Thursday, March 8, 2012

.pencuci muka & mask charcoal daiso terbaek !

.

Salam.

Kite memang mengalami masalah tak tau pencuci muka apa yang bagus untuk muka. (-.-") Muka kite tak de la banyak sangat jerawat (kantoi selalu edit gambar teheee) tapi kite ada parut jerawat sampai orang cakap kite kena ciken pork ke? Zzzzz! Demmit. (-.-")

So, sekarang kite nak share pencuci muka yang macam best + mask muka yang best. Setiap satu cuma RM5 jer, ada jual dekat Daiso. Tapi tak tau lah kat tempat laen ada jual sampai mark up harga lebih dari 3 kali ganda. OMG. Banyak nya amek untung.

Memula kite ingat, memang harga dia jual mahal maybe sebab pencuci muka + mask dia tuh saiz besar, tapi nengok balik, saiz sama je macam jual dekat Daiso. Aik, takkan semua pembeli tak pernah pergi Daiso. Pelik. Hmm..Agak agak halal tak ek? Kalau tak halal, takkan dia jual. Kan? :-)

Kite start nak try mask muka neh bila baca entry dekat belog Taz. Siap mintak no henpon dia sebab eksaited nak beli. Dah lah murah. Best pulak tuh pakai. Kite dengan Encik Boipreng kite memang suka pergi Daiso. Ok, bagi yang tak tau Daiso tuh apa, meh sini kite nak kasik tau.

Credit : 

Daiso tuh satu kedai jual macam macam barangan dari Jepun ! Memang semua dari Jepun ! Kite selalu masuk situ walaupun tak beli pape. Suka round round sampai penat. Heee. Boipreng kite lah yang rajin masuk situ. Sampai pencuci muka + mask charcoal tuh pun dia beli dan pakai. Hihihi.

Dekat Melaka neh, setahu kite ada 2 tempat yang ada kedai Daiso. Satu dekat Jusco Aeon Bandaraya Melaka. Dia bebetul dekat sebelah GSC. So, sementara nak tunggu muvee start tuh, ukur jalan dulu dalam Daiso. Cuci cuci mata. Satu lagik dekat Mahkota Parade. 

Semua barang dalam Daiso tuh RM5 jer. Ye, RM5 ! Sebab tuh kite macam tak boleh terima kenyataan bila ada orang jual balik barangan Daiso dengan harga lebih dari 3 kali ganda. (-.-") Nak untung pun agak agak lah. Kan? ;-) Rasanya, barangan yang beli kat Daiso tak boleh jual semula. Tapi rasanya jer lah. Tak sure pulak. Hihihi.

Banyak sangat orang buat review pasal mask dan pencuci muka charcoal neh. Nengok kat SINI jugak. Ok, start dari hari ni, nak berkerja keras untuk mencomelkan muka walaupun dah memang comel. Kehkehkeh. Poyo betul. Comel lah sangat. Eh, tapi Ustaz Azhar Idrus cakap, tak comel takpe. Boleh tutup lampu. :-P

Ok bai. 

33 comments

Miss N said...

Nini try charcoal mask je.lpas tarik mask tu dr kulit wjah,muka nampk n bersh je.tp pncuci xcuba lg.sis nnt share review tau! :-)

intanurulfateha said...

@Miss N

oke dear ;)

cik abbit said...

Nak hadiah tak kak? Jom join my 1st GA http://iniidopaku.blogspot.com/2012/03/cikabbits-superduper-ga.html

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

ada jual kat jusco melaka ye..yeay! nak singgah daiso tu laa...

nak borong mask tu..macam ok je..^___^

dyah16 ! said...

oh my! kite baru berkira2 nak beli. skali rupanye rm5 je. alahai. yg jual on9 punya la mahal. errr!

intanurulfateha said...

@cik abbit

hadiah best x? ;)

intanurulfateha said...

@❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤

pegy lah ! mcm3 ade ;)

intanurulfateha said...

@dyah16 !

doang memang mark up harga gile3 ! T__T kite pun hampir tertipu -.-'

aRa ❤ aFiq™ said...

wah mcm best jew.. murah plak tu.. tpi xdak kdai Daiso tuuu kt cni..

