Thursday, November 4, 2010

.tips untuk melupakan ex-boyfriend

.

Salam Readers~

Weeeeeeeeee~~~ Tips ini bagus untuk mereka-mereka yang baru putus cinta. Untuk yang dah lama putus cinta (macam I) pun boleh praktikkan kalau mahu. So, mari kita lihat tips-tips tersebut.

1) Jangan contact dia lagi. Lupakan nombor dia (even it takes time). Tukar nombor baru. Yela. Orang yang tinggalkan kita kadang2 menyesal, lepas tu nak cari kita balik. Untuk elakkan kemungkinan ni, beli nombor baru. Bukan mahal. Murah je :D *Errr memang lah murah dik non oiii tapi nombor I tuh no bisness.. Kekekeke.. Eh tak lah, nombor handphone I tuh, dah berkurun I pakai. Sayang lahhh.. Next tipssss plssss!

2) Lakukan senaman seperti berjalan kaki, berenang mahupun melakukan aktiviti-aktiviti fizikal di gimnasium. Selain menyegarkan minda, anda akan mendapat ramai kenalan baru. Beri peluang untuk diri sendiri happy. *Kalau jalan kaki sorang-sorang, nanti kena culik. Tak boleh guna tips ni. Next plsss!

3) Keluar rumah setiap weekend or cuti. Korang boleh pegi window shopping, lepak dengan member member or clubbing (oops). Mana lah tau, bole sangkut dengan mamat wayang ke. eheh. Terperap kat rumah pon wat korang ingat kat dia je kan? *Walaupun dah start cuti semester, mesti mama tak kasik keluar rumah setiap weekend. Sebab kena dok rumah jaga Chacha =.=" So, tips ni tak berkesan. Next plss!

4) Call lah family or member member jauh korang. Dorang lebih amek berat pasal korang dari orang yang dah tinggalkan korang tu. Macam I. HAHA. (Kalau boleh call free tak apa lahh.. Ni kalau call, mesti pakai duit kan? I ni dah lah miskin. Next tips plsss!

5) Hias bilik tidur dengan suasana lain. Agak agak ada frame gmbr dia, atau barang barang pemberian dia, campaklah jauh jauh ye. Takde guna lagi dah benda benda tu. *Semua barang tu beli dengan duit. Ingat senang ke nak carik duit. Haishhh... tak suka membazir tauu! Next tips plss!

6) Busy kan diri. Buat je keje pape. Study walaupun dah abes final exam, kemas rumah walaupun rumah dah kemas. Ape ape jela. Yang penting jangan biar kan diri tu sendirian. Time frust, bila teringat pasal dia, korang akan lagi bertambah sakit hati. Lepas tu nanges. Kan? *Kadang-kadang nangis tu perlu sebab boleh buang habuk dalam mata. Kan kan? Heee.. next tips plsss!

7) Benci lah dia kalau dah susah sangat. Cara ni jela paling terbaikk untuk sesetengah orang. Tekad dalam hati korang dah tak perlu kan dia lagi. Untuk apa? Dia happy dengan orang lain(kalau korang clash di sebabkan orang ke-3), korang nanges nanges. Ish. Buang masa je weh :) Kalau korang dapat dia balik pon, nak ke korang benda yang sama berulang lagi. *Tak baik tau benci-benci orang. Tuhan tak suka. Kita kena sayang semua orang. Kena saling sayang menyayangi antara satu sama lain. Next tips plssssssssssssssssssssssssssssss!

Ehhh...dah habis dah tipss?
Kena carik tips lain agaknya ek.
HEHEHEHE.

Tapi kann...
Tak semestinya tips ni tak berkesan untuk I,
tak berkesan untuk korang jugak.
Korang still boleh mencuba.

So, good luck! (^^,)

Bai!

33 comments

Mario said...

ekeke...apa daa...bagi tips tp taknak praktik kan...huhu tapi agaknya berkesanla eh kat org lain...yg penting nak dgn taknak je...dan yg penting sis dah ceria... hehe hope laa...

HaFizRahMaN.com said...

waaa dah tukar background=)

Syazwana said...

hehehehe...
ai pon tengah sedey gak..
mmg susah..
T__T

mera zati M.z said...

memang susah nak lupa ex kita, kannn.. haihh

Azwandy Bin Muhamad said...

Tips utk melupakan ex-gf plak mcm mana eh? huhu...

Mr feckry said...

aik, putus cinte ke

dark r0se said...

haha~ ade3 jela intan ni~ kelakar!;) insyaAllah, moga tips yang diberikan dapat membantu~ :)

pink said...

