Thursday, December 23, 2010

.tips untuk mengorat!

.

Salam.

HAHA. Tak boleh blah kan I ni. Nak kasik tips mengurat pulak. Semalam dah buat Tips Merampas Semula Boipren. Keh keh keh. Semalam ade request Tips Untuk Mengorat dari Sis Helena . Huhu. Ni tips pompuan nak ngorat lelaki okeyh. :P Zaman sekarang dah moden. Perigi cari timba. Eh, pompuan tu perigi ke? Pompuan tu pompuan lah kan? =.=

1) Kenal pasti orang yang korang ngorat tu macamana. Kalau dia suka makan, korang kena lah belanja dia makan. Tapi nampak macam tak macho je pompuan belanja laki makan. So, korang boleh lah masak untuk laki tu. Nampak tak macam dah ada ciri ciri bakal isteri yang di cari cari. Lepas dapat ngorat, boleh kawen terus. Cewah! :P

2) Tak kisah lah apa yang korang masak, janji sedap. Kalau setakat telur goreng, nasi putih dan kicap pun dah cukup. Janji nampak usaha korang untuk kasik bakal boipren korang tu makan.

Sweet kan?
Credit to Hanalovenest

3) Ajak lah laki tu keluar. Kalau korang segan, kasik lah alasan yang bombastik. Tak mau lah setakat nak ajak window shopping pulak. Macam alasan tu tak kukuh. "Awak..awak boleh teman saya keluar tak? Saya nak beli hadiah birthday untuk ayah saya la.. Saya tak tahu taste laki macamana. Kalau awak ada, senang lah saya.. Tapi kalau awak tak boleh teman, tak pe lahh..." Ayat terakhir itu harus ok. Baru lah laki tuh rasa serba salah kalau tak temankan korang. Saiko sikit dia tuh. HAHA.

4) Bila dah keluar tu, jangan lah busuk busuk. Mesti pakai perfume. Tapi jangan lah over sangat. Takut laki tuh pengsan pulak. Tapi kalau pengsan bagus jugak. Boleh buat CPR. HAHA. Next tips please!

5) Korang pakai lah pakaian yang sedap mata memandang. Jangan lah pakai baju yang terlalu sexy. Sexy sikit sikit tak pe lah. HAHA. Eh tak tak.. Kena tutup aurat yer Muhammad Adif (feeling macam Khatijah Tan dalam cerita Dunia Baru). Tapi kalau lelaki tu stok gatal dan suka tengok pompuan sexy, boleh blah sama laki tu sebab nanti dia bukan sayang sebab sayang tapi sebab nafsu. HUH, nampak tak I tengah EMO di situ! Haha.

6) Kalau time tu dah nak sampai birthday orang yang korang nak ngorat tu, korang buat lah surprise party. Kalau nak romantik, buat lah dekat tepi tasik. Kalau segan, ajak lah beberapa kawan rapat. Memula macam biasa, masak lah untuk dia. Tapi time birthday tak kan nak makan telur goreng lagi kot. =.= Masak lah sedap sikit. Telur goreng masak sambal ker.. Variasi kan telur goreng itu. Kicap jangan lupa letak. Biar sedap sikit. HAHA.

7) Hadiah jangan lupa. Kalau sebelum ni, dia cakap, dia suka sangat tengok jersi Manchester United. Tapi nak beli mahal sangat. Lagipun dia masih study. Kalau yang dah kerja pulak, gaji cukup cukup makan jer, nak bagi mak duit kat kampung lagi, awww so sweet.. Ni lah lelaki yang kita carik. Kuikuikui. So, korang kumpul lah duit sikit sikit. Alaa..bukannya selalu. Birthday setahun sekali je kot. So belikan dan beri pada dia. Mesti dia suke ^^ Birthday card jangan lupa. Kalau boleh, buat sendiri. Lagi kreatif dan jimat. Padahal bajet dah lari dekat jersi.. wuuu~ T__T

8) Bila time korang dating, tengah makan ke.. Kalau ada tisu, ambil tisu tu dan tulis, "Saya suka tengok awak makan... Comel sangat..." Lepas tuh bagi tisu tu dekat laki tu. Confirm laki tu akan tersipu sipu malu. Eceh! :P Dan lepas tu confirm laki tu akan simpan tisu tu siap frame lagi dekat rumah. Hihihi. Untuk merealisasikan tips yang ni, kena lah sentiasa stand by pen dalam handbag. Kalau tak, mana nak datang pen dekat kedai makan tuh =.=

Ok, cukup la tips untuk mengorat. I pun nak test dekat Super K tapi kena tunggu dia balik dulu. Eh, apesal I nak ngorat dia pulak? Padahal dah sah sah dia dah selamat ngorat I dan I dah pun tergoda. Keh keh keh.

