Friday, December 17, 2010

.tips untuk menghadapi girlfriend baru kepada ex-boyfriend

.

Salam.

Lupakan kisah meroyan I dalam entry yang lepas. Biasa lah. Emosi I kan selalu tak stabil. Kui kui kui. Hari ni I nak share tips untuk menghadapi girlfriend baru kepada bekas boipren kita versi Facebook.


1) Ex-BF kita ada FB. Dan kita selalu sangat stalk FB dia. Walaupun tak fren dengan dia, tapi Ex tu tak private-kan photo dia dengan GF baru dia. Macam saja jer nak kasi kita tengok kan? Siut jer kan? T__T So, tak payah lah stalk stalk lagi ye. Bikin korang panas jer.

2) Tapi kalau dah tertengok, dan korang rasa, "Alamak, asal dia lagi comel, cantik dan menawan dari aku?" Korang sabar je lah. Setiap orang ada kecantikan masing-masing. Tak payah lah korang ada niat nak pergi simbah asid pulak. Kui kui kui.

3) Muhasabah diri. I pernah stalk FB Ex-BF I. GF baru dia bertudung. Cantik. Untung Ex-BF I dapat perempuan tu. Tapi I tak pergi serang pun. Sebab lelaki tu bukan hak I lagi. So, tak perlu lah nak pergi kacau rumahtangga orang kan? Sebaliknya, tengok diri sendiri. Baiki diri. I freehair, GF baru dia bertudung. Manis jer. So, I kena lah berubah lah sikit demi sikit. Walaupun bukan sebab I nak Ex-BF I tu semula, tapi untuk kebaikan diri sendiri jugak. Kan? :-)

Tiba-tiba teringat Ex-BF I yang tu. Mesti dia tersedak sedak sebab I cerita pasal dia. Kantoi I stalk FB dia. Huhuhu. :-P

Nanti I tulis tips lain pulak yer.
Tata!

23 comments

Aleeya Castalia said...

Woah...bagos ney...boley ikot selalu xDDD :p

cik serabut said...

ex bf i private veritnk in his fb.bukan gmbr jer.wall pun dia private.ayam kan!haha.tp i still stalk jugak.at least dpt tgok sikit2 ape dia post.hurrr...


sedih !

BELLA said...

berguna ni cik intan . untuk bell . thanks :)

HonEyBuNNy said...

sob sob......sebab tu ila xpernah tgk fb xbf ila..kang teringat n sedih lak..uwawwawa

nur aqyla said...

kak, sama lah dgn kisah saya. btul apa yang akk cakap.
tapi smpai sekarang saya susah nak lupa kan Ex tuu.. hayya,

nurawanees said...

intan,..
honestly..even u freehair but u r so cute dear..sweet sgt..jus be ur self k..=)

gHadiSZ said...

heee..sis intan..danunaz memang mengalami apa yang sis ckp ni tau.....apa yg danunaz wat?just block user ex-bf..hehehehehe...tp kteorg msh kwn2 lg..kontek kt hp je

✿ CikCimi said...

thx 4 the tips.
:P

Anonymous said...

-mawi-
don wori be happy sudah...
world....

ainakhani said...

i da stop stalk fb ex gf bf i skang. okay. haha

eh i da single. bru clash. sekian.
malas nak stalk sape2. life must go on!

nina suhaina said...

pernah stalk fb ex-BF jugak dan dia stalk my friendster. huahuahua..

Farah said...

hehe . lawak je . . same la . saje nak taw pekembangan die . .

░♥si lampu neon♥░ said...

beb, erm..maybe aku ni terlepas pandang kan. apsal korang da tak together ? seems so sad, but be strong ok. semua orang melalui nya..

♥TanpaNama♥ said...

x-bf i xde fb mahupun fs mahupun ms mahupun blog. haha. jd x blh nak stalk dia.

tp i stalk fb bini dia... haaa gile kan? tak kisah pn sbb i rasa i lg cun dari dia ( i pn dh start terikut u memuji diri sndiri) haha..

cuma i jeles sbb dorg dh ada anak, tp i belum :(

suffer8zine said...

kalau den cool je x de masalah pun :P

Terkini : 10 Kereta Termurah Di Dunia

Sophia Rani said...

betol gak tu.. dulu slalu gak stalk fb ex laa.. myspace la.. huhu..

Puteri Iqa Izyan said...

selalu jugak stalk. *kantoi.

tp sume private sbb dulu iqa sndri yg edit setting die. sekali die dah delete iqa. so, nk stalk pun tak gune sbb sume iqa dah wat private. agagaga..

mier@merr said...

ai dulu sllu stalk gak... walopon menyedari itu hanya melukakan hati sendiri...tapi jd mcm ketagih..mesti nak stalk jugak..huhu

~LP Lum~ said...

salam intan~

kan bgs kalo semua pompuan mcm tu... nie x, dah tau kita xde pape ngan bf dia pun msh nak serang kita gak.. :)

♥ Cik Cha said...

berguna tips ni...
pe yg intan uat.. same gak cm cha uat..
hahaha.. slalu dpt skt hati sendiri aje.. sob3.... hahahaha

rasa nk delete dia dari fb..
nk block bagai..
tp sure nti akn carik cara lain nk stalk.. hahahaha... memcm kan...

Anonymous said...

-mawi-

jngn gelabah.....
watpe nak stalk2..
kite masih muda
(cewah)hehehe...
masih ramai peminat
<----like me

enyheartsdiamond said...

my ex's gf i is worse than me.. u know who :)

cik nadya said...

uhukkk...
mmg adew la stalk2 nih...
then ble tgk, sentap ooww...

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13