Friday, December 10, 2010

.sms paling bodoh dan manusia paling bodoh dalam dunia

.

Salam.

Tadi I terlelap depan lappy. Bangun-bangun dapat sms macam ni. Gila sangat tak terkejut ok. Terasa orang yang hantar sms ni sangat vodoh nak mampus. Terguling guling I gelak atas katil. Sorry ek ayat agak direct tapi betul lah. Tak larat nak gelak dah. =.=

Tu nombor Indonesia.

Abang K punya number handphone yang dia guna buat dok sms I selalu tu pun lebih kurang macam number dekat atas tu. So, I memang syak mat mat Indon sengal yang bengong dan vodoh mahu tipu dan mintak credit dari I. I dah tauBold lama hal ni sebab ada seorang kawan post pasal kes ni dekat FB.

I siap reply lagi dekat number Malaysia 0128641729. I reply, "STUPID!" . Nak tau sebab apa I gelak terguling-guling? Ada 4 sebab.

1) I tak panggil ayah I, Ayah. I panggil Abah. Mungkin bakal ayah mertua pun I takkan panggil ayah, I panggil Daddy. Nak kawen dengan omputih lah katakan. HAHA. So, anda kantoi disitu.
2) Abah I mana pakai prepaid. Abah I pakai postpaid lah ngek. So, anda kantoi di situ yer.
3) Abah I dah memang polis. Ape kejadahnya abah I ada masalah dekat Balai. Kalau ada masalah pun, dia tau nak settle sendiri. So, anda kantoi lagi situ. Haha.
4) Abah I ada dekat rumah. Tengah tengok TV dengan Chacha! HAHAHA. Lawak lawak =.= Nak menipu tapi tak pandai. Haish.. Anda telah kantoi dengan kebodohan sendiri.

Adoii..tak larat nak gelak
Rasanya ni hadiah harijadi paling best kot
HAHAHA!

Wek~ :P

52 comments

Izzy said...

hahahahhaha.! suka gila entri ni.!!! XD

caera puttih said...

sis intan..itu sangat sengal...HAHAHAHA

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

ayah sumi pun ade dapta mesej mcm ni.. sumi try call balik pakai pv number.. tapi tak berangkat.. takut la tuu.. no yang sama ni hantar sms ni..

Dayana Nasir said...

hahaha..skang ni mmg byk kes mcm ni.
ritu ade masuk paper gak pasal kes sms bodoh cam ni la..
aishh..pelik lah orang indon ni..xkan xde duit nak topup pun sampai menipu camtu kan..

wane said...

salam .
hahah .
akak , mak wane pun dpat msej cm akak .

little cart00n said...

tu mat bangla la sis!:D

faryzh said...

kesian mat indon yang bodoh tu.takder modal sgt dh kot nak menipu..diorg ingat kita orang malaysia ni bodoh sgt apa nk caya.mengong kan kan kan.

Tieyaa said...

same laa nan kite sys . satu fam da kne ouhh . mcet ta logik lngsng !

hanaahmad said...

sis! haha..org pon dapat la sms ni..ni bru pas update gak ni!!! 1 malaysia kot terkena rini. hahaha

wanie kamal said...

mmg klakr la kak intan.
wanie pon akn bt mnd yg sme cm kak intan bt.seyes !!

A.D.A.M. said...

Hahahaha. lawak2.

Ade org tertipu x? -.-

sri juju said...

hahaha , mmg sengal org yg antr message tu ! :DDDDDD

norsakinah said...

happy bday sis

moga dilimpahii rahmat nd btambah cun

(:

nanie said...

happy bufday sis :)

Nurul chumel said...

haha..sms ni i pernah dapat kot!
wakaka!! mmg tergelak besau lah!

Mr.Ix said...

memang sengal punyer penghantar SMS tu......

Yayaa said...

yaya pun dpt smlm. 2 lagik. hahahaha. bodoh gile..

Farhana Anuar said...

same macam adik i. dapat jugak. adik i dah macam eh ape ni ape ni? hahaha :D

Pensel Kontot said...

oh kamu pun dapat ye...
saya pun br dpt td..
hehehe
bongok tul org tu..suke2 mintak topup kat kita

syah ai said...

mcm pernah dgr la kes cmnie. huhuhu ~ amatlah mengong ek org tuu

cik nur said...

mcm nie punya manusia pn ada ka??
hehehe

Haura Malina said...

kwn i pena dpt sms cmnih gak.
kena tipu.
teruk btol kan.

dak eina said...

huhu akak pon dpt sms nie...kalo eina dpt, eina akan rply 'laaa nak 30hinggit je...nak topup 50 nie..xnk ke' bongok betul mat2 indon nie

ciput said...

eh membe sy pon baru dapat msg sebijik cmtu 3hari lepas

Rossnie said...

ada mask paper metro semalam kut kalau tak silap kes macam ni jugak. mmg ada sindiket dr indon. tgk bhs pun dh tau..mau menipu konon..tah pa2 jer kan

cik PROM QUEEN said...

