Friday, December 3, 2010

.korang pernah rasa TERsuka dekat seseorang tak?

.

Salam.

Bila tengah sedih, tengah serabut, tengah banyak masalah, mesti ada yang datang tolong. Bagi semangat, bagi dorongan. Ramai yang cuba usha line. Kuikuikui. Ok fine. I perasan. =______=

Tak suka bila ada perasaan TERsuka dekat seseorang. Kalau pihak lagi satu tu tak memberikan respon yang baik dan kita cuma bertepuk sebelah tangan, mesti rasa tak best kan? Tapi kalau orang yang kita crush tuh pun suka kita, ohh heavennya duniaaaaa :')

Tapi paling tak best kalau orang tu cuma ambil kesempatan terhadap diri kita. Contohnya macam dia just nak have fun dan bukan sebab nak ada serius relationship. Kalau just nak kawan, jangan lah bagi harapan. Jangan sebut perkataan sayang, perkataan rindu sebab perempuan ni hati dia fragile. Kadang-kadang cepat cair. Err ker I sorang je macam tu ek? Korang macam I tak? Hihihi. :P

Semalam salah seorang kesayangan I mengadu dekat I. Dia ada crush dekat one guy. Hari-hari sms, call.. Habiskan masa sama-sama.. Tapi tiba-tiba one day tu, lelaki tu cakap dekat kawan I, suruh bagi dia masa. He needs to be alone. Sebab dia still teringat dekat ex-GF dia. Kesian kawan I tu. Sebab dia dah TERsuka dekat lelaki tu. ;'(

Sama lah macam I. Kalau ada lelaki nak dekat dengan I, mesti I tolak. Lepas tu mesti lelaki tu marah-marah I sebab tak terima dia. Kikikikiki. Hmm...sebab I masih teringat dekat ex I. Huaaaa..... Ni yang tetiba nak feeling nyanyi lagu Mengenangmu dari Kerispatih macam semalam nehh =___=

Lupakan pasal kisah sedih selama 2 saat. Mari kita bergedikgedik-an, bergembira dan bercerita pasal Abang K. Dia baru kejap call I. Dia cakap, kejap lagi kapal dia akan bergerak gerak gerak khas ke Singapore! Heee~~ Bestnyeeee.... Tapi mengambil 2 hari untuk sampai dari Sarawak tuh. =.= Gila lama. Tak dapat lah I nak kacau dia buat kerja atas kapal tuh. Isk.. :'(

Ni gambar malam tadi time Abang K kat Kuching :')
Gelap lahh pulak.
Nasib baik kucen kat belakang tu hensem :P

Lupa nak cakap. Dia kerja kapal yang bawak minyak Petronas. Best tau kerja dia. Asyik travel sana-sini. Dulu dia dah puas pergi Europe lah, Jepun la. Ntah mana negara lagi. Seronok dengar dia cerita. Sekarang cuma dalam Malaysia jer. Gila selamba I letak gambar Abang K kat sini ek? Hihi. Jangan risau, I dah mintak permission dari dia. I kan skema siap nak mintak permission bagai. Dan dia kasik! :P
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ehem ehem :P

Abang K yang pakai baju putih tuh. Comel kan dia? Kurus, tinggi.. Awww~~~ Dia single. Dah dah, tak payah nak zoom zoom gambar Abang K. Abang K abang I okeyh. Korang berminat? Kalau minat, boleh hantar resume dekat I.. :P

Ni gambar time dia pergi Jepun. Nanti nak gi honeymoon dekat sana. Boleh pergi disneyland! Errr tapi pelik lah... Asal I nak pergi honeymoon dengan dia ek????

HAHAHA.
Larikkkk!!!

YA ALLAH SWT... Gantikanlah yang telah hilang.. Tumbuhkanlah yang telah patah... Walaupun tak sama dengan dirinya..... :')

96 comments

ayu aziz said...

haha..
i.pon.ngah,crush.with.sum1.rite.now..
tp.xleyh.nk.feeling2.sgt..
coa.die.ade.gf...
huuuu
T_T

mRa amira said...

perasaan TERsuke tu lama2 buat kita makin sayang kat seseorang kan? huhu. crush memang camtu...isk..skarang pn tengah tepuk2 sebelah tangan jugak~ huhu..

