Wednesday, December 22, 2010

.tips merampas semula boipren

.

Salam.

Heh, tajuk entry tak boleh blah. =.= Ah peduli apa. Mari kita belajar macamana nak merampas balik boipren kita daripada pompuan-sengal-mana-ntah. Grrr! Err ni bukannya berdasarkan pengalaman sendiri je tapi daripada pengalaman kawan-kawan I jugak. Teheee~

1) Mula-mula jangan lah terus pergi serang perempuan-gedik-nak-rampas-boipren-orang-pulak macam dalam drama TV tuh. Huhuhu. Korang kena muhasabah diri dulu. Kalau korang banyak silap, korang kena la perbaiki. Tapi kalau korang rasa, boipren korang yang silap 100%, mari kita teruskan dengan tips seterusnya ^^

2) Korang saiko lah boipren korang tu. Korang sms lah boipren korang tu, tulis la balik benda benda yang suwit penah korang lalui sama-sama. Tapi dalam masa yang sama, korang tulis la ayat pasrah. Korang cakap, "Tak pe lah awak. Saya doakan awak dengan dia bahagia sampai kawen dan dapat anak lapan orang macam awak nak.. Saya redha."

3) Korang jangan lupa stalk perempuan-tak-guna yang ada hati nak rampas boipren korang tuh. Dah la tak hensem. Tak sangka ada orang nak rampas jugak. HAHA. Nampak emo di situ. Korang stalk senyap senyap lah. Dah nama pun stalk kan? =.= Korang cari kelemahan perempuan tu. Mungkin dia sebenarnya nak main main je dengan boipren korang. Depan boipren korang, bukan main manja, tergedik gedik tapi belakang sang boipren, dia dok kutuk kutuk plak kan. Grrr!

4) Korang try jadi kawan dengan perempuan-tak-guna-yang-bajet-bagus-tuh. YM dengan dia, email dengan dia. Tapi dalam masa yang sama, korang tikam lah belakang dia. (Setan dah keluar tanduk). Tapi jangan lah sengal sangat pergi tikam guna pisau. Tak pasal pasal korang masuk jail. Dengan I I sekali masuk kang. T___T Kalau dia ada kutuk-kutuk boipren korang, korang jangan lupa save semua ayat dia dan print screen. Ye lah, kadang kadang perempuan ni macam bajet bagus. Macam boipren korang yang tergila gila kan dia, padahal dia tak nak pun. Macam nak letakkan kesalahan tu ke atas boipren korang. Lepas tu, tunjuk balik print screen tu dekat boipren korang. Korang cakap lah, "Saya tak kisah kalau awak dapat perempuan lebih baik dari saya, tapi kalau perempuan macam ni lah awak nak, saya simpati sangat pada awak"

5) HAHA dah lah woit. I ni merepek jer. Jangan ikut ajaran sesat I neh. Sebenarnya, korang just kena perbaiki diri sendiri je. Kalau korang ada buat silap, perbetulkan. Kalau tak, takkan lah boipren korang senang senang je boleh pergi dekat perempuan lain kan? Kalau dia jodoh korang, dia akan balik jugak pada korang. Kalau bukan, doakan je lah yang terbaik untuk dia. Buat apa nak sakit hati tengok kebahagiaan orang lain. Kan?

6) Tapi kalau dah memang boipren korang tuh gatal, lantak lah sama dia. Tak payah nak rampas balik. Buang karan jer. Cari laki laen lagi bagus. Kang dah kawen, dia buat hal yang lagi maha dahsyat macamana? Hah, time tu lagi parah tau!

So, selamat mencuba! ;)

60 comments

ainakhani said...

haha taknak la ex bf balik.
baik cari lain. hahah xD

汚れた said...

hahaa . bagos sgt tips nyeeee :p

NuSaNa NoSa 91 said...

eiyy~ klu dia gatal sgt, kita pon main kayu tiga gk la.. ha3~ ^_^

Anonymous said...

saya sokong no 4

sekian

-kak wani malas log in-

sab said...

best. haha :)

Syafiq Rosli said...

uish..cm ne pun ada tips eh..:)

Jannah Farahnaz said...

