Sunday, March 11, 2012

.eiiii..ngelat datang lambat !

.

Salam.

Gila pork lambat nak buat sambungan entry ni. Busy lah. Hihihi. Ok. Kite sambung ek. Kenduri perempuan habes dalam sebelum Asar sebab start dalam pukul 2.30 camtu. Irfan cakap nak datang, tapi tak sampai sampai. Bukan jauh mana pun JB - Muar. Satu negeri jugak kot :-P

Alhamdulillah, dia selamat sampai rumah kite dalam pukul 6 petang. Dia cakap, kalau datang awal awal, nanti dia tatau nak buat apa. Mengada ;-P Bila dia sampai jer, kite tengah vacum rumah time tuh. Kite nengok dia dari jauh jer. Heee.

Tapi sebelum maghrib tuh, kite ajak dia pergi kedai dengan Chacha. Tetibe Chacha ajak pergi kedai, nak beli kertas lukisan. Macam tak de hari laen je nak beli. (-.-")

Masa dalam kereta, kite cakap lah dengan Irfan...

Kite : Tadi awak sampai awak salam Mama dengan Abah tak?
Dia : Mesti lah salam. Mama dari jauh dah jerit dekat abang.. "Ngelat !!"
Kite : Haha. Padan muka. Kan dah cakap banyak kali, Mama suruh Sayang datang awal. Nak mintak tolong banyak benda. Degil. :-P
Dia : Mana Abang tau. *gelak*


Balik dari kedai, borak borak dekat depan sambil makan askem. Pastu bawak Chacha pusing pusing naek motor. (^________^) 

Kenduri sebelah lelaki start malam, lepas isyak. Lepas bacaan yasin segala, acara potong jambul Faqehah.. Masa potong jambul tuh kan, Abah pegang kelapa, Abang Apis pulak dukung faqehah. Then mama suruh Irfan tolong kasik bunga telur dekat sesiapa yang potong jambul. Ehem. Irfan dah macam kompem jadik menantu jek :-P

Antara yang potong jambul Faqehah..

Lepas settle acara potong jambul, 
acara makan !!!

Eh lupa nak cakap.
Sebelah malam ada blogger datang jugak.

Heidi dari Bangi, Sara & Cimi dari Melaka.

Tenks datang jejauh !

Cimi & Sara <3
Sorry gambar HS tak amek.
Terlupa. (-.-")

Kawan Abah pun datang.
Polis ^^

Lepas settle kenduri, Irfan tolong cuci pinggan segala.
Rajin kan? ;-)

Dia cuci dengan kazen kite, Irwan.

Candid.

Nampak macam matang jer dia neh bila bela misai.
Heeeeeeee.... ^^

Haip ! Rambut panjang ~
Gggrrrrrrrr......

Ok, itu sahaja sambungan cerita kenduri.
Nanti kite hapdet pasal dating pulak ek. :-P

Nak tidur, esok tengahari ada kelas.
Tata ;-)

3 comments

fatin amalina husna said...

wahh..kduri mcm nie nie pon dh rmai kan.. acena lar knduri k.intan nnti..hik3..

btw..mcm pnah tgk jnis kain yg k.intan pkai tuu..buat skali ngan chacha kan??

CIK YAYA'NA said...

meriahnye macam kenduri nikah pulak, hehehe,,

cikcimi said...

Tetibe search gugel jumpa entry ni. :D

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13