^^ haha..honeymoon kat sanE? best2.. XD

The Nurul said...

eceh eceh macam sweet sweet gitu. ape lagik intannnnnnn.

i suka tau u dah happy happy

miss_Dark_heLious said...

helloo there...
yeah, sy pun penah TERsuka kat sorang mamat. ntah la.. mungkin ati ni terlalu senang nak jatuh suka kat seseorang bila orang tu layan kite dengan baik, slalu wat kite ketawa, slalu wat kite senyum.. rasa happy sgt2 time tu..kan kan.. tp sy cuba sdaya upaya untuk x jatuh cinta kt org tu. sbb klu biarkan je perasaan tu, naya sy nnt. hehe.. tu je nk share. adios~ (^_^)

Cik Amy said...

saya pernah TERsuka dekat seseorang. tapi cepat2 istighfar dan ingat kat bf haha

nursyalin roslan said...

hi sis :)
nk share entry kali nie bole kann :)
syok lahh .
:DD

SANDRA AZWAN: Fashion Designer said...

pernah2.....;-P

suffer8zine said...

pernah dan bnyk kali, komen jap b4 g solat jumaat

Terkini : Orang Utan Paling Gemuk

dak eina said...

pernah!!! hik hik....opss sis dh terjatuh cinta kt abg K kah???

dandelion kiss said...

LOL =)
err, cik adik manis, resume
nak hantar dekat email mana?

DAMN!
pernah rasa macam ni.
lebih geram jika yang kita crush tu
rapat dengan kita sebab nak kenal kawan kita. sangat ngek kan?

mujur sekarang kalau nak crush dekat sesiapa, just pendam dalam hati. sedih sorang diri, amik tisu nangis dekat penjuru katil, dok diam2...

p/s: kamu kuatlah dik! bukan ke selalu minum MILO?

Puteri Iqa Izyan said...

huhu.selalu je rase sis :D

ehem2.kem slm kat abg k. hak3..

ciK mOt ©™ said...

saya saya...memang pernah tersuka...tapi sampai skang pun masih suka...walhal akak dah kawin...camner ni...sob sob...

adrinaqamarina said...

wah, janggut sejemput. hehe

Rowena Chasez said...

wahhh3..
dah jumpa someone new??
good good! :)

masnurain said...

alamak!!!
im feel tht feeling rght now!!!!
aaaa..!!!
ter"suke" dekat sesorang..
hurmmm...
susah nye cmnie..!!
xmo2..

♥CIK SHA♥ said...

errr..rasanye semua orang pernah rase kot intan..hoho..^_^

cik nur said...

walaupn tak sama tak pew asal kan kita rasa bahagia insyallah eh :)
nur doakan sis bahagia oke dear ^___^

eykameow said...

Allah sayang kan hamba nya semua. bila kita berdoa ,dia dengar... lambat ngn cepat je dia nak makbul kan doa2 kita tu :')

apepun keputusan sis....eyka support dr belakang...syg sis sgt2! happy kalau sis dah happy :')

pink said...

whoaaaa sys ,bestnyeee tgk sys happy ;)
heeee

wanie said...

kak, wani nk hantar resume ni. HAHAHA nk hntr kt email akak yg mane satu? nk kene letak gmbr yg sexy2 ke? miahaahhahaha!


auwww. comel janggut :P

syafiQakarim said...

sis...!!!!!
siapakah abg k..?ala ala
dato k.nanti iqa sent resume kat sis
ok.hahaha..

mier@merr said...

penah penah!
huhu....da la baik giler ngan kite...
bila da tersuka lite2..
dia cakap nak kapel ngan org len...
kecik ati ai tau..
tp ada hikmah..

coz hv better :)

Nadia H. said...

keje misc ea? same ngan abg i..

yaya said...

Suka quote sis yg last tu. ;)

~farhana fabulous~ said...

same la..hati i pun fragile jugak..first time komen kat sini..slme ni jadi silent reader jek..hehe..

