Sunday, March 25, 2012

.mama rasa mama tertukar anak lah (-.-")

.

Salam.

Wiken lepas kite pergi JB ~~~ Kite ikut kazen Encik Boipreng kite pergi mandi mandi dekat Pantai Tanjung Balau. (^_~)v Agak teruja sebab family kite bukan jenis suka beriadah macam neh. So, bila ada peluang camni, mesti lah kite nak join. ^^ 

Gerak ke sana pagi jugak lah. Mandi mandi sampai ke petang. Gila tak burn kulit kite. (T__T) Kite ingat kite dah maksimum dah gelap, rupanya boleh gelap lagik. Hukhukhuk.

Ni gambar dalam kereta. Masa neh masih cerah lagik. Cerah lah sikit kalau nak banding dengan selepas mandi laut. Keh keh keh. Time neh kiteorang jadik bos. Kazen Irfan, Angah yang drive. :-P Memule jer muke gembira, lepas tuh gaduh kejap sebab Irfan pergi tindih rambut kite. Sakit la woi !

Kite : Sayang ! Sakit lah rambut kite awak tindih. (Marah tak pasal pasal. Kikikiki :-P)
Dia : Mana ada Abang tindih. Duduk lah sana sikit. Abang duduk elok jer baca surat khabar neh.
Kite : (Terus tarik muka lepas tuh duduk dekat dengan tingkap. Belagak betul dia tuh ! )

Sampai sampai terus posing.
Rasa nak cekik je mamat tengah tuh !

Sumpah lepas tuh tanak tegur Irfan langsung. Merajuk lah konon. Tapi mesti lah dia TAK PUJUK. (-.-") Pastu kite mesti lah buat bodoh jer dengan dia. Malas nak cakap. Memang macam spoil the day betul lah. Zzzzzzzz.

 
Nampak tak kiteorang duduk jauh jauh.
Irfan hujung sebelah sini, kite sebelah sana.

 
Borak borak dengan kazen-to-be.

Tapi gaduh kejap je. Keh keh keh. Baik semula lepas camera kite (ektuali camera adik kite) yang kononnya waterproof masuk air masa kite mandi laut ! Demmit. Mandi tak sampai 1 meter pun. Camera tuh konon waterproof sampai 3 meter. Nampak sangat tipu. Rasa nya dia tak tulis waterproof kecuali untuk air masin. (=__________=")

Lepas kite dah cuak sebab camera kite masuk air, kite panggil anak sedara Irfan, suruh kasik camera tuh dekat Irfan yang duduk tepi pantai. Dia cakap dia tanak mandi sebab tanak basahkan baju. (-.-") Boleh pulak macam tuh ekkk. Zzzzz.

Pastu bila dah penat mandi, pergi lah ke tepi pantai. Dengan muka tak malunya kite cakap dekat Irfan, "Sayang, camera kite dah betul ke tak...?" Pastu dia cakap, "Tu lah, siapa suruh tak tegur Abang. Kenapa tak kasik dulu camera neh kat Abang sebelum pergi mandi tadik.." Isk.. Isk.. Burn duet kite nak mengganti camera adik kite tuh. (T_______T)

Dah tengahari sikit tuh, ajak Irfan pergi mandi laut. Ok fine. Bukan ajak tapi paksa. Hihihi. Seafarers macam dia tuh kompem kompem lah pandai berenang. Seronok sangat sangat. First time mandi mandi dekat laut dengan pakweeeee.. Ngeeeeeeeeee. 

Dan ini hasilnya setelah mandi laut.
Kulit berbelang belang.
Mengelupas.

Demmit !

Bila pakai baju lengan pendek sikit, kompem nampak tangan neh berbelang. (T__T) Tapi tak serik pun. Lepas neh nak pergi lagik. Keh keh keh. Tadi mama cakap dengan kite...

"Mama rasa mama tertukar anak India 
sebelah katil lah masa lahirkan Angah.."

Zzzzzzzzzzzz.
(-.-")

 
Antara sepupu sepupu yang join.

Ni gambar edit. 
Kalau tak edit, gelap gile hoi ! 

Till we meet again~
(^______^)

6 comments

Nour Eyza said...

tanjung balau tu kampung saya! heeeee. best tak mandi situ?

intanurulfateha said...

@Nour Eyza

best ! sebab tu hitam T_T

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

tu yang tak bestnya mandi pantai..
kaler bertukar..T_______T

Cik Rose Cute said...

akak tak suka main laut hihihi dahlah kulit jadik gelap..air pulak masin...^-^

Chikova_Airashii said...

wakakaka sys..
same la kitee..
dh la b4 mandi kulit da xbrape nk cerah kan,
lepas mandi ahad lepas mmg bebelang gilerrr.. sume pakat duk gelak..
tp xserik lg sbb hjg mggu ni nk g mandi laut lagik..hahaha

NurulizzaH said...

bhahaha..ada ada saje cik intan nih.tah tah betul tak tertukar anak india =p

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13