Wednesday, November 30, 2011

.sayang ni baek lah.. tapi....

.
5 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Yuhuuuuuuuuuuu... Ada orang rindu kite tak? Cakap la ade.. Cakap laaa. Cakap laaaa... Hik hik. :-P Ok, atas permintaan bakal kazen yang nak kena cepuk sebab suka like like komen orang, kite hapdet lah sikit. Hihihi.

Kan hari Isnin kelmarin Encik Boipreng kite datang rumah kan kan kan? Kite nak mintak tolong dia hantar kite pergi Seremban (Sebenarnya Senawang, salah info huhu) sebab takde siapa nak drive keta untuk kite. Adik kite, Yeop yang selalu jadik Pak Supir kite (Hehe) sekarang dekat Terengganu. Abah kite pulak keja. Oh ye. Lupe nak sakap, hari Jumaat tuh Irfan yang hantar kite balik kampung. Hihihi. :-P

Ektuali kan, janji nak jumpa hari Ahad tapi dia ada hal, so postpone hari Isnin. Maunya kite tak mengamuk. !@#$%^& Tapi nasib baek Isnin tuh kite tak de kelas, cuti sebab Maal Hijrah. Hihi.

So, memandangkan dah tak jadik datang Hari Ahad, dia janji nak datang Hari Isnin tuh pagi pagi pagi. Konon siap sakap dengan kite nak datang subuh subuh syafiee. Waklu. Tipuuuuuuuuuu! Untung laaa kalau dia boleh datang awal. Eleh. :-P

Dia text kite dalam pukul 10 lebih camtuh, baru bangun tidur lettew. Mementang cuti, sukati jer bangun lambat. Pastu lepas kite pung pang pung pang mengamuk, dia sakap insyaAllah dia sampai rumah kite pukul 12.30 tengahari. Pukul 12.30 tepat kite call dia semula, dia sakap dia dah sampai bandar Muar. Tapi nada suara dia macam marah jer. Eleh, bajet kite takut. Tak takut langsung! :-P

Kite : Sayang dekat mana?
Dia : Abang dah dekat Muar dah neh. 12.30 nanti Abang sampai lah.
Kite : Sayang pakai baju apa?
Dia : Abang pakai baju tshirt kolar kaler oren.
Kite : Kan kite dah sakap hari tuh suruh pakai baju .... bla bla bla.. (membebel)
Dia : Abes Abang tak boleh datang lah ni?
Kite : Haish, geram betul la. Bukan nak dengar kite sakap.... bla bla bla (membebel)
Dia : Dah la yunk. Sampai rumah nanti, sambung la bebel. Abang nak drive.
Kite : Ye la. Hmm bai!
Dia : Bai!

Tapi kan kite dah sakap, konon je nak sampai pukul 12.30 tengahari tapi pukul 1 petang jugak sampai. Tapi bukan sebab jammed, sebab pergi basuh kereta. Kui kui kui. Kite mana boleh keta kotor kotor kotor. Pesen pembersih kononnya. :-P

Sampai rumah kite, lepas dia salam salam Mama dengan Adik n Chacha semua, dia start tolong Mama. Dari nak marah marah, tak jadik marah. Hihi. Sejuk hati kite tengok dia. :-) Mama suruh dia tolong dia gantungkan frame dan rak vantage dekat dinding. Kena tebuk lubang dinding la, apa lah. Pastu suruh pasang frame dekat bilik Chacha. Macam macam lah Mama mintak tolong dekat Irfan. Hehe. Pandai dia amek hati Mama. Untung laaa pandai amek hati Mama. Pastu kalau kite dok usik usik usik Irfan, mesti aaa kite kena balik. Kite memang suka dengki dia depan Mama. Tapi Mama bekap Irfan wooo. (T______T) Chacha pun sama ! Hukhuk.

Mama kite tuh pesen suka soppink online. Memacam dia beli barang sejak sejak sejak dia dah MC 2 bulan lebih sebab kaki dia patah time raya hari tuh. Lepas settle tolong Mama, kiteorang lunch sesama dekat rumah. Pastu dalam pukul 4 tuh kiteorang gerak ke Senawang. Lepas salam salam salam Mama, Mama sakap dengan Irfan, Nanti datang rumah lagik eh. Nak mintak tolong Irfan lagik. Irfan senyum jer. Dia sakap nanti dia datang lagik. Maybe 2 minggu lagik kot.

Sebelum gerak, kiteorang bawak Chacha pergi kedai beli jajan sebab dia dah buat muka. Errr..sebenarnya kite sakap dengan dia, kite nak pergi tengok wayang dengan Abang Ipan dia. Tu dia dah siap pakai baju, mekap siap pakai gincu. Nak ikut lettew! (>____<) Pastu Irfan marah kite sebab tipu Chacha yang pasal tengok wayang tuh.. Alaaa..orang gurau pun tak boleh. (T_____T) Nanti 2 minggu lagik, kite balik rumah lagik dengan Irfan, kite bawak aaa Chacha pergi tengok wayang. Sibuk jer nak tengok wayang macam orang besar. :-P

Pastu lepas settle beli jajan Chacha dan hantar dia balik rumah semula, kite terus ah gerak pergi Senawang, tapi singgah Balai Abah dulu. Salam dan mintak duet poket. :-P Pastu the best part is, tetiba Abah sakap dengan kite ngan Irfan.. Angah, bulan 8 nanti kan? Bincang la dengan Irfan nak buat camne. Lepas raya kan? Abah ingat nak buat sekali dengan Majlis Akikah anak Along nanti. Bla bla bla.. Kite tengok muka Irfan dah malu. Kah kah kah. Comel betei. :-P Pastu dia sakap oke jer plan Abah tu. Dia ikut jer. Hihihi. Bincang apa? Jeng jeng jeng! *wink*

Fuhhh penat aaa ceta. 
Jap, nak pergi dapur minum air. 
:-P

Ok sambung. Lepas tuh, kiteorang gerak ah pergi Senawang. Ektuali nak pergi Senawang tuh sebab nak jumpa Boneka Tak Sakit (BTS). Kite order banner dengan button badge dekat dia untuk Training Program kat Kolej Komuniti Jasin esok. Dah lah harga murah lepas tuh berkualiti lepas tuh kan BTS neh single hensem, penyayang, pandai jaga anak buah lepas tuh sekarang neh dia dah start belajar memasak. Pastu dia anak orang kaya. Rumah dia besarrrr.. Lagi besar dari badan dia! Keh keh keh. Eh, apesal kite cerita semua kelebihan dia neh. Hihi. Sesiapa nak ngorat dia, boleh hantar resume dekat kite ekk! (^__^) 

Lepas dah amek barang segala, lapar pastu pergi Dataran Senawang tuh. Carik kedai makan yang best tapi tatau. Macam banyak sangat yang best. Last last lepak dekat Sate Kajang Haji Samuri. Ok lah jugak, not bad. Lama tak makan sate kajang. Huehuehue. Kite banje boipreng kite makan sebab Mama yang suruh. Mama sakap, Nanti angah belanja Irfan makan tau. Kesian dia penat tolong Mama macam macam. Teheee~

Pastu, masa makan tuh, boipreng kite sakap, Sayang ni baek la.. Belanja Abang makan.. Tapi satu jer. Sayang suka marah marah tak tentu pasal. Ngaaaaaaaaa. :-D Kite memang ah ade sindrom suka marah tak tentu pasal. Macam yang kite cerita kat atas memula tuh kan. Pasal pakai baju salah pun, kite marah. Padahal nak same kaler je. Eleh, benda kecit je pun sebenarnya.. Hihihi.

