Tuesday, November 23, 2010

.tutorial header transparent

.

Salam.

Tutorial ni dah lamaaaaaaaa sangat I delay sebab I malas nak buat. Eh tak. Sebenarnya kalau guna netbook I yang kecik dan lembab tu, susah nak buat tutorial. So, I pinjam ah PC adik I kejap. Ni tutorial yang paling simple cara I. I tak sure, mungkin ada cara lain yang boleh buat header transparent, tapi cara I ni senang sikit kot. Guna yang basic jer :P

1) Firstly, mesti lah kena ada Adobe Photoshop kan? I guna Adobe Photoshop CS5. Tak kisah lah siri mana. Janji Adobe Photoshop :P Kalau tak de Adobe Photoshop, boleh download kat SINI. Tapi bukan CS5 ah.

2) Then klik File-Open dan pilih gambar mana yang korang nak guna. Then klik lah Open.

3) Then nampak tak dekat bahagian Layer sebelah kanan tu? Korang right click dekat Background tu dan pilih Duplicate Layer.

4) Ok, dah nampak kan, ada dua layer sekarang. Tapi yang layer Background tu, korang tutup simbol mata. Tapi yang Background copy tu biarkan.

5) Then, klik Eraser Tool dekat bahagian kiri tuh. So, korang padam lah mana yang korang tak nak.

6) Zoom In sikit kasik nampak. Senang sikit korang nak padam.. Kena sabar sikit lah. :)

Tadaaa~
Dah siap padam background.
Tinggal I seketul jer :P

7) Then korang pergi dekat layer Background copy tuh, and korang right click. Then, pilih Blending Option.

8) Blending Option ni untuk letak border dekat sekeliling gambar korang tu. Try lah satu-satu k. Ok, setel untuk gambar. Jom I ajar untuk tulisan pulak.

9) Klik File - New.

10) Untuk header blog I, size dia 1000 px X 300 px. Depends lah pada korang nak letak size berapa.

11) Nanti dia akan bukak new tab macam gambar atas ni. Then gambar yang korang dah siap buat tadi, copy dan paste ke dalam ni. Err copy paste korang tau kan camne? I terlupa nak print screen tadik. Huhu.

Memandangkan ramai yang tak tahu macamana nak copy, meh I ajar.
--- Korang drag(tarik guna cursor) jer gambar yang korang dah edit tu ke tab yang baru (tab header). Kalau gambar dia besar, korang klik Edit - Transform - Scale dan resize lah size dia. Senang kan? :P


12) Then, korang tekan huruf T untuk buat text pulak. Taip lah apa-apa yang korang nak.

13) Kalau nak tambah text, klik lagik dekat T tuh k. Dah siap text tu, right click dekat Layer Text then ambil Blending Option untuk border text tuh.

14) Kalau nak ada border warna hitam tuh, pilih Stroke dan edit ketebalan border dekat situ.

15) Bila dah siap, pergi dekat layer Background dan tutup simbol mata. Make sure dekat header korang tuh nanti, dekat background dia ada kotak-kotak kecik, dan bukan lagik warna putih. So, dah transparent lah header korang tuh! Yeayy! :P

16) Last sekali korang Save lah. Klik File - Save for web and devices. Jangan pilih Save As sebab nanti gambar korang tu pecah and tak smooth.

17) Dekat atas sebelah kanan tu nanti kena pilih format apa. So korang pilih PNG 24. Then tekan lah Save.

18) SIAPPPPP!

Tadaaaaaa~~
Dah siapp... Senang kan?
Fuhh, sejam I buat tutorial neh =.= Korang try sampai dapat tau. Penat I buat. Ikut step dia betul-betul. Kang kalau betul-betul tak dapat, baru tanya I k. Good Luck!
Kalau dapat buat,
boleh lah creditkan dekat I. :)

xoxo

250 comments

«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 250   Newer›   Newest»
..hizamirahim.. said...

haha.
best2.
nanti nak try jugak ah.
XD

Syazwana said...

wah terbaek
suke suke suke
thnx!
:D

shazika said...