WAH!!boleh cuba ni..(mcm ada boyfriend)

liyanaziz said...

huish, ekstremmm!! hahahahhaha... tamau2,, takutnya kalau ada yang nak rampas! hekhekhekhekhek

❤NazirahMoktar❤ said...

hahah..tips kejam ni sis..kalau saye, saya maleh dah nak rampas balik, sebab laki tu sendiri gatal..dah ada makwe, pi cari lain apa cerita kan..grrr

dandelion kiss said...

no.1 tu, kalau dah boipren silap 100% buat apa lagi nak dapatkan dia semula...hahaha

nadia farihah anuar said...

wahhhhahahaha .. suke entry nieh !! hehe ... sis intan mmg mcm2 ..

::cikjuju::◕‿◕ said...

hahahah.....kita plak terpaksa simpan bukti untuk tidak diganggu oleh ex yg cam haram tuh..hihi

twinkle twinkle said...

hoho,,baik punye tajuk ahha ;D

..fAbuLouS ZaTi (^_*) said...

serius tertarik sis! muahahaha.

Y@D@M said...

i like :-)
muahahahaha

Amy Abdul Rahman said...

very good tips kak intan! :) thumbs up

farahroslan said...

haha..terbaik..bab stalk tu mmg i terer :p

rohanazainal said...

hahaha.. da macam-macam buat kot tapi semua tak berhasil.. huhuhu.. kaedah bomoh je ta cuba lagi.. tapi tamau r.. ta baek bukan? berdosa.. hehehe..

♥yaya budak suka embun♥ said...

tips bagus punyaaa..haha :D
tapi taknak dah kat ex tu
tak taw menghargai
skang hepi dah :))

-Si Riang-Riang- said...

Ahaks, tada boipren bole baca ka? ;p

kalau bg Cik RR, pendirian Cik RR no 6 :)
kalau dah bercinta pon boleh layan gurl laen. mase da kawen, mungkinkah dia akan bertaubat? ;p
jadi no 6 sahajalah penyelesaiannya ;)

Encik Ska said...

bagus tips ni. hahaha :)

Heidi Shafiq said...

bongok.. ajar readers yg bukan2..

Myra Arshad (: said...

memang rasa nak lempang mula mula, tapi dah lepas tu. saya tak hadap pun nak kat laki tuh. ambik la dah nak sangatttt! bole blah.

Wahida Nasution Thakhrim said...

memang suka yang no.2 tu.. selalunya trick macam ni memang berjaya..

..hizamirahim.. said...

wah.
kalau ada jodoh, tak ke mana.
hehe.

LOLYQA said...

yg t'akhe tuh betol , haha

Lovely Emy said...

setuju =) heee~ tapi semua tips mcm bguna je.. ;)

inipaencomot said...

tang print screen yg mahal tu
ekekek
dlu2 penah gak try
tp tak sampai hati nk tunjuk bukti
kang nanges lak dia kn
huahau

:p

cik helena said...

TIPS NAK NGORAT ORANG CANE??HAHAHA

♥ Aww shasha ♥ said...

best best . thanks sys .

cik serabut said...

haha.syaitan sgt!

Mas said...

hahaha!
sis sangat sengal.. hihi
tapi comel.
i like the way u express your thought. sempoi!
=)

zati said...

hahaha suke part yang no 6 tu wat dohhh je hahahak XD

syafiQakarim said...

haha mcm nak tiru tips ni..
tp...biar je lah kan =)

♥ηαβειια♥ said...

haha. samelah tips u dgn tips i. i dah buat semua tue kekeke. tp skrg pasrah jelah depa nak berscandal ke hape ke sbb bf skrg blom tntu jd milik i nnt. *ayt pasrah x bleh blah ^^

Woofer Storm said...

tips yang agak menarik,leh amalkan nak rampas bekas janda sy ni.hahhaaaa

nurawanees said...

hehe..terrorla gune taktik kotor nih..hehe...tp kalo da ludah tue xknla nk jilat blik kn??eiiishhh..jijik!!heheh...

dieba rahman said...

xm002

SyahmiFikri said...

menarik2.. harus ikot.. muahhaa

tenangsudey said...

tapi skang ni ramai yang boipren gatal.... susah gak kan? ke macam mane?

