Tuesday, May 8, 2012

.yunk, bile kite nak pergi kursus kawen?

.

Salam.


Hahaha. Asek cerita pasal kawen je lately neh kan. Macam dah dekat sangat je tarikhnya. Kakakakaka. Tak de la. Saje je dok cerita cerita. Mana tau, makan garam banyak, masin mulut. Kikikikiki. :-P

Ektuali, aritu ada lah membincangkan pasal kursus kawen neh. Dia ada tanya kite...

Dia : Yunk, bila kite nak pergi kursus kawen?
Kite : Bebile boleh. Tapi kite nak pergi dekat Muar.
Dia : Memang kena pergi kat Muar eh? Melaka atau JB tak boleh eh?
Kite : Alaa..kite nak yang kat Muar. Dekat dengan rumah..
Dia : Tapi wiken Abang kerja la..Kalau Abang pergi kat Muar, nak tidur mana nanti? Sayang pergi lah dulu.
Kite : Laaa...tidur lah rumah kite. Mama Abah kan ada.. Alaa kite nak pergi sama sama.
Dia : Abes, dah kalau wiken Abang kerja, ashane nak pergi sama.

Masa tu kan, dia macam dah tinggi suara. Gua memang tak boleh bhai kalau cakap dengan lelaki yang pesen nak tinggi tinggi suara neh. Airmata neh kang laju je keluarnya. Huhuhu. Geram je dengan dia. Dia yang tanya, pastu nak marah marah. Ektuali dia tak marah pun. Kite jer ingat camtu. Huhu.

Masalahnya, bukan ke kalau kursus kawen tuh kalau buat mesti wiken? Weekdays ada jugak ke? Hihihi. Selalu dengar buat time wiken je. Ngeeee. Ektuali, kite lagik suka pergi dengan pasangan masing masing. Baru lah boleh dapat input yang sama dengan bakal suami kite tuh. Nanti balik, boleh bincang balik apa yang Ustaz atau Ustazah tuh cakap. Demi masa depan keluarga. Cewah. Poyo pulak rasanya tulis camni. Haha.

Aritu, ada cakap dengan Irfan, dekat UiTM KBM neh ada kursus kawen. Kena bayar RM65 je. Murah kan? Siap boleh bawak orang luar sekali, RM70. TAPI MESTI LAH IRFAN TANAK PERGI ! Ye la..... Kena join dengan student student. Dah lah dia tuh pemaluuuuu......... lah sangat. (-_______-")

Dia suruh kite pergi je dulu. Tapi kite tak mau. Huk huk. Tak pe lah. Kursus kawen bebila boleh pergi. Kan? Tapi harga kalau kat luar mahal sikit lah. Kalau tak silap, RM120. Pastu dengar cerita, tahun depan nanti ada qiamulail. Tapi tatau lah betul ke tak. Hihihi.

Kite rasa, nak pergi kursus kawen lepas tunang nanti. Dah free sikit time tuh sebab dah abes study. Baru best. Tak payah pergi dengan Encik Boipreng. Boleh pergi dengan Encik Tunang. Hihihi.. :-P Ok bai.

14 comments

ainraus said...

wahhhhhhh. intan jahat. buat ain jeles. masa ain lambat lagi. :(

intanurulfateha said...

@ainraus

alaaa pegy je dulu. nt x kelam kabut ;)

aRa ❤ aFiq™ said...

ecece.. nk g ngn encik tunang tuuu :P

ciksengeh :D said...

ee .. due kali gande hargenye ngan kat lua ..

emy_eddy said...

intan...g ngan encik tunang lg best dr g ngan encik boipreng...feel lain wlpn org yg sama..:)

cici tembikai said...

aah sayang , kita pun dengar next year ada qiamullail -.- ada desas desus kata seminggu. ada kata 3 hari -,- ya ampunn .

♕ niaa ♔ said...

wah mahal nye kursus smp rm120 kat sni still rm80 ag

sharamli said...

Dulu nak pegi jugak yg utm punya..tp kekawansemua ckp..eh gatai nak kawen dah ke apa..last2 cam nyesal lak tak p..ha3

oshinz said...

kat kawasan johor memang dah mahal. kalo kat KL still lagi rm80. taktaula kat melaka berapa..

Che Rosliza Che mat said...

Sekarang dah mahal kursus kawin ya...zaman akak dulu murah...

Ainul Hayat said...

Intan,
Kat luar bukan RM80 je ke? Erni dulu pergi asing-asing. Dia buat kt Perak. Erni wat kat Bangsar. Rasa janggal sketla sbb org lain sume dtg berpasangan. Tapi wat selambayaya je. Balik umah kitorang diskas thru the phone ape yg dipelajari kat kursus tu.

anakpakshaikh said...

assalamualaikum...
salam perkenalan. bila baca entry, best juga, cakap pasal kursus kahwin ni, saya dengan encik tng akan pegi 19-20 Mei ni.

emieysandra said...

emiey yg tunang ni pun xpegi lagi kursus kawin. aihh, cmne nk kawin ni. huhu

dhia dani said...

kite pegi uia punya masa sem lepas . rm45 je :)
kalau kat luar memang harga dabel .

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13