sis..mana nak dwnload cs5 tu?
aritu ailyl pernah kasi link, tbe2 dah install x leh guna plak n lptop hang

harap dpt share link cs5 tu T____T"

Fatehah A. said...

kalo nak wat header yg berkelip2 tu sis tau x?

mizmiEe said...

so sweet.:) tp sy xde adobe la akak..
huhu

♥-- emieysandra --♥ said...

sis..photoshOp ea? leh try ni, masa cuti byk, dok edit blOg je la keje ;D

yaya said...

berguna! But i tak reti guna adopt. So, guna gimp jeh =,="

s.h.i.d.a said...

wahhh..camtu rupenye..double thumbs up..=)

liyana aziz said...

x upload pun adobe photoshop.. muahahahhaahha.. line berukband yang lembab x mengizinkan... nanti boleh rujuk sini.. eheheh.. tq

dandelion kiss said...

sudah berjaya,
tapi lotih nak buat.
thanks dik!
=)

yayalya said...

waaa mcm senang...t nk try btlah...hehe

Heidi Shafiq said...

peh terer giler org tua ni gune adobe.. nt i nak dtg umah u la menuntut sampai terer..

sab said...

fuhh..lame gile my boy cri bnde alah nie..berita baik ni. tq ya :)

RoSs_NiE said...

tenkiu deary intan..ros mmg nak request header transparent..mst ramai org yg request kan..tqvm

Cik Pink Princess said...

salam sis.
cmne nak copy paste pic yg dah di erase tu ya..hehe..
baru first nak try guna adobe photoshop..
satu apa pun xtau :p

HafizRahman.com said...

nie yg i syg u nie intan...i baru je nak mesej u tanya..haha

::cikjuju::◕‿◕ said...

owh sgt berharga!!nak request sis wat tutor lagi satu bleh tak??heh..^_^..

nyna amani said...

thanx kak intan..nak try buat neyh..rase dalam byk2,kak intan punye tuto paling mudah dfmahi..:)

nurulfaridah said...

tq for the tutorial
nnti nk cbe :)

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

tQ intan.. sumi nak buat header gadis atas awan tu.. tapi xreti2.. plus xde software adobe la.. huhu~

ezzenurfarhani@blogspot.com said...

wah!!! sanagat suke dengan tutorial ne..hehe
Tq sis intan..❤❤

dylli said...

oh menarik tutorial ni.
selalunya main buat je kat photoshop.
rupanya ada juga cara lain.
nanti cuba.
terima kasih. :)

intanurulfateha said...

@..hizamirahim..

sile lah ^^

intanurulfateha said...

@Syazwana

welkem ^^

intanurulfateha said...

@shazika

dload kt sini azi
http://www.mediafire.com/?g0jwymmwej5

intanurulfateha said...

@Fatehah A.

yg berkelip3? err yg mne ek?

cikpia said...

nie tutorial untuk yang rajin..... untuk yang malas, tutorial nyer : bodek kila kat katakila.com, suh dia tolong buat..... he he..... she's been doing mine. dah 2, 3 kali.... he he....

intanurulfateha said...

@mizmiEe

dload lahh
ni file die kecik sket
http://www.mediafire.com/?g0jwymmwej5

intanurulfateha said...

@yaya

alaaa bljr lah adobe
x susa mne pun :P

intanurulfateha said...

@yaya

alaaa bljr lah adobe
x susa mne pun :P

intanurulfateha said...

@s.h.i.d.a

tq :)

intanurulfateha said...

@liyana aziz

okesss :)

intanurulfateha said...

@dandelion kiss

welkem kakak ^^

intanurulfateha said...

@yayalya

try lah :)

intanurulfateha said...

@Heidi Shafiq

hahaha blnje ayam penyet dlu! :P

intanurulfateha said...

@sab

welkem :)

intanurulfateha said...

@RoSs_NiE

welkem :)

intanurulfateha said...

@Cik Pink Princess

CTRL A then CTRL C
lepas tu CTRL V dekat header tu

intanurulfateha said...

@HafizRahman.com

hoii ape syg3
sekeh kang
grrr!

intanurulfateha said...

