Tuesday, August 9, 2011

.bersyukur lah sayang

.

Salam.

Dia : Sayang tulis apa dalam belog? Abang tak dapat baca sebab online guna henpon je. Habes kawan kawan tuh ceramah kat sayang. Padan muka. Hehehe.
Kite : Err..ane de kite tulis apa-apa. Hehe.
Dia : Bersyukur lah. Abang dapat call, sms setiap hari. Orang laen siap kena marah lagik tau bila kol boipren doang. Ada yang siap kena pukul lagik. 
Kite : Alhamdulillah.. kite bersyukur sangat sangat... :)

Kite memang bersyukur sangat sangat bila ada Irfan di sisi. Dia baik. Baik dari semua segi. Bukan nak terlalu memuji atau mengagung-agungkan dia. Dan bukan nak membeza-beza kan dia dengan yang sebelum sebelum neh. Semua ada kelebihan dan tak lupa juga kekurangan. Cuma, cara dia berfikiran agak matang dan itu yang membuat hati ini tertawan. Cewah! :-P

Berapa banyak kali kite merajuk, kite menanges, melalak.. But he can handle it nicely. Kalau kiteorang gaduh pun, tak de lah sampai berhari hari. Sehari pun tak pernah kot. Sebab kite fikir, baek kite habeskan masa yang bergaduh tu untuk berkasih sayang dengan dia. Kan kan?

Banyak kes yang kite dengar berlakunya kekejaman terhadap makwe. Belum kawen lagik dah maen pukul pukul. Dah maen maki hamun. To be honest, sekali pun Irfan tak pernah maki kite. Tak pernah cakap kasar kasar dengan kite. Paling kuat pun, kalau kite dok bebel bebel dalam henpon marah marah dia, dia terus letak tepon. Tapi tu memang salah kite. I admit. 

Kite : Tadi janji nak call, kenapa tak call?
Dia : Tadi abang ada kerja sikit. Bla bla bla.. *explain*
Kite : Kalau kite tak meset, awak takkan call kan?
Dia : Kan abang dah call neh.
Kite : Tapi dah lambat. Tadi kate lepas mandi nak terus call. Lame kite tunggu tau tak!
Dia : Kan abang call jugak neh walaupun lambat.
Kite : Tapi tadi janji macamana. @#$%^&*(

*tutt tuttt tuttt*
Talian terputus.

Call semula.

Kite : Kenapa letak telefon!
Dia : Abang malas nak gaduh gaduh. Sebab tuh abang letak.

Garang kan kite? Kah kah. Dah katee.. Kite neh nampak je memanja bagai, tapi garang nak mampus. Kadang kadang rasa risau jugak kalau kalau Irfan rasa tertekan atau rasa nak bagi backhand dekat kite neh. Tapi kalau dia backhand kite, ingat kite tengok je laaaaaaaaaaa??? Mesti lah kite dabel triple backhand dia. Dulik ah! :-P 

Tapi kan, bila dah marah marah, mula lah rasa menyesal. Kite neh kejap je marah. Selalu marah tanpa ikut akal fikiran. Marah tak tentu pasal. >_< Malam tadik mula lah tersentap padahal dia gurau je kot. Air mata dah tak boleh nak bendung bendung lagik dah. Sejak dua menjak neh, cepat je nak nanges. Apesal tah.

Dia : Sayang jangan nanges.
Kite : Tak payah amek tau pasal kite. Kite memang suka nanges.
Dia : Kalau sayang nanges lagik, sayang dah tak sayang dekat abang. Cepat lap airmata tuh. Lap hingus. Dah meleleh leleh masuk dalam mulut tuh.

Dem. 
Sempat lagik buat lawak ke woi!
*tahan gelak*

Heeeee.
Tak susah nak pujuk kite.
Kan?
^____^

Kite : Nak pinjam cinta, nak simpan dalam hati ni dalam dalam boleh?
Dia : Amek terus pun boleh sayang.
Kite : Terima kasih! :-)
Dia : Sama-sama. :-)

Alhamdulillah...Syukur sangat..
*senyum bahagia*

I WISH YOU WERE HERE SAYANG.
MISS YOU SO MUCH.

