Sunday, May 20, 2012

.aku cucuk kau kang :-P

.

Salam.

Yuhuuuuuuuuuuuu~~ Rindu lak nak hapdet belog neh. (^__^) Jumaat malam, kite pergi dating ! Yeay~! Kononnya sebab hari Sabtu tuh dia nak balik JB. Tapi sekali tu, tak jadik balik. Haha. Nanti kite ceta ek kenapa dia tak jadik balik. :-P

Heee.
Tu tangan Dak Ipang.

Malam tuh, kiteorang pergi makan dekat Chucuk Chucuk Sate Celup Halal. Dekat Melaka neh, banyak sangat kedai sate celup tapi semua tak halal. Tapi yang nie, first dekat Melaka yang halal. Kire kedai neh baru lah. Dan seyes, sedap oke sate celup die. Dah lah murah. (>__<) 

Yang comel tu Dak Intang punye !

Style kan meja masak sate celup tu.
Kaki meja guna kaki mesin jahit !

Mama, camni kan yang mama nak kan?
;)

Meh lah datang ! 
Klik gambar untuk nengok peta tuh ek!

Sedap.
Kite makan sampai abes !

Kiteorang amek 10 cucuk je sate celup tu. Sebab takut tak habes. Sebab kite order char kotiaw. Ifan pulak amek Nasi Goreng Cili Padi. Pastu kite order air limau + asam boi. Sedap !!! Memula kan, kite tanak order char kotiaw. Kite nak makan sate celup je. Pastu Irfan cakap, nanti kite lapar lagik. Perut kite neh pesen lapan tong dram punye muatan. Haha. Last last, kite makan sampai licin. Sikit pun tak pelawa Irfan. 

Kite terlupe sebenarnye.
(-.-")

Pastu kan, otw balik, Irfan tegur kite....

Dia : Yang, asal muka kau macam bulan ni yang?
Kite : Hah, nampak sangat ke? Gatal.. :'( Aritu kite makan cencalok. Kite ingatkan Sayang tak perasan. Tak pe la. Balik nanti kite makan ubat. Bla bla bla.

Tapi pas makan tak balik terus, pergi karok dulu. :-P Tapi lepas balik rumah tuh, ya ampun gatal gile. Ntah sejak bile kite alergik dengan seafood. (T___T)

Kesian kat kite. Hukhuk. Tapi dah oke dah sekarang. Sebab semalam kite dah pergi klinik ! Nanti kite sambung cerita lagik ek. Lagik best sebab kite kene puji dengan Bakal Bapak Mertua ! Kuang kuang kuang.

Stay tune !

11 comments

NuHaZahari said...

cucuk2 tuhh sedapp! dekat perlis banyak, especially kuala perlis. bestt! makan sambil layan ombak tepi pantai. hhehe. jom datang perliss!

*saja singgah jenguk ziarah dan komen. hee*

Cik Yatt said...

tak prnh mkn..nakkk!

diana said...

kenaulak dengan char kuew tiaw memang lagi gatal la sebab ada udang tu..

Azmira Yusof said...

alamak tiba tiba lapar tgk kueh tiowww tuh ! celup2 comey . star gitu !

intanurulfateha said...

@NuHaZahari

kat sini mostly kedai cine. melayu takde. tu yg teruja :D

intanurulfateha said...

@Cik Yatt

kite pun baru 1st tym makan ;D

intanurulfateha said...

@diana

tu la pasal. abes satu badan gatal >__<

tp da oke ! :D

intanurulfateha said...

@Azmira Yusof

hehe tau xpe. x smpai ati nk makang ;D

LuVidA^^ said...

x pnh makan tp nmpak cm sedap.. ade yg comel2 ek..huhu

:: Riri-Fatieha ::~ said...

intan, mcm mana dia kira ye cucuk2 tu? perhead ke ataupun percucuk tu dia kira?

intanurulfateha said...

@:: Riri-Fatieha ::~

mase kite makan tu, die kire per cucuk. dlm secucuk paling mahal pun singgit. huhu. tp rasenye ade kot pakej per head. x pasan plak ;D

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13