Boleh kee Mira hadapi kalau guna tips nih ? ;'( ishh benci betul perasaan macam nih :(

btw thanks sys share tips nihh :)

♥naematulsaadahismail♥ said...

cari penggantiiiiiiiii :P

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

masa putus cinta dulu...hari2 baca balek sms yg dia send dulu2 hahahha

sengal kan time tu..la ni alhamdulilah..dah bleh lupakan....heeheh

♡ Sutera Kasih ♡ said...

tips yg menarik hehe..tambah satu tips lagi..carik pakwe baru hahaha :P

Nurul chumel said...

hmm.bagus tips u ni syg..
smoga u lebih kuat intan!

~LP Lum~ said...

salam intan~

ahaks~ alhamdulillah... akhirnya akak dpt gak lupakan ex akak walaupun ambik msa bertaun2... :)

syaza kelyza said...

syaza pon pernah buat yang no 1 dengan last sekali tu , memang berkesan ! langsung tak ingat kat mamat bongek tu dahh , hekhek :D

AuTumN LeaVes said...

haha...cs..nice tips..next tips utk cs adalah rujuk balik.wehehhe

♥-- emieysandra --♥ said...

tip no.5 tu, betul..
xbaik membazir!
ehehe :)

ahmad jo said...

hehe... nice tips ni... ape2 pun byk2 bersabar sape2 yg putus cinta...

ni nk bg tips yg paling berkesan..

cari je bf/bf yg baru.... confem dh x ingt yg lama smpai ble2.. hiks~

MissNafa said...

senang kata biar masa yang menentukan :)

iQaChumel said...

hahah aww...
tips tips yg sangat menarik.
tp 1 pun xleh masuk dgn iqa.
xberkesan sis...
sampai skng still angau...
huhu...dem..

Amanda Sasha said...

alaa kak intan.manda tgh bercintan cintun sekarang~ hehehehe

iRa~" said...

hee.. sis kena kuatkan hati!
boleh je nak nangis..tp jgn selalu tau..
time will heal..:)

noor afzan said...

Haha..
faham2..
kalau dah terlalu sayang tu, bagila haap sahaja tips, tak mungkin akan 'jalan' kan intan.
=)

popo said...

maner2 awek yang nk cr kwn tu bole la hola2 sy..hahahha...ni tip paling berkesan

+ RyNe_0n9 + said...

hye intan...
besh2 tips2 kamu..
selama hampir 8 bulan sy hidup single mingle ni...
dri 7 tips kat atas..2 je x berjaya..
5 dripada tu sukses tp xberapa nk jayalah..=)

tips 1 : x sukses..berjaya tukar no tp dgn no tu jugakla contact si ex..hahampeh..pling lme pon seminggu tahan diri..

tips 2 : yeay berjaya..senam,jogging..from 57kg now 50kg..penangan hebat putus cinta nih..

tips 3: ni sukses bile ade kat kg je sbb adik beradik rajin meneman..klu kat uni..bizi kelas jer..bosan..

tips 4: nasib baik kwn sekola rajin borak..so klu ngan tacing2 mmg diorgla mangse..huhu

tips 5: dalam laptop dah clean dah..no more picture or anything bout him..(tp lam hp ade 1 lgik..1 je x bnyk pon..=D)

tips 6: ye semestinye mesti bizikan diri..klu dok sorang2 mmg habis ah..kelaut hati ni..
ryne suke ngk movie or something series drama..csi,ANTM n ape2 ntah lgik..

tips 7: TETTTTTT..sgt x berjaya..klu boleh bencikan die..
ya allah syukur gembira x terkira..
mslhnye..ku xmampu.. :'(

intan sori..terlebih sudah komen ni..huhu

mizmiEe said...

haha..
sist, tips yg u bg kan dah ade yg i praktikkan.. tp still x leh nk lupakan si ex itu..haha
:D

.s.o.f.i.a. said...

chettt!! ngelat!!!!

zuk zuhaiza said...

hehe..banyaknya alasan..
cakap je la taknak lupakan dia..huhu

aien nadea said...

ak'aaa. betul tuh. bencikan gile2. tapi...sye slalu nmpak dye bhagia ng gf baru kat facebook. sye jeles tersangat, mcm mne eah? hmm

bee.k0tt said...

tips last skaly tu lah i tgh buad skung nieh . nmpk cm kejam kan ? tapi tepaksa . hahaha

yaya said...

mase mule2 je saket. tapi skank ni dh ok dh. :)

NuR 'aQiLaH said...

baru terasa putus chenta.
intan...tuluuunnnnn..

wuu~ T_T

Fara's said...

Kak Intan, suka post nie!

김은성 said...

*selain itu kita kene banyak buat ibadah...banyakkan solat sunat dan membaca al quran!

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Yeay! Dah kawen. ;-)
View my complete profile

#our junior

Lilypie First Birthday tickers

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

#day 1

#day 1

#month 1

#month 1

#month 2

#month 2

Kesayangan

Kesayangan

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)