@::cikjuju::◕‿◕

juju nk tuto ape plak ek?

intanurulfateha said...

@nyna amani

tenks nyna
try lah buat k :)

intanurulfateha said...

@nurulfaridah

oke :')

intanurulfateha said...

@☺[ai][sUmi]☺Chan

sumi, nt dload lahh
http://www.mediafire.com/?g0jwymmwej5

intanurulfateha said...

@ezzenurfarhani@blogspot.com

welkem sygs :)

intanurulfateha said...

@dylli

same3 :)

intanurulfateha said...

@cikpia

pemalassss ek u nehhh! :P

✿ CikCimi said...

malas~
buatkan.
:P

intanurulfateha said...

@✿ CikCimi

grr..geget kang!

Ladylailapepel said...

sgt membantu la cyg..tq..

~LP Lum~ said...

salam intan~

hehehe.. thanx ya... :)

intanurulfateha said...

@Ladylailapepel

welkem ^^,

intanurulfateha said...

@~LP Lum~

ws kak
welkem :')

misz FaTiN said...

sis,, tq atas tutorial ni..
dgn tutor ni,, fatin boleh wat watermark sendiri.. ^_^

intanurulfateha said...

@misz FaTiN

sile3 :)

nanie said...

cntik header sis..
pndai sis buat tuto :P

intanurulfateha said...

@nanie

tq :)

masnurain said...

sis..
just asking..
cmner eh nak tukar position gmbr kte eh..??
i dh paste kat dlm header yg nk wat tu..
tapi nk gerak picture tu ke position lain x reti la...
mcm mane eh..?

intanurulfateha said...

@masnurain

u kene pilih layer gmbr tuu
dkt bhgn layer yg ade bckgrnd layer tu sume
phm x? :P

masnurain said...

orite!
dapat dh method nk gerak kn pict tu..
but my pict size die too large..
nk full msuk dlm header tu..
ade x cre nk kecik kn size pict tu..?

intanurulfateha said...

@masnurain

u select gmbr tu, then klik edit kt atas tu, amek transform n amek scale
kecikkan size kt situ
phm x? :P

masnurain said...

dapat sis!
thnx..
^__^

intanurulfateha said...

@masnurain

cpt upload
nk tgk! :P

masnurain said...

hahahaa..!!
tgh buat lagi..
haduii..
first time try..
serius x cantek!!
huhu

::cikjuju::◕‿◕ said...

kita nak tuto mcm mane nak buat bckground kat sidebar tuh....yg mcm sis wat mane itam...tulisan pink tuh...heh...mintak tulun yer...heh

intanurulfateha said...

@masnurain

alaa xpe
yg penting, usaha sndiri
bru puas hati :P

intanurulfateha said...

@::cikjuju::◕‿◕

ouhh yg itu
haha itu mmg tmplate yg sis amek dr tenet
sis pun x ingt kt mne sis amek =.=

nt klu jmpe blik, sis buat tuto k

MuNsYi SaMa said...

wah..thanks~ dh lame tak edit gune PS. nk try gak. :)

intanurulfateha said...

@MuNsYi SaMa

oke ^^

masnurain said...

sis...
finally im finished..!
penat2..
tp x cantek la sis..
come and see..
leave me some comment!
^__^

intanurulfateha said...

@masnurain

ok lah tuh..
tp x smooth sgt padam tepi3 gmbr tu
xpe, nice try
ade mase, try agik k :)

masnurain said...

orite sis!!
thnx..
:)

intanurulfateha said...

@masnurain

welkem ^^

::cikjuju::◕‿◕ said...

heh..oraitee sis!!tq
\m/>_<\m/

intanurulfateha said...

@::cikjuju::◕‿◕

no biggies ^^,

caliph shuriken said...

nice en3..
thanks for sharing ^^

♥NiniHartini♥ said...

Laling, mcm buat tutorial kotak yg u type "fuhh, sejam I buat tutorial.....blablabla"

mcm mana nk buat yg mcm tu? ada kotak siap background yg cute lg..

khairilhusni said...

huhu.. susahnya.

thanks...

