Thursday, May 31, 2012

.kuangajaq ko yunk !

.

Salam.


Tensen betei lah dengan henpon Sony kite neh. Bukan tensen sebab dia rosak ke ape. Sebab dia tak de charger ! Aaaaaaaaa... Dan ini menyukarkan untuk kite menggayutkan tepon dengan lama ! Dan ini adalah perkara gembira untuk boipreng kite yang tak suka gayut lelama. Cis. (-.-")

Dah benda free, tuh pun tanak gunakan sebaeknya. Cuba kalau pesen nak kena topup henpon setiap hari. Menanges ler tak dapat gayut lelame. Mungkin sebab jarang jumpa, tu sebab nak gayut selalu. Tapi kalau lepas jumpa pun, tetap nak gayut. Ape pesen tah kite neh. Kuat beno bercakap. Hihihihi.. 

Baru kejap neh, gayut lah dengan dia. Tak de lah gayut sangat. Ada lah dalam 10 minit cakap. Tapi masa tuh, battery henpon sony kite dah merah. Oh ye. Kite pakai Sony T707 untuk no digi. Untuk no meksis, kite gune Nokia e72 tuh. Malas nak tukar tukar simcard bile battery abes. 

Memandangkan kite takde charger sony, kite akan charge guna USB cabel dekat PC. So, bila nak charge dekat PC, kena off henpon.. (>__<)

Dia : Yunk, Abang nak makan ni.
Kite : Hah, oke la. Kite pun nak cas henpon neh. Tapi kite kena off henpon sebab nak cas kat PC.
Dia : Hah, lagi bagus. Hahahaha.. Cas lah. Ok babai. Assalamualaikum.
Kite : Amboi. Kuangajaq ko yunk ! Tanak cakap dengan kite lettew. Kemaen lagik tak sabo nak letak tepon !
Dia : Hahahahaha. Ok ok. Balik semula. Cas lah henpon Sayang. Bla bla bla.. (dengan nada lembut)
Kite : Lagi kau macamni, lagik kite tanak letak tepon. Padan muke !
Dia : Hahaha. Abang mati kelaparan lah macamni yunk. Abang baca doa nak makan dulu lah. Bismillah..... (baca doa makan)
Kite : Kuang asam. Ye lah, pergi la makan. Jangan tidur dulu tau. Tunggu kite kol balik eh.
Dia : Ye laa.. Bla bla bla.. Assalamualaikum.
Kite : Ok babai. Wa'alaikumussalam.

Ifan kan, kalau nak letak tepon, kemaen laju. Ggggggrrr. Pastu gelak jahat. Geram betei. 

Sabo je lah kan dapat pakwe cenggini. 

Tapi mesti dia lagik sabo 
sebab dapat gelpren cenggini. 

Keh keh keh.

18 comments

Azmira Yusof said...

hehhe bf kitew xske ckp hp

kalu dia ckp hp mesti dia buat sore2 tido .

intanurulfateha said...

@Azmira Yusof

hahhahaha tu pun salah satu taktik ifan nak letak cpt ! pastu, die bukannye tido pun ! zzzzzzzzzz!!!

ainraus said...

weeehuuuuuu. mesti comel intan marah dia. kehkehkehkeh.

emy_eddy said...

tbalik lak ngan kite..bf kite leh gayut smpai kite lak yg ttido...:)

ucupiza said...

wah senasib la kita..same jugak..kalau tengah syok cakap2,tetibe die mcam nak cepat letak je..geram sangat..rase kalau dekat nak sekeh kepala die.nasib baik jauh..

ciksengeh :D said...

comel jek

.::WaNiE::. said...

"Kuat beno bercakap."

macam mak nenek !

lariiiii hahahaha

Juliet_iRa~" said...

hahaha lawak la sis intan ni!

sis!rinduuu kat blog ni..lama xdtg sini.heee kita busy..

nt ira update eh psl kek tu..kikiki..esok2..:)

Adziim said...

Nikmat yang dapat bila letak telefon makwe call yang banyak cakap ni, perghh..aman rasa dunia.

ejulz said...

digi easy prepaid la tu.. hehe.. rindu masa dulu2..

intanurulfateha said...

@ainraus

comey hapenye. bughuk ghupe huhu

intanurulfateha said...

@emy_eddy

die tanak tido dlm fon, sbb die ckp nt bateri abes >__<

intanurulfateha said...

@ucupiza

tau xpe ! huhuhu

intanurulfateha said...

@ciksengeh :D

hehe ;p

intanurulfateha said...

@.::WaNiE::.

kuang asam kak wani ! ;p

intanurulfateha said...

@Juliet_iRa~"

heheh okes ! ;p

intanurulfateha said...

@Adziim

ko same je prangai mcm ifan ! ggrr!

intanurulfateha said...

@ejulz

eh bukan. ni postpaid :)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13