Monday, May 14, 2012

.ayooo ada momok !

.

Salam.

Korang penah nengok ceta omputih budak kecit yang tajuk dia Home Alone tuh tak? Alaaa bese kalau time merry krismes kan, mesti ceta tuh kuar kat TV3 atau TV2. Huhuhuhu. Ok, bukan nak cerita pasal hal tuh sebenarnya tapi nak cerita pasal kejadian home alone selama lebey kurang 5 jam! 

Ektuali, semalam kan kite keluar pergi beli beli barang kan kan. Pastu kite balik rumah dalam pukul 11 lebih. Housemate kite ada 5 orang termasuk kite. 3 orang balik rumah. Seorang lagik tak dapat di kesan. Tapi yang lagik sorang neh memang jarang ada kat rumah. Dia cuma ada kat rumah untuk tidur je. :-P

Biasa lah, malam minggu mesti pergi jenjalan kan. Kite tak expect pun dia akan balik lewat dan kite langsung tak dapat nak contact dia ! Call call tak dapat. Kite call henpon boipren dia pun tak dapat. Ah sudah. Ashane neh. Aura kecuakkan sudah makin terasa!

Memula sampai rumah semalam (Sabtu malam), terus dok bungkus hadiah besday untuk adik Irfan. Takut nak bungkus pagi pagi esok (Ahad pagi) Lepas bungkus hadiah, call Irfan..

Kite : Yayang..N*** tak balik lagik lah.. Kite sorang je ni..
Dia : Ayooo..ada momok. Ayooo tak tau..
Kite : Woi! Jangan lah takutkan kite. Kite dah lah soang neh.
Dia : Amek kau Sayang. Pembalasan Si Pitung. Hahaha.
Kite : Benci ah dia neh. *dah nak nanges dah*
Dia : Hahaha. Padan muka. Tak pe lah. Abang teman eh sampai N*** balik.
Kite : Janji tau..
Dia : Ye..

Tetibe, kawan kite meset kat pesbuk, dia cakap dia nak call kite. Ada problem sikit. Kite letak tepon dengan Irfan dan gayut jap dengan kawan kite tuh. Sesi luahan perasaan sebab dia baru break dengan boipren die. Dalam setengah jam gayut, kite call Irfan balik. Tapi hampa. (T__T) Nak teman konon! Pooodahhhh !

Kite call die beribu ribu kali. Tapi tak angkat pun. :'( Ok tipu. Ada lah dalam berpuluh puluh kali. Masa tuh dah pukul 2-3 pagi. Macam macam bunyik lah kite dengar. Kucen bergaduh miaw miaw. Bunyik kete lumba, bunyik cengkerik. Haish, seram betul. (T__T)

Cube imejin seorang budak pompuan comel duduk dalam rumah papan yang tak best dan sejukyang teramat dan sangat banyak nyamuk pada waktu malam. Isk isk isk... Tak dapat bayangkan kan? Dannnn akhirnyaaaa...boipreng tersayang angkat jugak tepon. (T__T)

Kite : Yunk! Kenapa tak angkat tepon?
Dia : Sorry lah. Abang tertidur..
Kite : Kata nak teman kite. Tipu laa..
Dia : Sekarang ni dah pukul berapa?
Kite : Dah 3.30 pagi. N*** tak balik lagik. Kite takut.
Dia : Dah memang waktu tidur. Tidur je la..
Kite : Kite ngantuk sangat ni tapi kite tak boleh tidur. Tadi kite dengar bunyik kucen gaduh. Takut. :'(
Dia : Alaa..tu baru dengar kucen gaduh, belum dengar gajah gaduh lagik. Relaks lah.
Kite : Orang cakap bebetul dia maen maen!
Dia : Len kali, call je polis. Jangan call Abang. Mana tau jadi pape ke, call abang bukan Abang boleh tolong.
Kite : Woi! Jangan cakap bebukan!
Dia : Tak. Maksud Abang, kalau cicak lalu ke, ade lipas ke. Call polis. Suruh halaukan. Tak pun, call jiran sebelah.

(-___-")
Hampagas betul!

Orang tengah takut, dia boleh memaen lagik. Lepas tuh, dalam pukul 4.30 pagi, kawan kite si N*** pun balik. (>__<) Gila lambat balik. Bila dia masuk jer rumah, kite pun terus tido. Zzzzzzz. Gila pork ngantuk.

Ektuali tak bagus sebenarnya dedahkan status duduk soang soang kat rumah. (T__T) Tapi cume pesbuk je boleh temankan kite semalam. Haish, nasip baek tak jadik pape. Alhamdulillah. Dapat tidur sampai ke pagi. (^_~)v

Nanti sambung ceta lagik. Nak tidur, tengahari esok ade kelas! Nanyte~~

p/s : 
selamat hari ibu pada mama tersayang 
dan jugak pada bakal mak mertua kite.
love them much! <3

3 comments

ainraus said...

kahkahkahkahkah. lawak la ipan ni.
:)

cik ella said...

ella pnh gak tgl sensorg kt umh sewa.memg cuak gile la.da la dkt ngn kuil.huhu...

ciksengeh :D said...

siannye die .. takpe .. lain kali kita teman ek .. hehe

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13