Tuesday, May 1, 2012

.adik adik sayang

.

Salam.

Secara biologi-nya, kite cuma ada 2 orang adik kandung iaitu Yeop & Adik. Tapi jarang nak cerita pasal doang, sebab doang neh dah besar. Nak cerita pun macam tatau nak cerita apa sebab.. Err..takde sebab. Hikhik. Sampai orang ingat kite cuma ada soang adik iaitu CHACHA. :-) 

Chacha neh adopted. Tapi dah macam adik kandung dah sebab memang bela sejak umur dia 2 hari. Banyak cerita pasal Chacha dekat belog neh selaen dari cerita bakal tunang. Ehem. :-P Ok. Gedik. Sambung pasal adik-adik. 

Dari kiri..
Adik - Kite - Mama & Chacha, Abg Apis, Along, Abah, Yeop.

Yeop
Selalu jadik driver kite sebab kite tak reti drive sangat. Bukan tak reti, cuma tak cekap walaupun kite dah ade lesen. Dia dah macam Abang kite. Apa kite nak, semua kite dapat. Hikhikhik. Mekasih sebab jadik adik yang baek kepada kakak yang banyak songeh neh. Hihihi.. (^__^) Dia dah kerja, dekat KLIA skang neh.

Adik
Selalu tolong kite. Memang dia rajin tolong kite buat apape pun even panaskan lauk dalam microwave or amekkan henpon dalam bilik kalau kite malas masuk bilik sebab tengah nengok tv. Huhu. Nasib laa.. Siapa suruh jadik adik. :-P Dan hari ni, adik kite pergi PLKN. Sunyi rumah Mama cakap sebab adik tak de.. Adik dari kecik sampai Form 5, duduk rumah, sama macam kite. Kalau along + Yeop, doang dok asrama. Kite pun, dah masuk U, baru kaur dari rumah tu. Same je pesen.

Tadi, adik text kite. Dia cakap, "Dah naik bas. Banyak sedih tengok muka Abah & Mama. Mama dengan Chacha nanges." Adehh..kite baca sms dia pun, kite rasa macam nak nanges. Mama Abah & Chacha hantar adik ke tempat perkumpulan bebudak yang kena pergi PLKN then doang pergi tempat tu naek bas. Harap harap adik kite ok lah dekat sana. Walaupun dia tuh macam ganas, badan besar dari kite, tapi dia tetap adik. Manja dia tetap ada.

Chacha
Dia neh kesayangan ramai. Keletah dia buat orang makin suka dan sayang dia. She is everything. Tadi dia datang sini (rumah sewa kite) lepas Mama Abah antar adik pergi PLKN tuh. So, kiteorang pergi shopping & makan makan. Terubat ghindu dekat Chacha.... ;-)

3-4 hari lepas, Along kite ada sent email. Dia kasik video Chacha nyanyi lagu "Semut ketuk pintu bagi salam~ Assalamualaikum!!!". Pastu Along pun ada share dekat FB. Along rekod video neh time doang semua pergi rumah Along dekat Penang. Kite tak ikut masa neh sebab kite dekat Melaka, tak de cuti.


Comel betul.
Rasa nak cepuk jerk.

Haish, ghindu adik adik saye.
(T____T)

6 comments

Zahora Ahyan said...

kak intan homesick eh? hehe..

mesti smpi kem plkn nnt. adik kak intan tu nangis. ahahah. dah la dia jarang duk luar..
selalunya mcm tu la..

*toching gk baca. walaupun kte spesies mcm nie jgk.. * hahaha

ecadwinkyasha said...

kita samalah..xpena duk luar..skli g PLKN seminggu nangis2x..bila da masuk U pula..1st sem,emmm every week balik kampung.ahahhaa...da dkt final ne baru kurang balik kmpg.

♥tiehanurfatiha♥◕ ‿‿ ◕♥ said...

eh comel nyer chacha!!! ehehehe! :) adeh! sis! sis! sis! seronok pulak tetibe singgah belog sis! =='

♥CIK SHA♥ said...

nak join cepuk chacha jugak..ahaha..comel jek..

Chikova_Airashii said...

ouhh chacha adopted kee,,igt adik betul.. sbb nmpak sgt syg sis kt dye.. mesti geram kan budak pangai mcm tu..mulut cm pop corn..

ciksengeh :D said...

alolo , cumelnyee ;)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13