Wednesday, March 31, 2010

.mereka jeles dengan sindarella wannabe!

.
10 Sweet and Lovely Comments!

.tolong lah jangan jeles boleh tak?
.kah kahhh!

Photobucket

.contest closed! =)

.salam readers~

.almost lupa pasal contest yang i create
.kuikuikui~

.so hari ni contest telah di tutup
.thanks kepada peserta!
http://eykameow.blogspot.com/2009/12/si-contest.html

http://madamieda.blogspot.com/2010/01/win-1-year-free-domain.html

http://lanteranhati.blogspot.com/2010/01/si-contest.html

http://chenurulhusna.blogspot.com/2010/01/si-contest-n-me.html

http://homosapiensz.blogspot.com/2010/01/si-contest-cik-intanurulfateha.html

http://likeit-hot.blogspot.com/2010/01/si-contest.html

http://missteletybes.blogspot.com/2010/02/sicontest.html

http://humblemodest.blogspot.com/2010/02/1-year-free-domain.html

http://mon2stuff.blogspot.com/2010/03/si-contest.html

http://nathirah.blogspot.com/2010/03/ingin-mendapatkan-domain-percuma-selama.html
.hoh!
.susahnya nak pilih pemenang
.kali ni tak ada sistem vote

.errr!
.sabar yer peserta sekalian ^^

.kalau ada siapa-siapa yang masuk tapi i tak list kan
.sila bagitahu yerr ^^

.malam nanti i terjah satu-satu blog

.i mau siapkan assignment kejap
.kul 430 nanti ade kelas!
.busy busy busy!

.bai! :)

Photobucket

.this is not the end

.cerita penuh nanti dulu ekk~
.i nak pergi basuh baju
.dah lapan kurun tak basuh
.huhu!

.will write later~
.daaa~

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.pssst!
.rasa mahu dating lagi minggu ni
.rindu!
.hiks!
Photobucket

.menyampahnya dekat minah tu!

.perlu ke semua benda nak sama dengan aku?

Photobucket

Tuesday, March 30, 2010

.dah lambat ni!

.
10 Sweet and Lovely Comments!

.salam readers~

.tadi kelas 830-1030
.tahan je mata ni dari tertutup
.abes kelas cepat-cepat balik kolej dan
.TIDO!

.sumpah, i sangat mengantuk!
.i baru bangun tidur ni
.next class pukul 1230-230

.then gap 2 jam
.then next class 430-630
.tapi disebabkan ada dinner-paksa-orang-pergi
.kelas abes kul 530

.hoh!
.baju ohh baju
.turun lah kau dari langit!

.sekian

.dah lambat ni
.bai!

Photobucket

Monday, March 29, 2010

.esok wajib pergi dinner

.
16 Sweet and Lovely Comments!

.kalau tak pergi,
kena dengar ceramah ala-ala BTN 3 hari berturut-turut
.err perlu ke nak paksa-paksa?

.baju untuk dinner tak ada
.handbag tak ada
.heels tak ada
.semua tak ada!
T___________T

.benci aih kena pergi dinner-dinner bagai neh
.dah lah still tak sihat lagi

.tekak sakit, perit
.batuk tak henti-henti
.kenapa la asyik sakit jer
.tak baik baik

.nangis kang!
.waaaaaaa~

Photobucket

.I Wanna Be a Project Alpha TV Star!

Salam Readers~

Errr salah ke kalau i nak jadi star? Kah kahhh! Mesti lah salah sebab i cuma layak jadi superstar jer!! Wakakaka! Korang teringin nak jadi star macam i tak? Kalau nak, senang jer caranya~ Habiskan baca entry i oke! :)

Sekarang doang tengah nak cari blogger-blogger gila glamour untuk jadi blogger jemputan dalam Project Alpha Season 3! Project alpha 2 baru launch, doang dah cari blogger untuk siri ketiga pula. So, kalau korang berminat, boleh lah cepat-cepat submit video! Jangan tunggu lama-lama nanti di ambil orang tak sempat nak masuk pulak!

Ok, first of all korang kena buat satu video clip tentang kenapa korang nak jadi blogger jemputan untuk project alpha season 3 ni. Tapi make sure video clip tu jangan lah lama sangat. Pendek-pendek sudeyyyy. Video tu mestilah 60 saat atau kurang dari 60 saat.

