Monday, June 25, 2012

.nanti abang belikan untuk..... :)

.

Salam.

Weeeeeeeeee... Bertemu lagik dalam belog kepunyaan Cik Intang yang comey ini. Huehue. Dua hari berturut turut ai dating uolss.. Seminggu sebelum yang memenatkan dengan esaimen banyak, report nak setel, presentation, test. Ohhh pengsan. Tapi alhamdulillah dah setel. Mari bercerite tentang perkara yang gembire. Kite mulakan dengan hari pertamaa (Jumaat).. Jeng jeng jeng. :-P

Ehem !

Kite nampak macam mak mak pulak bile nengok gambar dekat atas neh. Bile post gambar neh dekat pesbuk, semua dok perasan si Ifan neh dah takde janggut pastu ade misai. Soang pun dah tak nampak kite yang comey kat sebelah tuh. Hukhuk.

Ektuali, tak de la tekejut sangat negok Ifan potong janggut sebab dia dah MMS kite lepas dia potong. Cuma tak nengok face to face je. Bila jumpe, tak leh nengok muka dia lelame. Takut! Segan! Malu! Sebab apa? Sebab muka dia SEBIJIK macam bakal bapak mertua kite. (T__T) Gila ape nak tenung muka bapak mertua sendirik. :-P Tak caya, leh nengok kat SINI. Huehuehue.

Tapi lelame tuh, boleh la terima sket. Keh keh keh. Masa sebelum kuar tuh, dok fikir, nak pakai baju apa ni? Nak pakai tudung apa? Pening seh. Sebab selama neh, bile freehair, main sarung t-shirt biasa je, pastu pakai jeans. Tudung tak banyak. Baju sopan pun tak berapa banyak. So skang, kena mix n match. But its not a big problem. Janji niat. :') Huehue. 

Dia : Yunk, ok tak abang pakai camni? Buang janggut macam ni? Kate dah nak kawen. Mesti kena dress up macam bapak bapak. Hahahaha.
Kite : Eiiiiii................gedik. (>__<)

Kiteorang nengok muvee Mael Lambung tapi sebelum tuh lepak makan dekat Old Town. Kejap je dating. Pas nengok muvee, terus balik rumah sebab kite kena bangun awal! Pagi esoknya nak pergi pantai~ Pengkalan Balak, Melaka dengan housemate. :-)

Hari kedua. Seawal 9 pagi kiteorang kuar dari rumah sewa. Jammed gila pork sebab ada program ape ntah dekat Jalan Hang Tuah, Melaka. Ramai sangat orang datang. PM pun datang. Kalau tak silap, ada Perasmian UTC. Tak sure pulak UTC tuh stand for what. :-P

Dalam pukul 10 lebih, kiteorang sampai Tesco Cheng. Sopping barang barang untuk piknik dekat Pantai Pengkalan Balak. Kiteorang pergi 10 orang, termasuk housemate yang dulu dulu. Kire macam reunion lah, lagipun kiteorang dah final year. Nanti pasni dah susah nak jumpe.

Kite & Aien.

Kite sorang je tak mandi dekat pantai tuh sebab pasni kite nak pergi dating dengan Ifan. Huehue. Ektuali nak pergi wedding kawan dekat area Merlimau. Kang kalau kite dah terjun laut kang, lambat nak kuar. Tapi last last, tak jadik pergi wedding kawan kite. Sebab Ifan lambat sampai dekat Pengkalan Balak tuh. Kite suruh gerak pukul 12.30, pukul 3.30 petang baru gerak. :'(

<3

Tapi bila dia sampai, tak jadik nak marah. Sejuk hati denn. :-P Dating kejap tepi pantai. Pastu snap snap gambar sampai puas. Gambar dengan kengkawan kite ade, tapi dalam camera doang. Dekat kite tak de pun. Tunggu doang upload kang, kite update yek. :)

I Heart You.

Then baru gerak ke Jusco. Heee. Asek pergi Jusco je. (-.-") Tu je lah port dating kiteorang. Kiteorang nengok muvee lagik. Kali neh nengok ceta Vampire. Best wooo. Best sebab bile kite jerit, Ifan tak marah. Huhu. Selalu dia marah. :-P

Masa jenjalan tuh, nampak lah satu kedai beg tuh. Pastu kite cakap lah, nak beg yang tuuuuuuuu.... Sambil mulut muncung tunjuk arah beg. Hihihi. Handbag dah berlambak pun, nak handbag lagik. (-.-")

Dia : Nak beg yang mana satu? Nanti Abang belikan untuk hantaran.
Kite : Yey! Kite tak kisah yang mana mana. Pape Sayang belikan, kite amek je.
Dia : Nak warna ape?
Kite : Pink!
Dia : Alaa...asek pink je. Amek lah kaler yang matang sikit. Bile tuka kaler, mesti tukar karektor. Tak de lah nanti asek nanges je.
Kite : Emmm nak biru lah. Biru pink! Boleh?
Dia : Pink lagik.. Haish.
Kite : Ngeeeeeeee. Apape je. Tak kisah. :')

Aik, mana muncul budak neh? :-P

Pas dating semua, kite pun gerak balik Muar. Actually, sekarang neh tengah study week. Tapi first paper kite 1 July, hari Ahad. So, malas lah lepak rumah sewa. Bukan kite study pun. Heeee. Esok lusa, kite balik lah Melaka. :-P Kite habes exam 15 July, lepas tuh habes study dekat Melaka. Bai bai Melaka. Tak dapat dah selalu jumpa Ifan, ajak dia teman kite makan lepas kelas, teman kite nengok wayang. Huk huk. Sedey nyeee...

Kite : Kite sedey. Bila lah dapat jumpa awak lagik.
Dia : Yunk, kau nak balik Muar je yunk. Bukan Terengganu. Melaka - Muar tuh, sebelah sebelah je.
Kite : Errr.... :-P

:') Miss you.

6 comments

Azi said...

baju tu same with my hubby nyer... maybe sama design je kot. Jeep eh?

ainraus said...

heee. comelnyaaa. bestnyaaa dia dapat dating. ain nak dating ngn afiq sebelum tinggalkan melaka, tak sempat. :'(

lailatul fatiqah said...

haha ! muar melaka dekat je. mcm2 la sis intang ni. hehe

dak eina said...

hai sis lme xkomen! :))

sis nie muar melaka dkat je pon. jgn sedih2 ok :)

Edy Fee said...

hehehe yela..takde janggut...cabut ke cukur ke mmg tak tumbuh.ehhe

intanurulfateha said...

@Azi

yg oren tu ek? haah, jeep ;)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13