Myra Arshad (: said...

nak buat tapi busy. hehe. later on myra buat . tengs sayang :))

intanurulfateha said...

@caliph shuriken

welkem =)

intanurulfateha said...

@♥NiniHartini♥

blockquote
heee nt i buat k :)

intanurulfateha said...

@khairilhusni

x susah la
snng je
try lah ^^

intanurulfateha said...

@Myra Arshad (:

welkem manjerrrr :)

ainatiqa said...

camne nak tukar position gambar tuh kat dlm header tuh ek ?
jenuh try , tapi tak bole pun .

intanurulfateha said...

@ainatiqa

u kene buat exactly size die. klu nk betul3 kt tgh, mmg payah sket

teddyuna said...

mmng superb la.. una dh lama nak ! thnx bnyk2!!! follow kamu n fav ini page

intanurulfateha said...

@teddyuna

tq :')

♥adliya♥ said...

hye..nk mntk tolong nie..
boleh tak u tlg transparentkan header i..
i xd sofware photoshope..n i dah try byk kali nk download tp x brjaya..

intanurulfateha said...

@♥adliya♥

bole, tp i charge lah bole?

délicieux Cadbury Diary chocalate said...

wow! bnyk nyew step..
nk try dlu laa..

délicieux Cadbury Diary chocalate said...

waa..akhrnya..dpt jugaa..
tengss kak..

Me NJS said...

wow..beslh..mnjdia.thanks kak!

alinac lover said...

besh nyer

nnti nak cuba gak la

^ummu^ said...

sy da download tp x bule bukak lerhh .. :(

masnurain said...

@^ummu^

ummu..awak kne ade winrar...
then kne extract dulu file tu..

misztikah said...

salam. sis cmne nak copy paste image tu ea..sy tak tahu la. baru first time nak blaja huhu. tanx ea

Fatin Sallehuddin said...

wah akak ! terbaek dr ladang ! makasih yep .. insya Allah nt sy try :))

Shira Shafrida said...

intan,

thanks sbb buat tutorial nih.. shira pun dah try buat..

nnt kalau shira buat tutorial, nama intan akan di creditkan..

thanks sgt intan.. ;)

intanurulfateha said...

@misztikah

drag/tarik jer gmbr tu gune icon anak panah k

intanurulfateha said...

@Fatin Sallehuddin

oke welkem ^^

intanurulfateha said...

@Shira Shafrida

tq :')

syieda_syaada said...

thnx wat tutorial nie mmg mantopp..saya da wat tp tak bapa nak menjadi la..tapi tak pe akn cuma lagi..hehe :)

pinkroses said...

thnx yer ajar wat header...sy da wat..tp x cantek cm yg awk buat ler...huhuhu...mybe kena byk praktis ni kn...hehehe...btw thnx yer...;)

Cik Mimie said...

toce cik intan..
cik mimie da wat da..
hasilnye org kte bole la..
x cntik sgt pun..insyaallah, cik mimie akn berusaha lagi..thankx again ^_^

aswani_comey said...

salam..
thanks ye cik intan..
sy dh try buat..
tp xla scantik cik intan punya..
hehehe..

pink said...

Sys Intan!
Miraaa berjayaaa buat akhirnyaaa!
Thankssss ! tips sangat bergunaaaa !
huhu excited gilee neh! haha
nnt if Mira buat tuto cnfirm mira credit sys Intan! :D

Sachi Asukai said...

nak try buatlah!nnt tak dpt saya tanya awak ye.bru follow^^nak email:)

/Dayah//Nurul/ said...

nk try lg :) tqvm, jasamu dikenang for sharing :)

Siti said...

yeayy dah jadik..hehe, thanks ye sis.. ;)

intanurulfateha said...

@syieda_syaada

ok :)

intanurulfateha said...

@pinkroses

practice make perfect :)

intanurulfateha said...

@Cik Mimie

welkem :)

intanurulfateha said...

@aswani_comey

:) welkem

intanurulfateha said...

@pink

hihi welkem :)

intanurulfateha said...

