Monday, January 23, 2012

.here is the story~~

.

Salam.

Setelah lama bercuti, kite kembaliiiiiiii ! Ok, mari cuba untuk bersemangat untuk menghapdet belog setiap hari walaupun ada yang menyampah dengan ini story. Tapi ada haku kesah? Hihihi. 

Kite kan kengkonon busy sebab exam sebab tu tak dapat hapdet belog. Then Jumaat last paper tapi kalau nak balik hari Jumaat tuh, memang kelam kabut lah. Baju semua tak packing. Last last decide balik Hari Sabtu dan MESTILAH Encik Boipreng tolong hantar balik MUAR. Hihi. :-P

Muke gembira nak balik kampung.
Ulalalalalaaaa~~

Gerak dari Melaka dalam pukul 3 lebih. Irfan tuh konon cakap nak balik pukul 2 lebih tapi kul 3 lebih jugak gerak. !@#$%^&* (marah) Hihihi. Dia bawak adik dia,  Anep. So, kiteorang gerak balik bertiga lah. Kiteorang direct je balik rumah, tak singgah makan ke ape. Cuma singgah Mini Market & Petronas. Untuk apa? 

Beli lollypop bentuk love untuk Chacha.
Memacam order.
MENGADA!

Last last beli lollypop Chupa Chups jer !
(^_~)v

Bila sampai rumah, borak borak dulu dengan Mama. Abah kerja Kasik buku deko rumah dekat Mama & kotak pensil + buku cerita dekat Chacha. Beli pakai baucer 1 Malaysia. :-P Maen maen dengan Faqehah. Suruh Irfan dukung Faqehah tapi dia kata cuak sebab kecit sangat. Hihi.

Pastu Mama suruh pergi pasar malam, beli makanan sikit padahal Mama dah masak banyak. Ntah nak suruh siapa makan. Ingat kiteorang ni dinasour ke? (-.-") So, dating lah kejap kat situ. 

Pastu bila balik rumah, Mama tanya, nak makan dulu ke, nak tolong Mama pasang frame + jam dulu? Pastu kite cakap lah, pasang dulu lah sebab nanti dah penat, baru makan.

Anep & Chacha.

Kalau nak kawan dengan Anep,
boleh add dia dekat FB.

Macam dah nak sama putih dengan Chacha.
Over edit :-P

Ektuali Mama ada beli jam dinding santek. Biasa lah, soppink online. Pastu mintak tolong Irfan pasangkan. Jam tu pelik sikit sebab tak de hook. So, nak kena pasang hook dekat belakang dia then baru boleh gantung dekat dinding. It takes time. Lama kite tunggu siap. Kalau tau, makan dulu baru buat keje. Pfffft!

Anep tolong pasang hook.

Irfan dok ukur ukur, nak kasik center..

Baru 1 piece. Ada 3 semuanya.

Yang kedua..

Yeay dah siap!
(Bakal menantu yang rajin, insyaAllah)

Seronok kite tengok dia selalu tolong Mama kite.
Dah banyak kali sebenarnya dia tolong macam macam.
Sayang dia ketat ketat! :-)

Ektuali dekat tempat jam yang baru pasang tuh, sebelum ni ada frame ayat Al-Quran. Mama mintak tolong alihkan ke ruang solat.

Ni ruang solat.
Nak letak dekat tengah tengah dinding tuh.
.
.
.
.
.
Rumah kecik tapi macam macam nak sumbat.
(-.-")

Lepas settle gantung segala frame yang Mama suruh, its MAKAN time. Gila lapar. Kite yang tak buat kerja pun menggigil kelaparan. Lagi lah yang buat kerja tak benti benti. Dah lah Irfan tuh makin kurus. Apesal ntah. Nak cakap tak bahagia, kami bahagia jer. Kikikikiki. :-P

Sayang awak. :-)

Chacha malu malu dengan Abang Ipan. 
MENGADA !

(^__^)

Tatau lah bila dapat jumpa lagik sebab dah start cuti sem.
Plus dia pun dah nak start __________. Hukhuk.. :"(
(Please fill in the blank)

Kerja lek lok.
Ada rezeki, kite jumpa lagik.
✿ Love you much ! 
❤ ❤ 

16 comments

missTEHA :) said...

shantekk giler jam tuhh :)

Eyqa Hasnan said...

abang irfan dah nak start tinggalkan kak intan . belayar laaaaaa . huwarrgghhhhhh ! confirm kak intan nanges nanti ;D tapi takpe . kalau rindu abang irfan , tatap muka chacha . sebab dorang ada chemistry ;D baik bebenor dua orang tu ;P

Are~q!Lah said...

sis nak nages lah 2 ..
huhu
nanges kat chahcha lah .. suh dy pujuk ..

Dhaniya ShahNiza said...

Wah3...bagusnye bakal menantu Mama...rajin...bertuah la mama dapat bakal menantu camni...lagi bertuah la cik Intan kite...ade bakap suami yg penyayang..rajin n mesra alam.. :))

nuruashia ♥ said...

hehehe..syan sys kne tinggal ehhee..xpe..bg ruang untuk rindu berputik yee ehheheh :)

Azreen Shafila Abdullah said...

kuatkan smgt k'intan.. :)
btw,canteekk jam tuh

intanurulfateha said...

mama beli online je jam tuh hihi

intanurulfateha said...

watpe nengok muke chacha. boring :p

intanurulfateha said...

silap3 chacha pun nanges skali huahuahua

intanurulfateha said...

insyaAllah kak :')

intanurulfateha said...

hukhuk takpe la. rindu tu kan indah. (T___T)

intanurulfateha said...

oke ! im trying d best ! :p

sharamli said...

yeay! 0rang tu dah nak kena tinggal

ahsfantasy24 said...

Bagus, ringan tulang orangnya,
keje rajin2 nanti cepat2 masuk akad :D

Edy Fee said...

dpt markah lebih la bkal menantu tu.ahhahaha sempi....mai lolipop sbtang

cikcimi said...

ehem3. menantu kesayangan mama. :P

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13