Saturday, December 31, 2011

.siri terakhir mari bercakap dengan intan

.
10 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Teheee. Korang ingat tak katun ke hape ntah yang tajuk dia Siri Bercakap Dengan Jin. Ok fine. Tetibe takut sebab duduk dalam bilik soang soang. (T________T)

Ini adalah sambungan entry semalam dan juga merupakan entry terakhir sepanjang percutian 4 hari 3 malam dekat JB. (^_~)v Lepas karaoke malam tuh, kite tidur rumah kazen Irfan. Tapi Irfan tidur rumah atuk. So the next day, kite dengan kazen Irfan pagi pagi lagik dah gegar rumah Atuk sebab nak kejut buah hati limpa paru jantung kite tuh bangun dari tidur. Sebab kite nak suruh dia hantar kite balik Muar ! 

Gila lama duduk rumah orang tak reti balik ke woi ! Huhu. Masa sampai rumah Atuk, mesti lah Irfan tak bangun lagik. Cis. Tetiba Mak Ngah dia datang lepak dengan kiteorang, borak borak. Mak Ngah punya rumah sebelah rumah Atuk jer.

Lepas tuh, sementara tunggu Irfan siap mandi, kite meset BFF kite, Wawa. Dia duduk area situ jugak. Kite nak kasik dia kasut untuk anak dia. Anak dia yang kecit tuh dah pandai jalan. Hihi. Comel betei. 

Lepas jumpa Wawa, jumpa pulak Cikjo. Cikjo neh sedara Wawa. Haish, macam macam orang kite jumpa bila kite balik kampung Irfan. Seronok sangat bila kapel dengan Irfan neh. Jiran dia jadik jiran kite. Kawan dia jadik kawan kite. Sedara dia, kompem kompem lah jadik sedara kite. (^__^)

Lepas Irfan siap, kite, dia dan kazen dia, Angah pergi gegar rumah Mak Irfan pulak. Eh kejap. Sebelum tuh, kiteorang pergi lunch dekat Pusat Bandar. Makan suppppppp ! Sedap bangat. Lepas kenyang, baru pergi rumah Mak. 

Memula, Irfan ajak Mak ikut hantar kite balik Muar, tapi Mak tanak. Tetiba Angah punya Mak (Mak Uteh) cakap nak ikut hantar kite. Terus Mak pun nak ikut sama. Hihi. So, kite, Irfan, Angah, Mak & Mak Uteh gerak naek sebijik kereta untuk hantar kite balik Muar. Untung laaaa.. :-P

Kiteorang jenjalan dulu dekat Bandar Muar sebab doang semua nak makan mee bandung. So, kite pun bawak lah doang jenjalan kat area Tanjung Mas. Kat Muar neh mana lah ade tempat menarik. (-.-")

Dengan Bakal Mak Mertua

Tak pernah dating dekat taman camni :-P

Bergumbira di keretapi lama.

Candid, Mak snap.

 Mak dengan Mak Uteh.

Ni Angah, kazen Irfan.

Aummmm !

Lepas dah kenyang, doang hantar kite balik rumah. Dan untuk pertama kali, Mak Irfan jumpa dengan Mama kite. Ehem ehem. Doang borak biasa biasa jer. :-P Tapi seronok jer tengok doang mesra...  Senang lah nanti kalau ada pertemuan pertemuan seterusnya.. Ngeeeeee.... :-DDD

Chacha terhendap hendap.

Tekun dengar perbincangan. :-P 

(^_~)v 

Mak Uteh, Mak, Mama, Chacha. 

Ok, sekian sahaja pengalaman percutian saya Melaka - JB - Muar selama 4 hari 3 malam. I'm gonna miss JB! Lepas neh, mesti selalu turun JB. :-P 

Tata Abang Ipan..
We gonna miss you !

Thanks a lot to Encik Boipreng, Mak,
Mak Uteh & Angah yang sudi hantar kite.

Sayang korang ketat ketat !
(^______^)

Ok tu jer.
Nanyte~

Friday, December 30, 2011

.i love u :p

.
3 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Ektuali malas nak fikir tajuk entri. Keh keh keh. Ok sambung dari entry semalam. Setel jer majlis kawen kazen Irfan, ingat nak lepak lepak malam tuh, tapi semuanya dah letih. Then diskas program untuk keesokkan harinya iaitu hari ke-3 kite di JB~ Pengantin baru tuh ajak tengok muvee secara beramai ramai. Doang nak sangat tengok ceta songlap. So, layan jer lahh..