FSH said...

HAHA..baekkk pnye tipsss..muahahah :D

cikpepel said...

alohhh...ai da tak sempat nk rampas blk... da selamat jd suami orang pun dia... keh3.... takpe....takpe...cari lain sudahhh...

maiMOONyet said...

tak boleh nak buat macam tuh ler. sbb aku ni skali putus, malas nak sambung alek xD




* ape2 pun thanks dear ^^

teddyuna said...

tips terbaik..;))

haha..una pun dulu buat perkara yg sme.. stkt phsyco..mmng berkesan

MiSzy DiaN said...

ahahaha..
ex bf dah tuka pswd fb tp dia fikir saya ni tak kenal dia..

i know u better than enyone else, kcuali family dia la..


so nk jadi citer, taw ada sorg pompuan ni minat kt dia n dia ada fb..utk langkah tbaik, saya dah block pompuan tu guna fb dia n dia tk taw pn..hehe.. biar arr.. janji dorg tk cntct kt fb n sakit mata nk tgk..hehehe..

Miss D said...

hahahaha...dulu i pn ad taktik cenggitu...hik3...tp lama2 i sendiri yg rasa cam tak boleh blah...actually, tak heran pun...ngeh3...cuma layan hati sakit jer...ngeh3

Naddy said...

ahahahahahha...loikeee!!!!

magenta said...

sis....
i suke sgt post ni...
i nak copy bleh...
hehee...
stuju sgt pe u kta ni...

fyna said...

gud tips..

Nunu Nurul said...

haha..tp realitynya mmg cmtu..knon2 pmpuan tu wat jd baik ngn kite..sbnrnya nk korek rhsia..hahaha..ala..tp klao llki xgune..xgune jg..ngn pmpuan a ckp syg..ngn pmpuan b ckp syg..ngn c,d,e...suma syg..hahaha..lelaki2..hehe,,dush!~

kembatolo™ said...

desperate sangat r kalo buat cenggitu.. haha

Fara Rara Tralala said...

tip yg berguna n sangat tepat untuk situasi i skrg ni.kalau ada bomm,mmg nk bom betina 2.

Miss D'ya said...

wow sis intan..bagus la idea kejam ni..haha..D'ya pon penah buat print screen tuh kat ex-bf d'ya..terus die snyap teruss.. haha..


http://miss-dya.blogspot.com

syana mizwateva said...

sy pnh wat no 2...bjaya...dia mnyesal...tp mslhnya pmpuan tu x nk lpskn dia la sis...mlh sy lak yg kne maki hamun dek pmpuan tu...siap ckp yg mcm2 kat fb dia..hurmmm...skunk ni kitorg still xleh nk lpskn diri msing2..my boyfie x mao pts n me 2..tp dia tseksa..tpksa lyn pmpuan 2 yg kdg2 over sgt2..i dunno mwat should i do..nk lps my boyfie 2,xleh..dh try..tp xleh..his study mrosot after sy mntk clash ritu...x taw la cmner n ap ksdhn nya...:(

yaya said...

tips nak rmpas blk ex bf xde ke awk? :)

mieszwiah said...

SAY COPY KAMU PUNYA STORY NI. .
TERSENTUH DEKAT ATI PLAKNYA. . .
RASA LUCU PUN ADA JUGAK. . BUT MENARIK TU GERAK ATI NAK COPY. . .
BOLEH BA KAN???

coretan cerita kami said...

haha. . nak copy. . sesuai2. . nak copy nie. . hee. . nanti kredit nape cik teha. . wink2.. :)

gee gucci said...

fuyhhh ! i nak dapat an dea balekk ah u . hnsemm sgt lah susa jaga , errrm

farehah roslan @ FR said...

salam sis..
entry nie best..mmg best..mende yg same FR da buat..otak kite mmg same arr...cool babe..! haha =)

nway sis,jgn lupe follow blog FR ehh..(haha,sempat lg promote)..

TQ sis..

Diana Wanawin said...

Hahahahahaha terhibur aku baca

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada sorang baby girl! ;)
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

Kesayangan

Kesayangan