Hoi, macam panjang pulak hapdet belog kali neh. Hihihi. Sambung lagik sikit lah ek. Kikikikiki. :-P. Tadi kite kuar lagik dengan Irfan. Mintak tolong dia hantar barang barang yang nak guna untuk Training Program dekat Kolej Komuniti Jasin esok. Tapi kesian dia, dia demam, selsema, batuk. Tapi sebab dah tak de siapa kite nak mintak tolong, kite terpaksa jugak suruh dia teman. Lagipun esok dia dah naek KL. Kerja sana. Lepas neh dah tak boleh jumpa selalu. (>__<)

Tadi kite ada belikan dia ubat. Semalam pun dah belikan jugak. Memula masa dia sampai rumah sewa kite, dia moody jer. Kite mesti lah banyak sakap macam biasa pastu kite sakap dengan dia, Tak best aaa Sayang camni. Sakap laa.. Gelak laaa... Penat lah kite buat lawak. Sayang tak gelak pun.. Pastu dia sakap, Abang dah tak boleh gelak lah yunk. Saket ni. Boleh tak Sayang senyap sikit? Pehhhhhhhh teruk sentap mak nokssss. Terus diam. Wuuuuuu.. (T______T)

Tapi lepas beli beli barang dekat Tesco, makan makan dan hantar barang dekat kawan kite, dia dah oke semula. Hoyeah ! Hoyeah ! Kite sakap,  Sayang dah baek eh? Pastu dia sakap, dia dah baek bila jumpa kite. (^____^) Tapi nanti bila dia balik rumah balik, dia saket semula. Hmm... :'( Kite tak suka aaa dia saket saket saket. Tak best. :'( Harap harap, dia cepat sembuh. Aminnnn. (-:

Get well soon My Love!!!! 
(^____^)

Dan doakan Training Program kite esok
berjalan lancar !
Aminnnnnn...

Sunday, November 27, 2011

.perasaan bila kena reject

.
16 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Korang pernah tak rasa segan bila orang yang korang suka tuh, reject korang? OMG. Sumpah kalau boleh dah tanak mengadap dah muka orang tuh lagik. Huhuhu. Kite tak ingat lah kite pernah kena reject ke tak. Eh kejap! Mesti lah pernah. Kena reject dengan ex-boipren. (T_______T)

Dan mesti lah kite pun pernah reject orang! Keh keh keh. Tapi tuh 3-4 tahun lepas. Orang yang kite reject tuh dah selamat jadik suami kite. Alhamdulillah. Suami kite untuk beberapa tahun akan datang. Keh keh keh. Sekarang ni orang tu jadik pakwe kite dulu. :-P

Esok, 28 hb November, genap setahun kite rapat dengan orang tuh. Setahun yang lepas dia dengan berani nya kasik no henpon dia dekat kite. Dan kite menerima dengan hati yang terbukaaaaaaaaa... Tak sangka dah setahun rupanya... :-)

Setahun yang lepas, doa ni yang selalu kite baca dan alhamdulillah, Allah SWT sentiasa mendengar rintihan hambanya..

Ya Allah SWT... Gantikanlah yang telah hilang.. Tumbuhkanlah yang telah patah... Walaupun tak sama dengan dirinya..... :') 

Dan Allah SWT telah gantikan yang telah hilang dan telah tumbuhkan yang telah patah dulu dengan yang baru dan yang lebih baek sekarang.. (^__^)

 Semoga akan sentiasa ada sinar bahagia untuk kami berdua.
InsyaAllah....
ILYSM Sayang.
Jumpa esok.. :-)

Saturday, November 26, 2011

.ingat anak toyol mana tadik !

.
2 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Hai my diary ! Terasa nak hapdet pulak malam neh. (^_^) Kite dekat rumah manis rumah neh. Mata dah kuyu jer. Katil dah memanggil manggil dah. Esok dah kena balik rumah sewa balik. Aaaaaaa stresssss.. (-.-")

Semalam sampai rumah manis rumah pun dah lewat malam. Ektuali, kite yang nak gerak lambat. Keh keh keh. Sibuk lah pergi buat treatment rambut segala dekat salon. Salon tuh gila bapak ramai orang. Biasa 3 jam, ni dekat 5 jam menunggu. (T__T) Tapi takpe lah. Hasil yang memuaskan. (^___^)

Kite gerak balik Muar dengan Super K. Mintak tolong dia hantar kite sampai rumah sebab kite neh pesen malas naek bas. Tak suka bau bangla dan yang sewaktu dengannya. (Sebenarnya malas gila pork nak naek bas. Penat! Hihihi) Super K sampai rumah sewa kite pukul 10 malam. Kalau nak pergi makan makan jer atau dating dating tak pe lah. Ni nak pergi balik kampung. Nak sampai Muar pukul berapa. Phewww~ *lap peluh*

Mama dengan Abah dah call banyak kali, tanya nak gerak balik pukul berapa. Sebab doang ingat kite naek bas. Teheee~ Tapi sebenarnya Super K hantar. Bagus betei #menantupilihan neh. :-P Kiteorang makan makan dulu sebelum gerak balik. Makan yongtaufu ! Dah lah amek banyak lepas tuh tak habes. Intan neh suka membazir. :'(

Kiteorang sampai rumah Muar dalam pukul 12.30 am sebab gerak pukul 11 malam, lepas settle makan semua. Estimate sampai pukul 1 pagi tapi sampai awal setengah jam. Gila tak laju pulak si Super K neh bawak kereta. Lagi lagi dekat selekoh. Geram betul! Lagi selekoh, lagi laju dia bawak. (T____T)

Sampai rumah, Abah tak balik kerja lagik. Mama dah tidur. Adik kite yang bukak pintu. So, lepas angkut segala beg nak bawak masuk rumah, tetiba ada 'sesuatu' meluru keluar dari pintu rumah. Terkejut kite, ingatkan anak toyol mana tadik. Rupanya CHACHA.

Terus meluru pergi dekat Abang Ipan dia.

Super K dekat rumah kite tak lama. Dah lewat sangat. Lepas maen maen dengan Chacha, dia terus gerak balik Melaka semula. Tapi esok, dia datang sini semula. Amek kite bawak balik Melaka. Huuu~ Untung laaa dapat pakwe rajin hantar dan amek.. Keh keh keh.

Mama cakap, Chacha eksaited nak tunggu kite balik rumah. Tatau lah eksaited nak jumpa kite atau nak jumpa Abang Ipan dia. :-P Tapi sejak semalam sampai lah ke sekarang, berkepit jer dengan kite. Susu orang laen buat, dia tanak minum. Nak jugak kite buatkan. Mandi nak suruh kite mandikan. Semuanya nak kite buat. Haish..nanti balik Melaka semula, mesti kite rindu dia. :'( 

Tadi mama suruh cakap dengan Super K, suruh dia datang awal sikit. Suruh lunch dekat sini. :-P Hihihi. Alalalalaaaaa manjenyaaa lahai... Tak sabar nak jumpa Super K esok ! :-P

 Comel tak?
Ngaaaaaaaaaa... :-D

Ektuali ni baju raya kite. Raya puasa hantar, baru siap.. (T_________T) Gila lama kan kan? Sebab tailor tuh tak dapat nak siapkan. Dia ada banyak gila tempahan. Hukhuk. Tadik pakai time pergi wedding rumah kawan. Simpan ah baju neh, buat raya tahun depan :-P

K lah, nak tidur. 
Nantuk sudaa. 
Nanyte~ :-)

Thursday, November 24, 2011

.segmen doktor cinta kehkehkeh

.
14 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Hari tuh soang pembaca belog kite merangkap kawan kite meset kite dekat pesbuk. Dia mintak tolong kite buat satu entry pasal dia, bf dia dan soang-pompuan-nak-kena-tumbuk. Keh keh keh.