Step 1: Join ruumz atau login ke account korang.
Step 2: Join Project Alpha Ruumz.
Step 3: Then upload video yang korang buat tadi dekat album 'Auditions' Album.
Step 4: Letak tajuk dan terangkan sikit pasal video korang tu.
Step 5: Untuk meningkat peluang anda untuk terpilih, ajak kawan-kawan atau family korang untuk "Like" video korang.
Senang kan? Huhu. Untuk syarat-syarat, klik SINI. 3orang pemenang yang terpilih akan menjadi Blogger Jemputan untuk Project Alpha Season 3 dan akan dapat hadiah :

Hadiah Pertama
- 3 hari 2 malam percutian di 360Kuching Hotel, Kuching
- Hamper Adidas ACTION 3 yang bernilai RM100 (Termasuk South Africa 2010 mini ball)
- P1 W1GGY Prepaid bernilai RM199

HAdiah Kedua dan Ketiga
- Hamper Adidas ACTION 3 bernilai RM100 (Termasuk South Africa 2010 mini ball)
- P1 W1GGY Prepaid bernilai RM199

So, jom lah masuk beramai-ramai! Mana tau rezeki korang nak jadi glamour dan masuk TV! Huhu~

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3
and supported by P1 and MAS

Auditions are now open!
Check it out at
www.projectalpha.com.my/auditions or projectalpha.ruumz.com/groups

Photobucket

.tak nak update blog

.i cakap, i tak nak
.i tak nak lah!
.bai! :(
Photobucket

Saturday, March 27, 2010

.makcik pencuri makanan

.
20 Sweet and Lovely Comments!

.scheduled post.
.salam readers~


.dekat hostel i, ada jual makanan
.tapi self service macam gambar bawah ni

.ambil makanan,
dan letak duit dalam bekas yang di sediakan

.ada satu hari tu,
i ternampak makcik cleaner lalu depan tempat ni
.then ambil something dan cepat-cepat blah

.i nak tegur tapi mulut macam terkunci
.i suspect dia mencuri

.tapi i tak ada saksi

.macam mana ek?

*perempuan dekat atas ni pengurus asrama*

.sekian, bai! :)

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.pssst!
.cis, nak buat scheduled tapi ter-post pulak tadik
.dah tak suspen
T______T

Photobucket

Friday, March 26, 2010

.kenapa aku benci pak guard & mak guard sangat sangat?

.
20 Sweet and Lovely Comments!

.salam readers~

.ini entry bengang!

.muka i neh muka asyik kena tahan dengan guard jer :(
.hari tu pergi kelas, kena tahan alasan?
.baju pendek
.jeans low cut


.nasib baik i bertudung ke kelas
.kalau tak, mesti kena tahan jugak
T____T

.tapi yang pelik nya senior yang
.warna rambut ala-ala beyonce
.baju lagi ketat &&& jarang
. tu lepas pulak
.pelik kan?

.rambut i cuma highlight kaler gold sikit jer :(

.i buat nose piercing .tapi tak pernah lagi ke kelas dengan nose ring *dekat shah alam dulu i pakai jer* .tapi i pernah nampak seorang staff dekat campus sini pakai nose ring .kalau staff, memang di bolehkan ke? .tak faham betul rules dekat sini

.hari ni jumaat .kena pakai baju kurung ke kelas .pagi i pakai baju kurung, petang i pakai jeans .sebab selama ni, i memang pakai jeans sebelah petang tapi tu dekat campus shah alam .time i buat diploma .tapi dekat sini, i tak faham kenapa guard sangat kerek .mengalahkan lecturer gaya dia =.="

.abah i dah banyak kali gaduh dengan guard-guard neh
.abah i kan polis, memang nak menang je lah ^^

.ada 1 day tu, abah datang dengan mama & chacha, visit i dekat sini .time tu memang waktu melawat .tapi si guard ni dok usha-usha kami semua .wtf lah .apa hal nak tengok tengok .bongokssss kuasa lapan .haruslah abah i sound dia balik .and i rasa, guard memang dah mark muka i, thats why i selalu kena tahan!

