Wednesday, May 23, 2012

.dia yang senyum tengok abang

.

Salam.

Aritu kan, kite pergi makan dekat satu kedai makan tuh. Dekat Melaka neh kan, ektuali tatau mana yang best. Maen belasah je. Pastu nampak kedai tu, terus lah pergi. 

Sampai kedai tuh, tatau nak order ape. Tapi macik pelayan kedai tu suggest-kan bihun sup sebab kat situ bihun sup die power. (kononnya) Ifan pulak macam biasa lah, Nasi Goreng Cili Padi Pedas Gila. 

Dia : Makcik, saya nak order Nasi Goreng Cili Padi Pedas Gile. Gune cili yang kat atas meja tuh ek. (sambil tunjuk bekas yang penuh dengan cili padi). Sayang nak makan ape?
Kite : Hmm..kite nak bihun sup lah.. Nak sup daging.

Tak lama tuh, ada soang pompuan pelayan kedai tuh lalu sebelah kiteorang, hantar makanan meja sebelah. Dia dok tengok Ifan. Pompuan tuh muda lah. Macam baya baya kite. Dia siap senyum lagik ! Nengok kite tak senyum pulak. (-.-") Yang best nya, Ifan boleh pulak buat muka malu malu bila pompuan tu senyum... Zzzzzzzz !

Kite : Woi, apesal senyum senyum? Siap buat muka malu malu lagi.
Dia : Mana ada. Dia yang tengok Abang. Hahaha.
Kite : Kau jangan nak perasan lah Pan!
Dia : Hahahaha. 

Pastu lepas makanan sampai, tengah makan makan, pompuan tuh nengok Ifan lagik. Haish, rasa nak simbah je pakai sup. Ape die pikir haku neh ADIK Ifan ke? Keluar makan dengan Abang?? Pastu pesen nak ngorat ABANG AKU??? Ggggrr! (marah ni)

Esoknya, keluar lagik dengan Ifan. ADE KE DIA AJAK PERGI MAKAN DEKAT KEDAI YANG SAMA ! Pastu kite mengamuk lah. Ok tipu. Tak de la mengamuk sangat. Cuma mempertikaikan lah, kenapa nak makan kat kedai tuh lagik. Bukannya sedap sangat pun. :-P

Dia : Nak makan kat mana? Kedai semalam nak?
Kite : Tanak lah! Kenapa nak makan kat kedai semalam? Nak jumpa pompuan semalam ek?
Dia : Tak lah.
Kite : Abes tuh apa?
Dia : Kalau Abang nak jumpe pompuan semalam, tak payah bawak Sayang. Baek Abang pergi sendirik. Abang nak pergi kedai tuh sebab macik tuh masak ikut arahan. Dia guna cili padi yang dalam bekas kat atas meja tuh.
Kite : Sudahlahhhhhhhhhhh !!!!!!!!!

Isk. Isk. Isk.
Pompuan tuh ada sawan senyum dekat lelaki kot.
(-.-")

Kite tau, senyum tu kan sedekah.
Tapi jangan lah senyum dekat pakwe orang !
(T____________T)

12 comments

lailatul fatiqah said...

uish! kite pantang betul org lain senyum2 kat laki kite.tp kt kite wat muke x berapa nak posen.

Azmira Yusof said...

amboi2...g la kedai tu lg

Chubby Hanna said...

hehe.. sabo2.. selalu sgt kena situasi cmni.. time ngan kita si pompuannya tak senyum plak.. ggrrr... huhu.. apapun, lawak ar tunang awk.. :)

sYiRa LoKMaN said...

hye hye...singgah sini ^_^

Eyra Meow said...

ekeke . comel laa kak intan :) hihi

emy_eddy said...

Setuju sgt....nk snyum jgn ar kat bf org kn....sure intan brasap je kn time 2 kn..:-)

ciksengeh :D said...

tuh senyum gatal namanya .. hehe ^^

Chikova_Airashii said...

kt perak dulu ade kedai cmni la pesen nye.
waiter pempuan dye senyum kt laki jee.. xkire lah awek bini ade sebelah jee.. ngan pmpuan kemaen ketat lagi muke.. sabo je laa.. rase nak penampo pun ade gak..

iyka zulaika said...

dia saja nak jeleskan awk leteww. hehe :P

~Eizny Ejan~ said...

WAAH MEMANG PANTANG BTOL!
cmpak sup je kak kat pmpn 2 hehehe

LuVidA^^ said...

biasa sgt jumpe kt kedai makan. gedix nk mam~~

❤Cik Myra❤ said...

bahaya tau kalo pompuan pesen macam tu..

takot nanti dye mandrem ke hape kan..
haihh..mintak jauh la..>_<

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13