Friday, September 30, 2011

.tumbuk ko kang pan !

.
8 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Alaaa...ite nak dating.. Wuwuwuwuuuu~~ Pakwe kite busyyy... Eleh, busy lah konon. Tadik, dia pergi meeting dekat Jasin, suppose kite kena ikut, tapi kite ada kelas. So, tak jadik lah... So, esok nak ajak dia dating ! (^__^) Tak kireeeeeeeeee ! Tapi dia tak sure, dia ada kerja ke tak esok. Kena tengok jadual dulu. (T__T)

Kite : Jom pergi mandi mandi gunung ledang !
Dia : Mandi? Isy, tempat bahaya tu !
Kite : Bahaya ke mandi kat gunung ledang? Dulu kecit kecit selalu jer pergi.
Dia : Gunung ledang yang bermacam cerita. Isy, abang tak mau pergi situ lagi.
Kite : Alaaa...ite nak mandi mandi....
Dia : Sayang kata nak tengok wayang.
Kite : Nak nak nak !!!
Dia : Mana satu ntah budak sayang ni nak. Geget gak pinggang dia kang.
Kite : Woi ! Saket tau pinggang kite. Tadi kan kelas kat bangunan air kat sebelah tu. Kat situ kena naek tangga. Asal naek tangga jer pinggang kite buat hal. Zzzzzz!
Dia : Nanti hantar bengkel. Ada skru longgar, gasket ada terbakar, belting nak tercabut, spocket haus. :-P Biasa lah, dah 93 tahun. Hehe. Kesian sayang abang ni la.
Kite : (-.-") Tumbuk ko kang pan ! Silap silap, sayang yang kena hantar bengkel ! :-P

Kalau tak buli kite sehari memang tak sah.
(-.-")

Harap harap esok dia tak de meeting,
Kang silap silap, kite pun kena pergi meeting sekali.
(>________<)

Thursday, September 29, 2011

.tips balik kelas awal

.
7 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Ok.. Kite sangat panasssssssssss ! Huwaaa.. I need ekon. Kampus kite dah 3 hari ekon rosakkkk ! Huwaaa dan di jangkakan akan berlanjutan selama seminggu sebab barang untuk ganti ekon rosak tuh takde stok. (T__T) Dan kebiasaannya, kelas akan abes awal.

Tapi ada certain lecturer yang tak kasik balik awal. Dia sakap, Ini baru panas dekat dunia, dekat kubur panas dia lagik dahsyat. Ok fine. #sentap. Tapi kan, memang panassss sangat sangat sangat. Ashane nak belajar dalam keadaan yang panas !

Tapi kan, bila ada ekon, terlampau sejuk pulak. Sebab seluruh bangunan, suhu dia sama. So kalau panas, semua panas, kalau sejuk, semua sejuk. (T___T)

Tapi kite rasa, lebey better sejuk. Sejuk boleh bawak sweater, pakai glove, pakai stokin. Kalau panas, takkan nak bukak baju. (T____T)

So tadi, satu kelas dok kipas kipas. Ada yang bawak kipas tangan tu, ada yang buat kipas sendirik pakai kertas. Tapi nak lagi bagus, suruh soang kawan korang atau korang sendirik buat buat pengsan. Kui kui kui. Kompem kelas abes awal ! Keh keh keh.

Psst : 
Lepak cc, amek ekon :-P
Satgi kul 3 lebih nak pegy kampus balik !
(T__T)

.meeting + dating ❤

Salam.

Ngeeeeee. Nak senyum sampai telinga boleh tak? Boleh tak? Boleh tak? Ok gedik betei Dak Intan neh.. Ok. Sebenarnya kite dah ngantuk neh sebab baru balik dating. Eh? Bukan. Baru balik meeting. (-.-")

Tadi kite ade kelas malam pukul 8.30 malam dan suppose habes pukul 10.30 malam tapi di sebabkan ekon dekat kampus kite rosak, so lecturer kasik dismiss awal. Abes je kelas, call Super K. Dia dah otw amek kite. Hoyeahh ! Dapat datinggg... Ngaaaa.... Padahal semalam dah dating. Tapi dating kejap jer, pergi makan lepas tuh balik. Rasanya tak sampai sejam jumpa semalam. (T__T)

Super K sampai rumah sewa kite dalam pukul 10 malam. Then, pergi isi perut kami yang lapar.. (>__<) Sumpah lapar. Makan makan makan tak sedar jam dah nak pukul 11 malam. Meeting dengan Bakal Abah Mertua ehem ehem kite pukul 10.30 malam. Super K tuh mentang mentang bos bapak sendirik, ikut sukati dia jer nak datang meeting pukul berapa. Oh yer. Lupa nak sakap. Kite kena buat website untuk projek Abah dia. Hihi. (^__^)

Ingatkan dekat meeting tu kite soang pompuan, sep baek ada Mak Lang (His Step Mom). Boleh lah borak borak dengan dia. Tak de la malu sangat sebab memang dah selalu jumpa ngan borak. Dengan Abah dia jer kite segannn sangat sangat sangat sebab baru jumpa sekali.. Yang ni kali kedua. Time Abah dok explain segala yang kite kena buat, Super K dok gelak gelak dari jauh. Siut betei. Nak jer haku bagi penumbuk dekat muka dia. Gggr!

Kite dah tahan jer. Ikut ati, nak jer bagi back hand dekat Super K. Pak kal jer ada Abah dia depan mata. Tak pe, ada lori ada bas. Depan Abah dia, dia dok sakat kite. Tunggu ah depan Abah kite nanti, kite buat dia balik ! Pembalasan Si Pitung akan berlakuuuuuuuuuuuu !!! :-P

Super K asyik nak buli kite jer. Penat dah kite jerit jerit sebab geram. Errr...kite tadi pakai tudung time pergi meeting. Pastu mula ah dia sakat sakat kite. Sepanjang perjalanan dari kedai makan ke tempat meeting, dia asyik buli kite jer. Ada jer benda nak sakat kite. Eleh, rindu kite lettew ! :-P

Pakai tudung bawal, bile kemek, asek nak tiup jer.
(-.-")

Kite : Ish, betul tak tudung kite neh? *sambil tiup tudung sebab dia kemek kat bahagian atas*
Dia : Ok lah tuu.. Jangan lah asyik pegang pegang je. Nanti nampak sangat Sayang tak biasa pakai tudung.
Kite : Ye laa... *tiup lagi tudung.. fuhh..*
Dia : Fuhhh...fuhhh... *sambil tiup tiup jugak*
Kite : Woii ! Ape ni perli kite ! Kite bukak tudung neh kang !!!
Dia : Fuhh fuhh ! *gelak menganjing*

Haish..sabar jer la.. Hmm lepas neh, kite dengan Super K akan selalu dapat jumpa. Tapi bukan dating, tapi meeting. Meeting pun meeting lahhh... Janji, Super K depan mata. Dekat di mata dan dekat di hati..... ❤ Ngeeeeeeee..... :-P

❤ I LOVE YOU ! 