.petang tadi, i dah sampai campus, nak masuk kelas pukul 230 .si guard perempuan tu suruh i balik, tukar baju kurung .nasib baik i bukan jenis melawan .so i dengan sopan santun nya balik lah kolej dan tukar baju .memang wtf lah kan .i dah lah excited nak pergi kelas sebab dah seminggu MC .grrr!

.bila settle tukar baju, i pergi campus semula .and the best thing is, i nampak ada 2 orang girls tu pakai tshirt and jeans .slumber derk je lalu depan perempuan guard yang tegur i tadi and that guard tak tahan pun girls tu! .see? .memang kurang ajar lah .i penat, balik kolej, sweating bagai, semata-mata nak tukar baju .perghh memang haram lah kan? .before this pun, i pernah nampak girls pakai jeans sebelah petang, tapi tak kena tahan pun T_____T

*ni salah soang girl yang mak guard buat tak tau*
.dia dah "bayar" ke?

.nasib baik hari jumaat
.sabar jer lahhh intan

.at least,
i lagi bagus dari guard tu yang hanya guard
*emo*

.dah, lepas ni, pakai baju kurung setiap hari
.sekian!

.bai! :(

Photobucket

.rindu pada puteri raja

.intan nurbatrishya
.my little sister

.gambar ni i snap masa i balik rumah sebab MC hari tu

.petang ni mama kata nak datang
.harap-harap mama bawak chacha sekali

.dah bosan nak duduk sini
.nak balik ruma, kerja banyak
T_____T

.angah rindu chacha sangat sangat!
T____________T

.k, bai :(

Photobucket

.perhatian pada bloggers yang dah pergi gathering mines!

.salam readers~

.sila pakai baju warna purple okeyh!
.geng kita semua pakai purple ^^

.so bloggers yang pergi gath di mines sahaja
.akan pakai baju purple!

.ini adalah cadangan eny
.but i loikeeeeee purple!
.yeay!

.kak tash, sis hel, bean, aus, eyriqazz, daydeck
.eny, melz, kak lily, jard, baby hel, yan, bob dan my bf, hairi

.take a note ok!

.i tak ada baju purple
.baru nak pergi beli esok hihi
*rasa macam nak beli baju dekat atas ni*

.seluar purple ada lah!
.kuikuikui!

.ok, jumpa di gatsby street fair nanti!
.bai! :)

Photobucket

Thursday, March 25, 2010

.nuffnang ni bikin gua suspen jer!

.
29 Sweet and Lovely Comments!

.salam readers~

.pagi tadi tengok blog kak tash
.dia dah dapat earning dari nuffnang
.untuk projek alpha week3
.tapi i tak dapat lagi
T_______________T

.mesti lah i sedih
.i tau, i lambat buat entry tu
T_____________T

.tapi petang-petang sikit, i check lagi

.alhamdulillah
.dapat rupanya =)

.click to enlarge.

.i dah dapat earning nuffy untuk week 3
.week 1 & 2 pun dah dapat

.so far, dah 2 x i cash out nuffnang earning
.seronok rasanya duit bertambah setiap hari

.thanks nuffnang
i love u much!

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.pssst!
.tak sabar nak pergi gatsby street fair!
.kak tash, sis hel, bean, aus, eyriqazz, daydeck
.eny, eyka, melz, kak lily, jard, baby hel, yan, bob
dan kawan yang lain
.tak sabar jumpa kamu semua!

.yang dah pergi gath dekat mines haritu,
.sila pakai baju kaler purple!

Photobucket

.eh, kalau sakit, memang kena terlantar atas katil selama seminggu ke?

.salam readers~

.haish, i mahu emo sikit hari ni
.hey kau!
.kau jangan la masuk campur hal aku

.aku tak kacau hal kau,
aku tak ambil tau hal kau
.so, tak payah nak sibuk sibuk hal aku

.kalau aku sakit pun,
.sikit pun aku tak susahkan kau

.tak mintak kau hantar aku pergi klinik

.aku sakit sakit pun,
aku pergi sendiri naik motor
.aku pergi sendiri walaupun aku tak larat
.walaupun kepala aku berat
.walaupun aku penat

.kalau sakit,
perlu ke tunjukkan yang aku sakit?

.perlu ke aku merengek
pada semua orang yang aku sakit
.aku tak macam kau
.aduhhh sakitnya kepala
.ohhh sakitkan pinggang
.aduhhh nak tercabut tangan
.perlu ke?

