Monday, December 27, 2010

.tips untuk menghilangkan rindu pada boipren

.

Salam.

Siapa ada boipren angkat tangan! Ok fine. Tau ah korang ada boipren. I tak de. Ok fine! Merajuk! :P Hehe. Tak pe lah. Lagi 3 hari, I ada boipren balik. Lalalalala~~ Baru beberapa saat kapal Super K belayar ke Port Pasir Gudang, I dah r***u dekat dia. Lagi 3 hari baru dapat contact semula. Kena censored perkataan. Nanti korang tau :P So, cara nak hilangkan perkataan yang di censored tuh, senang je. Tekan lah backspace. HAHA :P

Ok dah. Berhenti mengarut Intan! :-D Sekarang I nak share tips untuk menghilangkan rindu pada boipren. Kalau yang tak ada boipren macam I ni, boleh lah berangan kejap konon-konon macam ada boipren. Ok? :P

1) Kalau I, I suka baca semula sms dekat handphone. Baca sms dia, rasa macam makin sayang kat budak tuh. Kikikiki. Tapi sebenarnya buat I makin tambah rindu kot. Cheh, tips nombor 1 jer dah out. HAHA.

2) Tengok balik gambar gambar dia. Tenung mata dia. Tenung lama-lama. Oh indahnya. Tapi jangan tenung lama sangat. Satgi orang dalam gambar tu kenyit mata, korang yang pengsan. Keh keh keh.

3) Call lah dia. Cakap korang rindu dekat dia. :-) Tapi kalau I rindu Super K, tak boleh call selalu. Kat tengah laut mana ada coverage! T_____T So, I akan sms dia. Dia pesan suruh I sms dia banyak banyak sebab nanti bila handphone dia ada coverage, dia nak berjuta juta sms dari I masuk dalam handphone dia. Hihihi.

4) Buat kad sendiri. Then pos dekat dia. Mesti dia terharu gila. Tapi jangan lah pos setiap hari. Kang dia cakap korang gila plak. Huhuhu.

5) Gi bukak youtube, dengar lagu dangdut dari Amelina. Best woo. Tadi I dengar soang soang. Tapi ada satu lagu tu, rosak pulak. Spoil betul. Dengar lah lagu Semakin rindu semakin asyik. Ewah :P

5) Korang tak payah lah nak rindu rindu sangat. Sekeh satgi baru tau. Kalau dah tak leh tahan rindu tu, suruh mak korang masuk minang boipren korang tu. Kadang-kadang laki ni lampi sikit. Zaman dah moden. Ada jer pompuan minang laki. Kan kan kan? :P

Cuba tengok muka I. Dah nampak matang kan. Berseri seri mengalahkan pengantin. Cewah! :P Kalau Super K tu lambat sangat, I nak suruh mama I masuk minang dia. Boleh sanding sekali dengan akak I nextyear! Kikikikiki. :P

So, selamat mencuba!

68 comments

Admiral Hafiz said...

xde boipren utk dirindu
hahaha




Wow! Cantiknya Header Blog ni! Pencarian 10 Header Blog Tercantik 2010!

farahroslan said...

dunia da terbalik..sume pun perempuan kene start dulu..hahha..klakar lah :p

Cahaya Kehidupan said...

ok nanti dah ada BF i nak praktikkanlah....hohoho

nina suhaina said...

haha..nak try tips sis ni la. ehehe..

sab said...

haha. best! :)
sweet ;p

syafiQakarim said...

hahah tak boleh blah la sis.
eh,makin bahagia la.....
suka tengok.
kawen jemput oke.!

Saybee said...

tips pertame same ! :)

wannurfazrini said...

if i text him , means that i miss him . but if i dont , means i waiting for he miss me :D

toblerone said...

waah3! syok gak tips ni.. sejibik sama mcm yg sy slalu buat.. :D

..hizamirahim.. said...

haha.
so, dah tak rindu la ni?
XD

mira.una said...

no 5 ! most fav tips..keh keh

ainakhani said...

hahaa.. kak intan, kalau tgk gamba o bace msj la makin rindu. kita takde bf so x yah nak rindu2. hahaha :P

M I A J A M A L U D D I N said...

hahahhaa!! suke sgt sgt dgn perkataan u!

p/s: ayuh masok meminang! jom jom! hahahhaaha..

::nuRuLaDHar:: said...

waaahhh..nice tips! hihi =)

yuyuEyuliaNa said...

yuyue suke yang nombor 3. :) ececeh. bahagiaaaaaaaaaaaaa ea sis intan sekarang. alhamdulillah. :)

liyanaziz said...

suka nombor 1 sampai nombor 3.. hekhekhekhek!

...orkid...edyliyne... said...

hehehehhe...
ada2 je sis nie...
tips ni macam lagi meningkatkan tahap kerinduan je...
hohohoh...
sis nie asyik rindu2 je kan...