Tuesday, September 27, 2011

.fuhh...abracadabraaaaaa !

.
12 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Fuhhhh panas betei rumah sewa sekarang neh. Bangun tidur, terus call Super K. Dengan harapan, dia dah gerak dari JB ke Melaka. Call call tak dapat.. Last last dia angkat pastu dia sakap, dia dekat JB lagiiiiiii.... Huwaaa.... 

Dia : Kan Sayang sakap Sayang ada kelas pukul 6.30 petang..
Kite : Memang la.. Tapi tu je satu kelas.. Pagi ni dari 6.30 petang kite free. Dah la panas sekarang ni. 
Dia : Malam lepas habes kelas kite jumpa eh.
Kite : Alaa...kejap jer... Kite nak jumpa lama...
Dia : Ok... kite jumpa lama lama ehh...
Kite : Cepat lah gerak.. Nanti jammed.. Kite dah panas dekat rumah neh..
Dia : Iye.. Nanti Abang balik..
Kite : Kite rasa nak keluar la.. Tanak duduk rumah.. Panas..
Dia : Library ada ekon kan.. Sayang pergi lah library...
Kite : Errr...library? Kite ingat Sayang nak sakap suruh pergi Jusco ke, Tesco ker... Heheheeeee...

Malam tadi, gayut dengan Super K sampai 4 jam ! Gila lameeeeeee.... Tak kisah gayut lama lama sebab free kan.. Hihi. Lepas tuh, kelas kite hari ni cuma ada satu, tuh pun pukul 6.30 petang sampai pukul 8.30 malam. So, kalau bangun lewat sikit pun tak pe.. ;-P

Dia : Abang dah kenal Sayang dah 45 tahun dah.. Abang tau Sayang ashane..
Kite : Tapi kite kenal Sayang dah 87 tahun ! Lagi lama !
Dia : Eiiii....tua nya Sayangggg.....
Kite : Nak cakap kite macam nenek kebayan lettew !
Dia : Bukan....
Kite : Abes tuh apa?
Dia : Sayang tuh nenek kebayan punya nenek. Hahaha.
Kite : Ape niiii ! Kite nak kenakan awak, awak kenakan kite balik ! !@#$%^&*

Adoii..rindunya lah kat Super K  neh. Nak jumpa punya lah payah. Mampu dating dalam tepon jerrr... Untung laaa....... :-P

Haish, tak sabar nak tunggu malam ni..
Cepat lah malam !!!
Abracadabraaa ! 

Monday, September 26, 2011

.tinggal 2 hari lagi jer woi | giveaway yang banyakkkk gila hadiah !

.
4 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Ok fine. Kite paling lambat buat entry neh. Keh keh keh. Sebab terlupaaaaaaaa. Mahap TN! So dekat sini, kite nak ajak korang semua join giveaway dari Tengku Nizam dan Rakan Blogger Klik1Malaysia...

Banyakkkkkkkkkk sangat hadiah tauu ! Dan salah sponsor hadiah adalah kite ! Ngeeee... Kite sponsor domain jerr.. Ngaaaaaa.. :-P

--------------------------------------------


Assalamualaikum ,
Ini adalah First Giveaway dari Tengkunizam.com dengan kerjasama Rakan Blogger Klik1Malaysia

Apa itu Klik1Malaysia ? 
Klik1Malaysia adalah satu website dimana kami mengumpul dan 
promosi blog korang .. Selain itu , kami juga ada widget untuk mencantikkan blog korang semua.


CARA PENYERTAAN

Caranya cukup mudah , 

Join group Rakan Blogger Klik1Malaysia di facebook (wajib)

Korang digalakkan untuk ping (daftar) blog korang di website Klik1Malaysia (tiada paksaan)

Buat satu entri bertajuk "First Giveaway By Tengkunizam | Rakan Blogger Klik1Malaysia"

Letak Gambar di atas di dalam entri korang,

Dan bagitahu hadiah yang korang teringin nak menang .

 Tag kawan kalau sudi . (tak wajib)

Follow blog ini dan blog penaja hadiah di bawah ni (ikut suka korang)
tapi better follow untuk dapat update pasal GA ni

Dekat atas ni antara sponsor yang terlibat ! Ada 82 hadiah semuanya. Nak tau hadiah apa, dan syarat syarat penuh giveaway ni, boleh check dekat SINI


So, Good Luck !
(^__________^)

.kite dah agak dah !

Salam.

Biasa nya kalau perempuan yang comel merasakan sesuatu yang tak best, mesti benda tuh akan berlaku kan kan kan? Ok. Kite tengah cakap pasal diri sendirik. Keh keh keh. :-P 

Super K tak jadik balik hari ni. 
(T________T)

Dan sekaligus, 
kite tak dapat jumpa dia hari ni !

Sila tanya apa perasaan kite?
Marah?

MESTI LAH !

Hihihihi. Tak de lah, cuma a lil bit upset. Tapi tak pe. Kite faham situasi dia dan kite cuba faham setiap kali kite macam tak berapa nak paham. (-.-") So, meeting tuh akan di postpone ke tarikh yang tak confirm lagik.

Tak pe lah, bukan dia tak balik langsung, cuma lambat sikit jer. (sedapkan hati sendirik) Cuma kite dah agak dah sebenarnye.. Hmm..tengok semalam dia macam tak berapa semangat je nak jawap soklan kite yang berulang ulang tuuu... Keh keh keh. Tu lah, siapa suruh tanya banyak kali ! :-P

Dia : Kan Abang akan balik jugak esok.. Jangan lah camni yang..
Kite : Sayang jangan lah buat kite berharap.... Hmmm...
Dia : Cuba Sayang nyanyi lagu berhenti berharap.. ♪ ♫ Aku berhenti berharap... ♫ ♪ *gelak*
Kite : It's not funny ok !
Dia : Hmm...Abang tau, confirm semua orang marah Abang..
Kite : Siapa? Kite marah Sayang ker? Ada kite tengking tengking?
Dia : Emm Abang bukan kenal Sayang semalam. Umur Sayang berapa sekarang ni? Dah 45 tahun tau Abang kenal Sayang..
Kite : Woit ! Kite baru 25 tahun lah ! Heheheee.. *gelak*

Dari nak marah, nak nanges, terus tak jadik.
❤ ILYSM 

Terima kasih sebab kenal diri kite.
Dan kite akan cuba sedaya upaya untuk faham diri awak.

Oit ! 
Apa senyum senyum !
:-P

Jumpa esok  tauuuu!
(Kalau tak jadik balik jugak, memang !@#$%^&* lah !)

SILA TAKUT !
Keh keh keh.

.sayang nak jumpa kite tak ?

Salam.