.aku dapat MC seminggu,
sepatutnya aku boleh balik rumah
.aku pun tak hingin duduk dekat kolej ni
.tapi sebab aku ada presentation hari isnin,
aku terpaksa balik sini awal
.then nak balik ruma balik,
macam susahkan parent aku pulak

.kau ingat aku suka ke dapat MC seminggu?
.dengan badan sakit-sakit
.dengan kelas banyak tak pergi

.aku dah malas nak gaduh cakap dengan kau

.kau kena ingat,
.walaupun aku gelak-gelak
.walaupun badan aku kecik gilak
.walaupun aku ni macam budak-budak
.walaupun aku tak suka kau panggil aku kakak

.please respect me!
.i'm still older than you!

-the end-

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.sori, i memang tengah geram .kalau ada siapa-siapa terasa bila baca entry ni, lantak lah .i dah malas nak jaga hati semua orang padahal tak ada siapa pun nak jaga hati i .kenapa tak puas hati bila i dapat MC lama? .i tak mintak langsung ok! .i tak mintak langsung MC tuh!

sumpah, demi Allah .kalau setakat i nak MC, i boleh mintak mama i jer, sebab mama i pun nurse .i dapat MC sebab i deserved .M.A tu yang check sakit i, dia yang tengok keadaan i .so, tak perlu lah nak pertikaikan .takkan nak suruh i baring 24 jam dekat katil

.dan kepada yang salah faham tentang entri ini, i cuma niat bergurau .kita semua dah besar .tak perlu lah nak ikut tips yang tak betul tu .kalau sakit betul-betul, pergi lah klinik .jangan lupa makan ubat .ikutlah nasihat roomate dan bakal roomate masing-masing .tak best sakit ni sebenarnya .kalau korang perasan, sepanjang i MC, banyak entry i merapu .semua tu nak sedapkan hati sendiri .malas nak fikir i sakit

.dah la, i nak tidur
.esok ada kelas pagi

.selamat malam semua
.bye! :)


*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*


.psssst!

.all pictures credit to google.

.tsk!
.rindu lah pulak dekat si kacak
*sigh*

Photobucket

Wednesday, March 24, 2010

.tips dapat MC sehingga seminggu

.
28 Sweet and Lovely Comments!

.salam readers~

.haa mesti korang semua pelik kenapa i boleh tiba-tiba jatuh sakit dan di beri MC seminggu? .mesti korang semua jeles sebab walaupun korang jatuh sakit, korang hanya di beri MC sehari macam ana farhanah .kuikuikui~

.i akan bagi tips macamana nak dapat MC seminggu
.sila ikut langkah-langkah di bawah
1) .pastikan bila anda bangun tidur, anda rasa sejuk tapi badan anda panas
2) .pastikan bila anda nak tidur, anda susah nak tidur
3) .pastikan bila anda susah nak tidur, anda kena nangis-nangis dan telefon bakal roomate anda, yer bakal roomate anda, bukan bakal roomate saya ^^
4) .pastikan bila anda nangis-nangis, mata anda akan bengkak-bengkak
5) .pastikan bila mata anda bengkak-bengkak, anda teruslah pergi ke klinik kerajaan *klinik swasta pun boleh, tapi untuk student IPTA, lecturer susah sikit nak accept MC dari klinik *
6) .pastikan bila sampai dekat klinik tu, jangan buat muka gembira, buat muka sakit .baru lah nampak real sikit *walaupun hakikatnya, anda memang sakit, kalau tak sakit pun, sila berpura-pura sakit dan set your mind yang anda semua mahu MC seminggu! yay~*
7) .bila doc tanya, sakit apa, sila sebutkan simpton-simpton ini
--- pening kepala
--- badan panas, tapi rasa sejuk
--- menggigil-gigil *sila gosok-gosok tangan anda tanda anda sangat sejuk*
--- batuk & selsema *time ni, sila berpura-pura batuk sambil kerut-kerut dahi*
8) .bila doc nak bagi MC, pura-pura terkejut .cakap "saya ada kelas, saya ada kursus, wajib pergi" dan doc tu akan cakap, "siapa koordinator? suruh dia call saya. awak tak boleh pergi, nanti jangkit semua orang" .HAHAHA!
9) .jika doc hanya bagi MC selama sehari, sila jangan makan ubat yang doc tu bagi
10) .dan ulang semula step 1 jika anda melalui step ke-9
.selamat mencuba!