Ektuali perempuan-nak-kena-tumbuk tuh sebenarnya officemate kepada boipren kawan kite ni. Alaa susah aaa kite nak explain. Korang baca sendirik ek meset kawan kite neh. Kite kopipes jer. Pesen malas nak edit. Hihihi. Kite tak leh print-screen sebab kawan kite suruh rahsiakan identiti dia.. (^_____^)

ade sorang perempuan kt opis bf kite ni minat kt bf kite..dier cube tackle, tp bf kite layan dier as a ofismate je la kan..
tapi, tetibe ade sorang lagi perempuan ni duk menghasut bf kite suruh tinggalkan kite & couple ngn kawan dier tu..huhu..semalaman kite nanges bile bace msj perempuan tu..
nasib bf kite menangkan kite..
cume, x lame lg tempat keje bf kite ade buat family day, jadi bf kite ajak kite..bf kite ckp nnti bleh la dier tunjuk perempuan yg jadi batu ap tu & perempuan yg minat kt dier tu..kiter kenal bf kite, dier mmang x layan perempuan yg nak tackle dier tu, tp bf kite pon geram ngn perempuan yg 1 lg tu..yg jadi batu api tu..
ape ye nk buat dgn orng mcm tu?..huhu

So, apa pendapat korang?
Pompuan tu nak kena tumbuk ke nak kena tumbuk?

Pilih salah satu.
Tumbuk ke tumbuk?
Keh keh keh.

Tapi pompuan penghasut tuh kalau kena terajang,
macam best jugak kan !

!@#$%^&@#
*emo* 

Hihihi.

Wednesday, November 23, 2011

.hapdet sementara tunggu pakwe sampai weeeeeehuuuu~

.
13 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Yuhuuuuuuuuuuuu.. Ada orang takkkk? Mesti tak de kan kan? Mesti semua orang tengah sibuk tengok bolaaa.. (-.-) Apesal kite jer yang dok terhegeh hegeh hapdet belog time time macam neh? Ektuali, kite tengah tunggu Super K sampai rumah sewa kite. Nak pergi jalan jalan makan makan kejap lagik. Lambat betei. (T___T)

Tengah tengah tunggu dia kan, tetiba kite macam neves. Macam lah baru first time nak ngedate kan kan? (>__<) Maybe sebab dah lama tak jumpa kot. Last jumpa.. Last jumpa bila ek. Jumaat kot. Hihihi. Tapi kan, kite neh jenis kalau kite neves, mula ah nak saket perut ah, ape lahh.. Tapi seyes ah woit.

Contohnye kan, time nak presentation apape dekat kampus, sebelum present, kemaen ah perut buat hal. Nak terbery ah, ape ah. Padahal sebelum tuh tak de makan apape. Pastu lepas habes presentation, elok jer perut neh. Terus je sehat walafiat. Tengok ah. Perut pun pandai gedik. (-.-")


Korang pernah tak mengalami simptom-simptom pelik camni? 
Ke kite soang? 
Keh keh keh.


K la, dia dah sampai. 
Baiiiiiiii!!!

Nanti nak amek gambar bebanyak ah.
Tapi sape nak amekkan?
(T__________T)

Bai lagik sekali !

Tuesday, November 22, 2011

.pak pak bung bung kebabommm !

.
8 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Moshi moshi! Pada tarikh 20/11/2011 adalah tarikh yang agak besar bagi sesetengah orang. (Eh, apesal permulaan entry dah ayat skema. Kahkah) Bagi kite, tarikh tu besarrr Do your best in SPM! (^_^)

Dan pada tarikh itu jugak merupakan tarikh bersejarah kepada pakwe kite dan kite. Ehem. Bukan kepada kiteorang sebenarnya. Tapi kepada pakwe kite dan kite punya bakal kazen. Keh keh keh. 

Kan kite ade sakap, Irfan pergi Perak sebab ikut rombongan kawen kazen dia kan kan.. Ektuali, doang nikah dulu. Majlis buat bulan doblas nanti. InsyaAllah...

Gambar feveret! 

Ehem ehem.
Macam kenal jer tangan yang betulkan baju pengantin.
*wink*

Aminnnnn...

Sama santek, sama padan.
*comel betul budak kecit kat tengah tengah tuh!*
(^__^)

TAHNIAH HAZZIM & WIFE.
Semoga bahagia ke akhir hayat.

Doang suami isteri neh lecturer dekat salah satu IPTA dekat Terengganu. Mesti antara readers belog kite ada yang kenal kazen pakwe kite neh kan kan.... Sebab terbaca komen dekat satu gambar nikah dekat pesbuk kazen dia... Hehehe. 

Ohhh keciknyaaa doniaaaaaaa...
(^__________^)

*tahniah untuk Harimau Malaya*

Monday, November 21, 2011

.jangan suka suka sangat woi !

.
9 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Huuu hapdet sekejap belog sebab dah boring mengadap buku. Esok pukul 10 ade test. Hukhuk. Ok.. Tadi kan, kite gaduh dengan Super K. Biasa ah, kite kan memang suka carik pasal tapi masalahnya dia yang membuatkan kite carik pasal. Urghhh! 

Dah lah hari ni hari Ahad lepas tuh kite ada seminar. Dem betul buat seminar hari Ahad. Memula ingat seminar tuh habes pukul 6 petang, tapi sep baek seminar tuh habes tengahari dan nasib baek penceramah kedua tuh hensem dan muda dan bujang. Ngaaaaaaaaa.... :-P

So, pagi tadi before seminar start, kite punch card dulu. Super K sekarang ada dekat Tapah, Perak, kazen dia kawen. Nikah pukul 11 pagi so mesti lah pukul 8 tuh dia tak bangun tidur lagik. !@#$%^& Tapi dia angkat tapi dia mamai mamai. Lepas letak fon, kite pun fokus jer lah dengar ceramah. Dalam pukul 11 tuh tetiba adik Super K text kite. Kak, apape call number Maxis Bipan tau. Henpon Digi dia hilang. Lepas tuh kite reply ah memacam, tanya ashane boleh hilang, bla bla bla. Kite dalam auditorium, tak boleh buat call. Setakat boleh meset meset jer lah.

Dalam pukul 1 lebih tuh, seminar habes, kite pun call lah number Digi dia tapi kompem kompem lah tak dek siapa angkat. Pastu call number maxis pun tak angkat. Aik, takkan lah majlis nikah tuh tak habes lagik. Pastu kite call pulak adik dia. Tapi dia yang angkat....

Kite : Hello..Yunk! Kenapa tak angkat number Maxis?
Dia : Abang tengah cas dalam bilik.
Kite : Kenapa henpon boleh hilang? Bla bla bla.. *membebel*
Dia : Mana lah Abang tau. Lepas Sayang call pagi tadik, Abang pergi mandi lepas tuh Abang balik semula tengok dah takde. Sayang lah ni call Abang pepagi time Abang tengah mamai.
Kite : Abes nak salahkan kite lah ni? *tinggi suara*
Dia : Tak lah. Salah Abang.
Kite : Abes kenapa tadik kite call number tuh dapat?
Dia : Tak payah Sayang call. Abang call pun dapat lah. Dah lah, kalau nak marah marah, Abang dah malas dah nak balik sana.
Kite : Dah lah, tanak balik, sudah ! 

Klik.
Letak tepon.
(T__________T)

Sumpah tensen sebab number Digi tuh sangat berharga. Its not about henpon tuh mahal ke tak tapi number tuh couple number lepas tuh call/sms/free antara kiteorang berdua. . Memey lah boleh dapat semula number Digi tuh bila pergi Digi Centre tapi mesti lah tak boleh buat simcard baru hari neh. Kite neh pesen tak sabar sikit. :-P

Pulak tuh, number Maxis kite tuh kite memang sangat jarang topup. So tadik kite pow topup dari Abah kite RM10. Keh keh keh.Lepas topup tuh, gayut ah kejap guna Maxis tapi tak boleh ngamuk banyak banyak sebab tolak kredit. Hukhuk. Tak boleh dah nak membebel lama lama. Lepas tuuu, dah penat bebel, tido ah. Dah lah kite ngantuk gile!