25 comments

Eyqa Hasnan said...

okay . bab hingus lawak ! hahahaha :xDD

chill :)

ninie_azriena said...

serius gerammm....
sweet sgt2..
act bila ninie baca semua kisah intan dgn si dia, mesti ninie teringat dekat bf ninie..
ninie pun macam intan juga,,suka garang dan sensitif..
lambat kol salah, lambat mesej salah, tp kalau dah kena pujuk mmg cair..

nota: tak sabar nak baca entry intan agy =)

cik Dil said...

sweeettnyaa..macam gulaa..heheheh

ninie_azriena said...

waaaaa...
sis dtg blog ninie..serius agy bertambah2 teruja..tankkkkkkkkkssssss =) =) =)

ninie_azriena said...

tanks follow kita..kita syuka sesangat !! =)

jemput tengok ni tau (n_n)
http://ninieazriena91.blogspot.com/2011/08/intannurulfateha-serang-blog-aku.html

MiSz ZuE said...

pempuan kan..mesti cepat je nak marah2...nak nangis2...

AreNieZa said...

hai.. salam pengenalan.. kite sekapal.. sy dri tangkak.. seronok bace sume enrty sis.. beruntung sis.. ianya sangat jao beza klo die bndingkan hubungan nieza n die... ='(

isyam mirah said...

hihihi..sp suwit..

tringt lak kt org tu..huhuhu

darkrose~ said...

hurm, lebih kurang macam ros jek intan ni~:) hurm, tapi ros tahu..intan faham situasi irfan sebenarnyer..sebab.haha:P malu la nak ckp..ros pown hadapi benda yg sme..lmbt msg pown kite geram jek ngan dy tuhhhh...hehe:P

~Eizny Ejan~ said...

hahaha sme la kta ni. hhehe bla bebel tbe2 line putus huhu ;D
SMOGA BAHGIA ea sis with en.irfan 2 hehee

Nazatul shima said...

heehe..mcm bf kite la...kalo gado mesti die letak fon, pastu kol die balik..hehehe... die pn ckp bnda sme..xnk gado..hehe..;)

MerLe said...

hehe..sweetnye..

Edy Fee said...

gaduh2 manja la..hehe comel kartun kat bawah tu

Einaz Shah Rizal Thomas said...

LAMA DA TAK DATANG DEKAT BLOG NI .
EH DIA MKIN CUTE LA .;D

Diary oF Mine said...

comel la blog ni...
post ni lak, sweet sgt2...
huaaa.... doodle pun comel... hehehe

adrinaqamarina said...

sis! samalah rina pon., dulu time tak matang sangat lagi, selalu sangat cari pasal dengan dye, then dye akan letak talipon sebab malas nak gado. hahaa.


tapi skg dah tak lagi macam tu sebab da matang sket. dah pandai kawal kemarahan. cewah! :P

zatiey said...

wahhh..sweet nye..doa2 intan akan bahagia n kekal selama-lamaya ngn irfan tu..amin..

cik nur said...

dah tak nak sedih2 oke hepi2 slaloo yaa sis :)

eykameow said...

laki memang tak suka kene marah ngn pompan sis. dorang rse tercabar. tp nk buat mcm mana.. dah lumrah pompan ni suka ngade2 kan... hahahaha! *eyka pun selalu kene mcm tu,rse nak melalak jeeee.tp nsib cepat pujuk* hoho

Nurul Awanis said...

sama la cam kita..haha!

broe_ayla said...

romantik..hope pai kawin k syg..lots of luv....

akk ske bce entry bahagia2

yuyu said...

sweet nye. intan same je mcm yuyu.
cpt sangat nk marah
tapi ble bf ayat sikit.
tak jadi da nak merajuk lame.
hehe =)

TSYA'Z (~_^) said...

bersyukur lah BF selalu ade..
x mcm sy..
bf sy xde dkt2 sy..
jauh ha die.
hehehe

Asma Ahmad said...

haa.. bsykur la 2 sis. t da kwen leh ngdap ari2. hehehe..
cm org ni jauh2 ha.. sorg penang, sorg slngor nun. :p
msj je, kol jaraannnnggggg sgt.
da sthun lbeh, jmpk bwu 2x je. sobs..~

Si Mata Hitam said...

Sengeh sengeh kite bace entry ni . padahal pena bace kot . Hahaha .
Abg ifan memang bestttttt ! Dulu sebelum akak memanje dgn dia , kite dah memanje dulu dengan dia . Jelly tak jelly tak ? Hahahahaha ;D
Jage sepupu sayang kite elok elok tau ? Eh ? Jelly tak ? HAHAHA . takmo majuk nges cenggeng lagi . okay okay okay ! <3

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13