Maknanya kena ngorat laki lain lah camni..
Siapa agaknya ek?
Kikikikiki :P

31 comments

Amy Abdul Rahman said...

kak intan, sukaa sangat baca entri akak :)

♥ shasha ♥ said...

thanks sys <3

.::WaNiE::. said...

haha no 3 tu bagus, cari alasan dulu suruh teman okk :p

mcm dulu

'sy nk tgk citer ni tp takde sapa nak tgk ngn sy, u teman i boleh'

ha kan da jatuh cinta pastu

eh eh eh eh apa ni

UMAR FARUQ said...

1) anda sengal.
2) anda mmg sengal..

haha... entri ni best.. mmg byk kali da aku alami perigi cari timba nie.. lawak btol.. tp for me kalau da btul berkenan tu, xyah ngorat pun xpe kan.. hehe.. yg perigi(pmpuan) kne lg bg hint cket kat si timba(lelaki).. baru la laki tu taw cewek tu minat kat dye.. hehe..

Anna Boleyn said...

heheheh ;p

ada nampak comment kak intan kat page ari tadi nak amek pic tu. heheh

nak wat entry rupanya.:)

thanx c's btw... sweet jer tips2 yg c's bg ni. kena praktikkan jugak lah macam ni.

ainul mardziah said...

alolo sweet sgt tipsnye..
nak cube la no 4,yg cpr tuh.hehe ;P

suffer8zine said...

bagus tips ni

Terkini : 3 Negeri Paling Subur dan Jumlah Terkini Penduduk Malaysia

wunny said...

ala3.. sweet2 :))

mila said...

hehe..best2 tips anda..
leh try ke ni???cam maleww jew ahks

cik helena said...

kenapa sume ciri2 tu ade kat ameer!hahaha


sis akan cuba buat ne..kehkeh malam ne nak ajak err pegi carik barang..hahah!

tenkiu sayang..hahahaa

ainakhani said...

haha taknak taknak ngorat. malas lah. nak single sampai graduate. hmm boleh ke??? -.-

nazihahisa said...

amboi...hehehe terbaik lah! zmn skrg common pmpn ngorat lelaki. tak dikira perigi cari timba dah.. sbb lelaki penakut, yg berani mostly casanova haha

Yayaa said...

tips no 7 tu pernah buat. tapi bukan tisu kat ketas. time tgh setadi. hikhik

Liya Laa said...

k.intan, sweet la entry nie. :))

Nunu Nurul said...

hhahhaa..sweettt~
nk try jg..tgh cri calon yg sesuai tuk dtry..hek3..gedik~

Rara Nasiha said...

dear, kalau i guna tips ni, agak2 remy ishak nak i tak? hehe. uhh, sukanya remy. :)

dandelion kiss said...

favoritenya kicap
ngan telur eh dik?
wahhhh jimat!

cik zaza said...

haaa..jage2 cik salma..jage2..hehe.. xD

Heidi Shafiq said...

ye adik2.. dgr la nasihat dr mak ayam ni..

niesz said...

tips yg akhir tu sgt comel la intan!hehehe..nice tios..mcm nk cube je..ehe..

Fatehah A. said...

tips mengorat mak mentua xde ke?heheh

shahbana|safinaz said...

comel lah tips u!
kalau apply kat bf pon boleh erk.
tetibe je gatal2 nak "ngorat" balik!
hihihihi =)

s.y.a.r.q said...

Ha ha ha..Yang tinggal kan notes dekat atas tissue tu sgt sweet :">

F.A. Azmi said...

HAHA entry ni comell :)

dieba rahman said...

sis dah mula dah kgatalan die 2..
hahaha
pape p0wn hope n0 m0re tears ok...

♥CIK SHA♥ said...

hahhaha..lawak la intan nih..

Myra Arshad (: said...

sayang. ini terbaik. myra pun nak kena follow laah~ hehehhe. tq tq :)

syaziah said...

adui...wat saya tergelak je baca entri awak ni..byk idea sweet ni..haha

lynenotsocute said...

kak intan nak request tip macam mana nak start cakap dgn laki yang kite tak pernah bercakap..please3x

lynenotsocute said...

salam kak intan:P

actually x tahu nk bls kat mne..hihi
kte budak sem 1..kak intan kos ap?waa..x sgka same tmpat blaja pulak (^.^)

Fyra Farisya said...

HAI SIS INTAN,ACTUALLY SY PUN BARU NAK TRY TIPS NO 1&2 TU HAHA AND HOPEFULLY DIA SUKA LA KAN HIKHIK..walaupun kteorg baru knl sebulan tp sy dah mula sygkn dia adeh parah laa,sbb dia comel sgt!tp tips no 7 tu sy dah buat even sy knl dia birthday dia dah lepas,tp tetap gigih buat birthday card sendiri smpai xbuat assignment haha :D and alhamdulillah dia sukaaaa sgt2 kad tu dia ckp kreatif sgt sbb siap ade gambar dia kot hikss..hopefully he will be mine insyaallah :)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13