Sunday, February 12, 2012

.tips untuk meluahkan rasa ❤❤❤ dekat kawan karib

.

Salam.

Kah kah kah. Tajuk entry tak boleh blah. Nampak sangat tak de idea nak hapdet belog. Tapi kite sure ramai yang pernah atau sedang terjatuh hati pada kawan karib sendirik. (T_T) Ok fine. Kite pun pernah jugak satu masa dulu. Masa zaman sekolah dulu dulu duluuuuuu.. Ngaaaaaaaaa. Tapi ku pendamkan saja rasa itu. Kakakaka. :-D Lagipun dia dah kawen dan kite pun dah nak kawen. Aik? :-P

Ektuali, dulu ada soang reader request suruh buat entry tips neh. Tapi kite asek delay jer. Huhu. Kalau kite buat tips neh lapan blas tahun dulu, maybe akan berhasil tapi sekarang dah tak berguna lagik. Sob sob sob~ Ok, berhenti merepek dan proceed to the stepsssss ! (^__^) Tapi entry neh lebih kepada perempuan lah. Sebab kite kan perempuan. Tak reti lah nak menjelma menjadi lelaki. :-P

Credit : HERE


1) Pastikan Dia Single !
Kalau korang suka dekat kawan karib korang sendirik, korang kena pastikan yang dia masih single. Tapi mungkin dalam masa yang sama, dia pun suka korang jugak. Kan kan? Tapi kalau dia ade gelpren, jangan lah rampas dia plak dari gelpren dia. Tak baek tauuuu jadik perampas ! 

2) Berterus Terang
Korang mesti berterus terang ! Kalau lambat, nanti kempunan. Walaupun dia bukan nasik, (orang tua tua cakap, kalau tak makan nasik kan nanti kempunan) korang kena lah berterus terang. Dia terima atau tak, tu belakang cerita. Yang penting, korang dah luahkan. 

3) Janganlah Over Sangat
Jangan show off sangat yang korang suka dekat dia. Nanti dia bongeng (malu). Sebab, kadang laki neh kan, tak suka sangat pompuan gedik (macam kite sobsobsob). Buat biasa biasa biasa jer. Be yourself! Tapi kalau kawan karib korang tu suka pompuan gedik, ce try jadik gedik sket. Keh keh keh.

4) Kalau Malu ?
Kalau korang malu nak berterus terang secara face to face, korang cuba try sms dia. Tak pun, cuba send meset kat pesbuk dia ker... Buat lah apape cara sekalipun, nak kasik surat pun boleh. :-P Tapi jangan lah terlalu skema. Ce buat lawak lawak sikit. Mana tau, boleh amek hati kawan karib korang tuh.
Hai Bakal Pakwe! :-P
    Kite rasa, kite macam dah jatuh cinta dekat kau. Ok tipu. Bukan macam. Tapi memang kite dah jatuh cinta pun! Tolong jangan kecewakan kite. Tolang lah. Please please. Ok tak. 
Kite  tak paksa kau pun sebenarnya. Kalau kau tak suka  kite  pun tak pe, at least  kite  dah berterus terang. Tapi betul lah,  kite  suka kau. :-P . Kite rasa macam nak ajak kau kawen. Jom ! Hihi.
5) Guna Orang Tengah
Kan dah cakap,  guna orang tengah. Kalau guna orang kiri kanan depan belakang memang lah tak boleh. Ok tak lawak. (T__T) Maksudnya, kalau korang segan nak cakap dengan dia sendirik, korang suruh lah orang laen. Jangan suruh burung merpati. Kang dia salah kasik information pulak. (-.-")

6) Masak Untuk Diaaaaaaa !
Ce korang try masak something untuk kawan korang. Masak lah pape pun. Tunjukkan kesungguhan dan kepakaran korang dalam memasak ! Nak tau resepi senang senang, leh nengok resepi kite. Kikikiki. :-P

7) CubaNyanyi
Kalau rasa suara korang sedap, ce nyanyi satu lagu untuk dia. Biasa laki yang nyanyi untuk pompuan kan? Mana tau kot kot dia terharu kerrr.. Kan kan. Pastu, upload lah dekat youtube. Boleh kite nengok sekali ! Hihihi. Tapi jangan lah buat video yang super gedik. Kompem kawan karib korang tu reject korang. (refer dekat video yang dari kekasih untuk kekasih - b sayang sayang, nak kawen dengan sayang) Siapa kaki utube, mesti tau. LOL.

8) TAPI KALAU KENA REJECT ???
Tapi kalau lepas korang confess dekat kawan korang yang korang suka dia tapi dia tak suka korang, cuba slow slow buang rasa cinta atau sayang tu. Sebab, kite tak nak korang hilang sebuah hubungan persahabatan yang best dengan hanya rasa cinta yang di tolak. Tapi macam malu jer bila cinta kena tolak! Kuang kuang kuang. Kalau kena reject, dah boleh masuk bawah meja, esok pagi baru keluar. Hihihi. :-P Papepun, 

Selamat Mencuba !
(^__^)


Nak baca tips mengarut yang lain?
Klik SINI !

Nak request tips laen?
Tinggalkan kat ruangan komen ek ! :-)

7 comments

nuruashia said...

huwaaaaaaaa.. penah kena reject.. malu ...

*nk tips cmne nk handle hty yg frust sbb kne reject ek?

longman panjang said...

Huwaaaa! kena reject jugak! ni suma tips dak pateha punye pasal huhu

.:: Suhaidah Tan ::. said...

waka...waka...waka..eh..ehh...eh..n3 nie best hehe..kita bersinta ngan BFF sndri gak ngee

Husna Zabidi said...

mnta nk copy erk huhuu.. n ksent dkat bkal pakwe.. huuu ^^

dendam kesumat said...

i tkut kehilangan my bff ...tp tanpa i sedari...sikit2ada rasa syg tu....so camne nk explain...sbb ktorg just bff....=[ takut kehilgan persahbtn tu....

dendam kesumat said...

i tkut kehilangan my bff...tanpa i sedari..i syg bff i...camne...ktorg just best frend foreverrrzzzz...

faiz said...

Cm best j,nk try la..hehe

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13