.sekian~

.bai :)

Photobucket

Tuesday, March 23, 2010

.intan, kenapa datang kelas jugak, duduk je lah dekat bilik

.
20 Sweet and Lovely Comments!

.scheduled entry.
.salam readers~

.waaaaa sejuknya dalam library neh .actually i kena siapkan entry untuk blog assignment .lagi satu entry jer, tapi i tak tau nak tulis ape T_________T .dah la i masih sakit .errr kejap sakit, kejap tak sakit :(

.pagi tadi i ada kelas pukul 830 pagi .memandangkan MC i still ada sampai esok, i pun sambung lah tidur .lagipun dekat sini musim hujan .hujan-hujan tidur memang best .huhuhu .tapi bila i bangun around 10 pagi tu, kepala i pening, badan i sakit-sakit dan kepala i panas semula :(

.tapi i bosan gila duduk dekat bilik .nak online pun, ada certain website kena blocked .then tengok jadual kelas, pukul 1230 ada kelas .so, i siap-siap mandi, i terus pergi kelas .tapi bila nak start motor, tengok hujan pulak .call bakal roomate kejap .dia pun tengah siap-siap nak ke kelas .last-last, i redah jugak hujan tuu *demi ilmu huhuhu*

.bila sampai kelas, kawan i cakap,
.intan, kenapa datang kelas jugak,
duduk je lah dekat bilik

.fateha, kau sakit apa sebenarnya? h1n1 ke?
*i sakit : klik INI*
.oh sangat letih bila batuk .perut pun sakit .i kalau sakit, tak ada lah terbaring jerr dekat katil .bosan gila .tapi serius i sejuk sangat-sangat .i tak larat lah nak makan-ubat-yang-tak-sedap-dan-pahit-tu .sekarang ni i asyik batuk jerr .err i bukan tak nak makan ubat, tapi bila i telan ubat, tekak i sakit dan perit .bila nak makan nasi pun sama .abistu, takkan i nak makan bubur jer! T_________T

.bakal roomate lah orang yang paling risau bila i tak makan ubat .dia akan membebel-lapan-ratus-jam-tanpa-henti-dengan-nada-serius-tanpa-gelak .i sangat takut ok .on the spot i akan ambil ubat dan buat buat makan .heee~ .bukti i takut? .klik SINI

.sekarang, kawan i ana farhana pulak yang sakit .i tak tau lah dia jangkit i atau dia sendiri yang membiakkan penyakit ni .huhuhu tadi dia pergi klinik UiTM tapi doc tak ada .so, dia kena naik ambulan dan pergi UiTM Lendu klinik peringgit jumpa doc dekat sana .harap-harap dia cepat sembuh! :)

.eh ok lah
.i nak stop, nak makan
.kang i pengsan depan cmputer neh

.bai! :)

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.psssst!
.petang ni i ada kelas lagi, pukul 430
.rasa macam tak nak pegri
.MC ada lagi ^^

Photobucket

.MGT 417 #8 - .The End

Salam Readers.

And hello to non-muslim readers. This is my last entry regarding my MGT's assignment. I would like to give my appreciation to my beloved lecturer, Encik Harun for his knowledge and lectures.
.MGT 417 #1 - .Intro : Information Technology in Business
.MGT 417 #2 - .My life as a teacher
.MGT 417 #3 - .Why I love blogging?
.MGT 417 #4 - .Make Money With Blogging
.MGT 417 #5 - .My Family, My Everything!
.MGT 417 #6 - .Human Resource Management (and Talent Management)
.MGT 417 #7 - .Earth Hour
Encik Harun and I.

Close Up! He he.

I hope my blog will fulfill the requirement of the task given. I really wish that I can get the highest mark for this assignment. Please pray for me. You guys can still view my blog even though the blog assignment is completed. He he he. Assalamualaikum.

