Saturday, March 24, 2012

.kenapa mesti curang bila jauh ?

.

Salam.

Curang? Wuuuu satu perkataan yang sangat menakutkan ! Kite paling takut kalau pasangan kite curang. Mintak simpang ! (T___T) 

Ok. Nak cerita satu kisah benar. Hmm rabu lepas, kite keluar dengan dua orang adik kite. Fayad & Min. Memang selalu kuar dengan doang berdua. Pergi makan makan. Lepak lepak. Min neh student UiTM KBM jugak, same dengan kite dan kite kenal dia melalui belog. Dan Fayad pulak kawan kepada boipreng kite. Dia pun seafarers jugak. 

Sebelum keluar dengan doang, kite memang akan bagitau Irfan dulu. Mana mana kite nak pergi, mesti kite bagitau dia. So, tak de lah dia risau ke ape kan kan. Memula kiteorang pergi makan makan dekat tepi Sungai Melaka. Kite memang kebulur tahap gila pork. Apesal tah selera makan sekarang dah macam buaya dah. Huhu. Time makan tuh, kite tanya lah Fayad, Pantai Portugis kat ane sebab Fayad orang Melaka. So, dia mesti tau tempat tempat kat Melaka neh.

Kite tanya dia sebab soang housemate kite suka sangat pergi Pantai Portugis tuh. Alaaa situ memang port untuk dating. Tapi kite dengan Irfan tak pernah sampai pulak pantai tuh. Bila kite tanya Irfan, pantai tuh kat ane, dia sakap dekat Portugis lah. (=______=") Demmit.

Lepas setel makan, Fayad pun bawak kiteorang pergi Pantai tuh. Parking masuk singgit jer. (ada kene mengene ke? :-P) Lepas parking kereta, terus nak jalan tepi pantai. Tiba tiba......

Tiba tiba kite ternampak BF kepada BFF kite tengah dating dengan pompuan laen. Boleh pulak kite macam menggigil time tuh. (-.-") Terkejut terkujat, semua ada. Tapi kite beranikan diri tegur dia...

Intan : Hai awak.. (nama di rahsiakan)
BF BFF : Hai Intan....

Masa tuh nampak muka dia macam cuak. Pompuan seksi pakai short/short skirt sebelah dia pun macam pelik kot nengok kite. Tapi kite sempat cakap hai jer, sebab dah tatau nak cakap ape. Then terus jalan ke jeti dengan Fayad & Min..

Masa dekat jeti tuh, kite try call kawan kite 3-4 kali jugak. Konon nak repot. (kepoh betul hahaha) tapi kawan kite tak angkat pulak. Maybe tak de rezeki dia nak tau pakwe dia curang. Huhu. Pastu kite call Irfan pulak, ceta kat dia. Pastu Irfan macam bising dekat kite. Dia cakap, tak payah masuk campur hal orang. 

Kite : Kenapa cakap camtu? Kalau awak pulak kantoi, ashane?
Dia : Jangan samakan Abang dengan orang laen. Bla bla bla.. (membebel)
Kite : Jangan sampai kite dapat tau awak kuar dengan pompuan laen. Kalau tak, siap awak ! (ugutan haha)

Lepas abes gayut, kite bukak pesbuk guna henpon. Kite kan 24 7 kene check pesbuk. Kalau tak, tak lengkap hidup. Huhu. Tetibe dapat meset dekat inbox....

" Intan..plss..let me tell her by myself :( "

Then kite cuma reply, " Ok :-) " jer.. Balik rumah, kite cerita dekat housemate kite. Semua cakap kesian dekat BFF kite sebab BFF kite tuh lebey kurang macam kite jugak. Sayang gile dekat BF dia. BFF kite neh sekarang tengah praktikal dekat hometown dia. So, memang sangat jarang lah dapat jumpa BF dia..

Then esoknya, kite tweet dengan dia macam selalu. Tapi kite tanye dia, "Kau dengan BF kau oke tak? Dia ada cakap apape?" Then dia reply, dia cakap.. " alamakkk..pasal ape ni wehh?? wat ak berdebar je..nape? dia ade pmpuan laen ek? " Then tak lama tuh, dia terus call kite. Dan kite pulak tak sanggup nak tipu dia..........

Intan & Min
Tenks to Fayad sebab jadi photographer
(^_______^)

Kite banyak kali mintak maaf. Kite bukan tanak rahsiakan tapi kalau kite tak cakap dengan kawan kite, kompem ke pakwe dia tuh akan bagitau dia? Buat apa kite nak caya cakap pakwe kawan kite tuh? Lepas kite bagitau, kawan kite bagitau kite yang dia sayang kite.. Dia cakap thanks sebab bagitau. Next time kalau jadik lagik hal neh, jangan takut takut untuk bagitau. Dan kite pun fikir, baik kawan kite neh sedih atau nanges nanges sekarang dari akan menyesal pada masa akan datang.

Tapi BFF kite neh bagus. Dia sanggup bagi peluang lagik dekat BF dia. Kite faham perasaan dia. Dah lah jauh dengan pakwe lepas tuh pakwe kuar dengan pompuan laen. (-.-") BFF kite cakap, pakwe dia tipu dia. Masa kite jumpa pakwe dia kat pantai tuh, pakwe dia bagitau dia yang dia tengah tengok muvee dengan kawan lelaki. So, kawan kite neh caya je lah cakap pakwe dia tuh...

Camni lah lelaki. Kalau tak caya, nanti kena marah. Kalau terlalu percaya, nanti kena pijak kepala. Tak boleh ke belajar untuk setia. Hmm.. Ni baru kapel, lum tunang. Lum kawen lagik. Haish... :'( 

Semoga kawan kite tuh tabah. Dan tak nanges nanges. Kite dah pernah rasa apa yang kite rasa.. Sebab tuh kite tak suka sangat long distance relationship neh. Bukan tak nak percaya. Trust is a must in relationship tapi kalau salah satu pihak buat hal, susah kan nak beri kepercayaan tuh semula......

