Wednesday, March 24, 2010

.tips dapat MC sehingga seminggu

.

.salam readers~

.haa mesti korang semua pelik kenapa i boleh tiba-tiba jatuh sakit dan di beri MC seminggu? .mesti korang semua jeles sebab walaupun korang jatuh sakit, korang hanya di beri MC sehari macam ana farhanah .kuikuikui~

.i akan bagi tips macamana nak dapat MC seminggu
.sila ikut langkah-langkah di bawah
1) .pastikan bila anda bangun tidur, anda rasa sejuk tapi badan anda panas
2) .pastikan bila anda nak tidur, anda susah nak tidur
3) .pastikan bila anda susah nak tidur, anda kena nangis-nangis dan telefon bakal roomate anda, yer bakal roomate anda, bukan bakal roomate saya ^^
4) .pastikan bila anda nangis-nangis, mata anda akan bengkak-bengkak
5) .pastikan bila mata anda bengkak-bengkak, anda teruslah pergi ke klinik kerajaan *klinik swasta pun boleh, tapi untuk student IPTA, lecturer susah sikit nak accept MC dari klinik *
6) .pastikan bila sampai dekat klinik tu, jangan buat muka gembira, buat muka sakit .baru lah nampak real sikit *walaupun hakikatnya, anda memang sakit, kalau tak sakit pun, sila berpura-pura sakit dan set your mind yang anda semua mahu MC seminggu! yay~*
7) .bila doc tanya, sakit apa, sila sebutkan simpton-simpton ini
--- pening kepala
--- badan panas, tapi rasa sejuk
--- menggigil-gigil *sila gosok-gosok tangan anda tanda anda sangat sejuk*
--- batuk & selsema *time ni, sila berpura-pura batuk sambil kerut-kerut dahi*
8) .bila doc nak bagi MC, pura-pura terkejut .cakap "saya ada kelas, saya ada kursus, wajib pergi" dan doc tu akan cakap, "siapa koordinator? suruh dia call saya. awak tak boleh pergi, nanti jangkit semua orang" .HAHAHA!
9) .jika doc hanya bagi MC selama sehari, sila jangan makan ubat yang doc tu bagi
10) .dan ulang semula step 1 jika anda melalui step ke-9
.selamat mencuba!

.sekian~

.bai :)

Photobucket

28 comments

Hazzy Ishak said...

lepas ni blog intan plak kena blocked
sebab bagi tips ni
kehkehkeh

haz tak mo la, sebab haz ada peluang naik pentas amik sijil penghargaan kedatangan penuh
miahahahaha

~LP Lum~ said...

salam intan~

ahaks~ tips yg sgt menarik tuk di laksanakan nnti... :))

thanx sbb sudi share tips mcm tu... :p
(pasnie semua lect, akan lebih berjaga2 dan waspada ngan students mereka...) :p

enyheartsdiamond said...

taknak...i tak suka tuang kelas..teheee :p

farra8979 said...

aiyak, tips ko bahaya la, dik.. kang ramai plak tiru... ^_^

✿ Cik Cimi said...

er..intan bg tips mc lak ler..
toing~

Miela77 said...

APENYER AJARAN SOSAT KO AJAR NIE INTAN....HUHUHU...

.::WaNiE::. said...

kekekekekekekekek

bagus sekali tips ni

zaza said...

hehe kak intan mmg terer la...
tp zaza tgh cuti sakit 3bln ni...huhu
sila jeles wokeyh...

helena's said...

poyo betul adik aku nih..ahahahaha

nak cube gak lah!ngiahaha

CikLilyPutih said...

suker nau dpt mc ek?

varsha said...

Ada pulak tips macam ni...hehehe...

Macam2 lah intan ni...

Anyway semoga cepat smbuh ye? =)

shewan said...

huhuhu pas 2 klas tinggal kan then nnti tye kat ana farhana kankankan

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~hazzy

.hahaha jgn!!!!!

.pssst haz!
.blog u after pukul5 pun x leh msuk laaa
.x tau knp T__________T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~lp

.akak!!!!!!!!1
.jgn la bocokan rhsia

.kite delete lah entry ni mcm ni
T__________T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~enny

.ohh baeknye anak sape lah ni ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~fara

.haha gurau je kak ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~cimi

.haha ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~miela

.ajaran sesat kak ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~wanie

.knp gelak
.lawak ke? ;D

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~zaza

.pehhhh 3bulan?
.saket ape dik?

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~helena

.hahaha sis lagik poyo ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~kak lily

.mne de kak
.saje maen3

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~varsha

.tenks :)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~shewan

.abes tu nk tnye sape lg ;p

Hazzy Ishak said...

huwaaaa
depa ni tak kesian kat entry aku ka?
jaat betul lah

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~hazzy

.tau xpe
.x paham la haz T____T

Siti Maisarah Zulhaimi said...

warggh. ini mesti the bad side of kak intan. Miahaha! :DD LOL

intanurulfateha said...

@Siti Maisarah Zulhaimi

huahuahua
mne de syg ku oiii ;p

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13