Saturday, December 11, 2010

.the cronology of my surprise birthday party

.

Salam.

Hari itu hari Sabtu. 11 Disember 2010. Hari yang indah. Pagi yang yang gelap. Kini sudah terang. Aku adikmu dan kau abang =.= Gila Intan. HAHA. Ok. Hari sabtu lepas, I keluar merewang. Ingat nak jalan-jalan dekat Melaka ramai-ramai. Tapi last last cuma keluar berdua jer dengan Nabila. Yang lain ada hal. Yang paling banyak hal, Muadzam. Aku rasa nak tampar kau laju laju, kau tau tak?!!!

Me & Nabila.
Gila tak cantik gambar, camera HP jer.

Tapi jumpa sekali Azee.
She is a dentist.

Kami lepak lepak, makan makan. Jalan-jalan dekat Dataran Pahlawan Melaka tu. Dapat jumpa kejap jer. Sebab dah banyak buang masa dekat jammed. Jammed teruk sangat. :'( Lepas tu, gi tengok movie, cerita Aku tak bodoh. Best lah jugak cerita tu. Habis tengok movie dah lewat. Adik I sms, suruh beli Pizza. I kan kakak yang bagus. Mesti lah belikan. (Weh Yeop, bila nak ganti semula duit aku? HAHA)

Masa on the way balik rumah, dah pukul 9 malam. Adik I call. Dia cakap, nanti sampai Pekan Bakri, suruh bagitau. Mama nak kirim barang. Tapi masa tu dah pukul 10 lebih. Kedai pun dah tutup. Tapi I call jugak. Tapi mama cakap tak nak kirim apa-apa.

I ni jenis susah sikit nak dapat permission keluar melepak kecuali dengan kawan -kawan baik I. Nabila, Laila, Azee, Ina, Noy, Za, Muadzam, Azizi, Amin, Pijal, dan Kitut. Ni je la antara manusia-manusia yang dapat lesen besar untuk bawak I dating. Kuikuikui.

Bila sampai rumah, pagar dah tutup. I malas nak tekan loceng sebab dah lewat. Tengok dari jauh, pintu rumah I dah tutup. Gelap. Dalam hati cakap, Mampus aku kena marah dengan mama kejap lagik. Mama suruh balik sebelum malam. =.=

Adik I tolong bukakkan pagar. Time I sampai rumah mula-mula tadi, I nampak Chacha terlompat lompat, tapi tiba-tiba pintu rumah tertutup balik. Ye lah, time tu dah gelap. So I ingat cuma bayangan je kot. Tiba-tiba seram T___T

Bila I bukak pintu rumah jer.......

SURPRISE!!!!!!!!

Haha. Gila speechless ok. Terdiam. Tapi tak nangis. Cover line. I tanya lah mama, Asal mama beli kek? Sebab I cakap, I tak nak kek. Kan I dah buat cheese oreo cake haritu. Tapi mama cakap, time makan makan time birthday I semalam (10 disember 2010), tak de tiup lilin semua. Just makan steamboat jer. So, macam tak best.

Sebab tu mama belikan kek jugak. Hihi. Patut lah suruh I bagitau kalau I dah sampai Pekan Bakri, sebab doang nk prepare dekat rumah. Heee~ Sayang Mama! :') Next year, boleh lah surprise-kan Angah dengan sebiji kereta pulak yer. Harap harap mama baca. Hihihi :-P

Sayang Mama & Abah.
Sayang semua........

Nervous :-P

Tengok pipi I.
Dah tembam kan?
T____T

Biasa la minah sebelah I tuh.
Menyibuk, feeling macam birthday dia
=.='

:-)

Siap ada belon tau!
Ni 1st surprise birthday party untuk I.

Chacha jeles sebab time birthday dia tak de belon.
HAHAHA.

Yeayyyy!
Dah 24 tahunnn...

DAH BOLEH KAHWIN!
Kah kah kah~

Borang kosong banyak lagi ni.
Nak? :-P

25 comments

Saybee said...

whoaaaaa~ bestnyeeeee ;)

Mr feckry said...

wat!dah 24? hepy besdey

♥-- emieysandra --♥ said...

happy family ;)

sWeEtdARLiNG said...

salam kenal..!

www.sw33tdarling.com

Ciki said...

best2!!hoho

cik saba said...

waaaaa..best nyer surprise..
nasib baek chaca x baling sis ngn air ke..hihihi

Nurul chumel said...

siap ada cronology!
syok nye!!

cik nur said...

hurm sis lawa
kalo pipi tembam maknan nyer bahagia la tuh :P

Cahaya Kehidupan said...

hehe bestnya ada birthday surprise...cahaya tak pernah pun dapat bday surprise..sob3...

Heidi Shafiq said...

u de tinggalkan kek utk i x?

adrinaqamarina said...

nak! haha

wek. kesian chacha tak de belon. ambik je belon angah. hehe.

chenta said...

hari sabtu lepas mmg jammed teruk kat area dataran tu....geram jee!

Woofer Storm said...

borang kosong??tapi sy nak isi borang yg ke4,bru ckup 4 quota^^ hahahaaaa Moga pnjg umur n murah rzeki..

maCy said...

hamboih. na surprise kete sebijik.

pengsan. haha

hepi bday :)

teddyuna said...

minx sikit... hehe sedap kek u..

Myra Arshad (: said...

waaaa. bestnyaaa dia kena suprised. jeles :)

Booty Martinez said...

sweetnya....

dah bleh kawen? calon2nye ialah....

http://sekilass.com

ninjakecik said...

slmt hr jdik! ;)

anyss said...

sweet la sis :) HAPPY BIRTHDAY . 24thn? mcm mude je. ape rahsia? HAHA

hani syahida said...

24? nampak muda lagi.Happy birthday anyway

-atiQah- said...

bestnyaaa suprise party mcm ni.. :)
suka tgk mama sis..hehehehe..
tringat balik masa jmpa dpn2 hari tu..
baik sgt mama sis! lembut je..adore kat dia..hehe..

ladolce khairina said...

epy bufday k.intan....opss,epy belated bufday...hope k.intan hepy 4ever

..DaK KeCiK.. said...

Bestnya sayang....
Ermmm,arap2 23 ai bulan ni ada suprise party utk i..hihi

mira.una said...

xyah borang2 la sys
on9 form jelaa
lg sng
haha

enyheartsdiamond said...

wahhh! saya tak pernah dapat kejutan sebegini :')

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13