Bangun tidur, tetiba dapat sms dari yang tersayang. (Dah tak marah, panggil sayang ler. Keh keh keh)

Ok. Sms yang atas tuh kite yang sent. Dengan harapan, pencurik henpon pakwe kite akan simpati dekat kite. Ngeeee. :-P Dan sms kedua, Yeay! Dah jumpaaa henpon tuh dalam sarung bantal. Kikikiki. Ngek betei pakwe kite neh. (-.-")

Lepas tuh dah bergembira boleh gayut maen meset pree semulaaaaaa. Heeeeeeee. Tapi kegembiraan tuh hanya sementara sebab Super K pergi Cameron Highland dengan kazen kazen dia. Sumpah jeles sebab hari tuh kite ajak dia pergi Cameron, dia tanak. Dia sakap dia tak suka. Tapi tadik masa dia call kite, kemaen gembira lagik. (T_________T)

Jangan seronok seronok sangat,
kite takde.

JANGAN HENSEM HENSEM SANGAT,
KITE JELES.

KBAI!

Saturday, November 19, 2011

.woi ! apesal senyum dekat pompuan tuh !

.
7 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Ektuali kije banyak. Tapi untuk me-release-kan tensen, hapdet lah belog kejap. Hihi. Ok, mari sambung cerita.. Semalam kan, kan kite sakap kite pergi makan dengan Super K kan.. Balik tuh, lepak lah dekat tepi sungai depan rumah sewa. Dekat situ, ada kerusi batu. Muat lah untuk duduk dua orang. Tapi tak duduk rapat rapat, duduk jarak jarak sebab tengah tengah tuh, kiteorang letak kuaci, letak asam, letak air. Keh keh keh.

Kiteorang duduk mengadap.. Borak borak tentang masa depan sampai dok makan kuaci ngan asam. Pastu Super K tunjuk kehebatan dia makan kuaci dengan lajunya. Kite baru makan satu, dia dah makan seploh. Nampak sangat kite failed makan kuaci. Keh keh keh.

Tengah best best bercinta, tetiba 3-orang-minah-tak-cantik-ok-kite-dengki-sebenarnya lalu kat sebelah kiteorang. Tapi minah tu mengadap kite. Dah kite khusyuk sangat pandang minah tuh, Super K pun toleh lah ke arah belakang dia (ke arah minah tu) Sekali boleh pulak salah soang dari 3-orang-minah-tak-cantik-ok-kite-dengki-sebenarnya SENYUM dekat Super K depan kite !!!!!!!!!

Arghhh migrain! Kemain gatal lagik muka minah tu woi! Kite pun macam, eh, doang kenal each other ke? Tapi memang kite tak boleh lupa lah minah tu boleh senyum simpul manja mengada segala dengan Super K and the worse part is, SUPER K PUN SENYUM BALIK. (T_________T)

Ok fine. Senyum itu sedekah. Super K dah dapat pahala. Pompuan tu pun dapat pahala tapi apesal dia cuma senyum dekat Super K soang? Apesal dia tak senyum tengok kite !!! Huwaaa...sampai hati tak mau balas balas senyum dengan kite.. Wuuuu~~

Lepas pompuan tuh jalan beberapa langkah melepasi kiteorang, boleh pulak Super K lambai lambai tangan dia dekat minah tuh ! Arghhh migrain lagik sekali ! Lepas tuh kite tanya dia...
Kite : Pompuan tu babai Sayang ke???
Dia : Ye lahh.. *sengih*
Kite : Woi! Cakap lah bebetul. Jangan maen maen.
Dia : Tak lah.. Ape la Sayang neh.. Dengan pompuan tak cantik pun nak jeles.. Abang saje je lah nak tengok Sayang jeles.
Kite : Alaa lantak ah! *cebik*
Lepas tuh malas ah nak gegado. Kiteorang pun sambung lah borak borak. Super K ajar kite cara nak buat 10 batang paku berdiri atas sebatang paku. Tu salah satu games untuk program training kite 2 minggu lagik. Tengah dia berlagak tunjuk kehebatan dia menegakkan paku tuh, tetiba paku tu jatuh. Pastu kite dah sakap dalam hati, Aik, pelik. Ashane boleh jatuh.. Tadi kemaen belagak..

Tau tak sebab apa?
SEBAB MINAH TADI PATAH BALIK
!@#$%^&*(!@#

Lepas tuh Super K gelabah sebab 
minah tuh senyum lagik dekat dia !

Arghhh !!!

Kite rasa minah tuh ada masalah saraf dekat mulut dia ah. Kemaen lagik nak senyum dengan pakwe orang. Gggrr. Pastu mesti ah kite bebel bebel dekat Super K. 
Depan kite, awak dah senyum senyum dengan pompuan laen. Belakang kite, mesti lagik dahsyat kan!
So, memandangkan kite neh kuat jeles gila pork, maka peraturan baru telah di di gubal. Keh keh keh. Padan muka !

JANGAN SENYUM LEBIH LEBIH DEKAT POMPUAN LAEN!
KITE JELES.

K bai !


Sakap = Cakap.
Pesen perasan muda nak cakap macam style budak sekolah.
Keh keh keh.

.pakwe kite sakap kite bengong !!!

Salam.

Hai hai hai.. Bertemu lagik kite dalam rancangan, bercerita tentang pakwe. Eh, ai punya suke lah nak cerita pasal pakwe. Bukan ai kacau pakwe orang. :-P

Ektuali beberapa hari neh kan, kite macam tak berapa sempat jer nak online. Setakat hapdet status dengan pesbuk tuh, memey ah boleh. Sebab online gune henpon. So, malam neh, online ler guna PC pastu hapdet lah belog sekali. (^__^)

Dua tiga hari neh, kite kan asek nak mengamuk ngamuk jer dengan Super K. Pastu kan, suka dah hempas hempas telepon. Hari tuh dah hempas telepon ke lantai. Sep baek ah tak rosak. Wuuwuwuwu.. Kalau rosak, mamtik kite nak beli baru. Mana nak cekau duet woit (T__T) Tapi masa hempas tuh, tak fikir pulak kalau henpon rosak. (T__T) 

Tetiba teringat pasal kes kite hempas pintu rumah, hempas pintu kereta. Bajet kuat jer. Sekali Super K hempas kite ke lantai, baru tau langit tu tinggi ke rendah. Wuuuu..takutnyaaaaaaaa.. :-P

Ok sambung cerita. Pastu kan, tadi kite kuar date dengan Super K. Tak de pergi mana pun. Pergi makan makan jer. Kite sakap dengan Super K.. Kite lapar.. Kite sakap dengan dia, kite lapar nasik.. Dari pagi, tak makan nasik. Cuma beli ayam goreng seketul dengan 2 sosej.

Kite : Sayang sekarang suka cakap kite bengong. Kite tak pernah pun maki maki Sayang.
Dia : Mana Abang ada maki.
Kite : Ye. Sayang pernah sakap kite bodoh, pernah sakap kite bengong.
Dia : Eleh, Sayang pun sama. Lagi teruk sakap Abang.
Kite : Mana ada!
Dia : Ashane Abang tak sakap Sayang bengong. Beria ia sakap lapar, nak makan nasik. Sampai kedai, nak makan sizzling lah, kek SR lah.
Kite : Heeeeeeee....

Kite selalu camtuh tau. Bila sebelum kuar makan tuh, beria-ia nak makan nasik. Sehari tak makan nasik, badan gigil lah, ape la.. Tapi japgi order makanan laen. (>__<)

Kite : Eii...tak nampak mata Sayang. Hahaha.
Dia : Dah habes besar dah neh Abang bukak mate.

Kite : Cepat amek gambar kite pulak !
Dia : Haha. Amek gambar muka nak gembira.
Kite : Woii! Dah memang muka kite camni laaaaa!

