Sunday, December 19, 2010

.karma

.

Salam.

Korang percaya pada karma tak? What goes around, comes around. Kita selalu dengar orang orang tua cakap, hidup ni macam roda. Tak selamanya kita berada di atas.

Kalau kita tak nak benda tak best dekat kita, kita jangan lah buat orang. Kalau orang tu sayang kita macam separuh mati, hargai lah dia. Bukan senang nak dapat kasih sayang yang sejati. Bukan time dia dah tak de, time dia dah pergi, baru nak tercari-cari. Semua tu dah terlambat dah. Baru nak rasa orang tu penting dalam hidup kita. Tak baik lah kan buat macam tu. Orang tu pun ada hati, ada perasaan.

What you give, you get back.
Memang macam rasa kejam. Tapi kalau tak nak rasa diri kita di zalimi, jangan la zalim terhadap orang. Bila orang tu meroyan, sasau, terpaksa hadapi kesukaran dalam hidup, menangis 24 jam, kita cuma duduk dan tengok dari jauh. Mana pergi perikemanusiaan yang kita ada? Kenapa mesti ego? Selfish? Heartless?

Honesty + Commitment + You + Me = Us.

Semua ni penting dalam hubungan. Mana boleh mencipta hubungan tanpa komitmen. Kalau tak nak ada komitmen, jangan bermain dengan hati dan perasaan. Hapuskan perasaan tu. Buang ia jauh jauh. Jangan bagi harapan palsu.

Jika kau bercinta lagi
Jangan cintai seseorang setinggi langit kerana langit boleh runtuh. Jangan cintai seseorang sedalam lautan kerana lautan boleh surut. Cukup cintai seseorang seujung kuku, walau kecil, walau selalu dipotong, ia akan selalu tumbuh :')
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Eh apesal macam skema je entry ni?
HAHAHAHA.

Segan pulak.
Ok bai. :-P

Eh, eh kejap!
SELAMAT MALAM! :-)

18 comments

eykameow said...

suka suka! tak skema lahhh. nampak natural sangat ! cool and steady. matang sangat!

ps : bila baca entry ni, terus nasihati diri sendir. :') THNKS 4 DA NICE POST

suffer8zine said...

hekkkk segan

Terkini : 5 Tandatangan Termahal Di Dunia

ahsfantasy24 said...

yewp brtl..
stuju sgt~

brbuat baiklah utk dibuat baik..
^^,m

yaya said...

yerp.what goes around comes around!
mmg suke ayt tu.
org yg da pna buat ati kite sakit pon da dpt rsekn pe yg kte rase sblm ni.
haihh..
grmnyerr..

Amy Abdul Rahman said...

suka gilaaa baca entri nih!!!!!!!

liyanaziz said...

ohoi... suka quotes jika kau bercinta lagi!

syafiQakarim said...

sissss... =(
suka.hee..
karma karma karma

manna_salwa said...

Jangan cintai seseorang setinggi langit kerana langit boleh runtuh. Jangan cintai seseorang sedalam lautan kerana lautan boleh surut. Cukup cintai seseorang seujung kuku, walau kecil, walau selalu dipotong, ia akan selalu tumbuh :')

sweet je, like2..

:)

Aizuddin Hanis said...

cinta sampai mati..

p/s : ( A H 7 ): Chelsea Vs Manchester United Postpone

cikpepel said...

yeah..wut goes around comes around..

apa pun..bersederhana dalam chenta..ecewah...menasihati diri sendiri sebenarnya..

hamzah ian said...

intan!!!

SyahmiFikri said...

yeahh.. itu lahh karma.. mmg berpegang pada karma.,. hoyeeh2

::cikjuju::◕‿◕ said...

"Cukup cintai seseorang seujung kuku, walau kecil, walau selalu dipotong, ia akan selalu tumbuh"

kita suke ayat itu!!hehe

Saybee said...

sukaaa quotes tuhh :)

NuSaNa NoSa 91 said...

keen percaya!! ^_^

cik aletheea : said...

suke entry nie and i do believe in karma.

reena yusoff said...

hye. i ada amek quotes tue. and i buat kredit dah utk u :) beshh! ;')

Eyesha Zaidin said...

saya tak percaya pada karma,
TAPI
saya percaya pada qada dan qadar ALLAH S.W.T ^_^

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Yeay! Dah kawen. ;-)
View my complete profile

#our junior

Lilypie First Birthday tickers

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

#day 1

#day 1

#month 1

#month 1

#month 2

#month 2

Kesayangan

Kesayangan

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)