Monday, May 14, 2012

.awak ni baek kan?

.

Salam.

Sebenarnya kan, setiap hari adalah hari ibu. Err tak kisah lah nak sebut hari ibu ke, hari mama ke, hari emak ke. Yang penting, orangnya sama. Kan kan?

Ahad lepas, Mama Abah Yeop & Chacha pergi lawat adik kite dekat Kem PLKN dekat Kluang. Kite tak dapat pergi sebab Sabtu tu ada event. Nak balik rumah Muar macam dah tak sempat. Pastu Ahad pulak ada makan makan kat rumah family Irfan. 

Ni adik kite yang kecit sekali, Afiq.
Yang kenit tu siapa je yang tak kenal. :-P

Chacha !
(^_~)v

Adik yang manje :-P

Apakah persamaan mereka?

Mate kecit !
Hua hua hua.

Sorry lah, malas nak edit gambar.
(=_____=")

Sambutan Hari Ibu dekat sana.
Mama jadik wakil ibu ibu yang tak dapat datang.

Kite dan Mama kite .
(^____^)

Kite cantik sebab Mama kite cantik. Kan kan? Ok fine. Sebenarnye, Mama jer yang cantik. Kite tak pun. Hukhuk. Ektuali memang kite agak rapat dengan Mama. Pasal boipren pun, banyak ceta dekat Mama. :-P Pasni, kite akan dapat Mak Mertua pulak. Heee.

Tapi kite dah cakap dengan Irfan awal awal, pas kawen nanti, nak duduk dengan Mama. :-P Nak kerja dekat area Muar jugak. Kalau tanak duduk serumah, kite nak buat rumah dekat belakang rumah Mama. Lagipun, Mama dah kasik dah bahagian tanah untuk kite. Mengada ngada betul. Dah kawen pun nak dok celah ketiak mama lagik. (>___<) 

Emmm Boipreng kite kan ada Mak Tiri kan.. Biasanya, ramai orang yang bermasalah dengan Mak Tiri tapi tak semua lah. Kan..? Tapi Irfan oke je dengan Mak Tiri dia. Kite pernah tanya dia...

Kite : Awak ni baik kan?
Dia : Ni kenapa ni nak puji puji Abang neh? Nak ape ni? :-P
Kite : Hehe. Tak de la. Kite nengok, awak takde lah macam nak benci benci sangat dekat Mak Tiri awak kan..
Dia : Walau macamane pun, dia tetap Mak. Pangkat dia tetap Mak.
Kite : Tapi tu cuma Mak Tiri. Bukan Mak Kandung awak.
Dia : Memang lah taraf Mak Kandung lebih tinggi. Tapi Mak Tiri tetap Mak. Kite kena hormat. Bla bla bla. (berceramah huhu)
Kite : Untung kite dapat dia. (dalam hati)

Tapi apa-apa pun, I'm glad to have him as my soulmate. :') Banyak ajar kite memacam. Tak pernah ajar kite membenci orang. Baik kan? :-)

Ok akhir kata, Selamat Hari Ibu kepada Mama, kepada along kite, bakal mak mak mertua hihi, mak mak angkat, kawan kawan yang dah jadik mak.

Selamat hari ibu lagik sekali~ 
;)

6 comments

varsha said...

Entry yg comel. Irfan mmg baik hati. Semoga intan betemu jodoh dgn org yg baik tu.

aRa ❤ aFiq™ said...

nama adik sis mcm pakwe ara.. Afiq.. hehe..

pakwe ara pun ada mak tiri tapi dia xsuka mak tiri dia.. kena suh abg ipan sis bg nasihat kt pkwe ara bg suka mak tiri dia.. bole ? :D

ciksengeh :D said...

alolo .. manjenye die .. hehe :D

mizz sue91 said...

sweet sgt-2 ! sis mmg mnje ! :)

rainnyberry said...

manjenye..tak padan dgn lelaki..hihi..
btw,slmt hari ibu kat mama sis..

LuVidA^^ said...

nsb bkn mak tiri mcm cte bwg merah .. huhu...
adik u pegi plkn ek.. ingtkn plkn x wjud da skrg >.<

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13