Dia tuh kutuk orang nombor satu. Gggr! Lepas pergi makan, lepak dekat tepi sungai depan rumah sewa kite. Pastu kite sakap dengan Super K.. 

Kite : Tadi kite geram dengan Sayang. Last last kite letak jer tepon. Malas nak cakap babai. Tapi sebelum sebelum neh, kalau kite letak tepon macam tuh jer, mesti Sayang marah. Sekarang tak marah pulak. Pelik.
Dia : Abang lagik suka. Ape lah budak neh membebel. Cepat lah letak telepon. Sebab tuh Abang tak marah kalau Sayang terus letak tepon. HAHA.
Kite : Kuang asam woii! 
Dia : HAHAHA. *gelak evil*

Dulu dulu kan, kalau kite maen letak telepon, mesti lepas tuh dia akan sms kite. Bebel bebel macam makcik. Lepas letak telepon, dia sms kite.. Masa nak bukak sms tuh, saspen gile. Dalam otak, ape lah dia nak marah kite neh. Tapi boleh pulak sakap dia teringin nak makan eskem paddle pop. Maknanya penat jer kite memarah kat tepon tadik, tapi dia tak fokus. Dia sakap, dia tengok iklan eskem tuh kat TV. Macam sedap jer. (T___________T) Rasa nak kasik penampo laju laju jer dekat dia. Geram betei ! 

Tapi geram geram pun, kite tetap sayang dia.
Its love ~~ 
(^__^)

Wednesday, November 16, 2011

.cantik tak keychain neh ?

.
13 Sweet and Lovely Comments!

Cantik tak?
Nak beli tak?

OK, BOLEH BELI DEKAT

Thanks Ayus!
I really love it~
(^_____________^)

Tuesday, November 15, 2011

.huwaaaaaaaaaaaa buat maluuuuuuuu jerrrr hukhukhuk

.
11 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Hukhuk. Segan nak cerita tapi nak cerita jugak. Biar lah jadik pengajaran sampai mati. Hik hik. Kan kite sakap, Super K pergi trip memancing dengan kazen dia yang bakal berkahwin wiken neh kan kan? Kononnya trip tuh 3 hari 2 malam dan kompem kompem lah kite tak dapat contact Super K selama 3 hari sebab kat tengah laut mana ada pencawang telepon. (-.-")

So, malam tadik memang super boring lah. Kalau siang memang tak rasa sangat sebab busy dengan kelas. Bila malam, budak rumah memasing gayut dengan boipren masing masing. Kalau tak gayut pun, dok meset meset dengan boipren tapi kite, hukhuk. Dok meset dengan antu. Meset tak delivered. Hukhuk.

Meset meset Super K antu sampai tertidur. Bangun tidur, before pergi kelas, meset lagik. Macam lah dia baca. Pedulik hape. Huhuhu. Pastu tadik, abes kelas dalam pukul 12 lebih, text dia lagik, sakap dah habes kelas. Sambil jalan, sambil meset, sambil borak dengan kawan. Tetiba henpon kite kuar lagu... ♪ ♫ Apa benar aku sedang jatuh cinta.... ♫ ♪ Terkejut ai nyahhh.. Super K yang call !!!!

Kite : Hello. Sayang!! Rinduuuu.. Sayang dekat manaa??? 
Dia :  Sayang, Abang dah masuk port. *gelak*
Kite : Eh, cepatnyaaa balik! 
Dia : Ombak kuat lah, tak boleh mancing. So, balik lah.
Kite :Heeee...malu laaaa.....  *speechless* 
Dia : Ni baru sehari Abang pergi. Dah tujuh puluh tiga meset masuk. Kalau Abang belayar 6 bulan, terus jammed henpon, simkad kena masukkan dalam komputer agaknya.  *gelak*
Kite : Eii..jahat... Mana ada sampai tujuh puluh tiga meset! *jerit*
Dia : Hehe. Dah, nanti Abang call lagik. Abang nak makan, lapar gile.
Kite : Heheheee. Ok.. *senyum sampai telinga*

Teheeee~ Lepas letak tepon, memang super happy ah. Senyum sampai telingaaaaa. Ngaaaa.. Pastu dia text kite, dia sakap, petang petang sikit dia gerak balik Melaka. Yeayyyy! 

Sebenarnya kite malu sebab bila baca balik meset meset yang kite send kat dia malam tadi, macam dah nam puluh tahun dia pergi belayar. Dem betul ah. Haish, learn from mistakes. Tapi mana ada 73 meset. Baru 17 meset tauuuuuu. (^___^) Pasni tak payah nak cengeng sangat lah woit! Keh keh keh. Kbai~ :-P

Monday, November 14, 2011

.3 hari 2 malam tu macam 3 abad 2 dekat lamanya (T__T)

.
9 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Semalam, kite pergi JB dengan Super K. Konon Super K nak gerak dari rumah pukul 8 pagi tapi gerak pukul 10.30 pagi. Pastu konon nak sampai rumah kite pukul 11.30, tapi pukul 12.00 pm baru sampai. Eleh. :-P Tapi pape pun, alhamdulillah dia selamat sampai sebab dia bawak keta laju sangat. (T__T)

Kiteorang gerak pergi JB dalam pukul 12.30pm sebab mesti lah dia kena paksa makan dulu dekat rumah kite. Teheee. Pastu kiteorang selamat sampai JB pukul 2.30 pm. Memula pergi rumah kazen dia dulu, hantar kek. Sebelum tuh, call Mak Super K, ingat nak jumpa tapi Mak ada program sampai pukul 8 malam. So, tak sempat nak jumpa.

Lepak lepak makan lemang dekat rumah kazen Super K sampai pukul 3.30 petang then baru pergi rumah pengantin. Lepak rumah pengantin sampai pukul 6 petang then gerak balik Melaka. Hukhuk.

Dengan Cikjo (Tuan Rumah Pengantin)
Tapi dengan pengantin, tak snap picca pun.
Cuma snap guna photographer doang. 

Intan - Syasya - Wawa

Anak 1st Wawa- Wafi

Anak 2nd Wawa - Manda
Comeyyy killer!

Tak de gambar dengan Super K sebab takde siapa nak snap-kan.
Hmm.. :'(

Lepas Super K hantar kite dekat rumah sewa, dia terus balik rumah dia dekat Alor Gajah tuh. Nak packing barang, baju segala sebab malam tuh juga dia nak patah balik ke JB dengan kazen kazen dia. Doang semua ada trip memancing dekat Pulau Tioman, 3 hari 2 malam. Kazen dia ajak dia pergi trip tuh sebab wiken neh kazen dia dah kawen, so ni kira trip last sebagai bujang senang lah kononnyaaaaa. (-.-")

Untung laaa 3 hari 2 malam tak dapat contact langsung. Hukhuk. Bot doang gerak kul 9 lebih pagi tadik. (T___T) Doang mancing kat tengah laut, memang tak dapat contact langsung.

Hari Khamis neh, insyaAllah dia balik Melaka semula tapi itu pun tak confirm sebab kazen dia yang ajak pergi trip tuh kan nak kawen wiken neh. So, Super K kena ikut sebagai ahli rombongan tapi dia sakap, dia akan balik Melaka dulu, jumpa kite. Hukhuk.

Gila kau 3 hari 2 malam tak dapat contact rasa macam 3 abad 2 dekat tauuuuu. Biasa kalau gado gado pun, 3 minit jer kot. (T__T) Dia sakap, ni baru mancing kat tengah laut, bukan belayar balik. Hukhuk. Dah lah tak lama lagik dia naik kapal semula. Dia sakap, skang neh dah kena biasakan kehidupan cinta jarak jauh semula. Huwaaaaaaaaaaaa... 