εїз Cik Fasya εїз said...

uh.dl pernah jd cam sis..tolak abg angkat sbb teringat kt ex lg..tu kisah lama..smp la skrg still kwn baik ngn dia..eventhough masing2 da ade life sniri..abes la kalo MAO tau still baik ngn ex..hehe

twinkle twinkle said...

betul2 kalau xnak xyah la bg hrpn

Erin said...

pernah je tersuka suki kt seseorang..
tapi..xle nk lebey2 sebab, die orang punye. tak bek nak rebut barang orang kn.. :) kalau single laen cerita! hihih

Izyanti said...

bila dah rapat sangat ngn seseorang, boleh jugak jadi tersuka. hehe. :P

ayu jazari said...

kite p0n rase mcm tgh t'suke sese0rg..
everyday k0ntek mane xfeeling..
bak kate sis ati p0mpuan kn fragile..
tp bleh suke je la sbb die ade gf :(

Ery Farieha said...

macam bahagianya perasaan tu

heeeee

syaza kelyza said...

theeehehehe , comel la ,

abang K ni hensem la sis ;)

ecadwinkyasha said...

...resume ne nak send kt mana cik intan?..I da TERsuka kat abg K u.^-^


TERsuka ek?...I puwn TERsuka kat sorang mamat ne...actually dy ne jiran I merangkap Junior I kt kolej...ooo,muda eh dy..mcm la I ble TERsuka kat dy..salah dy la ne,slalu kenyit2 mata kat I.hahaha =)

Mya Amira said...

hehe.. ayt dlm quote box kt bawah tu comel :)
Pray 4 ur happiness sis ^^

nina suhaina said...

haha sis. erkk saya pon mcm pernah TERsuka gak.lala..

FarhanaDr said...

Sedang melaluinya.. Dan mengharap ada sinar di hujung sana lepas kecundang berkali-kali dek keadaan yang sama.. Bukan kita yng pinta, tapi dia yang dekat dengan kita, jadi rapat sampai kita pun tak terkata apa.. Huhu..

Harap rasa yang dirasa bukan sekadar rasa dalam hati kita saja malah dia rasai juga dan dia punya rasa yang sama..

Tak salah berharap.. Kan??? :)

niesz said...

intan, abg k awak ensem la!!hihi...its ok..u can do it..ehe..

mR.sYaH said...

hmm.......

normallahkn...

intanurulfateha said...

@ayu aziz

laa ye ke..
kne simpan je la kn?
x pe, ade yg terbaek utk u :)

intanurulfateha said...

@mRa amira

haah
nk g disneyland! hihi
tp lmbt lg kot
bljr x abes lg :(

intanurulfateha said...

@The Nurul

suka lah jugak hihi

intanurulfateha said...

@miss_Dark_heLious

mungkin jgk
tp kne pastikn mne tau kot2 org tu pun suka kamu :P

intanurulfateha said...

@Cik Amy

hoii
dah ade bf jgn nk mnggatal lg pls! :P

intanurulfateha said...

@nursyalin roslan

sile lah :)

intanurulfateha said...

@SANDRA AZWAN: Fashion Designer

ehhehe best x? :P

intanurulfateha said...

@suffer8zine

wahh byk kali? :P

intanurulfateha said...

@dak eina

haha mne de
die yg jatuh cinta dkt sis :P

intanurulfateha said...

@dandelion kiss

tibe3 kite x de emel hihii
sis! mne tau kite slalu mnum milo? :P

intanurulfateha said...

@Puteri Iqa Izyan

die da g spore
nt die balik, sis bgtau k :)

intanurulfateha said...

@ciK mOt ©™

AKAK!!!!!!!
da kawen jgn gatal3 lg pls
kite x pe :P

intanurulfateha said...

@adrinaqamarina

tu yg mahal tuh :P

intanurulfateha said...

@Rowena Chasez

heee :P

intanurulfateha said...

@masnurain

sape?
baek x die? :)

intanurulfateha said...

@♥CIK SHA♥

hah, akak suke sape? baek ckp :P

intanurulfateha said...

@cik nur

insyaAllah
aminn~~

intanurulfateha said...

@eykameow

syg eyka jgk
tenks for everything :)

intanurulfateha said...

@pink

:) tq~~

intanurulfateha said...

@wanie

haipppp
g kt aiman sane
sibuk jer :P

intanurulfateha said...

@syafiQakarim

ala ala dato k kot hihi :P

intanurulfateha said...

@mier@merr

betul~
skng da dpt yg lebey baek kn? :)

intanurulfateha said...

@Nadia H.

ye ke? die kt area mne?

intanurulfateha said...

@yaya

best kn quote tu? :)

intanurulfateha said...

@~farhana fabulous~

jgn la jd silent
x best lahh :)

intanurulfateha said...

@εїз Cik Fasya εїз

repot kat MAO ekkkkk :P

intanurulfateha said...

