Monday, May 28, 2012

.dekat dapur ada hantu.. (T__T)

.

Salam.

Phewwwwwwww~ Takut okeh. Sebenarnya mana ade hantu dalam dunia neh. HAH, CAKAP BESAR KO KAN INTANG! Sekali dah jumpa bebetul kang, baru kau tau langit tinggi rendah. (T________T) Ok, meh nak cerite.

Pagi pagi subuh tadik kan, Mama Abah Chacha Yeop dah gerak ke Subang sebab ade wedding sedara dekat sana. Doang gerak awal sebab nak konvoi dengan sedara dari Melaka & N9. Kite macam berat hati sebab kawan kite pun kawen hari ni jugak. Kawan baek dari sekolah lagik. Dia siap call kite suruh datang wedding dia. Skang neh kan, kalau ada kawan kawen, kite mesti nak pergi sebab kang kite fikir, kalau kite kawen nanti, mesti doang tanak datang . Hukhuk.

Lepas doang semua gerak ke Subang, kite pun tutup pintu kunci grill segala, then kite pun sambung tidur. Huhuhu. Dah tatau nak buat apa pepagi buta tuh. Kawan kawan kite ajak pergi wedding kawan kite tuh pukul 2 pm. So, kompem la banyakkkkkkkk sangat masa kite boleh tidur. Huhu. 

Lepas pergi wedding, lepak lepak dekat Tanjung Emas Muar. Balik dari tu, lepak lagik rumah kawan. Sebenarnya nak habeskan masa sementara nak tunggu Mama Abah balik rumah. Tapi sampai kite dah balik rumah pun, doang semua tak balik lagik. Doang balik dalam pukul 10.30 malam ! (T__T)

Cuba bayangkan lah, dari pukul 7 sampai pukul 10 lebih tuh kite duduk dalam rumah neh soang soang ! Huwaaaaaaaaaa.... Rumah kite neh takde lah besar sangat, dan tak de lah kecit sangat. Yang sedang sedang saja. Huhu. Tapi dah dok soang, kompem lah takut ! Pastu kan, tadi, kite nak pergi dapur pun takut ! Dem betul. Perut dah lapar. Rasa nak masak megi ke, masak nasik goreng ke.. Tapi nak kuar bilik pun takut. So, kononnya untuk mengurangkan rasa takut, kite kol lah Encik Boipreng yang tersayang lah sangat dengan harapan nak dia teman..... (-____-)

Kite : Yunk, kite lapar. Tapi kite takut lah nak pergi dapur.
Dia : Laa..nak takut apa.. Kan dalam rumah.
Kite : Masalahnye kite takut, dapur jauh. Kite kat bilik neh.
Dia : Kenapa? Dekat dapur ada hantu? Pocong? Jembalang?
Kite : Woi! Jangan la sebut. Dah lah kite soang neh. *nanges*

Pastu kan, pung pang pung pang, gaduh lah, ape lagik. Hahaha. Gile kaw. Dah lah tengah takut. Boleh plak die sebut semua nama geng dia. :-P Tak gune betul lah. (T__T) Pastu dah penat nanges, kite diam lah. Huhu. Sengal betul. Tah pape je bile ingat balik. Selalu menyesal bile dah buat. Kahkah.

Kite : Yunk, apesal diam.
Dia : Ah, malas Abang nak cakap. Awak cakap la. Kang Abang cakap asek salah je.
Kite : Dah awak cakap pasal antu. Memang lah kite marah.
Dia : Ye laa.. Duduk je lah kat bilik tuh sampai Mama balik k.
Kite : Alaa..kite lapar.
Dia : Jangan pergi dapur. Kat dapur tu kan ada.....
Kite : Jangan lah cakap lagik !
Dia : Tak lah. Kat dapur kan ada pinggan, mangkuk, gelas, cawan. Tak payah lah pergi. Hahaha.
Kite : Alaa..kite nak pergi toilet la. Nak terken****..
Dia : Jangan pergi..!
Kite : Alaa..nape..
Dia : Kat toilet tuh ade kepala....kepala paip ! Hahaha. Tau pulak nak pergi toilet ek. Ingat tatau tadik. Haha.
Kite : Eleh, tak takut langsung :-P

Pastu dah gelak gelak balik. Dah macam tak betul dah kite neh. Tapi seyes lah, time dok soang soang tadik, macam macam dalam otak neh pikir. Haish.. Taubat tanak dok rumah soang soang lagik. (-.-")

5 comments

Riena Haiqal said...

hahahahahah.. lucu juga encik boipreng awak tu... hahahaha... ada kepala paip.. hahahahahahaha.. :)

Eyqa Hasnan said...

haha ! kak intanggg penakut ;P

Cik Zeeta said...

sme mcm kter.. pnakowt >.<

ciksengeh :D said...

kalau kita , kita pasang radio kuat2 bagi satu rumah denga .. hekhek

Romeo Laut said...

kena ada yang reti main cak-cak dekat pintu bilik, tak payah pergi toilet dah nak buang air. hahahah.

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13