Sangat tak best bila send meset pastu tak delivered. Call kompem kompem tak dapat. Dulu, masa dia atas kapal, 3-4 hari baru dapat contact. Paling lama seminggu kot tak dapat contact. Tak ingat sangat. Kena baca balik entry entry time bulan doblas tahun lepas.

Yang dia pulak atas kapal, bila dah nampak daratan jer, terus pegang henpon duduk dekat deck. Bila line henpon ada jer even satu bar, meset berderet deret masuk. Teheeee. Meset kite lettew. Rindu sangat masa tuh. Tapi bila tak dapat contact, melalak pulak. Dem Intan. (T__T)

Hoii..busannya malam neh.
Tatau nak kacau siapa.
(T________________T)

2 days to go~
Hmmm.... :'(


Semoga Irfan selamat pergi dan balik.
Aminnn....

Saturday, November 12, 2011

.kalau sayang masak siput babi pun abang makan (-.-")

.
20 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Hoyeah! Hoyeah! Esok kite nak pergi dating. Yeyeyeye! Macam lah sebelas ribu empat puluh lapan tahun tak jumpa. Pang kang! :-P Ektuali, esok kite nak pergi JB! Ada majlis kawen adik BFF kite.. Mesti lah kite pergi dengan Super K. Kannn... Siapa lagik. Sementara dia masih ada dekat darat, haruslah pergi mana mana mana saja dengan dia.. (^__^)

Kebetulan, kite ada pow lemang yang kazen Super K jual. Tehee. Kazen Super K dia jual lemang dekat pasar pasar tani. Lemang dia kan, sumpah sedap. Doang ada jual rendang, serunding pastu macam macam makanan sekali. Sesape yang duduk JB tuh, try lah beli lemang kat kazen Super K. Klik SINI untuk maklumat lanjut. Cewah. Siap promote. :-P

Kiteorang buat sistem barter. Dia kasik kite lemang + serunding + rendang stok seminggu (Over betei, macam dapat jer. Haha..), kite kasik dia kek cekelet. So, petang tadik, kite buat lah kek cekelet tuh. Esok pagi pergi JB, singgah rumah kazen Super K tuh dulu then baru pergi wedding adik BFF kite..

Kek ni nak kasik kat kazen Super K.

Ektuali kite buat dua bijik kek.
Satu untuk Mama, satu untuk kazen Super K.

Yang kecit tuh untuk Mama.

Dia : Sayang tengah buat apa?
Kite : Kite buat kek cekelet tadik. Nak kasik Angah esok. Baru jer siap.
Dia : Abang nak kek cekelet jugak. Hukhuk.
Kite : Alaa..kite segan..
Dia : Sayang selalu masak tanak kasik Abang rasa kan.. Kecik hati Abang..
Kite : Alaa..Sayang tuh nanti kutuk kutuk kite. Sama jer macam Adik dengan Yeop. Kalau kite masak pape, ade jer nak kutuk.
Dia : Alaa..nanti kan Abang hidup dengan Sayang selamanya. Mesti lah Abang makan apa yang Sayang masak. Kalau Sayang masak siput babi pun, Abang makan. Masakan isteri kan... *nak pujuk lettew*
Kite : Eleh, ye lettew.
Dia : Tapi Sayang jangan lah masak siput babi eh. Haha.
Kite : Woi..kite tau lah! Kutuk kite lagiii!!!! *jerit*

Ni kek cekelet untuk Super K.
Kite cilok 4 slices dari kek untuk  Mama.
Teheee~

Mahap la, camera henpon neh memang camneh.
(T___T) 

Tinggal 4 slices jer kek untuk Mama.
Yang laen dah khatam.
HEHE.

Selamat datang lemak yang membahagiakan!
(^_________^)

Friday, November 11, 2011

.cikgu tadika chacha yang terlampau

.
37 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Ok sumpah kite hangin gila pork dekat cikgu tadika chacha yang super bengap, bangang dan sebagainya. Nak tau sebab apa kite bengang? Jom baca entry neh sampai habes. Entri ni banyak emo. Kompem! Huhuhu..

Kan semalam kite cakap hari ni ada Majlis Penyampaian Hadiah untuk Chacha kan? Ok fine. Majlis tuh di-cancel kan tanpa apa-apa notis. Fakyu! Gggrr!

Beberapa hari lepas, Chacha balik rumah dari tadika, dia bawak 2 helai surat. Satu pasal Majlis Konvokesyen dan satu lagik Majlis Penyampaian Hadiah.

Memula kiteorang macam konfius, kena pergi dedua ke? Kenapa ada 2 surat yang berlainan. So, kite suruh lah Mama call cikgu tadika dia dan cikgu Chacha cakap, Chacha tak terlibat untuk Majlis Konvokesyen sebab Chacha baru 5 tahun. Majlis konvo tu untuk budak 6 tahun. Tapi untuk majlis hari Jumaat (hari ni), semua terlibat termasuk Chacha.

Dua ayat last dalam surat neh terpotong. Bagi kanak kanak 5 tahun tidak terlibat, mereka akan bercuti pada hari tersebut. Ayat BM kau pun tunggang langgar. !@#$%^&*!

So, untuk program semalam, Chacha memang tak terlibat. So, dia ikut lah kite & Mama & Abah pergi hospital sebab Mama kan ada medical check up. Tapi masa on the way nak pergi Hospital tuh, lalu depan tempat konvokesyen tuh. Ada banyak kereta. Lepas tuh Chacha cakap...

Chacha : Angah, banyaknya kereta. Tengok ni..
Angah : Hari ni Chacha tak payah pergi. Esok baru Majlis Chacha.

Tapi mata dia asek tengok je kearah tempat tuh.. 
(T_______T)

Dan ini surat kedua.
Nampak tak Hari, Tarikh dan Waktu tuh?

Dah lah AKHIR jadi AHIR. Kanak-kanak jadi ikanak-kanak. Len kali surat rasmi macamni, semak lah bebetul, bukan bebudak tadika yang baca. Tapi MAK BAPAK/PENJAGA yang baca! Kau ingat makbapak penjaga segala neh tak pergi sekolah ker???! #$@#$%^&*

Pepagi lagi kite dah bangun, siap siap sebab kena gerak awal. Abah ada mesyuarat. Even majlis tuh start pukul 8.30 pagi tapi kiteorang sampai tempat tuh dalam pukul 7.30 pagi. Tempat tu lengang, tak de sebijik kereta pun. Cuma ada moto satu. Maybe tuh moto pengawal. Abah dah bising ah time tu sebab dia dah lambat nak pergi meeting. Dalam hati kite cakap, Maybe sebab datang awal, tu sebab takde orang sampai lagik.

Takde satu makhluk pun kat situ. Sunyi sepi. Pastu Abah tekan hon, kuar soang mamat Indon. Maybe orang yang kerja construction kat tempat tuh. Then dia cakap, Majlis semua dah habes semalam. Buat sekali arung. Pastu kite cakap dengan Abah, Semalam konvo, hari ni penyampaian hadiah. Dapat 2 surat la. Mesti Indon neh tak tau.. Pastu Abah suruh kite stay situ. MESTILAH KITE TAK NAK! Gile ke nak stay dengan mamat Indon tuh. Eiiiii........... !@#$%^&*

Pastu kite suruh Abah hantar kite dengan Chacha balik rumah semula. Masa dalam kereta, mesti lah Abah membebel-bebel. Abah call Mama, suruh Mama call cikgu tuh. Tapi Mama cakap, cikgu tuh tak angkat telefon. Fak! Mesti lah kau tengah tidur senang lenang dekat rumah kan? BANGANG!

Masa dalam kereta tuh, Chacha dah diam jer. Kesian dia. Dah lah semalam macam tak berapa jadik nak pergi penyampaian hadiah dia. Tetiba hari ni memang tak de majlis tuh. Lepas tuh Mama call cikgu dari tadika lain tapi dia kawan Mama. Cikgu tuh cakap, Majlis Penyampaian Hadiah yang hari Jumaat tuh dia buat sekali arung masa Hari Khamis. Dem.