Esoknya tu, kiteorang gerak ke satu mall-tak-ingat-nama dekat Ulu Tiram. Ingat nak jenjalan dekat bandar JB tapi di sebabkan public holiday (krismas), so kiteorang semua malas nak amek risiko untuk mengharungi jammed. Pada kite ceta songlap tak berapa best. (-.-")

Mungkin pada certain orang best tapi pada kite, tak menarik hati kite pulak. Laen lah kalau nengok cerita Ombak Rindu dengan pakwe. :-P (Padahal tak nengok lagik sampai skang even dah ada dekat utube. Tak minat sebenarnya. :-P)

Ni Cyda, GF kepada salah soang kazen Irfan.

Budak kecit tuh nama dia Humairah.

Kite panggil kite Kakak, dia panggil kite Cik Intan dan dia panggil Irfan Uncle. Manja giler die dengan kite dengan Irfan sekali. Dia neh anak buah Irfan. Mana mana pergi, berkepit jer kiteorang berdua. Keh keh keh. Tapi yang tak boleh blah, time nengok muvee, dia nak duduk tengah tengah antara kite dengan Irfan. (-.-") Kacau daun betei. Saja jer sakat kite, tak kasik kite duduk sebelah Irfan. Lepas tuh dia gelak gelak. Suka sangat kenakan kite. Tau lah kite ni makcik faveret dia. :-P

Kakak ni memang tak reti dok diam.
Peluk kuat kuat ! 

Kakak yang ajar Cik Intan amek gambar Uncle camni.
Huhuhuhu.


I love you yayang~
(^_~)v

Time neh tengah nengok cabutan bertuah
sementara tunggu nak nengok muvee.

Amek kaww..
11 tiket muvee...

Lepas nengok muvee, balik rumah atuk jap. Rehat rehat rehat lepas tu kuar balik, pergi makan dekat satu kedai Mamak. Doang doang ni semua, makan makan makan minum minum minum sambil shisha. Untung laa dapat shisha sebab kite batuk. Sekali sedut, batuk telebey lebey. (T__T) Tapi seyes, dekat setahun lebih kite tak layan shisha. Lama kan? Dulu dengan ex-bf, selalu. :-P

Dia : Sayang try lah.
Kite : Emm tanak lah.
Dia : Ouhh tak pe.. Depan orang laen nak. Dengan Abang tak nak.
Kite : *sedut lepas tuh batuk* Kan kite dah cakap, kite tanak. :'(
Dia : *gelak*
Kite : Jahat gila. Tanak lah shisha lagik !

Makan nasik lemak ayam tandoori.
Nyum nyum !

One happy family! ;-)
Tengah menahan batuk sebenarnya. :'(

Seyes je muka kite. Hihihi.

Ni lah boipren kepada Cyda tadik. :-)

Kazen kazen Irfan.

Pengantin baru pun join sekali.

Yang pakai cekak ni adik Irfan.
Yang lagik dua tuh kazen dia,

Lepas makan semua, kiteorang pergi karok pulak. Kazen Irfan banje. Hoyeah hoyeah ! Gila kaw karok sampai 3 jam. Tapi sebab ramai yang nyanyi, kite dapat nyanyi 3 lagu jer. Huhu. Tapi malam tuh best sangat. Dah lama kite tak nengok Irfan gembira macam tuh. Alaaa ghindu lah pulak bila teringat. (T___T)

Seronok sangat lepak dengan doang semua. Belum jadik family lagik dah boleh kamcing. Irfan pun sakap, dia suka nengok kite boleh rapat dengan family dan sedara mara dia. Orang buat baek dengan kite, kite pun buat lah benda yang sama.. :-)

Masa karaoke.

I'm gonna miss you !

Lepas ni tatau lah bile dapat jumpa doang semua ni lagik. Mungkin bulan lapan tahun depan kot. Kikikiki. Ehem. :-P Nanti kite sambung cerita lagik. Hari ke empat dan merupakan hari terakhir kite di JB! 

Nanyte~ 

Wednesday, December 28, 2011

.insyaAllah tahun depan :-)

.
14 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Hai korang...  Ni sambungan dari entry sebelum neh. Ektuali entry kali ni banyak gambar je sebab tatau dah nak cerita ape. Heee..

