Friday, November 5, 2010

.tips tolak cinta kawan karib

.

Salam Readers~

"I tak pernah berhenti sayang u
walaupun u tak pernah sayang I"

"I tak pernah berhenti rindu u
walaupun u tak pernah rindukan I"

"Walaupun u tak reply sms I, I tau u baca"

"I mintak maaf sebab sayang u"

"I mintak maaf sebab perasan"
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kawan,
Terima kasih untuk semua itu tapi kita kan kawan.
Tak manis tau cakap macamtuh.
Hikss~

Susah kan kalau kawan karib sendiri dah mula nak confess yang bukan-bukan. Dari nak berkawan macam biasa, tiba-tiba rasa tak selesa. Kalau tak reply sms, kang sentap. Kalau tak angkat call kang cakap sombong. Haishhh, susahnya. Korang pernah rasa tak?

So here, I nak share tips macamana nak reject kawan karib. Atau dalam bahasa sopannya, macamana nak tolak cinta kawan karib.. Kalau nak reject kawan-tak-berapa-karib pun boleyyyyyy.. Huhuhu..

1. Menyatakan kepadanya secara berterus-terang bahawa kamu tidak sesuai untuk bercinta dengannya kerana kamu menganggap dia adalah sahabat karib dunia dan akhirat. *dah cakap dah tapi kalau tak faham bahasa macamana? -.-' Next tips plss!

2. Menyatakan kepadanya sekiranya kamu menjadi kekasihnya, kamu tidak mungkin boleh mengikut kehendak, arahan dan permintaannya. *I neh demand sikit. I tak suka orang arah-arah I. Huhuhu. Next tips plss~~

3. Kamu dan dia tidak sesuai kerana, selama ini kamu bersikap brutal ketika bersama dia dan tiada ciri2 kekasih yang sejati. *Yeahh..betul tu.. I kasar, kesian dia asyik kena marah jer nanti. Padan muka kau. Huhuuu~ Next plsss...

4. Kamu tidak pernah terfikir untuk bercinta dengannya kerana ketika bersahabat pun anda tidak peduli dengan kehadirannya. *Hahaha ini tepat. Next tipss pleasee.....

5. Menerangkan kepadanya bahawa masih ramai lagi gadis/jejaka diluar sana yang mempunyai ciri2 pasangan yang diidamkan olehnya. *Memang ramai! Tak faham kenapa nak jugak dekat I yang buruk neh. Adoiiii -.-' Next plsss..

6. Cuba mengelakkan diri kamu daripada bertembung dengannya ditempat kerja, sekolah atau ditempat yang anda dan rakan2 lain selalu berkumpul. *Memang takkan bertembung pun. Never ever! Next plss...

7. Jelaskan padanya anda lebih sayangkan ikatan persahabatan anda daripada menjadi seorang kekasih yang perlu ada komitmen dan bersifat setia. *Betul. Banyak komitmen... Next tipss plss...

8. Kamu jelaskan padanya bahawa kamu lebih mesra dan selesa sekiranya tetap terus berkawan sahaja kerana kamu sudah tahu perangainya ketika kamu menjadi sahabatnya dulu. *Betul.. Dah tau perangai dia. Kalau ok, mesti lah dah lama terima kan kan? Huhuhu. Next tips please.....

9. Nyatakan padanya bahawa kamu sudah mempunyai calon dan bakal kekasih yang sesuai dengan diri kamu. Tapi harus diingat jelaskan secara baik kerana kamu mungkin hilang kawan baik yang kamu sayang. *Yer, I memang dah ada calon pun~~ Lalalalalaa~~ Next tips pleaseee...

10. Bertegas dengan pendirian kamu sekiranya kamu betul2 tidak dapat menerimanya. Ikut kata hati kamu dan jangan termakan pujuk rayu si dia. Akhir sekali katakan dan tegaskan kepadanya “KAU MASIH SAHABATKU” *Berkawan kan lebih baik? :)

Credit to Sara

Kalau hati dah tak suka atau dah tak berkenan, buat lah apa-apa pun, memang takkan boleh suka/jatuh cinta pada kawan karib punya.. Semua tuh, KARUT. Huhuuu~ Lain orang lain cara.

Korang boleh guna tips-tips dekat atas tu kalau nak.
Ada yang I buat dan berjaya.
Huhuhuuu~~

Tapi kalau tak suka, I ignore jer.
Tak yah buang masa nak layan.

Nak kawan buat lah cara kawan.
JANGAN OVER SANGAT OKEYH! :)

Bai!

15 comments

Syazwana said...

bile bercinta dengan kawan baek pastuh gaduh mesti susah kan..
mesti dh x rapat mcm dolu2..
so baek kawan jek
xD

Budak Comel Suka Senyum said...

erm..nice tips.kne follow nie....
i dah pnt reject proposal kwn2 nie.
smpi dah xtau nk ckp pe.
last2 diorg ckp i brlagak smbong.
aduyai. I just xnk putuskn frenship yg ktorg bina smata-mata die syg I.
worthless...huhuhuu

Azza Zahra said...

Waa bagus post neh!
Aza dulu pon pena lalui.
Cuma terus terang pada
dia jer lar jln terbaek.

Aza taw dia suka aza pon
dari org lain. Last2 dia
ngaku gak. & aza pon bertros
terang jer lar. Tapi dia taley trime time tuh. Smpailar kami gadoh besar dan lama2 lost contact,huu sadis.
Hilang kawan sorang.
Tapi dia ckp dia nak tunggu smpai bile2. Tapi skg, tataw per citer.

Encik Tikus said...

^.^ *cun tak emoticon nie ? keh keh

Heidi Shafiq said...

intan.. i dah jatuh cinta dgn sandwich subway.. u x kesian ke? tolong la bwk sandwich subway dtg jumpe i.. dah lame x menikmati kegebuan dan kesedapan sensasinye..

misz benida said...

i loookeeeiii yor style..hehehe

kwan yg boleh tlg susah sng mostly kwan sama jntina.so xkn la nk jth cintan lak kn..hehe

suffer8zine said...

name pon kawan :P

Terkini : Pengsan 100 kali sehari

Nurul chumel said...

erk.
hmm.
i dengan arief pun kawan karib dulu.
tapi ntah macam mana boleh terjatuh cinta..
bluwekk..nak muntah pulak rasanya.
hihihi.. :)

iQaChumel said...

hahah sis selalu mcm tu.
da bg2 tips...pastu komen sendiri.
haik....
ala...sis pass kat iqa la..
confirm die terlayan.
haha..eh eh....

Fifi Rahmat said...

i tak tahu apsal i baca neh. hahaha. tapi yg i tau. lepas kita reject, hubungan persahabatan tu takkan jadi mcm dulu, kan? mesti ada yg rasa janggal dan tak kena

Anna Boleyn said...

setuju dengan komen fifi ni. klu reject mesti hubungan persahabtan tu dah tak macam dulu. kalau jumpa rasa janggal jer. huhu

saiazuan said...

uuu agk jangal klu brcinta ngan kwn karib sndri.. ;p

ryzna sha said...

selain blog ni ciut n lawa , isi2 nye pun bagus sgt2..congrats..i love it..

NuMeeQah said...

nk share ye...~ :)

ezzyra said...

kalau kawan kita 2 satu kelas dgn dia cmne plak?hari2 nk ngadap muka dia...kalo x reply msej ke ape ke,mula la dia lain mcm...xmo la hilang kawan..

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13