Bye! :)

Photobucket

.MGT 417 #7 - .Earth Hour

Salam Readers~

And hello to non-muslim readers. There is only 3 more days until Earth Hour 2010. Are you signed up to take part? I'm done! He he. No idea what Earth Hour is all about? Read on this.
Earth Hour is organized by WWF. With almost 5 million supporters and a global network in over 100 countries, it’s one of the world's largest and most respected independent conservation organizations. WWF’s mission is to stop the degradation of the Earth's natural environment and build a future where people live in harmony with nature.

Earth Hour - Light Writing

Earth Hour started in 2007 in Sydney, Australia when 2.2 million homes and businesses turned their lights off for one hour to make their stand against climate change. Only a year later and Earth Hour had become a global sustainability movement with more than 50 million people across 35 countries participating. Global landmarks such as the, Sydney Harbour Bridge, The CN Tower in Toronto, The Golden Gate Bridge in San Francisco, and Rome’s Colosseum, all stood in darkness, as symbols of hope for a cause that grows more urgent by the hour.

Earth Hour - Chile

In March 2009, hundreds of millions of people took part in the third Earth Hour. Over 4000 cities in 88 countries officially switched off to pledge their support for the planet, making Earth Hour 2009 the world’s largest global climate change initiative.

Earth Hour 2010 takes place on Saturday 27 March at 8.30pm (local time) and is a global call to action to every individual, every business and every community throughout the world. It is a call to stand up, to take responsibility, to get involved and lead the way towards a sustainable future. Iconic buildings and landmarks from Europe to Asia to the Americas will stand in darkness. People across the world from all walks of life will turn off their lights and join together in celebration and contemplation of the one thing we all have in common – our planet. So sign up now and let’s make 2010 the biggest Earth Hour yet!.

Adapted from : HERE

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*


I blog this to fulfill my second task which is:

b) The web page that you have developed should have the following sections:
--- Information about yourself, includes your photo(s)
--- At least 3 posts/essays written by you. (Around 450 words)
--- At least 3 articles, including your comments, that are relevant to your studies. *3rd entry
--- At least 3 external links to other Internet-sites.

Enough said for now.
Thank you.

Photobucket

.siput babissss pun lagi laju!

.salam readers~

.siput babisssss

.sampai sekarang i pelik,
hina sangat ke sampai di beri nama siput babisss?

.kadang-kadang kesian kan?
.bukan salah ibu mengandung

.eh tapi kan,
siput babisss ni macamana dia membiak?
.bertelur atau beranak?

.errr pernah ke dengar telur siput babissss?
.macam tak pernah jerr
.zzzzz =.="

.tapi tak pernah nampak pulak
siput babiss melahirkan anak
.confused nyerrr!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.huh, actually i tengah mengalami
sindrom-duit-ptptn-tak-dapat-dapat

.ada orang cakap,
UiTM Jengka dah dapat

.ada yang cakap,
UiTM Shah Alam dah dapat

.ada orang cakap,
UiTM Bandaraya Melaka dapat hari ni

.tapi bila check account,
duit i masih lagi rm15 000
.cis! bila dia nak jadi bertambah lagi ni?
.i nak pergi melabur dalam ASB neh
*sila percaya*

.ok lah, nak pergi kelas
.walaupun ada MC, i tetap nak pergi kelas
*padahal kelas pukul 830 pagi tak pergi pun

.kah kah kah!

.bai! :)

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.psssst!
MC i sampai esok jer
.tapi tiba-tiba rasa badan macam sakit balik
.errr nak MC lagi bole?
.hehehe!

Photobucket

.wehh pehal ni nak blocked-blocked pulak!

.scheduled post.
.salam readers~


.haish, sejak dua menjak neh, i asyik hangin jerr
.mungkinkah sindrom-duit-ptptn-tak-dapat-dapat?
.mari kita sama-sama fikirkan~
.pfffft!

.i kan guna free wifi dari UiTM
.memang lah best sebab free
.boleh suka-suki nak online
.TAPI
.haruslah ada certain website kena blocked
.damn damn damn!
T________T


.i bukannya surf tiub merah,
i cuma surf youtube jer
*sambil buat muka innocent*

.pada siapa-siapa yang tak tahu apa itu tiub merah
.anda tidak perlu google
*eleh, lagi tak kasik, lagi korang suka kan?*

.i ni suka fesbuk-ing, belog-ing
.so, bila i nak online then web tu kena blocked
.mesti lah i hangin!

