Thursday, June 28, 2012

.tendang kang !

.

Salam.

Bajet kuat jer nak tendang orang. Mesti lah bukan kite sebab kite mana kuat nak tendang tendang orang. Kite kan lemah lembut. :-P Eh jap. Belog kite neh personal belog. So, memang kite suke ceta pasal diri sendirik, boipren, kengkawan dan family. Agak agak tak suka baca, tak yah le bace yek.. ;-) Belog kite bukan belog gosip gosip artis, SEO segala tuh. No no no~ :-P 

Ok sambung cerite. Ewah. :-P Cenggini.. Pagi tadik kite ade presentation, stress woo sebab dah 3x postpone. Ifan pulak ada kerja kat KL. Skang neh dia asek turun naek KL je. Boring betul. :-P Boring lah sebab kite tak dapat ikut ! Gggrrr ! Dah 4 hari tak jumpa. Sebenarnya tak de lah kisah sangat tak jumpa sebab hari Jumaat & Sabtu tuh dah jumpa. Tapi sebab dalam masa 4 hari ni, dia sibuk sangat. Nak sms pun payah. Call lagik la payah.

Kite pesen sebelum tidur mesti kena punch card dulu. Pastu dalam masa 4 hari neh, dia pergi Kedah, Perak, KL. Kerja kerja kerja. Kang kalau tak kerja, kite plak dok membebel. Haha. Tapi kalau dah busy, pun kite membebel jugak. Nasip lah dapat gelpren kuat bebel. :-P

Macam malam tadi, kite dah ngantuk gila. Dia pulak balik lewat. Kite memang pesen tak mau tidur selagi dia tak sampai rumah. Kadang kadang, bila dia sampai rumah jer, dia call cakap 5 saat lepas tu, terus tidur. Tunggu berjam jam, tapi cakap fon, sekejap gila. Haha. Kite tunggu dia balik sebab kite just nak pastikan dia selamat sampai rumah. Sweet tak? Muahahaha. Bukan apa, dia tuh bawak kereta lagik laju dari setan. (-.-") 

Tapi semalam, dia tak sampai rumah lagik kite dah ngantuk. Bole pulak dia dah sampai Melaka dari KL tuh, dia pergi minum minum dulu. Masa tuh dah kul 1 pagi dah. (T__T) Mata dah tak boleh nak tunggu. (@.@!) Baca buku pun dah tak boleh masuk otak. So, ape lagik, tidur je la. Haha.

So, bila setel presentation pagi tadi, dok meset meset dia. Dia kat KL, tatau gerak balik Melaka bile. Hmm. Petang tadik, kite tidur je kat rumah. Panas rumah sewa kite neh kemaen lagik. Then kite baca nota atas katil, kompem kompem lah tertidur. Huhuu. Pastu bila bangun tidur, dah kebulur. Meset dia, tanya dia dekat mana. Hm. Still dekat KL. Kite cakap kite lapar. Kemaen panjang meset kite. Dia reply OK je. Maunya kite tak mengamuk ! 

Kite : Kite lapar. Doang semua baru balik exam, dah beli makanan sekali. Kite takde exam,  kite tidur tadi. Tak de makanan. Lapar. Hm.
Kite : Sayang...
Dia : Ye sayang?
Kite : Em takde pape la..
Dia : Ok.
Kite : Kite meset pepanjang, sayang tak reply pun.
Dia : Sayang..dah lapa pergi la makan. Sayang ada motor kan? Hmm..budak darjah 1 pun tau yunk kalau lapar, makan. Tetiba nak majuk ape ke hal nya? Nak carik modal bergaduh ape? Eh, cari modal laen lah. Abang penat lah macamni.
Kite : Tak de pun cakap nak gaduh. Nak ngadu je.
Dia : Em..ye lah. Pergi makan ye sayangku intan payung comel manja gedik cantik beauty molek.

Lepas maghrib, kite kuar naek motor soang soang, pergi beli bihun sup dekat kedai yang kite selalu makan dengan kengkawan. Sedey pergi soang soang. Tapi sebab lapar, pergi je la. Kang tak pergi kang, kebulur pulak. Huhuhu.