@Sachi Asukai

emel ade kt ruangan ctc tu ye :)

intanurulfateha said...

@/Dayah//Nurul/

welkem :)

intanurulfateha said...

@Siti

welkem :)

syah ai said...

haii.,thx for the tutorial ! its really worked ! weeee ~ love ur blog

momoyyanyzz said...

sis intan , ade yang minta tlong u buad header transprent then u ckp kena charge . brapa eh ?
i nak juga , cz xbule download larw , so sad , hope sis intan can help .><

hani syahida said...

nak try nak try
tp,kena download photoshop dlu T_T

ieha ieho said...

header sye da transparent tapi ade ade ag background puteh.kenape yeah? cane nk buang.help help help! :'(

teare :) said...

thankyou very muchie :)

Nurhayani said...

tenks. sangat laa jadi. hehehe

Budak Tepces said...

npe tk bule bkak new tab?

i'm QafQaf . said...

sist ,
i gune gimp ,
p x jumpe un blending options :(

YanaMIB said...

hye dear..berjaya follow ur tutorial..thanks! ^_^

wana_love said...

ade problem kat sini. nape bile sy tekan new, then die kluar layer baru. xde keluar tab pun. mcm mne ye?

Dya Aisya Helyka said...

Thanks sis intan.
Berjaya jugak buat. :)
Hehe

danisya azim said...

kak intan... saye x phm yg dekat copy dan paste tuu...cmne erk ???

Anonymous said...

thx!

ALYA D. said...

Thnks 4 the tutorial :)
But ada satu problem lah. Bila dh buat transparent header ni en, mcm mne nk letak header ni dekat luar kotak mcm akak punya tu? Mksd sy, mcm mne nk buat header tu terpisah dengan entry. Header dia tu kt atas & background header tu ialah background blog kita mcm yg akak punya. SORRY bnyk tnye & sorry klau soalan ni memeningkan kepale. I hope you can help me :) & thank you!

nurul shifaa' =) said...

salam.. akak, thx a lot =)

Syed Hilmi Syed Yahya said...

good information...=p

Anonymous said...

akak..
akak gune font yg tulisan intanurfateha tu ape??

*black cat* said...

really need it /waaahhh ,tengs <3
nice bloggies .followed :)

akma said...

dahsiap . tapi yg tlisan yg mcm "intanurfatiha" tu dpt dripde mne ?

HafsahAzmi said...

@akma

http://www.fontspace.com saya cr kat sini je..mcm2 ada

HafsahAzmi said...

akak kalau nak buat corak2 mcm akak buat tu nak buat mcm mane pulak??
email saye ye kalau boleh
hn.apple_kiss@yahoo.com

superbEPA said...

tade lahh susa sngat :D
suda berjaye ! haha
thanks yerr :)

cantik tak ? http://superbepa.blogspot.com

ooo cik eykin. said...

THANKSS ;))

.M.I.R.A. said...

kak ! asal sy xleh nak drag pic yg sy padam background tu ? pic tu hilang. hoho .

diqie said...

thnx 4 da tutorial ! :)

~~nOyuE~~ said...

sis, knape yg sy bt xblh nak save???
blh tlg ajarkan???

farra aidah said...

try td jadik pulak heeeeeeeeeee

Anonymous said...

sys saya dah dwnld tp kenapa folder dye tk bole bkak ? tlog ajarkan pleaseee saye nk sgt photoshop niee thanks :)

Lis Amir said...

sis, thanks untuk tutorial ni. dh bjaya buat! hee :D

Ekyn said...

thanks for da tutorial...i nk try lah...

tahlerr said...

thankz sis tutorial nih..da berjaya wat pun....