*click to enlarge*
.ini belog kesayangan i, hazzy
.babe, i tak boleh masuk belog u waaaaaa
.baru ingat nak dapat bibir macam angelina jolie ;D

.fesbuk pun sama
.macamana peminat kawan i nak tau status i
T_____T

.lepas office hour baru boleh bukak
.malas dah i nak blogwalking or fesbuking
.tapi time tu i nak study pulak
*buat muka nerd*

.i nak download software unblock website
tapi wifi ni laju lah sangat macam siput babissss
.tapi rasanya siput babissss lagi laju pffft!

.geram geram geram!
.jom nyanyi lagu geram!

.ok dah
.bai! :(

Photobucket

Monday, March 22, 2010

.no sweat!

.
12 Sweet and Lovely Comments!

Scheduled post.
Salam Readers~

No Sweat. Tiada Peluh? Apa itu peluh? Peluh adalah sejenis cecair berbau busuk yang di keluarkan oleh sejenis makhluk bernama manusia. I tak sure haiwan berpeluh atau tidak. Tak sempat nak kaji. Teehehehehe! ;D Err definisi peluh yang I keluarkan ini dilarang sama sekali untuk digunakan di dalam karangan bahasa melayu. Kalau guna juga, nescaya kamu failed SPM macam hang tuah. *kalau tak faham, sila google hang tuah failed SPM di youtube*

Peluh busuk kan? Ada siapa-siapa mempunyai peluh yang wangi? Sila angkat tangan. Ok ok, nampaknya tiada siapa yang angkat tangan. Cuma I seorang yang angkat tangan. Jadi, I menang untuk pertandingan ini. [?] Kah kah! Sebenarnya I jarang berpeluh sebab I duduk dalam air-cond 24jam. Ok, I tipu. I cuma duduk dalam air-cond di dalam kelas sampai sakit dan dapat MC seminggu. Tapi walaupun I jarang berpeluh, itu tak bermakna I tak pakai deodorant. I harap statement ini clear. Jadi, tidak perlu takut dengan bau busuk bila duduk sebelah I. He he.

Deodorant ni ada macam-macam jenis. Ada yang jenis stick, ada yang jenis roll-on *cecair* dan ada yang jenis spray. I suka jenis stick! Yay! Tapi macam gambar dekat atas ni. jenis spray. Adidas telah mengeluarkan satu produk penjagaan diri atau senang cakap, penjagaan ketiak *kecikkan font sebab malu nak type kuikuikui*. Ada 6 perisa jenis. Antaranya intensive, control, sensitive, pro-clear, pure dan fresh.

Macam gambar spray dekat atas tu, jenis fresh -- Fresh Anti-Antiperspirant Spray. Yang bestnya tentang spray ni, ia berupaya memberikan perlindungan 24jam dari peluh .Ia juga memberikan kekeringan yang maksimum dengan menggunakan sistem baru yang di panggil Dry Max System Technology. Jadi, tiada lagi ketiak basah. Heeee~ Selain itu, produk ini anti-pemutihan dan mengurangkan keputihan pada kulit dan baju anda.

Euwww... Ketiak Basah!
*muntah*

Dan yang bestnya produknya, ia adalah 100% bebas dari alkohol. So, pada yang beragama islam, jangan risau sebab anda semua boleh solat bila sudah pakai spray ni. ^^ Bila pakai spray ini, anda akan rasa segar sepanjang hari dan akan berbau harum seharum kasturi *cheh, lebih-lebih pulak intan neh* Tapi memang betul, anda akan rasa segar dan wangi! Cubalah! ^^ Eh sebelum terlupa, produk ini juga PH-Respect dan Dermo-tested! Cubalah! ^^ *lagi =.="

NO SWEAT!

Siapa-siapa yang rasa jenis kuat berpeluh, sila lah dapatkan produk ini di pasaran gelap. Lagi-lagi untuk orang yang kuat bersukan dan kuat bekerja. Memang sangat-sangat sesuai untuk anda. Ini satu contoh saja. Spray ni pun ada untuk wanita. Tak caya? Klik SINI. Wink! ^.* Bila anda semua segar dan harum, muka tak cantik pun, boyfriend sayang *macam i huhuhu*

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3
and supported by P1 and MAS

Auditions are now open!
Check it out at
www.projectalpha.com.my/auditions

Photobucket

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13