Saturday, June 30, 2012

.eii...loser !

.

Salam.

Boring betul lah asek gaduh je 24 jam sehari. Ok tipu. Mane de gaduh. Haha. Kite jek emo semacam. Stress lah dengan exam lagik. Pening. Lagi stress bila dok rumah soang soang pastu semua housemate keluar. Tu belum cerita yang kuar dating hari hari tuh. (-.-")

Kite pung pang pung pang kebabom dengan Ifan kat tepon pastu geram terus letak tepon ! Pastu dia anta meset pepanjang bising kat kite pastu kite reply sekali je. Sentap punya pasal. Pastu dia reply lagi tapi kite malas dah nak reply. Lantak kau lah Pan ! Masa tuh pukul 1.40 am camtu. Pastu terus lah tidur. Meleleh gak airmata sebelum tidur tuh. (T__T)

Bangun tidur tak de pun meset dari dia. Fine. OK FINE! Ok, tak fine sebenarnya. Pastu bila petang, rumah dah kosong. Doang semua keluar. Burink betul. Apa nak buat neh. Pastu bukak buku, study. Hukhuk. Tapi bagus jugak gaduh, boleh study tanpa gangguan. Hahaha. 

Pastu bila malam, housemate kite semua dah balik rumah. Ifan pulak senyap lagik, tak de pun meset atau call. Adoiyai. Mula la nak sebak. Ektuali, malam semalam gaduh sebab kite suruh dia datang sini (rumah sewa) tapi Ifan tanak datang. Dia cakap, tak payah lah jumpa selalu. Nanti dah kawen, mesti jemu nengok dia hari hari. Haish, balik balik cakap pasal tuh. Dah kawen tuh belakang cerita ah. :-P

Pastu bila sampai pukul 9 malam, dia masih senyap, kite dah gelabah dah. Meset besfren kite, cakap lah kite rindu Ifan semua tapi dia suruh kite kental. Kental lah sangat. Haha. Lawak pulak bila pikir balik. Ni dia kat darat. Kalau kat laut, mau kite pengsan. (T__T)

Pastu dalam pukul 9 lebey tuh, dah tak boleh blah dah. Terus text dia, cakap "I miss you. :'(" Tapi dia tak reply ! Deng~ Pastu time tu kite tengah BBM dengan AinRaus. Kite cakap lah, perlu ke kite call Ifan. Dia cakap, try je call. Then kite call la.. "Hello. Sayang kat mana?" Then dia jawap, "Tengah meeting neh, nanti Abang call balik."

Zzzzzzzzz.

Tunggu sampai kul 10 tapi senyap je. Dalam hati dah menyumpah nyumpah dah. Menyesal call. Pastu semalam kite order mekdi delivery. Dekat 2 jam baru sampai. Order kul 8.30 malam, kul 10 baru sampai. Bila sampai je, terus kenduri mekdi dengan housemate kite. Pas makan, masuk bilik, tengok henpon berkelip kelip. Eh, Ifan call ! Ngeeeeeeeeeee.

Kite : Sayang! Sayang kat mana..
Dia : Hello. Tengah buat apa? Dah makan?
Kite : Dah. Kite makan mekdi tadi.
Dia : Aik, merajuk merajuk pun makan mekdi ke? Hahaha. *gelak keji*
Kite : Alaaa biarlah. Merajuk, merajuk jugak. Kalau tak makan, lapar. Heeeeee.
Dia : Gelap je rumah.
Kite : Hah?
Dia : Gelap je rumah Sayang.
Kite : Sayang kat mana?

Tetiba kite dengar housemate kite jerit. 
"Kak Intan, Ifan datang lah."

Kite : Sayang kat mana?
Dia : Abang dah depan rumah neh. Cepat lah keluar.
Kite : Kejapppppp !

Terus laju laju tukar baju pakai tudung segala. Ngeee. Pastu kuar rumah, dia dah sengeh sengeh dah dalam kereta. Tak guna punya boipreng dok menganjing kite. Pastu kiteorang dok lepak kat KFC. Pastu dia dok gelak gelak cakap kite loser. Dia cakap, cane gaduh pun, kite tetap akan kalah. Siut tul. Kalau kite tak meset dia pun, dia tetap akan datang rumah sewa jumpa kite sebab dia memang ada kat Bandar Melaka time tuh. 

Haish, nyesal meset. 
Kalau tak, kite tak kalah. 

L.O.S.E.R
(T___T) 

10 comments

dhia adawiyah said...

dari segi teknikal , saintifik , fizikal nya . kak intan ni sweet jugak orangnya eh . haha ..

intanurulfateha said...

@dhia adawiyah

haha celah mane tah sweet ;p

kitebudakbaik said...

hahahaha...comel la cite cinte sis :)

mira maisara said...

hehe. rajin pulak pakwe awok dtg umah awok pastu..nak amik hati nyer pasal kan..hehe

Romeo Laut said...

Aku rasa bangga kaum lelaki masih ramai yang berjiwa kental dan kenyal, tak pujuk lama-lama. Hahah.

Atiey-Demok said...

kak intan prngai kita sme la..tpi syg prngai pkwe adik xsme mcm abg ifan 2..bhagia tgok akak..akak law akak mrah mcm mne pown jgn sskali sbut ptus taw..adk slalu mcm 2 sbb 2 skunk dah ptus n trsa mnyesl sngt 5taun knal tpi ptus mcm 2 jew cmua 2 slah adik yg slalu mrajuk..nsib baik abg ifan fham akak2 sweet sngt..smoga bhgia yew kak..

ainraus said...

yeayy. dah baik dah diaaa.
:)
tak boleh la dua2 ego intan syg.
kalah pun takpe lah untuk org kita syg. okay? i love you syg!

J.Syazwana said...

hahaha macam kite lah intang. asyik je nak bergaduh. benda remeh je pon. tapi selalunya kita takkan meset lah. dia yang akan meset kite. sampai hari tuh dia buat luahan perasaan cakap asal gaduh je mesti dia yang kene meset. kalau tak kite buat bodoh je. hehehe. kite kan mengade :P

naseb baik kitorang ni jenis cepat baik :D

yunZatie said...

haha.alhamdulillah.tp kite kalo gado rajin jugak pujuk tp skg da mls..heee..biorla dia ckp ape pun.wuuu

mizz miaizzati said...

semalam start baca blog ni..arini dah lupa nama blog intan ni apa..terus taip 'blog intan irfan'..dan2 jumpa hehe..

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13