SyafiqaNabila said...

thanks..dah berjaya~

http://syafiqa-belle.blogspot.com/2011/01/dulu-cita-cita-aku-nak-jadi-pelakon.html

JOY Eisk said...

salam..apsal bila dah save jadi cam2 plak header saya..camne nk wat ni?

http://joyeisk.blogspot.com

Nour Eyza said...

kak intan! stuck dekat bukak new file then nak buat size. buat size dh ok.. then bila bukak je gmbr ilang.. cm ne nk drag tuh?? huahuhuhu.. xphm.. sobs! ajarkan plz... =(

B said...

salam.
sy da bt da step tuu. then menjadi! :)
buttt, bila nak bukak yg sys ckp kena copy paste tu je dy tak jadik new tab. dy trus hilang yg sy edit. macam mane ek? ajar :((

Sharienz Sz said...

Salam..dah try..yeah success!!
tapi tak lah cute mcm intan punya..
simple jer..
tapi ada masalah lagi ni..
mcm mana nak letak header tu dekat blog kita? dah try byk kali tp x dpt gak..nak godek html lg la tak pandai..pleas tlg ajar..

eera said...

cik intan.. suke sgt.. jadi...
even tak bape nk cntek.. tp bole la..
puas hati coz bejam2 buat... :)..tak pandai gune photoshop.. tu lmbt..
thanx ye

Cik Meya said...

akak .. tak jadi lah .. lain layer belah kanan tuh .. hm cmne nih ?

farahadriana said...

Akak , dah try tapi kenapa belakang banner tu still putih tak transparent pun, sbb layout or what? >,<
cube akak tengok ,
littletalkings.blogspot.com

vanilla_ice said...

teacher intannnnn ! klau dh save for web and devices pun bile ltk jd header blog , die nmpk x smooth jugak mcm mne ? mcm boleh nmpk kesan2 pdm tu .

Dawa said...

makasih byk2 utk tutorial ni. berjaya diapply di blog saya :)
http://ekspresiruang.blogspot.com/

Cik Mira said...

hye awak. thanks for this tutorial. boleh jadi cikgu! heheh ur tutorial senang paham seriously :) thanksss!

sorry kalo header i macam lebih kurang u punye. i baru buat. nnt i buat lain ye. tgh slow slow belaja :)

http://cikmiraedora.blogspot.com/

dyla lavender said...

yeayhh ! dah jadi ! sekian lame akhirnye , hehe , ty yeee =)

Ana Farhana said...

waaa x jadi...

Jiaa :) said...

JADI ! THANK YOU KAKKKKKKKK :) mmm ,btw, nak mintak tutorial ni ,mcm mana nak buat icon yang home|tutorial sume tu . saya tahu mcm mana nak buat ,tapi , nak bahagi kan link tu .maksud saya, saya nak letak about me tu ,dalam post2 yang saya dah buat ,tapi tak reti >< tolong saya pleasseee ! :)

cik fara @ fanadz said...

wah~nice.akan cuba,tenkiu ye.:)

darling said...

saya da cuba buat..
tapy ta bole lah..
da byk kali..
tataw nape..

Aisyah♥Chuwa said...

dah download tapi takleh buka.. tolong kak..

aL sYa said...

ade mslh dgn size tu..set 940x250..tp bl msk photobucket jd 797x212..huhu..maybe slh photobucket..x kira sy resize bsr mne pn,tp bl upload jd size tu jgk huhu..cik intan upload ke hosting mane utk dptkan link header?

KatekateKite said...

thanks yea!
nanti kite nak buat! :)

terima kasih!

bsyairi said...

thx! for the tutorial.. ade mase singgahla blog saye..

KatekateKite said...

Thanks lagi sekali! sebab kite dah siap buat dah pon! Jomla tengok! :D

-----------------------------------

KatekateKite | Jom Timbang Berat Kilo Blog Korang! ^,^

Anonymous said...

thanx dik..akak dah terai..memang best..cuma nak kena try and error banyak kali laaaa....anyway thanx a lot...muahhhhhh

anim said...

wuu , kalau akk buat kan untuk anim boleh ? :'(

mya arissa said...

thanks!it's very useful for me..

Syazwana98 said...

wow... berpusing urat kepala nak wat benda ih... hahha... btw, cute lorg blog akak nih

anys said...

akk ~ cmmn nx d0wnl0ad ph0t0sh0p yew??

NeSCAFe AiS !! said...

nak tnya la..tulisan yg kat header u tu tulisan pe ek??