Terus kite cakap dengan Chacha, Chacha, apesal cikgu Chacha tuh bodoh sangat eh? Bodoh gile. Bodoh bodoh bodoh! Chacha diam jer time tuh. Biasa nya kalau kite cakap bodoh, Chacha akan marah. Nanti dia cakap, Angah, tak baek lah cakap bodoh. Zzzzz. (-.-") Dan bila Chacha tak marah, so memang kompem lah cikgu dia neh bodoh. Kau lebih layak masuk tadika tuh sebagai anak murid, bukan cikgu!

So, kesimpulannya, Cikgu Tadika Chacha memang bangang. Len kali, kalau ada perubahan apape, bagitau lah awal awal. Ni tak. Kau tak tengok muka adik aku camne tadi. Kecewa, sedih. Semua ada. Kau ingat budak kecik tatau apape ke? Memang puas lah aku maki kau hari ni. 

Cikgu Yang Terlampau.

1 word, FAKYU!

Thursday, November 10, 2011

.satu untuk angah, satu untuk chacha, satu untuk abang ipan !

.
11 Sweet and Lovely Comments!

Salam.


Sangatttttt penat okeyh. Pagi tadik teman Mama pergy buat check up dekat Hospital Pakar Sultanah Fatimah, Muar. Bukan kite pergi soang, Abah dengan Chacha pun ikut. Ingat kaki mama dah boleh bukak simen dia tapi lepas x-ray, tulang tak cantum lagik. Sambung lagik MC sampai 8 Disember 2011. Kesian Mama. 

Appointment Mama pukul 10.30 pagi. Settle dalam pukul 11 lebih camtu. Then dalam pukul 12 pm, dating dengan Super K. Ok tipu. Bukan dating sebenarnya. Super K datang Muar sebab nak amek kite. Ektuali, kite ada appointment bisnes (cewah) dekat Bandar Putra Mahkota. So, Super K terus amek kite dekat bandar Muar dan bawak kite pergi ofis untuk bincang pasal bisnes tuh. Keh keh. 

Lepas kite lompat masuk ke kereta Super K, Abah, Mama dengan Chacha pun balik. Kiteorang pulak terus direct ke Bandar Putra Mahkota tuh. Appointment start pukul 3 petang. Sampai 2.45 petang. Lek lu. Sap kok lu. Keh keh keh. Lepas settle discuss, lepak minum pastu makan. Lepas tuh dalam pukul 6, pergi UPM pulak. Amek Acik kepada Super K sebab dia nak balik kampung (Rumah Super K dekat Melaka). Lepas tu terus balik rumah Muar. Lepas Super K hantar kite, dia patah balik rumah dia dekat Melaka. Kesian dia. Mesti dia lagik penat.

So sekarang, kite dah penat pastu kite nak tidur sebab esok kena bangun pagi. Kite nak bawak Chacha pergi Majlis Penyampaian Hadiah Akhir Tahun untuk tadika dia. Abah ada meeting pastu Abah kan polis, buatnya tetiba ada kes, naya jer. Lepas tuh Mama pulak still tak boleh jalan. So, tinggal kite jer yang paling 'dewasa' dekat rumah neh. Tapi memandangkan kite neh tak berapa berguna in terms of driving kereta, mesti lah kena mintak tolong Super K yang ada Super power tuh. Dia kena datang teman kite pergi majlis penyampaian hadiah Chacha tuh.

Memula Mama sakap, tak payah pergi. Tapi muncung Chacha dah sedepa. Kesian dia. Diam jer. Sebab beberapa hari lepas, time dia dapat surat dari cikgu, die eksaited sangat. Dia sakap camni...

Dia : Cikgu kate, ade 3 kerusi. Satu untuk Angah, satu untuk Chacha, satu untuk Abang Ipan.
Kite : Ye ker.. Nanti Angah ajak Abang Ipan ehh...

Cara dia sakap tuh, macam penuh harapan. Tak sampai hati pulak kalau tak bawak dia. Walaupun dia budak kecik, tapi mesti dia terasa sebab kawan kawan dia pergi naek pentas, tapi dia tak dapat datang. Hukhuk.. Memang dah plan lama dah dengan Super K, kesian dekat Super K. Kesian jugak dekat Chacha. 

Ni tahun lepas punya gambar. 
Masa konvokesyen taska KEMAS.

Chacha dapat Anugerah Kanak-kanak Cemerlang!
Tahun neh tatau lah dapat ke tak sebab dia malas sikit.
(-.-")

Masa ni Mama dengan Abah free, boleh datang.

Chacha buat persembahan baca doa atas pentas.
Dia soang pompuan. (-.-")

Pakaian Beragam.
Doktor Intan Nurbatrishya.

Tersenyum bangga.
(^________^)

So esok, kite akan teman dia.
Bukan kite soang tapi dengan Abang Ipan dia.
(^________^)

Jangan sedih sedih lagik.
Angah & Abang Ipan Sayang Chacha.


Malas edit gambar.
Nantok!

Wednesday, November 9, 2011

.meset cinta dekat pesbuk

.
11 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Tadik kan, kite dapat meset dekat pesbuk. Pheww~ Tekejut mak. Panjang gila meset tuh. Kite tak baca, terus reply. Keh keh keh.


Disebabkan kite jujur orangnya (konon) kite pon print screen lah meset tuh. Tak de lah nanti Super K saspek kite curang. Hukhuk. Print screen sikit jer.

Sekarang, kite nak ajak korang semua baca meset neh sama sama dengan kite. Boleh? (^__^) Kite tak print screen, kite kopipes jer. Huuu~

salam .
kak intan , kite ingat nak mintak tolong kat kak intan .
macam ni , kelab kite nak buat dinner ,
so kitorang cadang sama ada nak buat tema black & white / back to school .
tapi mainboard macam nak tetapkan tema 'back to school' sebab kitorang dah fikir decoration semua .
macam comel dengan tema tu .
kalau black & white tu ok jugak . nampak elegance , cuma bab decoration susah sikit la sebab mesti nak black & white jugak kan .
kalau tak dah lari tema .

masalah nya sekarang tetiba tadi kite dapat tau yang thema back to school tuh dah ada kelab laen nak guna .
bila fikir balek macam tak best la kan sama dengan diorang .
kak intan kan ramai kawan & followers kan .
ingat nak mintak kak intan tanya pendapat diorang . huhu .

ni antara tema yang ada dalam list kitorang :
1 - back to school
2 - black & white
3 - batik [tapi macam tak best . nak batik bagai . buat kat kawasan u je pon . hihi]
4 - smart casual [ni macam biasa sangat ]
5 - 70s / 80s / 90s

dinner dulu kelab kite penah guna tema 70s 80s nih . & ada jugak yang suggest kan arabian theme . sekarang ni kitorang tengah cuti sem sampai hujung minggu ni . kalau boleh tetap kan tema awal bagus jugak . sebab dorang boleh bawak baju dari rumah .
hee ~ bolehh tak kak intan ?

-yaya ^^,-

Panjang kan meset Dak Yaya neh? Kite dah kate dah. Huuu. Pada pendapat kite, kite suka tema yang ke 5 tuh! 70s/80s/90s~ Boleh pakai maxi skirt, rambut afro, seluar bell bottom. 

Stylo woo~~

So, apa pendapat korang?
(^________^)

.kepeningan kepala yang extreme

Salam.

Kite selalu pening kepala. Lepas tuh saket kepala. Eh, dua penyakit neh sama jer kan? Kui kui kui. Bila kite mengadu dekat Super K, nasihat dia adalah, Minum air puteh, mnum air puteh dan minum air puteh. Kite neh memang kurang sikit minum air puteh a.k.a air masak. 

