Tuesday, May 24, 2011

.tips untuk memenangi hati lelaki, cewah!

.

Salam.

Tajuk entry tak boleh blah. Kah kah. Rasanya dah lama I tak buat tips mengarut ek. Ok. Segmen tips kini bersambung ye tuan tuan dan puan puan sekalian. Heeee..

Ohh sebelum tuh, mau wish Happy 143days Anniversary dekat diri sendiri dan Super K. Suke dengan no 143 sebab..... sebab dia simbolik kepada I LOVE YOU! 

Orang kata, tak boleh cakap I love you, I miss you, I need you terlalu kerap. Nanti pasangan korang tuh bosan. Sebab dah selalu sangat dengar. Kan kan? =.=' Bila cakap sesekali, baru lah rasa, Wahhhh sweet jugak pakwe/makwe haku neh.. Kui kui kui.

Tapi kan, I neh suka bebeno cakap  I love you, I miss you, I need you  bagai neh. Kat sms, kat call. Ye lah, sebab bila kita cakap I love you, mesti dia akan jawap I love you too tak pun I love you more. Tapi tak tahu lah dia ikhlas ke tak... Kan? T________T

So, better keep your mouth shut dan tunggu dia yang cakap. Ok? Fuhh sejak dua menjak neh, I suka pulak buat eksperimen. Kui kui kui. DANNNN macam biasa, eksperimen I berjaya. Hoyeahhh!

Ni salah satu contoh.
Ngeeee~

Ok cukup. Kang I print screen bebanyak, ada jugak yang muntah pelangi dalam belog I neh. Ektuali biasa lah, I kan suka merajuk. Merajuk merajuk lepas tuh mintak dia pujuk. Lepas tu dia tanak pujuk lepas tuh I mengamuk. Lepas tuh nanges nanges nanges lepas tu penat dan demam. Lepas tu padan muka I, siapa suruh merajuk! Heh. :-P

Lelaki neh kadang kadang dia tak suka sangat kita asyik nak investigate dia 24 jam. Kejap kejap call, kejap kejap sms. Tanya, Sayang dekat mana? Dengan siapa? Dah makan ke belum? Ok. Mungkin dia akan cakap, dia tak kisah, dia tak rimas tapi KADANG KADANG mesti dia akan ada perasaan tuh cuma dia macam takut nak cakap dengan kita sebab pompuan neh kan hati tisu. Kang silap cakap kang, merajuk sampai lima belas tahun akan datang. :-D

Dan mungkin memang betul dia tak rimas, tapi orang sekeliling yang memandang tuh rimas. Nanti mesti orang tuh cakap, Ek eleh, orang laen pun ada gelpren jugak. Kau neh asek berkepit je dengan HP. Lenkali gantung HP tuh dekat leher. Dan bla bla bla... Bese lah, lelaki kalau bab bahan membahan neh dahsyat woo. Sampai boleh bergaduh gaduh.

So, untuk mengelakkan perkara yang tak diingini berlaku, better kurangkan lah kegiatan meng-investigate boipren anda dengan cara mendiamkan diri untuk beberapa ketika. Mungkin ini adalah masa yang paling baik untuk boipren anda muhasabah diri. Anda kepoh nak call and sms dia bukan sebab anda menyibuk tapi sebab anda sayang dia. Anda nak tau keadaan dia. Ok ke tak. Kan kan? Same lah macam I. I kepoh bersebab. Keh keh keh.

Time tu, mungkin boipren anda berasa Ohh aman nya dunia. Tak de lah bunyik HP, bunyik SMS. Tau senyap jugak gelpren haku neh. Tapi MESTI dia akan rasa kehilangan. Mesti dia akan rasa lain. Ye la, korang dah hari hari contact dia, hari hari sms dia. Tapi tetiba korang senyap. Kan? I bukan cakap kosong ye kawan kawan tapi I dah buat eksperimen. Mari kita lihat flashback~~

Aishiteruuu~
Aishiteruuuu~~
*Bunyi ringtone hp I*

Intan : Hello Assalamualaikum.
Super K : Wa'salam. Tengah buat apa?
Intan : Kite tengah surf website Air Asia.
Super K : (gelak) Kite nak bercuti dekat mana sayang?
Intan : Tak de lah, kite saja saja je tengok-tengok. AA tengah buat promotion.

*Borak borak dalam setengah jam*

Super K : Abang nak mandi dulu lah. Dah nak maghrib. Nanti Abang call balik malam sikit.
Intan : Ok.
Super K : Hmm...sayang call lah abang pulak.
Intan : Tanak.
Super K : (gelak) Ye la, nanti Abang call balik ye.
Intan : Ok. Bye. .
Super K : Bye. ILY.
Intan : ILYT. Assalamualaikum
Super K : Wa'salam.

See, siapa yang cakap ILY dulu? Keh keh. Mesti lah diaaaaaa! Dannn dia request suruh I yang call dia. Siapa call siapa bukan satu masalah atau beban sebab kami dapat Free Call dari Digi sebab guna Sub-line Digi. Nak cakap sampai tahun depan pun tak de masalah.

