Wednesday, March 28, 2012

.sayang masak apa hari ni ?

.

Salam.


Ghindu pulak nak hapdet belog macam dulu dulu. Sehari jer, kompem kompem limablas entry. Ok tipu. :-P Tapi sekarang, sehari satu entry pun payah. (-.-")

Seperti yang semua sedia maklum, kite neh bukannya terer sangat masak. Err memang tak terer langsung pun sebenarnye. Keh keh keh. Tapi kan, setiap hari Selasa, kite akan masak dekat rumah sewa neh ! Heeeeee. Sebab apa? Sebab kite duduk soang dekat rumah sewa neh. (-.-") Kawan kawan kite semua ada kelas. Kelas kite pulak pukul 4.30 petang...

Minggu first aritu kite masak tomyam campur. Minggu kedua masuk lauk paprik dan semalam kite masak ayam masak blackpepper & sayur kobis goreng... Semua menu simple. Tolong lah jangan suruh kite masak pelik pelik. (T__T)

Semalam, Encik Boipreng kite sangat busy. Dia kalau kerja, mana nak nengok henpon. Kasik lah lapan juta meset ker, dua puluh nam ribu miskol ker, memang dia tak nengok. Wuu.. So, lepas dia abes kerja, dia call kite.. Tapi masa tuh, kite pulak dalam kelas ! Tatau lah apesal kelas kite skang banyak petang petang. Ada yang siap langgar waktu maghrib tapi sep baek dia kasik awal. Pukul 8 dah dismiss. So, sempat lah maghrib dekat rumah. Heee.

Masa dalam kelas tuh, dia call kite.. Tapi dah kite dalam kelas, nak gayut celah mana? So, balik rumah jer, terus call dia. :-)

Kite : Sayang ! Assalamualaikum.
Dia : Ye ! Wa'salam.. :-) (kite tau dia tengah tersenyum jawap call kite. kehkeh)
Kite : Sorry tadi kite dalam kelas.. bla bla bla..
Dia : Tak pe.. Sayang sihat hari ni..? bla bla bla..
Kite : Kite ok je. Ashane kerja? Seronok?
Dia : Best. (kasik ceramah pasal kerja dia =.=')
Kite : Bagus lah.. ;-)
Dia : Sayang masak apa hari ni?
Kite : Kite masak biasa biasa jer. Ayam masak blackpepper & sayur kobis goreng.
Dia : Sedapnya sayur kobis.
Kite : Tu jer yang mampu. Murah. Hihi. Kawan kite makan banyak !
Dia : Eleh, nak cakap Sayang masak sedap lah tuh.
Kite : Tak lah ! Tapi doang tambah banyak kali.
Dia : Siapa?
Kite : *****
Dia : Ouh.. budak tuh memang lah. Abang masak pakai kaki pun dia makan banyak !
Kite : Tak baek lah woi ! Tau lah kite masak tak sedap... Hm..Tak pe lah..

Dia neh kan, kalau tak carik pasal dengan usik kite, mesti tak sah ! !@#$%^ Sakit seh hati kite. Tapi dia cakap lepas tuh, Abang saje jer lah. Nanti dah kawen hari hari Abang kena makan jugak apa yang Sayang masak... Ceh, konon nak cakap elok elok. Bajet kite tertawan lah.. Haha. Memang tak lah ! Gggrr. 

Kalau banyak sangat komplen, 
masak sendirik lah woi !

Kutuk orang, pandai, 
macam lah die pandai masak sangat.
Eleh !

:-P

Pakwe korang support ke kutuk kalau korang masak?
Untung laaaaaaaaa kalau doang support ;)

3 comments

Nur Raihana Baharuddin said...

wah, sedap je dengar bnyi lauk kak intan masak :)
ala kak, ipan usik2 tanda sayang tuh..
sweet la korang :)

sharamli said...

Pakwe ittew rasanya masak pakai kaki p0n dia makan. Teng0k badan suda..ha3

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

kalo bf kite, pon same..suke gak kutuk..pada hal tak pena rase pon..
tapi kite takkan lupe ayat yang dye pena cakap ' bila lah dapat rase masakan sayang kan..:)tak sabar nak rase.. ' ouchh..berbunga hati...^_^

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13