Monday, June 4, 2012

.sayang, kau dah patut kawen dah ! :p

.

Salam.


Weeeeeee.. Rindunye dekat belog. Mahap lah ye. Kite busy sangat wiken neh. Busy dating~ :-P Ahad lepas, kite pergi JB ! Yeay~ Pastu kan, sebenarnye nak celebrate besday Ifan sekali. Besday Ifan 5 June iaitu hari Selasa esok. Tapi since Ifan ajak pergi JB, so pegy lah sana ! Kire nak celebrate awal lah. Hihihi. (^_~)v

Kite neh jenis eksaited sikit kalau bab bab celebrate besday boipreng. Mesti dah plan nak kasik hadiah apa, nak kasik kek ashane. Memula kan, kite rasa nak beli je. So, carik lah online kedai kek dekat area rumah Ifan kat JB tuh tapi kemaen payah ! Kite kena carik yang dekat dekat dengan Masai atau Pasir Gudang sebab senang nanti nak mintak tolong kazen Ifan amekkan. Tapi kan, bila dah dapat, tetibe orang tu cancel last minit. (T____________T)

Kite dah pening kepala. Kite tak suka beli kek yang dah siap sebab nanti tak special. Hikhik. So, tetiba timbul idea nak buat cake sendirik ! Ifan memang suka makan kek cekelet moist yang kite buat. Kadang tuh, kalau kite buat kan, kite siap pos ! Punye lah semangat ~~~~~~ Ngeeee.. :-P Boleh baca entry kite pos kek tu dekat SINI.

Kite buat cupcake coklat
Memula buat dalam 7 bijik je.

Guna 5, 2 lagik kite ngap !
(^__________^)

First time tau buat conteng conteng atas cupcakes.
Dah lah buruk.
(-.-")

Tapi tak pe.
I bake with love. :')

Tapi macam sikit pulak 5 bijik.
(-.-")

Then kite tambah lagik 4 bijik. Sep baek adunan kek tadik ade lagik. Cepat cepat bakar. Masa tuh dah pukul 12 lebey. Punya lah ngantuk ! Buat soang soang pulak tuh. Mama cakap nak tolong, tapi Mama dah tidur dulu. Huwaaaaaaaa... (T___T)

(^___^)

Lepas siap.. kite mms dia.

TAPI...

Dia tak de respond langsung
SEDIHNYEEEEEEEEE !!!!!

Irfan bukan jenis lelaki yang teruja bila kite kasik apape.
(T____________T)

Kite siap majuk segala.
Tapi dia cakap, nanti kalau jumpa depan depan, baru dia teruja.

ELEH !
ORANG DAH MAJUK, BARU NAK TERUJA !
SUDAH LAH !!!

Kite mms dia sebab kite takut nanti esok, kek tuh dah tak rupe kek bila perjalanan ke JB ! Muar-JB macam macam boleh jadik. Kang kek tu tegolek, ada gak bukti kek tuh sebenarnya cantik pada asalnya. (cantik ke? (-.-")

Bila sampai JB...
Tadaaaaaa....
(^___~)

Happy Birthday In Advance Sayang !
Sweet 28th !

Masa tu muka dia dah malu malu sebab kasik kek dengan hadiah depan kazen dia. Dia cakap, Segan lah Abang. Dah besar besar dapat hadiah. Hoi ! Kalau segan, pulang balik ! Penat kite dengan Mama pilih tau ! Ggggrrrr !

:')

Ni sebenarnya kad besday.
Antara ayat ayat dekat dalam..

"Yunk, kau dah patut kawen dah !"

Ok tipu. 
Hihi.

Mesti lah rahsia.
Ane leh bitau. :-P

Present for HIM.
Biarlah rahsia ;')
.
.
.
.
.
.
Baru kejap ni, dia call kite...

Dia : Sayang ! Tadi Abang mimpi best.
Kite : Mimpi apa? Sayang mimpi kite eh?
Dia : Abang mimpi Abang mancing. Dapat ikan banyak gile. Hahahaha.
Kite : Best ke mimpi tuh? (-.-")
Dia : Best la. Pastu tetiba Abang rindu Sayang. Abang call lah Sayang.
Kite : Waaa bestnya mimpi awak. (-.-")

Skang neh Ifan dekat JB, cuti cuti Malaysia.. (-.-") Ntah bila nak balik Melaka. Woi ! Tau lah keja dengan bapak sendirik. Sukati je nak cuti lelame. Zzzzzzzzz !