Kecitnyeee saye.. 
Dah pakai wedges berinci inci pun masih nampak pendek.
(T___________T)

Masa time wedding kazen Irfan tuh, kite cakap dengan Irfan, nak amek gambar dengan pengantin.. Nanti boleh letak dalam belog. Then Irfan ajak lah naek ke pentas pelamin. So, ikut jer lah.. Bila sampai jer atas pentas tuuu...

Hazzim : Kau duduk lah Fan. Asek kiteorang jer duduk.
Irfan : Eh kau.. Kau lah duduk. Kau kan pengantin.
Hazzim : Alaa..kiteorang dah borink. Kau lah pulak.
Kite : Aaaaa..tanak la.. Malu.. Akak (pengantin perempuan) duduk laa..
Irfan : Duduk jer lah yunk..
Wife Hazzim : Intan duduk lah. Kiteorang dah puas duduk. Korang duduk lah pulak.
Kite : Hee..oke..

Ok time tuh sumpah segan oke. Bayangkan lah, dekat hotel tuh dah lah penuh dengan sedara mara tetamu segala. Dem betei ah Irfan neh tau. (-.-") Rasa nak nyuruk jer bawah kerusi tuh. (T__T) Nak tanak, duduk jer lah sebelah Irfan. Keh keh keh. Amek berkat.. :-P

Time atas pelamin tuh, siap dengan Mak Irfan naek atas pentas amek gambar kiteorang dan cakap Amboi amboi amboi.... HAHA. Lawak betei time tuh. Memang ramai gile yang snap gambar. Segan seh. Tapi tebalkan jer lah muka. Huahuahua. Kepala Irfan tuh dah lah kecit, pakai tanjak siap melurut ke leher. Sep baek Hazzim (pengantin lelaki) tolong kecitkan sikit tanjak tuh. Failed betei pakai tanjak. :-P









Antara semua gambar dekat atas, mana faveret korang?
Yang ni faveret kite ! :-P

Shaking pulak gambar neh..
(-.-")

Ramai dah sedara mara kawan kawan dok tanye Irfan, tanye kite, bile bile bile? Jangan lama lama.. (-.-") Kite diam jer. Tatau nak jawap ape. Tapi bila dengar Irfan jawap, InsyaAllah.. Tahun depan.. Sejuk hati kite.. :') Semoga apa yang di rancang berjalan lancar. Kami cuma merancang, Tuhan yang menentukan.

Doakan yang terbaek untuk Intan & Irfan yek!
Aminnnnnn.....

Dan
Selamat Pengantin Baru kepada
Hazzim dan Isteri.
(^___^)

Nantikan entry seterusnya !
Hari ke -3 di JB!
Dah macam telenovela lah pulak. :-P

.from jb with love (part 1)

Salam.

Hai korang... Heee... Sorry lah kite mengambil masa yang sangat lama untuk hapdet cerita masa kite pergi JB hari tuh. Hihihi. This is the best holiday I ever had sebab kite dah habeskan masa 3 hari 2 malam 4 hari 3 malam dengan yang tersayang dan bakal keluarga kite, insyaAllah... :-) Teaser entry klik SINI.

Ektuali kite ni jenis yang susah nak overnite dekat luar walaupun rumah kawan baek.. Lagi lagi dekat rumah family boipren yang tak de pape ikatan. Memang tak lah.. (-.-") Tapi kali ni, kite dah mintak permission awal awal dari Mama. Beberapa bulan awal, dah plan tentang nak tidur dekat JB, rumah kazen Irfan. Dan Mama bagi !!!!! 

Hoyeah hoyeah ! Macam tak percaya seh ! Hihihi. Sebab ini adalah first time kite nak pergi rumah sedara mara Irfan yang dekat JB. Dan sebelum sebelum neh, dengan pakwe lama, mana pernah ade experience camni. :-P 

"Selamat Merempuh ke alam bertudung 24 jam yunk. Hehe"

Tak boleh blah ayat Irfan nak perli kite. (-.-") Sentap di situ. Sebab family Irfan sebelah JB boleh kata semuanya jenis bertudung. Dan kite pun kena lah belajar slow slow kalau nak masuk dalam keluarga dia. :-) Dan kite berjaya ! Ehem. Nantikan cerita seterusnya yer. (^_~)v

Jumaat malam Sabtu tuh, kite gerak dari Melaka ke JB pukul 12 tengah malam. Singgah makan Mekdi dekat Ayer Keroh sebelum meneruskan perjalanan dan kiteorang selamat sampai JB dalam pukul 4 pagi. Kiteorang tuh terdiri daripada kite, Irfan, Abang Is (Abang sulung Irfan), Sodiq, Kak Intan & Abang Nuar. Doang neh sepupu Irfan. Doang semua dari KL. Gerak pukul 8, pukul 12 baru sampai Melaka sebab jammed teruk dekat Semban.