Ok..kite sangattttt gembira hari ni... Sebab? Sebab esok kite nak jumpa Encik cinta hati pengarang jantung intan payung kebabom kite ! Setelah beberapa bulan tak jumpa ! Ok tipu. Raya hari tu ada jumpa. Ngeeee... :-P

Eksaited punya pasal, siap dah prepare baju apa nak pakai. Sebab? Sebab bukan jumpa dia soang esok. Tapi jumpa Abah dia sekali. Business matters yer kawan kawan. Bukan sebab meminang matters ye kawan kawan ! Ngaaaaaa.. :-D Alaaa...malu sebenarnya nak jumpa even dah pernah jumpa before this. Alaaa ashane niii..... (T___T) Tapi tak sabar nak jumpa Super K ! Rinduuuuuuuuuu ~~~

Kite : Sayang...happy tak nak jumpa kite esok? Nak jumpa kite tak esok?
Dia : Nak.
Kite : Eiii...macam nak ikhlas jer. Balik semula lah. Sayang nak jumpa kite tak esok?
Dia : Nak Sayang...
Kite : Alaaa...macam terpaksa jer.. Balik semula laaa... Sayang nak jumpa kite tak?
Dia : Iye Sayang.. Abang nak jumpa..
Kite : Alaaa.. macam tak semangat jer...
Dia : Ye la.. Tapi yang memula Abang sakap tuh lah yang ikhlas. Ok ok. Balik semula ehh.. 
Kite : Ok.. Sayang nak jumpa kite tak esok?
Dia : Nak sayang.. Abang tak sabar nak dengar Sayang membebel sampai telinga Abang bernanah.
Kite : Woi ! Melampau ahh macam tuh !!!
Dia : Hehehe... Padan muka...

Heee..tapi sebenarnya, memang tak sabar nak jumpa.
Walaupun esok bukan dating, tapi meeting.
(-.-")
.
Tak kisah lah kalau meeting pun.
Janji dapat jumpa Super K !
.
Kalau agak agak busan,
boleh maen tendang tendang kaki bawah meja.
Keh keh keh.
.
Hmmm....
Dah lama tak letak gambar berdua.
Esok nak amek gambar banyak banyak banyak lah !
Tapi kite maluuu sebab ada Abah dia..
(T____T)

Monday, please be nice to me !
(^________^)

Pinjam berukband kawan !
Nak hapdet belog punya pasal.
Huuuuu~

Sunday, September 25, 2011

.monday monday ! please be nice to me ~~

.
5 Sweet and Lovely Comments!

aimissyu
:)

.aihetyu and fakyu ex-bf !

Salam.

Semalam kan kite pergi rumah kawan kite, dia kawen. So, ramai lah jumpa kengkawan lama. Ada mulut manis, ada mulut macam celaka, ada yang baik dari zaman sekolah sampai ke sekarang, dari buruk dah jadik comot, ada yang dah bawak anak. Macam macam lah pesen dan gaya.

Dan ada jugak yang tanya dekat kite, Intan bila lagi? Kiteorang dah ada anak, Intan bila lagi.. Bla bla bla. Soklan maut yang akan di tanya setiap kali kite pergi wedding mana mana kawan. (-.-") Siapa yang tanak kawen oiii ! Kite neh bukannya lesbian. Kalau ada jodoh nanti, kite kawen ler. Apa lah yang kepoh dan sibuk sangatttttt... Dah kawen tuh, jaga je lah family korang tuhh. Zzzz !

Ada jugak yang tanya, Ex-boipren dah kawen dah.. Intan bile lagik. Zzzzzzz ! Ini lah padahnya kalau kapel dengan orang yang sekampung, satu sekolah, semua orang tau dan kenal. (-.-") 5 tahun yang sia sia. Adoii laa.. Tapi dah jodoh dia sampai dulu, biar lah dia kawen dulu. Dah break up berkurun kurun pun, masih lagi di kaitkan. Rimas oiiiii !

Lagipun, ai kan student. Mana lah boleh nak kawen cepat cepat. Duet takde, semua takde. Kite bukan MEMEY yang dapat sponsor baju segala time kawen ! So, biar lah segalanya go with the flow.. Buat apa kalau kawen, depan cakap laen, belakang cakap lain... Lagi best, beberapa hari sebelum kau kawen, kau cakap macam ni. Kau boleh fikir tak apa perasaan isteri kau kalau dia tau ??? Kalau aku, aku sedih tahu !!

Saya kawen sebab terpaksa.. Pilihan keluarga. Saya tak nak pun sebenarnyaa. Bla bla bla.

Fakyu ex-boipren. Penipu besar. Tak payah mulut nak manis sangat lah oi. Last last, kau kawen jugak. Kalau terpaksa pun, redha jer la. Dah itu jodoh kau. Dah itu yang Dia yang tentukan.. Tak payah nak buat ayat yang konon konon nak cairkan hati aku. Memang tak lah ! Meluat lagik ada. Apa motif dia pun kite tak tauuu. Zzzzz ! (-.-") Tak nampak ke kite dah sangat bahagia dengan Super K kite ???????! (Mungkin dia tak nampak sebab dia tak baca belog kite kuikuikui)

Duluuuuuuuuu lepas break-up dia ada jugak sakap dengan kite, nanti kalau kite kawen dulu, tapi kite tak bahagia dan kite cerai, dia suruh kite carik dia balik sebab dia sanggup terima kite. OMG ! Geli lah bila ingat balik. Zzzzzzzzzzz ! (-.-")

Ada lagik satu kes, pasal kawan kite. Lagik best. Ex-boipren dia nak nikah lepas isyak, boleh pulak sebelum maghrib tercongok dekat rumah Ex-gelpren, sakap yang dia sayang ex-gelpren dia tuh lagik. Very the drama. Tapi kawan kite tuh buat tak layan jer. Lepas tuh bila dia dah selamat nikah, tengok kat pesbuk, gambar kemaen happy, gambar honeymoon kemaen lagik berseri seri. (^__^)

So, kawan kawan, kalau ada ex boipren korang yang meroyan royan dekat korang sebelum doang kawen, tak payah layan. Doang tuh drama jer lebey padahal dalam hati saja nak sakitkan hati kite. Kite senyum jer yek ! :-)

Dan kepada adik adik yang masih sekolah, tak payah lah kapel kapel masa zaman muda. Buang masa, buang tenaga. Baek fokus study jer. Huhu.

Kalau kite nak kawen nanti dengan Super K nanti,  kite bagitau lah yer. Jangan kalut kalut. Doakan yang baek baek jer.... (^___^)


Dan kepada ex-boipren kite yang dah kawen tu...
Semoga awak bahagia dengan isteri awak...
Kite doakan yang terbaek
dan awak akan sayang isteri awak sepenuh hati...

JANGAN BUAT PERANGAI OII !


K bai !
(^___^)

Saturday, September 24, 2011

.pendrive yang pelik tapi unik !

