Sunday, May 6, 2012

.alhamdulillah, selamat sudah pertemuan kedua ;-)

.

Salam.

Helloooooooo~ Hihi. Kan hari tuh kan, kite ade ceta yang kite dah di risik. ;-) Tapi masa tuh, tak berapa nak prepare sangat majlis tuh. Sebab... Err..sebab nak buat seprais lah sangat. (-.-") Pastu waktu kejadian tuh, Mama & Abah ada ajak family Irfan pergi makan makan. Tapi masa tuh, tak sempat dah nak pergi makan makan. Malam tu, kat rumah Irfan kat Melaka ada kenduri sebab Pokde dia nak tunang.

So, semalam (Sabtu) lah yang kiteorang pergi makan makan tuh. (^___^) Ektuali Jumaat petang, kite pergi Putrajaya dengan kawan kawan kite. (cc : cimi + kak yu) Kite pergi Putrajaya sebab kite jadik pari pari kepada pengantin ! Weeeeehuuuu~~ Sebenarnya bukan lah pari pari sangat, tapi dayang dayang je. (-.-") Hihihi. Irfan tuh dok perli perli kite cakap kite jadik pari pari. (=_____=")

Cimi - Eny - Kite - Kak Yu

Ni dayang dayang. 
Semuanya 10 orang.

Gambar dengan pengantin tak de pulak.
Tunggu gambar dari Official Photographer lah ek.
(^___^)

Oh ye. 
Pengantin adalah Sis Helena saye ! 
^__^

Kiteorang terlibat time majlis nikah. Kena tolong angkat dulang hantaran. Heee. Seronok sangattttt sebab jadik tumpuan. Keh keh keh. Lepas settle majlis, kite tidur dekat rumah Cik Puan Hana. Thank you soooooooo much pada Hana & Suami sebab susah payah tunggu kite dekat Masjid Besi Putrajaya, pastu bagi kite tumpang tidur rumah dia. Pastu tolong hantar kite dekat Terminal Bersekutu Bersepadu Selatan. Asal datang KL je, mesti susahkan dia. (T__________T)

Ektuali, tengahari tuh, ingat nak pergi Majlis Sanding Sis Helena. Tapiiiiiii....Irfan suruh balik Melaka cepat. :'( Sebab family dia nak gerak pergi Muar awal. Sebab janji dengan family kite, nak makan makan lepas maghrib. Pastu doang nak cek in hotel lagik Takut hotel penuh... So, kite amek lah tiket bas ke Alor Gajah dari TBS tuh. Gila teruja first time naek bas dari TBS. Soang soang pulak tuh. (T__T)

Di pendekkan cerita, (makin panjang pulak kite membebel), kite sampai Alor Gajah pukul 1 lebih sebab tiket kul 12 tengahari. Punya lah lapar. Kite memang kebulur gile. Irfan cuma ajak makan cendol je. Pastu dia soh kite makan roti je. Cis. Perut kite neh mana boleh isi makanan laen selaen dari nasik. :-P Haha. Rupanya dia ajak makan kat rumah dengan family dia. Yey! Dapat makan nasik. :-P

Kiteorang gerak ke Muar dalam pukul 4.30 pm. Tapi kite tak dapat naek kete sesame dengan Irfan. Kete asing asing. (>__<) Kite naek kete dengan Abah dia, Mak Tiri dia & 2 orang adik dia yang kecik. Irfan naek kereta dengan Pak Cik dia & Adik dia lagik 3 orang. Irfan ada 6 orang adik. Seorang lelaki, 5 orang perempuan. ;-)

Ni adik dia yang bongsu sekali.
Kamilah ;-)

Yang dok pegang henpon kite tuh adik yang 2nd last.
Rahimah.

Sampai Muar terus check in kat Hotel kat Muar Traders.

Dalam lepas maghrib tuh, Mama kite call, cakap dah sampai depan hotel. Kiteorang nak makan dekat Medan Ikan Bakar Sabak Awor. Siapa orang Muar, mesti tau tempat tuh. Tapi sebelum pergi sana, kite dah beli kek siap siap. Kebetulan, sebelah hotel tuh ada SR.. Sebab semalam birthday Mak Tiri (Mak Lang) Irfan. So, nak celebrate sekali lah. Hihihi.

Sepatutnya MAK LANG.
Tapi orang tu tulis Mak Long pulak.
(-.-")

Happy Birthday Maklang !
Mari tiup lilin ~

Yang tudung pepel tu Mak Lang. Ektuali, gambar neh candid. Adik adik Irfan memang suka main gem dekat henpon kite. Tetibe je penuh gambar dalam henpon. (-.-") Sep baek lah bebudak neh ada gak amekkan gambar. Kalau tak, tak de langsung gambar. Segan kot nak dok posing posing depan mertua. Huhu. :-P

Mak Lang suruh kite yang potong potong letak dalam piring. Kite suruh lah salah soang dari adik Irfan snap gambar kite. Punya lah dia dengki, mula kite tak de dalam gambar. Penat je senyum. Hampeh betei. (-.-") Doang semua memang suka sakat kite. Pastu siap sakat buat bunyik kucen lagik. Sebab kite agak takut dengan binatang comel tuh. :-P

Ehem. 
Jari kite dah ade cincin emas lah. 

Time neh dah lepas makan semua. Dah balik ke hotel semula. Family Irfan dah naek bilik sebab dah penat. Adik adik dia semua dah ngantuk. Kiteorang lepak dobi jap. Beborak. Chacha pun dah tergolek kat tepi tuh.

"Angah, angah.. Abang Ipan suka kite kan?"

(=___________=")
Bila mase ntah.

Ntah apa mama borak. Kite dah ngantuk dah time neh.

Lepas dah abes borak, kite ikut Mama balik rumah. Pagi tadik, baru Irfan datang balik rumah kite sebab kiteorang nak balik Melaka tercinta sama sama. Mama Abah Chacha pulak nak pergi Kluang sebab nak visit adik kat Kem PLKN. Dan sekarang, kite dah selamat sampai Melaka tercinta. Huk huk huk. 

Terima kasih di atas pertemuan kedua. 

Semoga berjumpa kembali di 
pertemuan ketiga pada bulan September

2 comments

farah hanim said...

hehee
gmabr dayang2 tu dah macam nak masuk nasyid jeee
seragam je semua
tp cantikk sgt
warne tu :D

J.Syazwana said...

Intan, terminal bersepadu selatan lah. Keh keh keh.

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13