(n_n)

rienarisa said...

waah. agak brgune jugak tips nie. (:

Zulfahmi Abidin said...

haha.konflikasi jiwa kau nie.buat entry mcm nie.bahhaha

Iera Lollies said...

ske gne care nombor satu n dua tu:)

zuk zuhaiza said...

part yg mesej berjuta2 tu sweet..=)

cik zaza said...

ok tibe2 takde boipren nk rindu2 bgai ni..hihi

ezzenurfarhani@blogspot.com said...

hehe sweet la no 1 & 2 tp yg no 5 tu hek3x x ley bla plx..
anyway sweet la sis ne, untung super K..hehe

farra aidah said...

alaaa...taknak la hilangkan rindu.nnt dah tak rindu dah..ehehehe

Siti Safiyyah said...

isk isk saya takde boyfriend so saya nak rindu kat sis intan boleh??? :D

emieysandra said...

nk msj juta2 jgk..:D

eykameow said...

HAHAHA dangdut? ecehhhh! bukan sis layan lagu indon ke kalau rindu? huhuhuh

Sisss semakin hari semakin berseri eyka tgok..ehem2! :P

Miss Shizu said...

wag's org kapal jugak ek?

susah kan takde coverage kat laut sane.ley tak suh maxis ke celcom ke letak ccoverage kat kapal.senang t.kapal tuh p memane jek ader coverage.heheheh

aini.mira said...

haha..best nye sys...
:D

TunTeja said...

hahaha.betol! skang lelaki malu2 sangat.hahaha~

akak.cepatlah buat tips utk cinta alam maya..wink2! :)

s.y.a.r.q said...

intan ni kelaka la ..ha ha ha :p

enyheartsdiamond said...

kalau rndu bitau je, jgn malu ;)

♥CIK SHA♥ said...

tips 1 dgn 2 akak setuju sbab akak selalu buat..malum la jarak jauh kan..wahaha..tapi buan hilang pun rindunye..lagi rindu ade la..memang tak boleh pakai..kui3..


yg no 6 tu akak rase kelakar gile la intan..tapi rase mcm nak cube pun ade gak..wahahaha..

intanurulfateha said...

@Admiral Hafiz

u gay ke? :P

intanurulfateha said...

@farahroslan

huhuhu abes laki lmbt sgt :P

intanurulfateha said...

@Cahaya Kehidupan

huhu ai pun :P :P

intanurulfateha said...

@nina suhaina

ade boipren ke? :P

intanurulfateha said...

@sab

huhuuh :P

intanurulfateha said...

@syafiQakarim

bulan 3 akak sis kawen
dtg oke! :P

intanurulfateha said...

@Saybee

kekekkek :P
dear, i x dpt link ke blog u lahh
bg bole x? :'(

intanurulfateha said...

@wannurfazrini

huuu bestnye kalau saling rindu kan? :)

intanurulfateha said...

@toblerone

ekekeke :P

intanurulfateha said...

@..hizamirahim..

rinduu! makin rindu :P

intanurulfateha said...

@mira.una

hahaha me too!

intanurulfateha said...

@ainakhani

sob sob sob
tade bf gak T__T

intanurulfateha said...

@M I A J A M A L U D D I N

jom!!! :P

intanurulfateha said...

@::nuRuLaDHar::

hihihi tq~~

intanurulfateha said...

@yuyuEyuliaNa

mesti! :P

intanurulfateha said...

@liyanaziz

keh keh keh sis pun! :P

intanurulfateha said...

@...orkid...edyliyne...

hiiiiihihi :P :P

intanurulfateha said...

@rienarisa

sile la cube :P

intanurulfateha said...

@Zulfahmi Abidin

HAHA saje saje je :P

intanurulfateha said...

@Iera Lollies

sweet kn? :)

intanurulfateha said...

@zuk zuhaiza

hihihi sweet lah sgt :P

intanurulfateha said...

@cik zaza

huwaaa ai pun same T__T

intanurulfateha said...

@ezzenurfarhani@blogspot.com

sis yg untung dpt die :P

intanurulfateha said...

@farra aidah

haah ek kak
x terpikir plak :P

intanurulfateha said...

@Siti Safiyyah

boleh! :P

intanurulfateha said...

@emieysandra

nk jugak! :P

intanurulfateha said...

@eykameow

eyka! dgr aishiteru by ziviliaaa
bestt!

heyy sis mmg uke dangdut oke :P

intanurulfateha said...

@Miss Shizu

idea yg mnarik :P

intanurulfateha said...

@aini.mira

hihihi :P

intanurulfateha said...

@TunTeja

keh keh keh
nt lah sis buat :P

intanurulfateha said...

@s.y.a.r.q

mne de :P

intanurulfateha said...

@enyheartsdiamond

btul! :)

intanurulfateha said...

@♥CIK SHA♥

amboi akak
x sabo nmpak :P

raising teenager said...

kalo x de fon cane

diyanatjuman said...

izin share ye :))

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Yeay! Dah kawen. ;-)
View my complete profile

#our junior

Lilypie First Birthday tickers

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

#day 1

#day 1

#month 1

#month 1

#month 2

#month 2

Kesayangan

Kesayangan

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)