.
10 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Ohsem okeyh pendrive neh. Memula kite ingat, amenda lah benda neh. Rupanya pendrive. Nak tau kenapa ia unik? Sebab kite boleh customize ashane kite nak !



Pendrive neh design dia macam credit card. So, korang boleh simpan dalam wallet atau purse korang. Tak de lah tertinggal dekat mana mana dan korang boleh sentiasa angkut pergi mana mana. Huuuu.

So, kalau korang nak order, boleh order DEKAT SINI. Jangan risau, harga sangat sangat berpatutan ! Average dalam RM20 - RM 40 jer ! Kalau korang nak letak gambar pakwe atau makwe korang dekat pendrive tu pun boleh. Harga tetap sama. Letak gambar mak ayah lagik bagus. (^__^)

Contoh pendrive pulak, korang boleh tengok DEKAT SINI. Kite pun nak beli jugak ! Heeeeeeee. So, selamat beli pendrive ! Kbai !

.nikah dan sanding dalam satu hari !

Salam.

One word. PENAT. Ok, sumpah penat bila buat nikah dan sanding dalam satu hari. Even bukan kite yang pengantin, tapi kite rasa kepenatannya ! Tapi yang bestnya, tak payah pening pening kepala sebab semuanya buat dalam satu hari jer. Settle ! (^__^)

Tahniah kepada kawan baek kite dari kecit kecit sampai lah ke besar (walaupun kite masih kecit kikikiki). Dah kawen dah dia. Hoyeahhh! Bila dah jadik binik orang tuh, perangai senonoh sikit yer ! Keh keh keh. 

Ni gambar sebelum nikah.

Ape ke sembap mata kite neh.
Nanges + tidur lambat = panda comel.
Kikikikikiki :-P

Ok, ni kawan baek kite yang lembuttttt gila pork !
Suara dia, mak aii... lembut sangat sangat.
LAILA (^__^)

Ni kazen Nabbila.
Shomel kan kan..?

Favourite picca..
Me + Noy + Laila

SAH ! ! !

Kurang satu.....iaitu Ina.
Intan - Noy - Nabbila - Zafirah - Laila

Suka gambar ni !

Sekali lafaz jer, Nabbila dah sah bergelar sebagai isteri... Yeayy ! Settle semua dalam pukul 11.30 pagi then kiteorang pun balik rumah masing masing untuk rehat kejap. Pukul 1.30 petang, datang semula untuk acara sanding.

Kite memang suka ikut tema !
Merah + Hitam.
(^______^)

Hihihihi.

Close up.
Merah nyeeeeeee !

Yang pegang baby tu, Ina.
Dia datang lambat sikit.. 

Lajuuuu....lajuuuuuu.... buaiku lajuuuu....

Ada live band yang best gileeeeeeeeeee !
Yang tengah nyanyi tuh Abang kepada Nabbila
Psst ! Masih single :-P

Suka gambar ni sebab comel.
Tapi tak suka sebab seat lagik sebelah kosong.
Tak de siapa nak duduk.
cc : Dak Ipan.

Ektuali banyakkkkkkkk lagik gambar laen tapi yang ni semua dari henpon. Gambar lain, nanti kite upload kemudian dekat pesbuk ekk. 

Kbai !

Eh kejap, 
Selamat Pengantin Baru Nab + Wan !
Semoga bahagiaaaa ke akhir hayat...

Who is next?
(^________^)

Sambungan Entry Semalam.

.selamat pengantin baru !

Salam.

Yeayy !! Esok kawan baek sampai mati kite nak kawen !!! Tahniah ! Clap clap clap.. Jodoh dia dah sampai. Kite tumpang happy tengok kawan kite happy (^__^)

Kite ada 5 orang kawan baek sampai mati ! Laila, Nabbila, Zafirah, Noy dan Ina. Semua kite kawan dari start darjah 1 cuma Noy jer kite kawan start Form 1. Kiteorang memang rapattttttt sangat sangat sangat. Antara semua, yang kawen dulu, Ina. Dah ada anak seorang dah dia. Dia surirumah sepenuh masa.

Esok, lagik sorang nak kawen iaitu Nabbila. Dia neh radiographer atau senang sakap, Juru X-Ray. Hubby to be dia pun kerja Juru X-Ray jugak. Masa cuti semester 4 bulan yang lepas, kite selalu teman dia pergi beli barang barang kawen, pergi tempah kad kawen, pergi tempah pelamin, dan jugak pergi pejabat kadi. Kui kui kui. Tapi time dia nak kawen neh, kite tak dapat nak tolong apa apa sebab pagi tadi kite ada kelas. Tak dapat balik awal.

Kite sampai rumah tadi pukul 9.30 pm dan terus gerak ke rumah Nabbila dengan kawan yang lain. Semua ada kecuali Ina. Ina kan dah ada family, dia memang susah nak join aktiviti kiteorang. Kadang kadang, rasa macam tak percaya je Nabbila nak kawen sebab antara kiteorang semua, dia yang agak ganas. Laila paling lembut. Noy & Za ala ala kewanitaan. Kite plak macam bebudak. (-.-") Tetiba Nabbila nak kawen ! OMG~ Hihihi.

Masa dia bagitau dia nak kawen, memula kite agak terkejut sebab dia tak tunang. Kite ingat dia tipu tipu, rupanya betul ! Hihihi. Seronok sangat ikut dia pergi beli barang barang nak kawen. So, kite boleh lah survey sikit sikit untuk majlis kite nanti yang....errr ntah bila. Huhu.

Aci tak amek gambar ashamni?
With Laila ~~

A part of Nabbila's pelamin.
Love it ! (^__^)

Bakal pengantin yang baju biru, bukan tudung biru !
Ngaaaaaaaaa. :-D

Ok lah, nak kena tidur awal. Nabbila nikah pukul 9 pagi. Kite antara orang terpenting esok. Keh keh keh. Tunggu next entry..... Nite !

Friday, September 23, 2011

.boleh pulak tetiba gas habes !

.
16 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Semalam berlaku satu peristiwa tragik dalam hidup kite sepanjang 25 tahun kite hidup dalam dunia neh. Huhuhu. Ceritanya bermula ashamni.......

