Wednesday, October 20, 2010

.presenting you my new pet!

.

Salam Readers~

Ini scheduled entry. I mengalami kesakitan kepalaan yang agak teruk. Haish, tak tahu lah kenapa. Maybe sebab banyak sangat test, nak buat report, fikir masalah yang datang secara pukal lagi dan maybe juga sebab cuaca panas terik dekat Melaka. Dengan jerebu tebal lagik. Haishh...dah lah nak exam. Jangan lah sakit tu datang.. Syohhh syohhh!! Pergi jauh jauh please......!

Time entry ni di-publish, I dah selamat tidur dekat katil yang empuk, di rumahku syurga ku iaitu di Muar, Johor. Tidak sanggup nak duduk Melaka lama-lama time cuti study week ni. Dengan rumah sewa yang ibarat sauna. Ohhh tidak! Baik I balik Muar dan duduk rumah diam-diam. Rehatkan otak dan minda kemudian study dalam keadaan yang tenang. Kan? :)

Since kawan I, Izzati dah semakin sembuh, rasa lega lah jugak. Ada sedikit kekuatan untuk menulis entry tentang kehidupan seharian. Tapi, I takkan pernah lupa tentang Izzati dan sentiasa mendoakan kesihatan dia pulih seperti sedia kala. Kawan-kawan lain tolong doakan sama yer! :)

I baru jer sampai rumah ni. (Time entry ni di tulis). Actually I dapat hamzah hamster lagi seekor. Kawan I, Rose yang bagi. Then I cakap dekat Mama. Then mama cakap, mama nak sekor dan sekor lagi I bela dekat Melaka.. Chacha nak jaga. Hoiii..habislah jahanam hamster I tuh.. Huhuhu.

Since I nak balik rumah, I suruh mama datang ambik dekat rumah sewa dan pergi kedai pet dekat Dataran Pahlawan Melaka. Nak beli cage untuk both hamster I. Excited sangat sebab mama nak belikan cage yang cantik-cantik. Heee~~

Ini cage untuk Bobo.

Scary pulak tengok mata dia.
Huhu.

Ini pulak cage untuk Ming-ming.
Hamster yang baru I dapat dari Rose .

Ming-ming ni kecik jer, tak gemok macam si Bobo tu.
Ming-ming ni chacha punya.
Dia dok sibuk nak kasik Ming-ming makan.

Cantik kan cage die? Both cage ni dapat harga RM120 jer. Then beli lah hygiene spray, dan segala barang makanan dan juga kelengkapan untuk hamster-hamster ni, habis dalam RM150 jerr...

Thanks a lot Mama!
Ni yang sayang lebihhhhh ni! :)

Bai!

33 comments

aLya said...

mst chacha jeles tgk bobo lg gemok dr ming ming..
2 yg nk bg makan jek..hehe

Eka Yucika said...

ngeee~~sys! fighting!! All the best exams :)

cantik cages tuh..cuteeeeee :)

.::WaNiE::. said...

aaa comel sgt nama ming ming hikhik

cik QasehThya said...

wahh...
ming-ming punye cage siap ad gelongsor...
tapi lagi best bobo punye..
hehe :)

Hazzy Ishak said...

hamster gigit sakit oh

BaBy^rOse said...

wah!mmgla cntik sangkar nye kan :P
mewah dowh hamster ni dpt tuan mcm korg..haha~~rajin mama ko melayan ek..
jg leklok ye :)

.s.o.f.i.a. said...

mama, nak jugak!!!!!!!!
(tapi kalau dapat cage je, tadak hamster nak wat apa ek???)

AyuZ DeathWisH said...

macam besh je law kene picit binatang tuh

♥-- emieysandra --♥ said...

comelyer harmster..jge leklok ea..
ha'a la jerebu kat Melaka skg ni,
apepun, esok cuti!!
ehehe
~_^

Are-Gya said...

ceh2 cumel 'ank2' baru kamu..huhuhu

nurkaloi said...

waahh bestnyer....
i want that pet too...
mintak kat mama intan bleyh tak??
heee

intanurulfateha said...

@aLya

hehe chacha tu mmg
abes roti pun die nk kasik ;p

intanurulfateha said...

@Eka Yucika

tenks eka :")

intanurulfateha said...

@.::WaNiE::.

hehehe comel kan? ;)

intanurulfateha said...

@cik QasehThya

hehe tu la pasal
ade gelongsor lg ;p

intanurulfateha said...

@Hazzy Ishak

stakat ni xpena kene geget lagik ;p

intanurulfateha said...

@BaBy^rOse

hehe tau xpe
mama ckp, kan kite nk jage die
mesti kite kene jage elok3 :")

intanurulfateha said...

@.s.o.f.i.a.

hehe beli la hamster
murah je
alaa mule3 i pun geli
lame3 oke :")

intanurulfateha said...

@AyuZ DeathWisH

picit xpe
u jgn mkn die plak ;p

intanurulfateha said...

@♥-- emieysandra --♥

eh esok cuti ape ek?
i mmg tgh cuti pun
study week :")

intanurulfateha said...

@Are-Gya

secomel mummy die! heeeeeeeeee
tp.....daddy die tade T_________T

intanurulfateha said...

@nurkaloi

try lah mtk ;p

✿ CikCimi said...

cantek gle cage dy.

aYu said...

sweet la cage dia..

rumah kat muar ye..

intanurulfateha said...

@✿ CikCimi

hehe mama yg pilih ;)

intanurulfateha said...

@aYu

haah
kt muar :")

yg mlk tu ruma sewa jer ;p

Anna Boleyn said...

sportingnya mama c's.. :) cakap je nak ape mesti dia tlg belikan.heheh best2.

bukudiarysofea said...

jum bawak ming ming pergi pantai !

intanurulfateha said...

@Anna Boleyn

nak suruh mama "beli" hairi bole x? :(

intanurulfateha said...

@bukudiarysofea

bile? heeeeeee
lps sis exam nak?

Amirrah Zawani said...

ming ming worderpet ka ini??
hehe!! comel kan hemster :)

intanurulfateha said...

@Amirrah Zawani

hehehe mmg comel :)

→![N.I.N.A]!←™ said...

boleh tanya tak you pergi petshop yang mana satu ya ? :)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13