Sometimes one person is loved too much, and the other is loved too little.
So here's a piece of advice:
Let go when you're hurting too much, give up when love isn't enough, and move on when things aren't like before.
Credit : HERE.

So, tak payah lah nak curang ke apa. 
Dunia neh kecik jer. ;-)

Korang ada pengalaman pasangan korang curang ?
Atau sama kes macam kite ?
Ter-kantoi-kan BF kawan ? 
(-.-")

19 comments

cikcimi said...

"Camni lah lelaki. Kalau tak caya, nanti kena marah. Kalau terlalu percaya, nanti kena pijak kepala. Tak boleh ke belajar untuk setia. Hmm.. Ni baru kapel, lum tunang. Lum kawen lagik. Haish... :'( "

♥ NuR 'aQiLaH ♥ said...

kite penah kene and dah tekene T_T

laki kalo dah wat sekali, jgn bg peluang. dia akan buat lg.

cayo la ckp den. hee

sharamli said...

Kitew nak pakwe jugak! :(

cik chinta said...

sejak dgn bertung dgn org kpl. blja jd setia btl2. sme mnde bt sinri. x hrp kwn2. wlpon duk jauh d perantauan ni. mmg mncbr. bile sakit ape sme. try setelkn sinri jg. sedih mmg sedih. tp, ni la pengorbnan kn? nk bljr jd setia.

♥CIK SHA♥ said...

bagus kawan intan tu..positif..semoga die lebih tabah dan semoga hubungan cinta die kembali pulih..

jajaHeaRtZ said...

memang susah nak keep long relationship..but bukan semua tak sucess. mungkin ypercentage sucess 30% jer dari 70%. saya pon dah dua kali kena bila jalinkan hubungan jarak jauh nie.. kesian dekat bff awak. semoga dia tabah.. :)

NugRuL SakuRa said...

Penah jadik mcm sis.. Kantoi pakwe BFF kat mid valley gan aweks lain...siap pgg2 tgn lagi...pkwe bff nampak sy trus dye pusing ke tempat lain...sy pun ape lgi jdi spy laa...hehehe

Balik hostel..jadi serba salah nk cite kat BFF..tkut dye ckp sy tipu plak...after discuss gan member2 lain n one day bru nk bgtaw...tgk muke BFF masam...bile selidik2 rupenyer laki tuh dah kantoi..then sy pun cite ape yg nmpk...BFF ckp Thanks sbb menguatkan lagi bukti yg BF dye CURANG!! terus BREAK OFF!

yana azhar said...

kesian dgn kwn cik intan tuh.. kite dah pernah kene. tu pun kwn kite yg bgthu jgk.. arap kwn cik intan tu kuat hati dia :) kite xblh tgk prpm kene tipu dgn llki.. xblh2. even kite xkenal.. hee ^^'v

ikafantasi closet said...

cian nye..sedih plak baca..

Rara Nasiha said...

lelaki dengan perempun sama je kadang-kadang. perempuan kalau keluar dengan lelaki lain pun still akan ingat bf dia, kalau lelaki pulak, tak ingat apa dah. :)

kaammeeyy said...

kite pown cinta jarak jauh...kdg2 tkowt gak berlaku mcm 2...arap2 bf kitew jujur ngan kitew...

saharinasaharudin said...

strong la kawan intan.kalo rin la,bf curang,xde kata dua,xde nak bg pluang la.trus clash! ;(

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

pernah kena mcm nie , tapi ngan exbf kite dulu...pantang nampak pompuan dahi licin cket, mula la menggatal...
sampaikan kawan baik kite pon dye nak try..T______T

Dan yg skrg nie, alhmdlillah..tak mcm yg tu..:)

Hanani said...

Kite pun penah mengalami situasi mcm bff intan, tp kes lagi teruk, time kite sakit terlantar kat hospital, x-bf ada girl lain. mujur ada kwn yg ternampak & informkan cepat2.


..Dan skrg ni, Alhamdulillah. x macam yg dahulu :)

ayu aziz said...

hah kita pernah kantoikan bf kita sendiri...
sepanjang +-4 tahun kapel dekat 20 kali kite kantoikan die...

last2 kite tinggalkan die.. sebab dah tak tahan..
tp bagi kita tu semua pengalaman hidup yang menarik.. ^_^

Nurulchumel said...

yes!
Kite pun tak suka LDL!
menyusahkan dan kerap menimbulkan pergaduhan. sigh!
macam kite neh!

PikieLLe Lova said...

sy da kena..sgt saket..sy sndri yg crik bukti smpai kantoi..Allah 2 adilkn..myb dy boleh tipu kte,tp..dy xley tipu dri sndri n Allah..sjao mne pun menipu pasti diketahui jugak..

cik helena said...

kan kite dah penah kene :) jantan kalau tak guna.dia akan tetap tak gune.hahahah

*mentang2 dah jumpe yg baik.

eh mestilah!me deserve him!ewah ewah ;)

kesian kawan intan.tp only 2nd chance tau!bukan 3rd 456 ever.hehe rasa nak buat entry la buleh??

gadis_laiha said...

Sy lalui skang nie... Hubungan jarak jauh n dia curang ngan sy... Sy dpt thu die ad gurl len dr fb... Hurm... Snang betul berubah kasih... Susah ke nk setia ? Tepuk dada tanyelah hati... ;) Kali ni kali kedua putus... Ckup stakat tu jela, xmau dh bg peluang... Sy yg sakit lg nnt...

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13