Hari tuh, Super K tanya kite.. 

Dia : Dah minum air puteh belum?
Kite : Dah! (Laju je jawap)
Dia : Berapa gelas?
Kite : Satu jer. (Slow sikit jawap. Huhu)
Dia : Satu tuh bukan minum. Tu buat basah tekak jer. Bla bla bla.. (Membebel seperti makcik. Kui kui kui.)

Alaa bukan air puteh jer kite malas minum. Air laen pun jarang. Keh keh. Selalu kan, kalau makan, kite makan jer. Kadang kadang tak minum. Kalau makan dekat kedai, minum mesti tak habes. Tapi ais habes pulak. Ngaaaaa.... :-D

Dah 2-3 hari neh kite tidur, kite sapu minyak kapak dekat kepala. Saket kepala yang menjadi jadi. Hari tuh ada up status dekat pesbuk, Ouch, headache. Pastu ada soang akak tuh komen. Dia sakap, Pakwe ade pun saket kepala ker. Lebih kurang camtuh lah komen dia. Hehe. Alalalala... saket kepala kite bukan sebab pakwe ada ke takde. Kalau pakwe takde, demam terus. Keh keh. Ok tipu. 

Google jer gambar neh.
(^__^)

Semalam, masa nak sapu sapu minyak kapak tuh, tetiba botol minyak kapak boleh terpelanting ke dinding pastu jatuh ke lantai. Habes minyak kapak tuh terpercik dekat dinding. (-.-") Nasib baek tak pecah botol minyak tuh. Nampak benar pening kepalanya tuh. Hihihi. Lepas tuh, masa punch card dekat Super K before tidur, kite sakap dengan dia....

Kite : Yang..tadi kan, minyak kapak kite jatuh pastu terpelanting dekat dinding. Habis dinding kite dah comot kena minyak kapak.
Dia : Ye ke.. Mesti dinding tu berangin jer kan malam ni.
Kite : Eiiii...awak ni! Maen maen eh!

@#$%^&@#$%
Apa punya jawapan daaa...

Monday, November 7, 2011

.angah, bila kite nak tengok wayang dengan abang ipan?

.
16 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Dua hari lepas, kan kite sakap, pakwe kite datang rumah hantar lemang kan kan? Ektuali dari petang lagik kite dah tunggu. Tapi memula macam tak jadik datang. Last last lepas maghrib camtu dia gerak dari rumah dan selamat sampai rumah kite pukul 10 malam. Wuuu~~ 

Kite kan, kalau dekat rumah, selalu pakai suar pendek jer. Alaa biasa lah kan, dekat rumah sendirik tapi bila ada 'orang asing' kena lah sopan santun sikit, pakai seluar panjang. Huhu. Tapi memandangkan kite neh takde seluar panjang sangat, terpaksa pakai seluar jeans. (>___<)

So, nak di jadikkan cerita, bila Chacha nampak kite pakai seluar jeans, terus dia sakap, "Angah nak pergi mana?" Lepas tuh haruslah kite kelentong dia. Kite sakap, "Angah nak tengok wayang dengan Abang Ipan." Pastu dia sakap pulak, "Boleh tak Chacha nak ikut?" Pastu kite sakap, "Ikut lah.." 

Bukan kite soang yang tunggu Irfan datang, Chacha pun sama sebab dia dah eksaited nak pergi tengok wayang. Kah kah. Ape laa.. Takkan esok nak raya, hari neh nak pergi tengok wayang. Kan kan kan? Eh kejap. Macam lah Chacha tuh faham kalau raya kena kemas rumah duduk rumah diam diam diam kan? (-.-")

Lepas tuh, bila malam, dia siap tanya Mama lagik, boleh tak nak ikut kite pergi tengok wayang dengan Irfan. Kah kah. Kesian pun ada dekat budak neh. Keh keh. Masa Irfan dekat rumah kite, borak borak lepak lepak gelak gelak lah macam biasa. Tapi dia lepak rumah kite tak lama sebab dah lewat malam..

Masa borak borak tuh, Mama tegur Irfan.. "Irfan dah gemuk sikit lah sekarang. Dah lama kan Irfan tak datang sini. Ada dekat 2 bulan." Then Irfan sengih sengih jer lah. Dia sakap, dia kerja kat darat tak teruk sangat macam masa belayar dulu. Sebab tuh gemuk. ELEH, ALASAN TAK NAK MENGAKU DIRI TUH GEMUK LETTEW! HAHA. Hamek kau, caps lock and bold terus. :-P

Sebelum dia balik, Mama suruh ajak Irfan jamah nasik sikit. Kiteorang makan berdua jer dekat dapur since semua family kite dah makan. Masa makan tuh, dia sakap, "Abang tanak makan banyak banyak. Nanti kang kalau Abang datang sini lagik sekali, nanti Mama sakap Abang makin gemuk." Haha. Comel betei pakwe haku neh. Takut gemok rupanya. Keh keh keh.

Pas makan, Irfan mintak diri nak balik. Salam salam semua orang. Tapi Chacha masa tuh macam dah buat muka sebab tadi petang dah janji dengan dia nak tengok wayang. Hehe. Masa Irfan dah masuk dalam kereta, kite pun masuk kereta jugak, duduk sebelah dia. Chacha dah pelik dah, ingat kite nak pergi tengok wayang dengan Irfan. Kah kah. Ngek betul.

Sebenarnya kite masuk kereta sekali dengan Irfan sebab nak kunci pintu pagar. Jarak antara rumah kite dengan pagar tuh macam jauh sikit. Kite malas nak menapak. (Nampak sangat kite sayang nak bakar lemak kite kan kan?) Haha.

Lepas kunci pagar dan babai segala, Irfan pun pecut balik rumah. Kite pun terus lah masuk rumah balik. Lepas tuh online lepas tuh tunggu Irfan sampai rumah lepas tuh tidur lah woit, apa lagik! Hihihi. Takkan nak tidur peluk lemang yang Irfan kasik kot. Kikikikiki. :-P

Pastu the next day, tetiba Abah tanya kite. The next day tuh dah pagi raya lah kan. Abah tanya camni.. "Angah nak pergi tengok wayang ke dengan Irfan bawak Chacha." Lepas tuh mesti lah kite gelak. HAHA. Pastu Abah sakap lagik, "Dari tadik Chacha sakap nak tengok wayang dengan Angah dan Irfan. Kalau nak tengok, nanti Abah bagi duet." Hahaha. Ingat pasal semalam tuh dah habes, rupanya sambung lagik cerita neh. Kesian betei haku tengok adik haku neh.

Nanti Abang Ipan datang sini lagik,
kite tengok wayang sama sama ye dik! 
(^_____^)

Sunday, November 6, 2011

.selamat hari raya korban semorang!!!

.
6 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Seperti semua sedia maklum, hari ini hari raya. Takkan nak kena bagitau jugak kan kan? Dan paling best, raya tahun neh, makin bertambah family dan insyaAllah tahun depan bertambah lagik 2 orang. Ehem. Dapat anak buah dan dapat.. Ngaaaaaa.. dapat Super K! Yeyeyeyeye! *gedik* Aminnnn....~

Gambar mukadimah.
Mesti lah gambar keluarga bahagia.
(^__^)

Dua orang budak perempuan comel 
yang manja dengan Mama & Abah.
(^___________^)

Ouh kite sayang Mama kite.

Masa neh, kena pegang Mama betul betul sebab kaki Mama tak kuat nak berdiri, simen agik. (T__T) Kite pun tak kuat sangat sebenarnya. Sebab tuh tergolak golak time snap gambar. Huhuhuh.

Gambar faveret with my sista, mommy to be. 

Nanti time kite preggy, ntah ashane rupa. Hukhuk. Mesti comel kan kan kan? Keh keh keh. Ok, last but not least, Selamat Hari Raya Korban lagik sekali! (^__^)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13