Sunday, June 17, 2012

.a date with love

.

Salam.

Jumaat lepas, birthday Mama kite. Yeay! Hari ni pulak, birthday Abah kite. Selamat Hari Jadi kepada Mama Abah dan Selamat Hari Bapa kepada Abah! :') Dan jugak Salam Maal Hijrah. (@^__^@)

Dan sehari sebelum tuh iaitu hari Khamis, I've got a date with My Sayang~ Ngeee. Tapi bukan berdua. Bertiga. (-.-") Nyibuk je kazen Ifan tuh nak ikut orang dating. :-P Ektuali, kiteorang takde lah date sangat. Pergi makan kat mekdi je pong. Mekasih to kazen-to-be sebab banje! Huhuhu.

Ifan kerja, dia ada dekat Perak -KL start hari Selasa lagik, out station kononnye. Hihi. Tetiba dia cakap, dia akan balik hari Khamis petang. Yeay! Haruslah lompat bintang! Tapi tak boleh lah suka sangat sebab Hari Khamis malam tuh, kite ada test LAW pukul 8.30 malam sampai pukul 10 malam. Dah lah Khamis tuh kite ada lagi 2 presentation dan 2 test. Memang dari pagi sampai ke malam, kat kampus jek. Penat. :'(

Makan pun tak sempat. Bila kite balik rumah sewa lepas test tuh, kite dapat sms dari Ifan. Dia tanya, Balik rumah terus ke? Dah tuuuuu, takkan nak berkampung dekat kampus sampai esok pagi ! !@#$%^&

Pastu kite terus call dia. Pastu dia cakap, dia da ada dekat Melaka. Yeay! Pastu dia cakap, lagik 5 minit dia sampai. Oh mennnnnn. Dah lah dari pagi kat kampus. Even kat kampus ada ekon, dah seharian pakai baju kurung yang sama, mesti lah badan dah tak rasa best. Pastu dia suruh mandi laju laju, tak payah lama lama.

Tapi MESTI lah lama sebab kite basuh rambut sekali. Kasik segarrr sikit. Hihihi. Pastu lepas siap mandi semua, dia dah sampai depan rumah. Deng~ Cepat gila. Pastu kite call dia, tanya pakai baju apa semua. Hensem ke tak, pakai kasut ke sliper. Tanya complete set, semua nak tau. Hihihi. Tapi dia cuma cakap, dia pakai hensem sebab dia memang dah hensem. (-.-")

Pas kite siap semua, kite pun kuar lah rumah, pergi kat kereta dia. Pastu kan, Eiiii..dia pakai baju sama dengan kite lah! Ehem! Nampak sangat kami ada jodoh. :-P 

Tadaaaaaaaa. 
Ni lah Boipreng kite dan rumet tersayang, Zakwan.
(-.-")

Kazen dia ada bisnes photographer untuk pape majlis, tak kire Majlis Tunang atau Kahwin. Dan dia jugak yang kite hire untuk Majlis kawen akak kite dulu. Dannnnn dia jugak dengan baek hatinya akan sponsor photography kawen kite dengan Ifan tak lama lagik. Weeeeeeee~~ Semoga anda murah rezeki lepas neh. Aminn~ :') 

Kalau nak Zakwan jadik photographer korang, boleh contact dia dekat FB dia dekat SINI. Kompem dia akan bagi best price punyeee. 

Ektuali, ada je gambar kite dengan Ifan time neh. Tapi kan kan kan, emmm gambar tuh kite tak pakai tudung. :'( Emm rasanya dah tak perlu kot nak tayang rambut yang cantik neh. :-P Tayang kat suami je nanti. Hihihi.. Bile lagik nak berubah kan. Doakan yang terbaek. Dulu da cuba, tapi gagal. Tapi tak salah cuba lagik kan? Kali neh bukan cobaan. Nak terus kekal sampai bebila. InsyaAllah.

Coz when the time has come
You know that you should just be strong
Forget about the time you've drown
To win is to get through the mount

When the most of time
You failed though you have tried so hard
It isn't time for you to cry
Coz you're about to reach the sky

I know how it feels like
Live in an empty life
No matter when or where you're standing at
You just can't bear all at once

Life teach us much lesson
With all the fears and tears
So never look back move on your step
I bet you'll never regret~

Gerhana Ska Cinta - There'll always be shine.

***Salam takziah pada Ifan sebab baru kehilangan arwah nenek dia semalam. Dari Allah SWT kite datang dan kepada Allah SWT jugak lah kite kembali. *insaf* 


Al-fatihah.... 

(Tetibe rindu sangat dekat arwah nenek dan atuk kite....Al-fatihah untuk mereka, Ramlah binti Abdullah, Anang bin Mohammad, Aini binti Tuah & Mat Dain bin Yahaya.. Semoga roh mereka tenang dekat sana. Tunggu Angah dekat sana nanti yek... :')

9 comments

nina suhaina said...

alhamdulillah untuk usaha sis berubah.syg sis..salam takziah untuk dak ipan ek.

Syazana Zainn said...

gudluck for the test n presentation :)

p/s:
takziah buat keluarga ifan

zaujah until jannah said...

awak scr kebetulan i still looking for photgphr.. so just nice reading your entry heheh

lailatul fatiqah said...

mst lagikk comei sis bertudung.. ;)

Inariena said...

Semoga misi anda berjya.amin

Inariena said...

Akk doakan intan berjaya dgn misi ini.alhamdulillah amin.

Chikova_Airashii said...

so glad dgr sis nak berubah.. gud luck..
same2 kite ebrubah ke arah kebaikan :)

E'in said...

kemain happy die.. takziah utk ipan..

NIA SI DRUMSTICK said...

xpe..slow2 ye..msti boleh punye..
di mana ada kemahuan..di situ ada jalan..
takziah utk ipan tau..

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13