Tapi masalahnya sekarang, tak nak lah kerap sangat sebab banyak mata yang memandang dan MENYAMPAH. Sebab kadang-kadang I call salah timing. :'( Lepas tuh sentap bila tak dapat cakap. Dia kan sibuk kerja. So, better tunggu je lah dia call. (ayat pasrah) 

Sebenarnya semalam I dah sentap dengan dia. Dan I cakap dengan dia, I TAKKAN call atau sms dia dulu. Kalau dia nak cakap atau nak apa apa dari I, dia tau nak carik I dekat mana. Siapa kata lelaki punya ego je tinggi. Pompuan pun ada laaaaaa! :-P

Errr sebenarnya eksperimen neh baru je sehari.
Terpulang lah dekat korang nak ikut ke tanak.
Keh keh keh.

25 comments

emieysandra said...

betol sis..kdg2 kne jual mhal sket, wpun dh kapel^^

Yayaa said...

and sis lelaki yg selalu update die watpe semua sebenarnya xsemesti jujur. huhu.

eykameow said...

semua yg sis ckp semua betul. eyka dah buat eksperimen ni berhari2 dah. dan smpai skrg masih nak tahu lg feedback dr eksperimen ni :')

btw, sis..i misss u!!!

zarulfarhana said...

hehehhe...btoi2 tue...laki nie kdg2 dia xsuka gak asyik call ja dia...

starzieti said...

sweetnye korang. jeles jeles ! ehehe

Liyana Aziz said...

siap bereksperimen ek?? heheheheheh.. akan cuba.. heeheheh..

kak intan, kalau kita label entry kan, memang maximum dalam satu label 38 entry je ek? pastu sistem akan create lagi satu label yang exactly sama kan?

♥mizzmilow♥ said...

entry best !

Wanaa Nana said...

cantiknya font handphone kak intan... :O macam mana nak buat mcm tu?

liyanaanayil said...

sy tak contact BF sy dah 2 hari dan dia pun senyappp je. sabar yana, sabar ! T____T

aLya maNip said...

waa..seronok..hihi..
bila dia mntak call nmpk dia nk rasa dprlukan..hihi

syaza kelyza said...

haha . nak cuba gak la :P

C!k LaYLa PiPi GeBu said...

bukan hati tisu...tapi..fragileeeeeeeeeeee...

http://ciklaylapipigebu.blogspot.com

cik nur said...

hehehe nur pun mengalami nyer dulu skang mmag dah jarang contact tapi kalo nak ker apa slaloo ber 3g bila nak tdo dan pagi msj cakap morning dan tgh hari or petang baru la bercll jumpa pun seminggu sekali jaa
mc tuh lagi better kot daru asyik cll jer bila dia busy sakit ati terus sentap rasa sebak hahaha sengal kan perangai nur mcm nie hehehe

ctie anis said...

sweet lah sis..
tapi kn,kegiatan meng-investigate bf tu mmg x dpat di elakkan..huhu..da mcm kwjipan.. ^^,

Rara Nasiha said...

betul2. dalam hubungan kena la pelbagaikan. kalau tak nanti kita mudah bosan. tak nak la macam tu kan. hehe

Rara said...

hehe i memang praktikkan cara camni dengan akmal =P selalu berjaya YAYYYY

Ct DJa said...

sis! kita pun guna dg line. best kan? boleh call smpai tetido tp xltak. heee :D plan dg sesuai utk student cam ai even encik boipren yg bayar. xmenipu mahal nak m*mp*s mcm m*x*s. kahkahkah!! :D

farehah roslan @ FR said...

salam sis..
entry nie mmg best..coz penah jd kt FR..rse mcm seakan2 la..cume part Free Call Digi je la xsama..haha =)

hazanis said...

sweet,,:)

siti ika said...

sis, i memg cam tu. i memg akan tggu dia yg sms atau call dulu. lama2 dia kata i ego, sbb dia je nak mula dulu.

pastu kitorg gado. i marah dia sbb kata i ego.

pastu seminggu tak contact..

pastu, bila dia marah i, kata i tak hargai dia, tak sms dia. tak call dia.

sampai skrg dia marah. tak tau nak pujuk macam mana..

sedih....

Si Gadis Blogger said...

hihi..same goes to me :P xpat call dia time dia kerja..waktu cakap singkat :P kalau nak call, terpaksa tanya, "leh call x abg? " hihihi..

Nadira Abdul said...

menyampah la comment pasal gf investigate bf.. tak de ke komen bf investigate gf 24 jam? saya ni dh la rimas bf asik call msg 3g nak send pic kat mna la..hari2 rimas rs bodoh jer

Miss Classy said...

Betul lha nie..Sy x contact bf sy dulu dan dye pun x contact sy jgk 😂 mmg rindu giler tp ladt2 dye gaj yg cari sy and mengadu,rindu katanyew..😜

Unknown said...

Pernah buat mcm tu ... Tapi dia pown ikot diamkan diri smpai berhari-hari ... Terasa d abaikan giler

lonely in my life said...

prnah buat mcm nie .. satu ary snyap smpi malam pas too dy kol .. tduh ad org lain, n mara cakap tanak contact dy dah , n sume lhaa.. then trus mrajuk .. susah plak nak pujuk :'( ts phsm kkadang ngan pngai laky nie :'( :'(

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13