Kite habes kelas petang tuh dalam pukul 2.30 petang.. Balik rumah, makan nasik dulu. Then hapdet kejap belog, pinjam berukband kawan (-.-") Lepas tuh apa lagik, zupppp, tidur ah ! Sebab nak mengumpul tenaga sebab pukul 8.30 malam ada kelas. Sem neh, Selasa Rabu dan Khamis ada kelas malam. (T__T)

Masa sebelum pergi kelas tuh, perut memang dak kruk krak kruk krak ah. Lapar gile ! Kite neh badan jer kecik, tapi makan kuat tapi selalu makan tak habes. (-.-") Tapi memang malam tadik sumpah lapar. Maybe sebab kite ABC (Allah SWT Beri Cuti), so selera makan kite bertambah tambah. Huhu. (Alasan) 

Sebelum pergi kelas, call Super K dulu. Ngadu kat dia, kite lapar. Dia sakap, balik kelas nanti, call lah mekdi. Tapi kite dah boring makan fastfood. Semalam makan KFC, pastu mekdi, pastu kenny rogers.. Muak betei. (-.-")

Lepas tuh, time dalam kelas tuh, lapar gile. Pulak tuh, kelas sejuk gila pork. Sweater pulak tak bawak. Sep baek dalam beg kite ada gloves dan stokin. So, boleh lah kurangkan sikit tahap kesejukkan kite. Walaupun 1%.. Wuuu~~

Habes je kelas pukul 10.30 malam, call Super K. Nak ajak pergi makan sama sama tapi mestilah tak boleh sebab dia ada dekat JB lagik, bukan dekat Melaka. Tapi masa call tuh, tak dapat pun, dia ada hal. So, balik lah dengan kawan kawan. Masa on the way balik tuh, singgah kedai makan. Kawan kite, Lin dengan Syiela volunteer nak belikan makanan, so kite dengan Ana pun terus lah balik rumah. 

So, sementara tunggu kawan kite beli nasik, tunggu lah kat rumah. Tetibe dalam pukul 11.15 malam tuh, kawan kite, Lin call kite. Dia cakap, Intan, sorry tak dapat belikan nasik. Kiteorang dah  tunggu lama, tetiba orang kedai tuh sakap, gas habes. 

Dem. (T__T) Kite dah lah lapar gile. Memang rasa macam nak pengsan. Tunggu dekat rumah dengan harapan kawan kite akan balik rumah membawa nasik yang panas panas dan air teh ais yang sejuk. Slurrppp.. Tapi HAMPA...................................... (T______T)

Tetiba Super K call kite.. Dah lah kite lapar sangat sangat.. Masa ngadu dengan dia, dia sakap ah, nape tak call mekdi. Kite sakap, kite boring makan mekdi. Tapi kalau lah tau, endingnya gas habes, mesti kite call jugak mekdi. At least takde lah kebulur. Boleh plak kite nanges teresak esak. Benda simple jer, lapar. Mengada kan? (-.-")

Padahal boleh jer masak megi dekat dapur tapi dah lapar sangat. Tak larat nak buat apape. Penat kelas dari pagi sampai ke malam. Memang letih sangat sangat. Kaki pulak dah sejuk sebab ekon dekat kampus tuh kuat sangat, tak boleh slow-kan. Dah sampai rumah pun, still beku kaki kite. Sejuk sampai ke tulang !

So, kite just nak tunggu makanan turun dari langit jer. Huhuhu. Tapi kite kena sekolah jugak dengan Super K. Dia suruh kite pergi jugak beli makanan. Dari kite dok menanges nanges. Nanges bukan boleh kenyang pun. Huhuhu. Tapi macam biasa lah, masuk tinga kanan, kuar tinga kiri. ;-P 

Bukan tanak pergi, tapi kawan kite semua malas nak keluar. Takkan kite nak kuar pergi beli makanan soang soang memalam buta. Kawan kite semalam baru kena raba. Siap kena rampas henpon lagik. Vodoh punya laki tuh. @#$%^&*(! Sian kawan kite. (T__T) Kalau nak call mekdi delivery pun tak boleh sebab masa tuh dah pukul 11.30 malam. Mekdi area rumah sewa kite tuh, cuma buat penghantaran sebelum pukul 11 malam. Bukan 24jam.

Tengah tengah gayut tuh, si HS boleh pulak sms kite...

Dik, saya Abang kedai makan yang gas habes tu. Saya ada depan rumah sewa adik. Tapi pintu tertutup pulak. Nak saya hantar makanan ikut tingkap ke bumbung?

Dem. Rasa nak maki jer si HS neh. Boleh pulak melawak malam malam buta ! Haku dah lah lapar gileeeeeeeeeeee !!! Last last, endingnya, soang blogger, Nurul call kite. Ajak kite keluar lepak dengan dia. Tapi kite macam malas. Kite sakap kite lapar. Dia tanya, nak makan apa? Nanti dia belikan. So, kite order Nasi Goreng Paprik, Roti Telur dan Teh Ais. Gila banyak kite order. Kebulur punya pasal ! Nak dekat pukul 1 pagi, dia sampai rumah kite dan dapat lah kite makan dengan gembire. Hihihi. (^___^)

Mengada ngada kan? Tapi kite rasa, bukan salah kite. Sume neh salah kedai makan yang gas habes tuh ! Len kali, spare lah gas banyak banyak ! @#$%^&*(!! Tak de lah kite neh nanges memalam buta sebab alasan lapar. Keh keh keh. Cengeng :-P

Yeay! 
Super K sakap nak balik sini hari Ahad. :-)

Thursday, September 22, 2011

.kenapa mesti muka ashamni ?

.
25 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Kite kan, kalau amek gambar passport mesti muka nak gembira. Dah tuh, takkan nak masam jer kan? Keh keh keh. Lepas tuh, kite tak reti nak senyum tutup mulut. Sebab gigi kite besar besar (>___<)

Tadi, kite pergi kedai gambar sebab nak amek gambar passport. Bukan nak pergi bercuti, tapi sebab lecturer suruh tampal gambar dekat form ape tah. Kite ada gambar passport tapi freehair. Satgi kalau tampal gak kat form tuh, lecturer tak kenal pulak. (Dak Intan neh pergi kelas pakai tudung. Baek kan kan kan! Ngeeee.)

Masa amek gambar tuh, Abang-Hensem-Cameraman tuh sakap, "Ok.. Kepala senget sikit. Mata pandang sini.. Senget sikit lagik. Dongak sikit." Dah penat dah dok teleng teleng kepala. Last last, result nya ashamni..........

Apesal tah mata boleh jadik juling.
Zzzzzzz ! 
(-.-")

Tapi belasah jer lah ek.
Keh keh

Lepas tuh kite MMS gambar neh dekat boipren kite.

Kite : Kalau comel, call kite semula !
Dia : Sayang, Abang tak boleh call sekarang. Dekat dalam toilet. Tengah berurusan dengan perut.
Kite : Eiiiiiiii yuck !

Tercemar gambar comel kite !
@#$%^&*(!

Pinjam berukband kawan lagik.
(-,-")

Wednesday, September 21, 2011

.tolong lah marah kite !

.
7 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Perempuan dengan soppink tak dapat di pisahkan. Err..mungkin bukan semua. Mungkin kite jer. Huhuhu. Tapi kite memang suka soppink. (>___<) Duet ade ke, takde ke, pedulik hape. Huhuhu.

Hari ni dan semalam, kite pergi soppink. Tak de lah banyak sangat. Tapi banyak lah jugak. Biasa lah, start sem baru, beli lah barang barang sikit. Errr...tak de lah sikit sangat. Banyak lah jugak. Wuuuu~~ (T__T) Tadi dah lepas menyesal terhabes duet time soppink, kite text lah Super K...