Ayu pown dpt msj cm tuh !

hamba ALLAH mencari BAHAGIA said...

hahaha.....gile sengal kn sis...mum i pn dapt msg cm2 gk...mum pn pki bil..ps2 ayh aka atok i 2 dala tlntr ats ktil...cmne la leh die anta msg...hp pn xde..lwk kn sume 2 sis...nmpk sgt mat indon coz ayt tnkang tblik....hua3

niesz said...

niesz pon pnh dpt 2x..ntah mcmne la die ley tau no kite kan..

happy besday sis..kek mcmane?ok?? :)

liyanaziz said...

macam penah baca tapi di mana ya???

Fafaa_Abdul said...

Haha, i dapat jugak dear. And and dh selamat post kat entry jugak. They all ni egt kita bodoh sgt ke sampai nk percaya. Haishh -.-

nina suhaina said...

haha samalah sis. sy lak dapat sms dari "emak". haha..

eyra kamarunzaman said...

haha. sangat sengal yaww!

Lovely Emy said...

ehh, kita pun dapat sms yg sama lah, tp dah delete, xdapat nak check no msia tu sama ke x, sender mmg no indonesia pun, xpahamm kan..

eVy-D-YaNa said...

hehe...kelakar!~ ;D

my recent post Apple Pie + Ice Cream

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

kelakar la sms tu..
sape yg caye mmg bodo !
hahak !

rahilla mohari said...

eh. some of my friends pun pernah dapat msg mcm tu. jangan layan lahh. random je. betul-betul report polis baru tau. haha. budus sungguh.

Amirrah Zawani said...

pernah dpt gk msg lebih kurang cm tu.. taktik semua tu...

amelia said...

kite pun penah dpt msg cam ni. sumpah sengal ! mcmla kite tak tau number phone ayh sendiri kn . nak tipu pun agk2 la kan..

Bb said...

awaaaaaaaaaaaaaak!
samaa !
samaaaaa !

adik kita pon pernah dapat sms sebijik mcm tuh . nmpk sgt diorg mmg nk tipu org ohhh
hisshh jahat betol !

Oreo said...

haha

dorang ni macam2 lah

♥CIK SHA♥ said...

ayah angkat kot..wahaha..lawak la intan ni..

Miss D said...

hahaha...that's stupid, idiot person. :p

syafiqah ezam shah said...

ika pon ada dapat!haha..kelaka!

cik serabut said...

byk kali da dpt msj ngek cmni.ade sekali gerl h ntr.dia ckp dia nk pinjam duit nk buka bisness.angah ker makcik ker.kejadahnya nk bg dia pinjam duit tak kenal pun.sia kasi no akaun.hampeh!

Mas said...

hahaha!
lawak kan sis.

mas pun pernah dapat mesej macam ni gak. beberapa hari lepas.

tapi yang kesiannye, dia gi send kat BROADBAND NUMBER mas. ntah pape tah.

mujur sebelum tu mas dah pernah baca kat harian metro pasal kes ni.

bodo gila itu indon.

erinn kechiik said...

u pun dpt jgk?? memnag bengong org yg hantra msj ni. Menipu tak bertempat. Dah tentu sy pun xpgl ayah n then my father ade kt umah time ni. pe lg kitor gelak kan jek lah nan mak n mama sy time tu.. HAHAHA!!

tura hepy said...

hehehe siyuz lawak....org yg sent msj tu mmg xde keje nak wat...cit...hehee

Cik Zeeta said...

adek pown penah dpt sms mcm ni gak kak, mula2 tu rse mcm betowl. tapi pk2 balek, mst penipu yg antar.. naseb bek lah x terpedaya...

Mystery Lady said...

penah dpt jugax msg cenni..

hahaha~
mmg tak da akai..wahaha

SyHiErA BuDaK peLiK :) said...

haha . lucu giller . suke baca your blog :)

Elih Japahar said...

memang sengal tol lah hahaha...Jom tukar link blog ~~ nak tak

Unknown said...

penah kena . tp trus kol no yg biasa ayh pakai . ayh ckp tipu je tu . nasib tak tpedaya sngt . haha .

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13