan. Tehee. Pastu kan, macam biasa lah dok membebel dengan dia. Kite ceta lah pasal kite whatsapp dengan besfreng kite. Sian besfreng kite. Dia mengalami masalah percintaan yang kronik. Konon konon kite neh jadik pendengar setia lah. Konon konon jer lah tapi. :-P

Kite : Yang, sian kawan kite. Tadi kan, kite meset meset dengan dia. Dia cakap, pakwe die cakap kalau nak kawen, kawen lah dulu. Jangan tunggu dia. Dah lah aritu pakwe dia kantoi dengan pompuan laen. Pakwe dia muda sikit dari dia, tapi dah kerja. Padahal kawan kite neh lawa kot. Dah keje semua.
Dia : Lawa eh? Abang kan ade. Hahaha.
Kite : Woi !
Dia : Hahaha. Pastu?
Kite : Pastu kite cakap lah, jangan sedih semua. Pastu dia cakap muka dia dah sembab gile asek nanges je. Dia dah tensen. Pergi mana mana, orang asek tanya, bile nak kawen. Ade ke lagi orang nak kat dia. Pastu kite cakap lah, jangan lah tensen. Dulu ex kite lagik teruk, tinggalkan kite pastu maen blah je. Sep baek tetibe Irfan datang balik pastu kan. Haha. Ade lah, mana boleh bagitau kite bagitau kawan kite ape.
Die : Cakap lah woi.
Kite : Ye laa.. Kite cakap lah, "Alhamdulillah, Irfan datang kat aku. Kau jangan lah sedeh. Satu hari nanti, ade lelaki yang baek untuk kau. Lelaki yang baek untuk perempuan yang baek."
Dia : Yang, kau baek ke? Hahahahaha.
Kite : Kuang ajar kau yunk ! Mana ade kite cakap kite baek ! Kite cakap, kawan kite tuh baek. Kite neh jahat, sebab tuh dapat lelaki yang jahat. Hahahaha.
Dia : Ha'ah ek yunk. Siut ah kau.
Kite : Padan muka. Kutuk orang lagik. Hehe. Pastu kan, kawan kite cakap, dia takut kalau dia kawen umur 30 tahun. Time tuh, semua geng dah kawen. Pastu kite cakap lah, umur tuh cuma angka je.
Dia : Eh, baru tau ek umur tu angka. Hahaha.
Kite : Diam lah kau! Pastu kan, kawan kite cakap lagik "Aku takut tan. Takut sangat. Tibe tibe macam orang tinggal aku kat tengah laut, aku tak de pendayung, mahu pun enjin bot.."
Dia: Eh, Dak Ipan ada. Dak Ipan kan budak kapal. Hahahahah.
Kite : Dah lah yunk. Malas nak ceta kat kau lagik.
Dia : Hahahahaha.

Deng~~
(-.-")

9 comments

Chikova_Airashii said...

wakakaka saba je laa cito ngan dye..
ade je bende nk dibuat main..
tp mmg ilang stress kalau borak ngan org cm dye kan sys.

btw, gmba bwh tu kemaen dyeover posing lg dr sys..dh pandai dah nk camwhore2 bagai..hehe.. eh pjg nye comment.. ok bai!

Zila Zainal said...

ahahahahah suka laa baca dialog korang neh. cumel2 je. :p

@cik_ezati said...

hahahahaha kelakar abang ipan, sis intan & abg ipan comel.. korang like chill relationship. where act as friends but boyfriends/girlfriends at the moments when both of u need to.. comel :)

intanurulfateha said...

@Chikova_Airashii

hahhaa die kalau dtg angin die, die mmg lagik over dari sis. sabo je ler T_T

intanurulfateha said...

@Zila Zainal

hehhehe ;p

intanurulfateha said...

@cik_ezati

best dpt pakwe yg bole buat kwn ;)

Miera MasTriXia said...

jemput ke sini

http://mastrixia.blogspot.com/2012/06/psstt-psstt-korang-berminat-x.html

siti norlaili yusof said...

haha...kelakar betul entry ni.. ^____^

cikcimi said...

Sengal la ipan ni. =.="

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13