JeSzyUu said...

salam.... camne nk save erk ? x dpt2 lg ni..huhu

Gadiz Bertudongg said...

ehh ehh . cmne na download adobe photoshop ny ? susahh lhaa !

bedah carlos ♥ said...

assalamualaikum , tok tok tok (!) ada orang tk ? kakak intan boleh ajar kite tk ? nak buat header transparent tuu . Dah try buat dah tapi tk jadi . Sampai dekat file - new tuu mcm mane ? Mcm mane nak copy and paste or drag die ? Pic yg kite buat tuu dah tk de bile bukak file - new ? So , how ? Boleh tolong kan kakak ? Please ? Tengok kakak punyer jealous ouhh .
TERIMA KASEH . - EEYA

bedah carlos ♥ said...

opss kakak , dah boleh buat dah yahooooooo (!)

terima kaseh akak ajarkan tutorial niee .

Annis Suzana said...

thanx ats tutorial ni.. berjaya gk gune photoshop.. b4 ni pnh gk tgk tutorial org laen.. tp x phm T__T
so, maceh byk2.. :)

WidadCutieyGirlZ StorY said...

WOOOWW..BEST NYER AKHIR NYER DAPAT WAT GAK...TP YG SIMPLE JER..TQ...FOLLOW ME BACK K..

si cokolat said...

sye dh bleh wat ..
tp prob sye kt header ..
npe xlehhhh ... plzzzz

Brother AShraf said...

thanks...follow me k.mintak share jugak...=)

bbBunny93 said...

thanks :D act, dah lama buat :D
baru hari ni nak ckp THANKS sebb ajar
HAHAHHAHAH :D singgh la blog i :)
header mcm u ajar :) tapi i xbuat transprnt la :))

ieda said...

berbulan cari cara nak buat header akhirnya di sini juga ku dapat belajar...tq sgt2 buat tutorial ni..sgt berguna

Gadis said...

intan..help! camana nk copy paste nih...!!! try tarik guna cursor xboleh masuk...try ctrl a c ngan v pun xkuar jgk...nape eh??

faraneesha shawl said...

intan nak tanye cam ne nak drag gambar ke tab yg baru... ? xmenjadi @______@

syafiqah said...

mcm mana nak buat header transparent guna photscape ? boleh tolong buad toturial ?

Niq Nabila said...

ade x yg guna photoscape ? kalau guna photoshop ni susah skit ler....tolong yer sis ~

Niq Nabila said...

yg CS5 x de ?

Izzah Liyana said...

sys , saya xpaham la nak drag tu ? xdpt . bukan xdpt . tpi , xpndai . =.=''

sol said...

hye :)

nak tanye.cane ek nak c0py paste gamba yg dah p0tong tuh ?

aimaniman said...

DAH COPY PASTE DAH DWNLOD DAH tapi masa plak x der.. nanti kalau jadik akak nak ucap tq ssssssooooo much kart adik yer.. kalau ada ilmu kongsi2 la..

Cik Nadd said...

hye sis.. =)

thanx ya buat tutorial ni.. da lame cari,,ari ni baru jumpe.. ;)

ainondreamergirl♥ said...

tq sis. :D

Seri dakBlur said...

thx 4 this tutorial kak! byk-2 tutorial yg sy crik, tutorials akak yg pling sy slalu gne! Thk u so muchh!! ^_^

eiyra said...

akk , takk leyy upload picca lhaa . napee ekk ?

pRinceSs fAiRuz said...

tQ so much..!! :)

Faridzuan said...

sayang akak, walaupun saya tak reti nak faham photoshop ni hehe.

syerrah said...

yeayyy!!
dah boleh
thanks :D

Twilleries said...

DAH TRY BUAT TAPI YANG AWK X PRINT SCREEN TU SAYA X LEY BUAT? BLEY EDIT ENTRY X, BUAT PRINT SCREEN TU?
KALAU AWK BUAT, THANX SGAT2!

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 250   Newer› Newest»
 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Yeay! Dah kawen. ;-)
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

Kesayangan

Kesayangan