Malas lah nak berharap dapat makan sama dengan Ifan. Pujuk hati sendirik. Majuk pun, bukan ada orang pujuk. Huhu. Kadang kadang tu cam sedey lah jugak sebab dia tak dapat teman kite makan. 2 minggu lebih lagik je kite ade kat Melaka neh. Pasni, dah habes study mesti jarang jumpa. :'( Then, pas sampai rumah, kite text dia.

Kite : Jemput makan sayang.
Dia : Makan ape tuh? :-*
Kite : Bihun sup je. Sayang dah makan?
Dia : Dah. :-) Makan lempeng. Makan kenyang kenyang tau. :-*
Kite : Dapnye lempeng. Sayang makan kat mana?
Dia : Makan kat kedai kedai tepi jalan tu. Abang drive jap. Nanti pape hal, roger.
Kite : Em..ok.

Sedey. Hukhuk. Bila tah dia nak balik dari KL tuh. Ni kat darat, kalau dia kat laut, mau banjir Melaka neh. :-P Huhu. Dalam 10 minit lepas tuh, dia text kite balik..

Dia : Sayang !
Kite : Ye saye.
Dia : :-*
Kite : :-* Kate tadi drive.
Dia : Tengah drive lah ni.
Kite : Drive ke mana?
Dia : Pergi karok.
Kite : Dengan?
Dia : Sayang.
Kite : Aik, sayang kat mane ni?
Dia : :-) Tunggu lagi 10 minit Abang sampai.
Kite : Sayang jangan tipu kite !
Dia : Siap je. Tak yah lelama. Sempoi sempoi je. Penah pulak aku tipu kau yunk. Tendang kang.
Kite : Hehe jap !

Masa tuh, Allah SWT je lah yang tau perasaan kite. Macam nak lompat bintang je. Senyum sampai telingaaaaaaa ! Ngeeeeee. (^__________^)

Sayang kite ^^,

Kelam kabut kite siap. Sarung je jeans, tshirt n cardigan. Pastu pinjam tudung kawan yang jenis sarung. Kite tak de tudung sarung. Mostly tudung bawal. Dah tak sempat nak iron iron segala. Huehue.. Kuar pintu rumah sewa, dia dah ada depan rumah. Heeeeeee tenks love! Ni yang makin sayang neh. Huehuehue.


"Tadi Kak Ezan komen status kite, dia cakap jangan jumpa selalu, nanti basi."

"Hah, tau pun. Betul Kak Ezan tu cakap."

"Pastu kite jawap, tak basi, kite simpan dalam microwave."
"Yunk..kite tak penah jemu jumpa awak"

Then he smiles.. :')

Ailoveyuuuu. 

10 comments

Tiara said...

sweet la sis n bro tu.. kite suke je bace blog akk.yg xsuke die g jauh2 kan kak.. xpyh nk jeles sgt ckp kt diorg.haha btw,kawen nt jgn lupe jemput.nk sgt tgk sis jd perantin.heuhuee

Syakir Rahman said...

hahaha...sweet giler... bgus2..aku doakan korg bahagia :)

Chikova_Airashii said...

tgk tu.. sweet2 lagikk.. mencik bace.. jeles! kbai..

nuraitul said...

betul-betul..xsmestinya jmpa slalu leh basi ..kte ngan encik tunang, tiap hari g kerja sma, makan sama ..blum kira ble dia ajak kte tgk dia main bola lg ..bkn rse mkin jemu..rse makin nk slalu jmpa ada la ..huhuhuhu

mira maisara said...

wahh..rajinnyer berjumpa :D best3x

NadiaShafiqa said...

dulu fikir gitu gak, jumpa2 nanti bosan. ni dah nak masuk 6 tahun asyik jumpa je tak bosan la pulak. makin sayang ade la miahahahahaha. i loike.

Edy Fee said...

hahah sweet gle...haha kalau aku takde maknenye,..tidoq lena...balik bawak keta sendiri ja

ainraus said...

aaaaaa. intan suka sweet2. pastu buat ain jeles. huh!

ezzyra said...

sgt2 sweet...betuah kak intan dapat dia...moga bhagia... :)

cikcimi said...

Ipan makin gemok la kite arse. =.="

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13