@twinkle twinkle

tu laa
kang kalau da brharap, susa kang :(

intanurulfateha said...

@Erin

u tunggu la smpai die jd single :P

intanurulfateha said...

@Izyanti

hehe betul!

intanurulfateha said...

@ayu jazari

ye ke.. xpe la
sume ade hikmah
mne tau u dpt lg better nt :)

intanurulfateha said...

@Ery Farieha

agak ler :P

intanurulfateha said...

@syaza kelyza

jgn puji die
nt die kembang! :P

intanurulfateha said...

@ecadwinkyasha

alalala mne bole
die i punye :P

uit, die kenyit mata kt u ek
suke ler tu :P

intanurulfateha said...

@Mya Amira

tenkies mya :)

intanurulfateha said...

@nina suhaina

haipp
suke sape? :P

intanurulfateha said...

@FarhanaDr

x salah syg :)

intanurulfateha said...

@niesz

mesti lah hensem! hihihi

intanurulfateha said...

@mR.sYaH

yupp

ecadwinkyasha said...

@intanurulfateha

suke ke mksdnyer tue..cam main2 je I rasa tau..hehe

btw,lagu best eh...lagu irwansyah kan..I puwn suka dgr..da download da.haha.
nak ajar kan camna cik intan wat lagu camtue....
I nak wat camtue la...plez ajarkan.

aLya said...

sonok2..bleh gie hanimun kat jepun..hehe

alya x pat pemission pon nak letak pic..sob..sob..

papepon..slamat berbahagia k.intan..

intanurulfateha said...

@ecadwinkyasha

hihi mne tau itu trick die ker
u try lah kwn dlu

lagu ni best kn?
nt i buat tuto k :')

intanurulfateha said...

@aLya

hehe die suke i ltk pic die
nk prasan hensem lah tu :P

Dye Kronniesar said...

waaaa.kat kuching.bestnyer.
i miss home. :((

intanurulfateha said...

@Dye Kronniesar

u org kucen ke? balik lahh... flight pun da murah kn? klu naek kapal, mmg lmbt smpai ah :P

ღ Sumomo-chan ღ said...

hati neh akan jadik sakit bila TERsuka kat seseorang coz kita takkan tau yg dia tuh akan jadik milik kita or tak. :")

pernah mengalami situasi neh. T__T

ecadwinkyasha said...

nak kawan2 je la dgn dy ne cik intan..lama lagi 'akan' hidup berjiran dgn dy.hahaha

yes,,I suke tue..wat tutorial oke.
a.s.a.p ble x?...
:]

intanurulfateha said...

@ღ Sumomo-chan ღ

itu la pasal kan
x kn kite plak nak start dlu
kikikiki :P

intanurulfateha said...

@ecadwinkyasha

duduk berjiran? maksud?

ecadwinkyasha said...

@intanurulfateha

sist...bdk lelaki tu tinggal menyewa ruma tingkat atas ruma sewa saya :]

erkk,,rindu pla kat dia.

intanurulfateha said...

@ecadwinkyasha

HAHAHAH gatal ekkkkkkk :P

Myra Arshad (: said...

ehem. mcm kenal je sapa kawan sis tu. heheh :))

waaaa, bestnya. bole dapat permission letak pic. hehe. tunggu la. nti mra pn nak mintak jugak la. hehehe.

btw, i'm hepy for u. insyaallah one fine day u'll met ur mr.right. muah muah!

happy always sis ~

with love <3

intanurulfateha said...

@Myra Arshad (:

hehe mesti la myra tau syg
dats u <3

ilysm ok.
jgn sedih3 tau
anythin text me
muahhh!

nurarabella said...

i ada pna tersuka org...
n org itu adalah penyanyi...
mcm angau jgk la...
sangat jauh untuk di gapai kn??
bowingla xde boipren~!
lau ada, mgkin i xde nye nk angau
cenggini.......=(

intanurulfateha said...

@nurarabella

wahh suke penyanyi ke?
dasat :P

Nad said...

im happy for u sis. :D


suka entry hepi2 sis. :D

NuSaNa NoSa 91 said...

pernah.. tp senyap2 je la. pas2 diri sndiri yg sedih.. ha3~ ^_^

intanurulfateha said...

@Nad

tq syg~ :)

intanurulfateha said...

@NuSaNa NoSa 91

nape sedih ni :'(

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13