Kite : Yang...dua hari kite dah habes RM*** soppink. Menda ntah kite beli. Lepas neh, tak leh soppink lagik. =.= Sayang marah kite tau pasni.
Dia : Hoi ! Jangan soppink lagi ! Isy, aku cepuk budak neh kang!
Kite : Huuu..garangnye !
Dia : Apa garang garang ? Banyak bunyik pulak !
Kite : =.= Ye la !
Dia : Hehe. Padan muka kena marah.

Tapi kite neh memang jenis kena marah baru nak dengar kata. Keh keh keh. Malam tadi, kerinduan tahap melampau dekat Super K tuh. Boleh pulak nanges teresak esak time gayut tepon. Ngek betul. Dasar budak cengeng !

Dia : Abang selsema neh... *shreetttt*
Kite : Hmm kite rindu sayang.. Bla bla bla... *nanges*
Dia : Macamana Abang nak pergi belayar macam ni...
Kite : Belayar laen, sekarang dekat darat... *nanges makin kuat keh keh keh*
Dia : Hishhh apa ni nanges nanges. Malu lah kawan dengar.
Kite : *nanges lagik, shreeeettt*
Dia : Eiiii...ape tu..sedut hingus ekk.. Eiii..buang lah..
Kite : Mana ada kite sedut hingus ! Hehe *tergelak*
Dia : Kenapa gelak? Kan abang kate, jangan sedut hingus !
Kite : Eleh...dia tuh selsema sedut hingus tak pe ek ! *gelak*
Dia : Mana ada ! Hehehe.

Hoi..makin rindu pulak.. 
Kena marah ker, kena bebel ker, kite tak kisah.
Sebab benda benda tuh semua buat kite makin rindu....
(-,-")

Tuesday, September 20, 2011

.kite tak rindu awak pun :'(

.
8 Sweet and Lovely Comments!

Di sisimu aku terdiam seribu bahasa.. Di hatiku bergetar sejuta rasa.. Namun sukar untuk aku meluahkan cinta padamu.. Nafasku terhenti bila melihat dirimu.. Terasa pantas degupan jantungku ini.. Mungkinkah hatiku milikmu jua.. Ku sayang padamu.. ~~ ♥

Kite rindu awak sangat sangat sangat 
sampai saket saket saket dekat sini....
(T___________T)

Kite harap awak pun rindu kite sampai saket saket dekat sana. Hihi. Eh tak tak. Kalau awak pun saket, sape nak jaga kite............ Huk huk.... Emmm... Adoiii...

Asal lah sadis bebenar malam neh oiii..
(T_____________T)

Balik la sini cepat yang.................................. !
Rindu macam nak pengsan.. Wuwuwuuuu~~
*lap airmata*

.super k memang selalu.....buat lawak. (-.-")

Salam.

Heeee... Kite pinjam broadband kawan ! (^__^) Ok. Mari mula merepek sebelum kawan kite tuntut balik broadband dia. Kui kui kui.

Ektuali, dah 3-4hari kite punya pinggang saket. Kenapa ntah. Tapi hari tu kan kite bawak motor dari Muar balik Melaka. Jauh lah jugak. Kite nye tulang neh bukannya kuat sangat. Lepas tuh, kite nie kurus. Memang saket pinggang gila pork lah.

Semalam kite give up. Kite pergi jugak klinik. Memula nak pergi farmasi jer, beli ubat apa apa yang patut tapi macam jauh pulak. So, yang paling dekat, Klinik UiTM. So kite start motor dan pergi lah soang soang. Sadis betul. Sebab family kite dekat Muar. Pakwe kite pulak dekat JB. (T___T) Time nak bawak motor tuh, memang dok tahan je lah saket pinggang neh. (T____T)

Tapi walaupun pakwe kite dekat JB, dia tetap concern dekat kite. Kite tengah saket saket pun, dia boleh buat lawak lagik. (-.-") Sumpah saket pinggang kite bila gelak gelak.. Kronik betul dah pinggang kite neh. Nak duduk kena slow slow. Nak tidur kena mengiring. Nak bangun kena hati hati. Semua pergerakkan terbatas. Nak lompat lompat pun tak leh. Aritu jumpa lipas, tau jerit jer, bukannya nak larik. (-.-")

Masa kite pergi klinik tuh, kena bebel jugak ah dengan doktor tuh. Dia sakap kite kurus sangat lah. (-.-") Dia sakap kite tak boleh bawak motor jauh jauh. Memang lah kompem pinggang kite saket. Dan lagi satu, kampus kite tuh, lif memanjang penuh. So, alternatif lain adalah naek tangga. Kelas pulak tingkat 13 ! Kompem lah kite semput. (T__T)

Malam tadik, lepas makan ubat, call lah pakwe kite dulu.. Tanya dia, bila nak balik sini.. Bila nak jaga kite.. Wuuu~~ (T__T) Kejap nanges, kejap ketawa. Dah macam orang tak betul dah.. (>___<)

Dia : Abang pelik lah yang...
Kite : Kenapa Sayang pelik...
Dia : Bagus lah Sayang ni. Muka tak berkedut pun.
Kite : Haa? Kenapa pulak.. Memang lah muka kite takde kedut.
Dia : Ye la.. Arwah atuk abang.. Arwah nenek abang.. Dah tua, sakit pinggang.. Muka berkedut.. Tapi sayang, tak berkedut pun..
Kite : Woi ! Itu nenek dengan atuk.. Kite bukan nenek awak!!!!!!! *jerit*
Dia : Hahahahaha. *gelak jahat*
Kite : Eiii...geram betul lah... Hahaha *gelak*
Dia : Hey, kenapa gelak? Marah lah... Kan Sayang suka marah.. Marah lah cepat..
Kite : Tanak. Eii..buat lawak, mesti lah kite gelak !
Dia : Mana ada abang buat lawak. *gelak*

Haish..rindu betei.
Pandai dia buat kite gelak time kite tengah 
dok nanges nanges tahan saket.

He is trying to be the best for me.

Thats why ILYSM.
(^____________^)

Sunday, September 18, 2011

.goodbye sweety pie !

.
10 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Hari Ahad yang tak best sebab kejap lagik dah kena balik rumah sewa. Esok start kelass.. Urghhhh! Malasnyaaa nak balik kampussssss...... Hmm tapi tak per. Hari Jumaat nanti kite akan balik rumah semula. Hoyeahh! Sebab kawan baek kite nak kawen Hari Sabtu nanti ! (^__^)

Dah lama tak tepek gambar sendirik banyak banyak dekat belog kan kan? Nah !

Tadaaaaaaaaa..... !
Intan tembam.
(>______<)

Camni lah kalau pesen amek gambar sendirik.

Yang ni mintak tolong Chacha snap-kan.