Kite : Bila balik Melaka?
Dia : Esok tak sempat lah yunk. (dia dah janji, nak balik esok! [selasa])
Kite : Hmm kite dah agak dah mesti Sayang tak sampai esok. So, kite dah pos dah barang. Esok tunggu posmen datang.
Dia : Sayang suruh posmen pos apa? Pakai pos apa?
Kite : Pakai pos laju. Kite suruh posmen tuh pos tepung, telur. Nanti Sayang dapat, Sayang baling kat diri sendirik ek.
Dia : Jangan! Jangan suruh posmen tu pos. Kang teruk posmen tu Abang kejakan.

Ngok ngek betul !
(-.-")

Sebenarnya kite pos ni !

Kite tempah dekat kawan kakak kite.
Apam polka dot.

Comey kan?
:')

Ifan tatau lagik kite pos apa sebab kite tak bagitau. Lagipun dia jarang baca belog kite. Harap dia suka pape yang kite kasik. 

5 June 1984 - 5 June 2012.
Happy Birthday Sayang.
Sweet 28.

Ni kali kedua kite celebrate besday awak.
Kali pertama baca sini.

Kite ucapkan....
Semoga panjang umur...
Di kurniakan kesihatan yang baek...
Di murahkan rezeki...
Dan tetttt.......!
(ucapan pasal jodoh simpan dalam hati. hihi)

Selamat Hari Jadi lagik sekali...
Love you so muchieeee much ! 
*wink !*

22 comments

@cik_ezati said...

comelnyeee.. sweet laa sis intan nie, untung abang ipan :)

cik nara omey said...

tomey nyer kek..!! romantik jugak akak nie..like3..hehe

ainraus said...

besntyaaaaa! wahhh. nak cupcake intan buat jugak please!

Izara4eva™ said...

cupcake yg buat ngn kasih syg tu penting.. hehe..
happy bufday gak ntok abg ipang :D

~Eizny Ejan~ said...

wahhh da ade idea da ni nk bg ape prsent ap 4 abg ejan..
hahahaha
tp wat thn dpn sbb bdya da da lopas -_-!

Rara Nasiha said...

alolorr, so sweet :)

❤Cik Myra❤ said...

bfday abg ipan 5hb June ea..dekat2 je ngn besday bf kite...8june neh..tapi tak dapat nak celebrate pong...T__________T..wish dari jauh jela...

*pandai sis wat cupcake! :))

amalina husna said...

rajin kak intan buat kek tgh2 malam..haha..

xpaa..itupon dah cantik dah..asalkan ikhlas ape pon jdik..^^

Deq's Qienz said...

so sweet :))
btw, adek, sy ader mention awk di blog saya..terjah oke.
tenkiu :))
http://mamaqhayra.blogspot.com/2012/06/terasa-nak-post-entry-nih.html

ciksengeh :D said...

untungnya bf akk dpt gf mcm akak ..

wanieybintang said...

comeynya apam tuuuu. klu kita pos apam cmni kan? die tonggang tbalik x?

intanurulfateha said...

@cik_ezati

hehe ;)

intanurulfateha said...

@cik nara omey

hehe ;p

intanurulfateha said...

@ainraus

tunggu besday ain ;p

intanurulfateha said...

@Izara4eva™

hehe tq ;)

intanurulfateha said...

@~Eizny Ejan~

x pe. leh prepare awal3 utk tahun dpn ;p

intanurulfateha said...

@Rara Nasiha

hehe ;p

intanurulfateha said...

@❤Cik Myra❤

tunggu jumpe nt, celebrate la. buat belated besday ;) mesti die tkejut. hihi

intanurulfateha said...

@amalina husna

kan? ;)

intanurulfateha said...

@Deq's Qienz

da bace dah. tq kak ;)

intanurulfateha said...

@ciksengeh :D

untung ke? kuat bebel ;p

intanurulfateha said...

@wanieybintang

tak ! die oke je. kakak bintang nengok latest entry kite. elok je apam tu. tapi die tahan 3 hari je tau. smalam pos, hari ni smpai, esok last bole makan.

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13