CikErynnBloom said...

eryn suka guna bnda nih .. trutama mask dier,..hrga mmg rm5 ..mmg xpatot yg jual on9 amik untung brkali2 ganda dr hrga asl ..smpai kn kalau beli kat kdai kita boleh dpt 3,4 mask/pncuci tuh ..ramai yg xthu hrga asl bnda nih sbnrnya,msing2 trtipu ..
kalau yg xder kdai daiso brdktn ,rjin2 la survey yg jual on9,ad yg jual rm8 je,kira ok la kn .. dr yg jual dkt rm20 tuh.amik untung brgnda, huhu ..

Nurulchumel said...

nak gi jusco la nnt. nak try jugak!

nuruashia said...

oke boley try laa yg mask tu...tq sys :)

Azra Najwa said...

naz penah kje part time kat daiso, n bnda ni mmg cpt sgt abis! nk tggu stock smpai pun ambk masa gak so klu da dpt beli tu beli bnyk2..hehe..
yeap pasal org ambk untung tu naz tau..dorg sggup tempah berkotak2 nak beli..

pink said...

Wahhhh nak cuba la! ;)
Thanks sys share info :D

Just Me :) said...

wahhh . sounds interesting . tp kt PG tadew daiso laa . how erk ?
sesuai utk sume enis kulit ke sis ?

Qirah Isa said...

nk kirim kak intan beli boleh? hehe. daiso tak ada kt utara T_T

~nazaku~ said...

erkkk.. nasib bagi kedit dkt aku.. miahahahaha....

tp memang jaat gilaaa budak yg jual mahal tu tau... ngeeeee..

neway, hope best la kan muka pasni.. :)

ستي نور فريحة said...

sis buleh buat tutorial date atas post titel x??

cik chinta said...

slalu g daiso. tp x pnah teringin nk beli. p pnh try mask dia. tu mmg bes.

mizz sue91 said...

ya Allah murah nyew ! klu taw beli kat c2 jew ! klu beli on9 kdg 17rggt dowg jual ! tp kat area rwg adew kew kdao daiso?

alimi bin mohd roslan said...

saya bgi penjelasan kenapa mereka jual RM15 dan ke atas.

harga barang tu : RM5
postage : RM6

dah jadi RM11

nak niaga : + RM4

total RM15

belum campur duit nak bungkus / duit minyak

keuntungan RM3 bagi 1 pcs..


jgn salahkan mereka berniaga :)

intanurulfateha said...

@alimi bin mohd roslan

tapi rm15 tu tak masuk postage ;)

ady_akmarbelieber said...

Dekat melaka? Alaa..sye dok Selangor.. Nak pegi jugak kedai camtu.. hurmm.. Akak, kat selangor takde ke kedai tuh? Nak pegiii..><

biskut chipmore said...

dorang tu markup duit. konon termurah di pasaran.. padahal dorg beli kat daiso gak kan.. aiyak.. apa ke hal la buat mcm tu kan

zeeqazainal said...

Salam. Just nak share :). Saya Group Leader Daiso cawangan Aeon Taman Equine. Benda ni memang bagus. Kadang2 cust borong 1 bakul. Selangor cawangan Daiso yang ada, kat Aeon Taman Maluri, Taman Equine, Sunway Pyramid, Bandar Utama, Rawang, Bukit Tinggi, Perak kat Ipoh, Utara kat Queensbay (Penang), Melaka kt Bandaraya Melaka n Mahkota Parade :)

azimbaik said...

Zeeqa zainal. Keje as group leader daiso best ta

zeeqazainal said...

Sorry baru perasan ur message. Kerja as Group Leader mmg best. Kerja pun relax je. Not bad la.

siti farishah an said...

sesiape yg dok area port klang, kat harbor palace ade DAISO

nazariyah mustafa afifuddin said...

daiso dkt ioi puchong pon ade, tp xprasan bende ni, huhuhu

shiro ro said...

gile murah saye baru beli kat membe daiso mask ni rm20 mahal glew..huhu tertipu rupe yer........

yana aina said...

daiso always 5 ... ^^ **dulu kedai rm2 femos ... hehehh

Trades said...

hai saya ada jual pre-loved items. please visit http://tradeortreat-trades.blogspot.com/2013/04/wardrobe-clearance.html thankyou :)

Amirah Zain said...

HI! I nak tanya Daiso Carcoal face natural halal tak?

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Yeay! Dah kawen. ;-)
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

Kesayangan

Kesayangan