Thursday, February 2, 2012

.tak sangka kite neh sangat lampi

.

Salam.


Lama tak tulis entry pasal pakwe. Pakwe jauh. Takde ceta yang menarik pun nak cerita. Huhu. Lately neh kan, memang payah bebeno nak tidur. Kadang tuh kan, lepas gayut tepon (aktiviti wajib), Irfan dah selamat sampai jepun tapi kite terkebil kebil lagik. Memang payah betul nak tidur. (-.-")

Segala doa kite baca, selawat. Pastu kira kambeng lah, siap baca sifir lah. Pernah tau tak sifir siput tuh ape?

1 x siput = siput
2 x siput = siput siput
3 x siput = siput siput siput
4 x siput = siput siput siput siput

Baca lah kau sampai lebam !
(-.-")

Suke gambar ni.
*gambar hiasan*

Macam malam tadik, lepas cakap ailebiu, tapi tak leh tidur. Tapi encik pakwe nak tidur. Mesti lah kite tak kasik! Peduli ape kite. HAHA. Pastu kite tanya, pastu nak buat apa?

Dia : Sayang bukak tapak tangan.
Kite : Dah. (Sambil buat simbol no 5)
Dia : Ok. Ibu jari masukkan dalam.
Kite : Ok dah.
Dia : Skang masukkan jari telunjuk pulak.
Kite : Dah. Lepas tuh?
Dia : Lepas tuh three lah. *gelak*
Kite : Kuang asam ! (Sambil tengok jari sendiri memang tinggal tiga jari = three)
Dia : *gelak lagi*
Kite : Alaaa tak kelakar pun ! Tanak ketawa !

Tak sangka kite neh sangat lampi..
Rasa nak pang je dia guna lima lima jari neh !
(T__________T)

Tapi tak lama lagik, lawak lawak sengal camni lah
yang akan buat kite rindu.
Hmm.. :'(

7 comments

ecadwinkyasha said...

eca tau sifir siput tue..selalu main klu bosan...hahaha...

sabarlah..nnti kawen xde la rindu2 dia da depan mata.hikhikhik...

kak intan,klu tunang nnti watlah kek tuk dakipan gmbr kapal..mesti lawa tu kan?..hhehehe :)

Azreen Shafila Abdullah said...

klakar lah sifir siput tu.. tp yen pernah maen sifir binatang.. contohnye 4 kali siput=buat 4 kali bunyi siput.. 3 kali kambing=3 kali bunyi kambing..haha kelakor

kesian kak intan kene tinggal.sabar eh.demi ms depan katakan ^_^

Nurulchumel said...

dia dah start belayar ke babe?

fatin amalina husna said...

alol0o..comeynya k.intan nie..haha..
nyway..1st time taw ada sifir siput..b4 this klau xleyh tidor pnah dgr org kira kmbing je..haha..

cinta nabella said...

farah dtg sini memalam nk ckap yg belog ni lawa sangat (:

NuruAshiA ♥ said...

aigooo..bru taw wujud sifir siput hek2!~

puteяi ʓαняα said...

sweet <3

http://puteri-zahra.blogspot.com/2012/02/what.html

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13