Tapi lepas tuh, dia snap gambar sendirik.
(-.-")
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tadaaaaaaaaaaa..
Hamek kauuu..

Gonna mish you Chacha.
Mish all my family....
Mama especially...
Jaga diri baek baek dekat rumah. 
20hb nanti bukak simen dekat kaki. 
Hoyeahh!

Dan semua readers belog kite.
(^___^)

Wiken nanti kite hapdet lagik ek.
Tata !

BTW, 
kite dah ajar ashane nak buat 
conversation comel macam henpon kite.
Check dekat SINI !

Tata lagik sekali !

Mintak mintak Super K pun balik Melaka minggu neh...
Ameeeeeeeeennnn..............

Saturday, September 17, 2011

.speechless bila super k buat entry kenapa dia sayang kite !

.
11 Sweet and Lovely Comments!

Sumpah kite tak sangka dia akan buat entry jiwa jiwa macam tuh. Rasa macam nak pengsan, rasa macam nak jerit, rasa macam nak berlari berganti ganti pun ada.. Wuuu..tacing seh !

KITE SAYANG SANGAT SANGAT DEKAT BOIPREN KITE.

KLIK SINI UNTUK BACA ENTRY TU !
(^_________^)

Kite neves sebenarnya neh. 
(-.-")

.sampai hati nak simen leher kite :'(

Salam.

Hari tuh, kite naek bas nak balik rumah manis rumah dekat Muar neh.. Maklum lah, cuti 3 hari. Jumaat, Sabtu dan Ahad. Biasa lah, kalau duduk dalam bas, mesti lah nak tertidur tidur kan.. Masa kite dalam bas tuh, Irfan pulak on the way ke Pontian dari JB. Dia ada hal.. Tengah syok syok tidur, dia text kite.... Dan kite tersedar dari tidur yang tak berapa nak nyenyak tuuu....

Dia : Abang dah sampai Pontian. :-*
Kite : Ok.. Yunk.. Leher kite patah.. Saket tidur terlentok lentok.. :'(
Dia : Alaaa kesian sayang kite neh leher dah patah patah. Nanti sampai rumah, suruh Abah beli simen sebungkus tau ! :-* Hehe.
Kite : Woi ! Kuang asam ! Heeee... :-*
Dia : Hehehe. Dah sampai mana sayang?
Kite : Ntah lah. Kite pun tatau. Kite rasa bas ni macam nak culik kite jer.

Geram kan? Dari nak mengadu dekat dia sebab leher kite saket, terus tergelak besar.. Sebab dia buat lawak antarabangsa. Rasa nak cepuk jer.. Gggrr.. Then tadi lepas lunch, call lah dia kejap.. Biasa ah, punch card.. Kang punch card merah kang kalau lambat call.. Kikiki.. :-P

Kite : Hello. Kopi ke Milo?
Dia : Tak nak apa apa.
Kite : Hmm tengah buat apa?
Dia : Tengah tengok TV. Cerita Night Rider.
Kite : Hmm kite kacau ker?
Dia : Kacau apa? Kacau Kopi ke Milo?
Kite : Woiiii!
Dia : Hahaha.

Saket jantung ai layan perangai sengal tapi comel boipren ai neh. 
Ggggr!

Kbai. Nak tidur kejap.
Lepas makan, tidur lah best.
Hihihihi.

Tata !

EH KEJAP !

Semalam boipren kite baca entry yang kite sakap, dia sakap kite bodoh tuuu. Wuuu..ingat tak baca. Keh keh keh.

Kih kih kih.

Malu seh ! 
Pak Andak dia yang baca belog kite..

Lepas neh kena tulis benda elok elok jer lah..
Malu kalau pakcik makcik semua baca....
*Nyuruk bawah katil*

Kbai! 
(^________^)

Alhamdulillah...Bahagia sangat dengan dia..
Syukur..... :-)

.payung lace untuk photoshoot pre-wedding

Salam.

Ehem ehem.. Heee.... Malu lah nak cerita. Keh keh keh. Ektuali kite dah prepare payung santek, cute, lawa untuk bergaya sakan time photoshoot pre-wedding kiteorang tak lama lagik. Rasa rasa, nak guna time berarak jugak. (blushing) Err..walaupun tarikh kawen kite dengan Irfan masih samar. Wuuu... (-.-")

Ok tipu jer ! Keh keh keh. Sebenarnya, ada someone neh suruh kite iklankan servis sewa payung lace yang dia sediakan. Buat masa ni, cuma servis sewa jer, dia tak jual. Kalau dia jual, kompem kompem kite beli ! :-P

Close up !

Santek kan?

Eiii..ni yang rasa nak ajak Irfan kawen cepat semata mata nak guna payung neh. Keh keh keh. Buat payung hujan tak aci ok sebab payung ni lubang lubang. :-P 

So, kalau korang atau mana mana B2B yang agak agak berminat nak sewa payung neh, boleh contact Cik Arda dekat email beliau - syuhada_1806@yahoo.com.my atau tengok sendirik dekat belog beliau.

Selamat Berpayung !
(^_______^)

.comel betei tertidur time gayut

Salam.

Hari ni tak best macam hari semalam dan kelmarin. Huhu. Kenapa semalam dan kelmarin best? RAHSIA. Keh keh keh. Ok sambung. Hari ni kan, boipren kite tuh lemau semacam. Asek nak tidur jer. Aigoo.. Dari malam semalam, sampai ke pagi tadi.. Sampai ke petang tadi, dan sampai lah sekarang! (T__________T)

Tadi time gayut, tetiba senyap. Bukan sekali, tapi banyak kali ok!

Kite : Sayang ok tak hari ni?
Dia : Tak. Tak ok..
Kite : Kenapa ni? Semalam happy jer.
Dia : Semalam Sayang ada. Hari ni Sayang takde..
*Nanti lepas kawen, hari hari kite dengan awak (Sakap dalam hati)*

Dia : Sayang jangan senyap tau. Nanti Abang terlelap..
Kite : Ok.. Kite tak senyap.. *terus tutup PC, baring atas katil, fokus nak sakap dengan dia dan mula membebel bebel macam selalu*

Tiba tiba, tak de respon dari pihak sebelah sana. 
Ah sudah. 

Kompen dia tidur lah ni !

*Tekan button merah dan call semula*

Dia : Sorry Sayang. Abang tertidur..
Kite : Eiii...comel lah awak ni..
Dia : Lama ker Abang terlelap?
Kite : Tak de la.. Tapi penat kite membebel bebel..
Dia : .............

Senyap lagik !
Zzzzzzzzz.
(-.-")

*Tekan button merah dan call semula*

Dia : Hello.. Sorry Sayang..
Kite : Hmm..Sayang ngantuk eh? Tak pe lah.. Pergi lah tidur..
Dia : Tak nak.. Abang nak sakap dengan Sayang..
Kite : Abes, kalau kite sakap, awak senyap je, buat apa...
Dia : Sayang marah ke?
Kite : Tak, kite tak marah... Cuma kite kesian dekat awak jer... Sayang tidur lah ehh...

