Thursday, May 24, 2012

.yunk, rasanya kite kena cepat kawen lah

.

Salam.


Hoi. Peningnya kepala neh. Tak cukup tidur. Kerja banyak. Hai hai hai. Nasip lah jadik final year student neh. Banyak benda sangat nak buat dan banyak benda nak attend. (T__T) Ok. Start esok kite cuti seminggu. Hoyeah! Dan ketika entry neh di taip, kite tengah tunggu Abah amek kite kat rumah sewa neh.

Emm...macam biasa, semalam, kite gayut dengan Ifan. Gayut lambat sikit lah sebab semalam kite ada dinner course dekat Hotel Renaissance. Sampai rumah dah lewat. So, lewat lah gayut. Setiap malam, ada je benda nak cerita. Kalau tak de pun, mesti tetiba ada benda yang nak di cerite. :-P

Dia : Yunk..Abang dah ngantuk neh.
Kite : Ah, tak boleh tidur. Ingat dapat? Tak boleh. Hahaha. (padahal kite dah pening pale sebab nantok. Tahan je sebab tanak letak fon. Huhu)
Dia : Yunk, Abang rasa kan, kite kena cepat kawen lah.
Kite : Aik, kenapa pulak?
Dia : Nanti malam malam dah tak payah gayut tepon macam ni lagik. Hahaha.
Kite : Woit, ingat kalau kite dah kawen, kite nak bagi awak tidur awal ke? Memang tak dapat lah. Hahaha.
Dia : Ah, Abang peduli apa. Kalau Sayang nak gayut, pergi call orang laen. Nanti kasik henpon Abang dekat kawan Sayang tuh. Lama sikit boleh gayut. Kan free. (guna digi sup-line)
Kite : Eii..kecik hati kite !

Dedua dah ngantuk sebenarnya. Tapi kite saja tanak kasik dia letak tepon. Dah ler seharian dia busy. Kite pun busy dengan kelas. So, malam je lah boleh gayut, boleh nak borak borak, boleh cerita cerita. Bila kite tanak letak tepon, dia kate kite kejam. Haha. Padan muka. :-P

Kite : Pernah pulak Sayang nak cakap lama lama dengan kite sebab rindu kite. Pernah pulak Sayang meset kite cakap Sayang rindu kite. Pernah pulak Sayang nanges sebab rindu kite. Pernah pulak Sayang majuk sebab rindu kite.
Dia : Ye la. Abang tak pernah buat semua tu. Tapi pernah pulak Sayang redah 24 traffic light hari hari semata mata nak jumpa Abang. Pernah pulak Sayang redah jammed semata mata nak jumpa Abang. Pernah pulak Sayang datang dari JB bawak kereta malam malam datang Melaka. Hah, pernah pulak? Hah, jawap.
Kite : Errr..memang kena redah 24 traffic light ke yunk?
Dia : Tak. Double sebenarnya sebab pergi balik. So 48 traffic light lah semuanya.
Kite : Gulp. (-.-")

Amekkaw. 
Terdiam terus.  :-P


Kuang asam tul !
(=________=")

17 comments

Princess Feyqa said...

hehe tu la pika pon rse nk kwen copat kih3

ainraus said...

alaaaa. semua pun nak kawen. ain cane? uwaaaaaa. :(

Eyqa Hasnan said...

haha . kan dah terdiam -_________-

PrinCesS PinOkoO said...

KAhkahkah! kelakar pulak baca entry nie ^^

♥ MS ♥ said...

eh. kalau kes macam nih. memang kena kawen copat copat nih. eden tak sabau nak makan nasik minyak ni hahhh. HAHAHA

NIA SI DRUMSTICK said...

hahahaha..amekaw!!gila hebat la dia bals ye..mmg xnak kalah..haha

yanamk said...

untung ler dapat gayut tiap2 malam... kite nak ckp 5 minit pon rase nye mcm 5 jam, sebab kite jerk yang banyak cakap jugak~~~

hope korang bahagie~~~

ciksengeh :D said...

kawen cepat-cepat lepas tu seharian boleh bercerita . hehe ^^

Ainur Hamzah said...

haha. sweet nye la. kelakar! :)

Edy Fee said...

hahaa terus sentap kne ckap mcm tu ngan bf.hahahaha aku pon tatau nak ckap fone lama2

Dhaniya ShahNiza said...

Intan..Intan.. =) kan dah kene.. =)

Chikova_Airashii said...

apa kau rasa bha? oren??
ekekekekee...

Cik Zeeta said...

cepat2 kawen yer sis :)

p/s: mari singgah blog syer. der yg menarik tuk kongsi ngan kamoo

Azmira Yusof said...

hahah .cepat2 tawen

Adziim said...

Haha...amek ko, orang laki ni banyak berkorban tenaga. Pempuan korban air liur kot dok ckp bnyak.

emieysandra said...

tol kan..even penat pun, nk jugak gayut n dgr sore si die kan..

maka sis, cpt2 lah kawiiiinn =)

Fazlyna Fadzly said...

nnti bile dah kawen pun, tetap nak ckp2 jgk dlm bilik sebelum tido..kalo x,mesti rase lain mcm aje even sebelum masuk bilik dah ckp2 byk..

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13