Thursday, June 21, 2012

.tumbuh gigi bongsu

.

Yeay ! Saya dah besar. Ngeee. Ehem!

Salam. 

Hai korang. I'm so busy lately. Nak update belog kesayangan pun tak de masa. Even ngadap PC buat esaimen presentation segala, tak dapat nak update gak. Ni pun curik masa sebab.... Sebab kite dah ngantuk gile dok tulis esaimen neh ! So, exercise jari sat sampai taip entry. :-P

Seminggu neh, badan tak rasa best. Sebab gigi bongsu kite tumbuh ! Dah la tumbuh sesikit. Sakit. :'( Ngadu dekat Encik Bakal Tunang. Ehem! Encik Boipreng sudah. :-P Ok sambung. Kite ngadu dekat dia. Saket. Pastu dia cakap, Hey, Sayang kan dah besar. Dah tumbuh gigi. Mana boleh nanges nanges lagik. Deng. Pesen nak menganjing gelpren sendirik. Ni gigi bongsu lah, memang lah lambat tumbuh ! (T__T)

Ada 2 hari lagi before kite tamat study dekat UiTM Bandaraya Melaka. Then abessssssss ! Yeay ! Ok tipu. Sebenarnya kena mengadap final exam on 1 July-15 July, pastu internship selama 5 bulan pastu baru abes. Wuwuwuwuuu~ Tapi kire abes lah sebab dah tak payah pergi kelas lagik. Pergi kerja pulak. :-)

Korang....... Kite dah pakai tudung. Alhamdulillah. Dah seminggu kite bertudung bila keluar rumah. Ehem! Macam tak percaya. Keh keh keh. Ektuali, tak de lah bermasalah sangat nak bertudung neh. :-P Kite pergi kelas memang bertudung. Sebab rambut kite kan cekelet cekelet sket. :-P Cuma kalau pergi dating ke, makan ke, kedai ke, rasa macam remeh je nak pakai tudung lawa lawa. (-.-") Tapi bila pikir dosa yang bertimbun timbun, tetiba rasa insaf. (T__T)

Beberapa hari lepas, Bakal Mak Mertua cakap, suruh bertudung pastu kalau boleh, buang lah gambar gambar yang freehair dekat FB. Kang nanti umur tak berapa nak panjang, tak sempat nak delete. (T__T) Dekat FB semua dah setel tapi dekat belog, tak berapa nak setel. InsyaAllah, masalah itu akan di selesaikan secepat mungkin! :-)

Tadi balik kelas, call Encik Boipreng, ngengada nak jumpe dia. Padahal kerja bertimbun timbun siap ada test & presentation esok. Dah lah kelas abes pukul 10 malam tadik. (T__T) Memang Ifan tanak layan lah. Dia suruh siapkan kerja semua. Dah bebetul free, baru boleh jumpa. Deng~ Pastu tetibe kite cakap dengan dia...

Kite : Yunk, ghindu aaa nak kuar dating tak pakai tudung dengan awak. (ape ntah ayat kite neh)
Dia : Jangan nak ngade ngade. Pakai je lah tudung tuh.
Kite : Alaaa...orang memaen je la.. Jangan marah.
Dia : Abang tak marah. Abang serius jer neh. Dah nak kawen dah, tanak pakai tudung lagik ek. Haish, degil.
Kite : *sengih* (aik, dah nak kawen ke haku neh? hihi cakap dalam hati) 

Style kan gambar pre-wedding kawan kite neh.
Dia dah nak kawen wiken nanti.  Nanti nak snap cenggini lah.
*out of topic*

Ok bai. Nak sambung buat esaimen. Tata korang. ;-)

9 comments

muhsin.aminudin said...

pengalaman tumbuh gigi memang banyak, tapi patah gigi la paling best.

::dEyb:: said...

Alhamdulillah, berubah ke arah kebaikan dan niat mesti betul ;) caiiiiyyyoookkk kak intan ;)

Bunga Layu . said...

comelnya awak neh :DDDD

Ainul Hayat said...

Alhamdulillah, semoga usaha kearah kebaikan ini berpanjangan ye sis. Sis nampak lebih suwit bila bertudung. Metoi cakap Ipan. Nak kawen da. Kena "tolong dia" gak dari segi pemakaian ni. HEHEHE....

Ainul Hayat said...

Alhamdulillah, semoga usaha kearah kebaikan ini berpanjangan ye sis. Sis nampak lebih suwit bila bertudung. Metoi cakap Ipan. Nak kawen da. Kena "tolong dia" gak dari segi pemakaian ni. HEHEHE....

Liza Razak said...

awak pakai tudung mesti nampak lagi cantik :)

Agung West said...

HI intan nice blog you have here,.very girl style, if you have a chance, with pleasure just visit my place, will appreciate that :)

.::WaNiE::. said...

sbb itu org kata, berubah kerana diri sendiri nak berubah, jangan berubah kerana orang lain suruh.sebab nanti, susah nak kekal, mudah sangat nak beralih arah.


Setiap kali rasa nak bukak, PAKSA diri. paksa diri sampai bila kita rasa nak bukak, kite sendiri yang rasa tak sanggup nak tunjuk kat orang lain. sis sendiri bila nak gi buang sampah je pun, rasa teragak2, rasa berbelah bagi nak pakai / tak sebab dalam fikiran tu rasa ala dekat je, untung2 xde org...tapi PAKSA diri jugak utk pakai.. tu je caranya. kalau ikutkan hati, rasa lawa, rasa lagi comel, rasa lagi seksi, rasa lagi menawan kalau tak pakai tudung, memang susahlah nak lekat.

Abaikan kalau ada org tegur kite nampak lagi comel/lawa/muda etc kalau xpakai tudung..sebab nanti, bukan dorg yg selamatkan kite, tudung tu yg akan selamatkan kita.

Bukan senang, memang memula kite akan cakap susah etc, tapi benda tu kita sebenarnya tak ada choice pun. Jadi paksalah diri jgk untuk ikhlas, nanti semuanya jadi mudah. InsyaAllah.

Semoga hati awak tetap dan sentiasa kekal dengan imej muslimah.

Sama2 baiki diri. bye.

p.s sorry terbuat komen sepanjang entry plak.

FiQa said...

betul tu kak intan, kena blajar dah pakai tudung, nanti dosa2 kita suami plak yang galas, kesian dia kan...

tapi saya respect ar kak intan , boleh dan dapat terima teguran dak Ipan dan bakal mak mertua...

yelah, sesetengah orang takley trima dan cepat melenting, tapi alhamdulillah, kak Intan ambil perkara itu sesuatu yang mudah...
dan tidak membebankan...pahala pun dapat kan...

cuma kak intan kena berubah untuk diri kak intan, jgn sebab orang lain suruh...
takpe sis, perlahan2 eh..

semua sokong awak tau...
sebab orang sayang awak la orang tegur kan...

:)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13