Sampai je JB, terus menuju ke rumah Atuk dekat Cahaya Baru. Bukak pintu rumah, ramai sedara mara tengah lena tidur. Memula kite nak tidur rumah kazen Irfan, Si Kembar.. Rumah doang tak jauh dari rumah Atuk tapi sebab semuanya dah mengantuk, tidur jer la rumah Atuk. Abang Is suruh kite tidur bilik Atuk. Kite tidur soang kat situ sebab yang laen tidur kat ruang tamu. Irfan pulak tidur dalam bilik bujang.

Dalam pukul 6 pagi, kite tersedar ada 2 orang kazen Irfan (perempuan) nak solat dalam bilik tuh. Kite bangun, tegur tegur doang and sambung tidur semula. Kui kui kui. Pukul 7 lebih, baru tersedar. Memang mata tak boleh bukak. Letih gila pork ! Lupe nak sakap, Atuk & Nenek Irfan dah takde. Dan dekat JB neh sedara mara sebelah Mak dia.

Bangun pagi, call Irfan. Nak mintak berus gigi sebab kite terlupa nak bawak. Suruh dia pergi beli sebelum tidur semalam. Tapi dia tak angkat.. Zzzz. Mana Irfan neh. Takkan nak pergi check dalam bilik bujang. Segan aaaa. Tak lama tuh, Irfan pun muncul. Rupanya dia pergi ruma Kembar. Lepas settle mandi mandi semua, kiteorang semua gerak pergi rumah kembar sebab nak tolong buat persiapan untuk makan beradap dekat sana. 

Kite tak tolong masak tapi kite tolong hias. :-) Seronok sangat sebab dapat join semua neh. Dapat rasa pengalaman baru buat semua neh. :-) Dalam pukul 11 lebih, semua dah settle. Ramai sedara mara Irfan dah gerak ke hotel sebab wedding neh buat dekat TS Hotel, dekat Taman Scientex JB tuh. Kite datang sana bawak makanan untuk makan beradap dengan Si Kembar.

Lepas settle meja makan pengantin, lepak tepi tunggu pengantin sampai. Ektuali, kite lebih tunggu pengapit pengantin lelaki. Keh keh keh. Sebab pakwe kite yang jadik pengapit ! Ngaaaaaa.... 

Gelap pulak gambar ni.

Fokus pada pengapit lelaki please !
Pengapit moden...
Ngaaaaaa.....

Salam pengantin, amek berkat. :-P

Time makan beradap.
Lapan saat je dia dok sebelah pengantin.

Lepas tu dia blah datang dekat kite. 
Dia malas nak makan dekat situ. 
Nak teman kite lettew. Hihihi.

Ni my MIL-to-be.
(^_~)v 

Ni Cyda.. 
GF kepada salah doang kazen Irfan.

Dengan pengantin..

Kazen kazen Irfan dan dua daripada mereka adalah Kembar!

Belog kembar.
NI dan NI.

Antara kazen kazen Irfan. 
Ramai dan meriah ! :-)

Dengan kazenssss to-be *wink!

(^_~)v

Ni pulak kazen kazen lelaki.

Boleh klik link bawah ni untuk tengok video 

Makanan beradap.

Menyelerakan !
Yummy~~

Ni Hajar, si mata bulat.
Kite pernah hapdet pasal dia dekat SINI.

Hari tuh dia amek gambar dengan pakwe kite.
Kali ni, dapat amek gambar dengan dia pulak. ;-)

Alalalalala sweetnyeeee....
Jadid & Adik.

Kakak dekat bawah tuh kacau daun jer. :-P

Cyda, kite & Adik kepada Irfan, Anep.

"Cik Intan, amek gambar adik.."

"Ok, amek gambar Cik Intan pulak.."

Ni Zikri, adik kepada pengantin lelaki a.k.a Hazzim.

Banyak lagik benda nak cerita dan banyak lagik gambar nak tunjuk.
Tunggu next entry oke! :-)

Dekat 2 jam buat entry neh.
(-.-")

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13