Sunday, July 10, 2011

.tips untuk memenangi hati bakal mertua, cewah!

.

Salam.

Yeeeehaaa! Lama I tak buat tips kan kan? Kali ni I nak share tips ashane nak memenangi hati bakal mertua. Kah kah kah. Selain daripada mempamerkan sikap yang sopan dan tawaduk (cewah), kita juga perlu tau tips tips menguruskan hal rumahtangga untuk masa depan kelak. [Eh?] :-P

Mesti lah kadang kadang korang ada buat lawatan mengejut ke rumah bakal mertua korang kan? Nak amek hati mak mertua lah konon. Hihihi. Mana lah tau, kot kot masa tuh bakal mak mertua korang baru lepas angkat baju baju yang dah kering lepas sidai dekat ampaian. Maka berlonggoklah baju baju tersebut di depan TV dekat ruang tamu sebab masa tuh memang time mak mertua korang layan hindustan. Heeee...

Maka masa neh lah korang boleh pikat hati bakal mak mertua korang dengan menunjukkan skill lipat baju yang ohsem! Kah kah. Nak tau ashane skill yang ohsem tuh? Mari kita tonton video di bawah.

Teruja tak?
Keh keh keh.

Confirm lepas tuh bakal mertua korang terus hantar rombongan meminang dekat rumah korang. Selamat mencuba! :-)

*credit to Kak Nonita untuk video neh.

11 comments

Cik Wani said...

hye,,blogwlking here dear..

btw jom komen link entry wani ni..

http://akuazwani91.blogspot.com/2011/07/i-saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

thx a lot =)

Eyka said...

erk..nk try gak ahhh! hehe;p

saiazuan said...

haha skill lipat baju jepun style~

betul ke malaysia ni best?
http://eleventx.blogspot.com/2011/07/great-place-for-tourism-malaysia.html

NoRMa aZurA iSMaiL said...

lol...haahahaha..ingatkan tips cammana td...

alynn malynna said...

sis...kite dah cube!! dah berjaya...x lame lagi rombongan meminang akn datang...heeee...;p

missteeha the babling girl said...

sekarang baru umor 15 , kalau practise dari skrg agak3 jodoh dtg cepat tak ? kikiki ;))

Jemput dtg blog ! ader jemput2~

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

hahaha.
i dah penah tengok video ni.
duk try jugak. tapi tak sekemas dia tu buat. wuwuwu T__T

enyheartsdiamond said...

kemas betul cara dye lipat!

cik nur said...

hehehe nur bebel jaa pastuh sekarang bateri low mesti kena bgtau pastuh kalo meeeting or busy pun kena cakap jgak dan kita kena paham kan jgn ganggu :)

nairaariaa said...

hee..yg lipat baju cmnie pakwe i yang ajar...heee...

✿ cikcimi said...

kalau bia je baju tuh tp join mak mertua tgk hindustan bole x? :P

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Yeay! Dah kawen. ;-)
View my complete profile

#our junior

Lilypie First Birthday tickers

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

#day 1

#day 1

#month 1

#month 1

#month 2

#month 2

Kesayangan

Kesayangan

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)