Then senyap lagik!
(T__________T)

Memula rasa macam comel bila tertidur masa gayut, tapi kalau banyak kali, pesen nak kena tendang lagik sekali agaknya dia neh. Kui kui kui.

*Tekan button merah dan call semula LAGIK*

Kite : Hello !
Dia : Sayang jangan tengking tengking Abang..
Kite : Kite bukan tengking, kite saje nak sakap kuat kuat sebab kang kalau kite sakap lembut lembut, awak ingat kite dodoikan awak !
Dia : Hah, tu la pasal.
Kite : (Sabar jer la....)

Tapi serius, kite tak marah, cuma macam kesian kat dia. Semoga dia cepat kembali sehat bagaikan juara. Nak suruh dia minum milo hari hari gamaknya. Huhu.. Tak mau lah lemau lemau badan. Semoga pagi esok, dia akan kembali ceria seperti sang suria. Eh? Keh keh keh. 

Ok, nak call semula boipren kite tuh. Kang tak dapat gayut kang. Kang sampai esok kang dia tidur, tak sempat sakap gudnyte. Huhu. Tak kisah pun sebenarnya kalau dia nak tidur, tapi bila suruh tidur, dia tak mau. Tapi bila tengah gayut, dia tidur.. Ggggr!

Eh, boipren korang pernah buat perangai comel camni tak?
Errr...comel ker?

Ngaaaaaaa.... 
(^__________^)

Thursday, September 15, 2011

.boipren kite sakap kite bodoh :'(

.
13 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Sadis tak kalau kena maki dengan boipren sendirik? Huwaaaaaaa.... Tak suka tau laki yang suka maki maki maki gelpren. Lagi lagi kalau sakap bodoh, bengong dan sebagainyaaa.. (T__T) Aritu, boipren kite sakap kite bodoh.. :'(

Masa tuh, kiteorang beli KFC, bungkus jer.. Makan dekat satu tempat yang di rahsiakan. Cewah. Poyo je nak rahsia segala. Keh keh keh. :-P Kite yang pergi beli. Boipren kite tuh kan pemalas, dia duduk je lah tunggu dekat meja. Kehkeh. Lepas kite beli, kite dengan dia pun masuk lah kereta dan bergerak ke tempat rahsia itu together gether... Ngeee..

Sampai je dekat tempat tuh, acara melantak pun bermula !

Dia : Ish..siapa lah yang ikat mati plastik KFC ni. Susah betul nak bukak. Mesti pompuan kat cashier tadik. Bodoh betul lah pompuan tuh. Siapa suruh ikat mati.
Kite : Haa? Kite lah yang ikat. Woi! Selamber jer sakap kite bodoh!!!!  *jerit*
Dia : Hahahaha. Sorry Sayang. Abang ingat budak pompuan KFC tuh... Hahahaha.
Kite : Eiii..awak ni!! *secara spontan, tendang kaki dia*
Dia : Woi, tendang Abang!
Kite : Hahaha. Padan muka. Siapa suruh sakap kite bodoh.
Dia : Sayang tendang Abang! Hahaha.
Kite : Sayang sakap kite bodoh. Hahaha.
Ngek betei memasing kan?
HAHA.

So, kesimpulannya, 
Siapa yang bersalah?

Atau budak pompuan cashier tuh?

Ok fine.
Kite yang salah. 
(-.-")

Sebab kite yang ikat mati plastik tuh.
Keh keh keh.

Tapi best jugak dapat tendang Irfan tuh.
Bukan selalu dapat peluang ashamtuh!

Ape tengok tengok!
Tendang lagik kang
Kikikikiki...
(^________^)

Rindu lah !
Balik Melaka cepat yayang!


Kite dah dekat rumah manis rumah neh !
Weeeeeeee.....Jumaat Sabtu Ahad cuti !

.wawa, wafi dan manda yang comel !

Salam.

Kite ada sorang kawan baru. Nama dia Wawa. Baru kawan tapi dah rapat sangat macam dah lame kawan. Kawan kite sebaya dengan kite, tapi dia dah kawen, dah ada anak dua orang. Dia fulltime housewife. 

Dia baek sangat. Best borak dengan dia. (^__^) Seronok sangat sebab dapat kawan yang satu kepala dengan dia. Bila jumpa, borak tak benti benti sampai lupa nak amek gambar kenang kenangan. (-.-") Sep baek dapat amek gambar dengan anak Wawa yang kecit. AMANDA!

Memula dulu ingat dia nih pangkat kakak kakak. Sebab kite dok panggil dia Kak Wa. Sekali bila tengok umur, dia sebaya kite rupenyeeeee. Ngeeeeeee. Malu betei! Nampak sangat kite neh perasan muda :-P

Ni Manda. 
Anak Wawa yang paling kecit. Tak puas peluk cium dia !

Tak sabar nak tunggu bulan 11. Nak pergi JB. Adik ipar Wawa (Jaja) kawen. So, nanti boleh pergi JB lepas tuh boleh jumpa Wawa, Wafi dan Mandaaaaaa!!! Lepas tuh dapat jumpa Aza, Jaja dan yang lain lainnnnnn.. 

Doang neh semua jiran jiran Super K. Memula kenal Aza dulu. Dia baca belog kite. Tup tup, dia sakap, dia kenal Super K. Sekali jiran daaaaaaaaa. Malu gileeeeeeee! Hahaha. Kecik rupanya Malaysia neh. Ngaaaaa... :-D

Jaja Aza.

Baby (adik ipar Wawa) & Aza(lagi).
Baby UPSR hari ni.
Good luck my dear.....~

Aza (lagi dan lagi) dan bakal tunang dia. Eh?
Kikikiki... :-P

Bakal tunang kite. (tetibe)
Eh, BOIPREN KESAYANGAN laaa....
(^_________^)

Eh, apesal Super K boleh masuk dalam ini filem? Hihi. Sebab Super K lah, kite dapat kenal dengan WawaAzaJaja dan lain lain. Eleh, dia buat muka garang, ingat kite takut lah? Ngeeeeeeeeee... Oi rindu lah ! Bila nak jumpaaaaaaaa ! :-P

Dannnn gambar Wawa.
Wawa tengah pegang Wafi (baju melayu hitam)

Macam budak budak je kan Wawa neh. Hihihi. Dia lebih kurang macam kite je. Kecik kecik. Nanti ntah ashane bila kite dah kawen nanti. Mesti comel macam Wawa jugak kan kan...... (perasan)

ILYSM Wawa!
Jumpa lagi nantiiiii..........
(^___________^)

Manda & Wafi, 
Tunggu Mama Intan datang yer!
Tu pun kalau Abah Ipan nak bawak pergi JB.
Keh keh keh.

Rindu belog.
Malam sikit kite hapdet lagik ek! :-)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13